Tuvalet Eğitimi Oglumun tuvalet sorunu:(

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

aspirin89

Yaramaz Oğlummm....
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2013
779
154
Ya kafayi yiycem bu ucuncu denemem ve yine husran.
3 yasinda ve 2 yasindan beri alisamadi.
Sorun bendemi ondami anlamadim,dun 5 saat tuvaletteydik,ne vaatlerde bulundum,reddemeyecegi,ama nafile.
Bez takalim diye agliyo,5 saat direndim takmadim yapmayinca yatirirken taktim,sabah doldurmus bezini.
Bildiginz bi yontem varmi arkadaslar,seneye krese vericem ozamana kadar alistirmam lazim.
Yardim:KK43:

Ha buarada ilk gun bikere yapti alkisladik,sifona kendi basti,aksam babasi surprizini getirdi,sonra niye vazgecti bilmiyorum,inat etti"ben burdan cok sıkıldim diyo bez tak diyo.
Kakasina gelsin diye turkuler bile yaktim,yok nafile:KK43:

hahah ya türkü seyine cok güldüm:) bence bez baglamayın. ya tutar ya altına yapar. ya karnı ağrır tutmaktan ya da pis dolasır. ikiside rahatsız eder ama illa ki ikisinden de sıkılcak. bide böyle deneyin bence.

Bence çok üstüne gitmeyin. Bu sefer iyice ters tepebilir.
Biraz daha zaman geçsin öyle tekrar deneyin. Mesela bezi kalsın ama arada sorun oglum tuvalette yapmak istermisin bugun diye. Yaza birşey kalmadı zaten sıcagı bahane edersiniz bezini bağlamışsınız.
Yani birazcık Zaman geçsin çok üstelemeyin

off Allah kolaylik versin,bizde de yakin zamanda baslar tuvalet egitimi:KK17:
alistirma kilotlari var ,cisini kakasini yapinca etrafa sizdirmiyor onlardan deneseniz..bez gibi ama cis kaka yapinca kuru tutmuyor bebegi oyuzden cocukta mecbur tuvalete gidiyormus yani bizim arkadaslar oyle alistirdi cocuklarini.
kesinlikle altini pisletince cikarmadilar o kilodu ta ki cocuk rahatsiz olana kadar.rahatsiz olunca da tuvaleti gosterdiler.

Zamanı var sanırım erkek çocukları biraz daha geç öğreniyor
hele bir de ondan büyük bir abi abla yoksa

bende ogluma cok zor alıştırdım su an 4 yasında ama inanın öğretene adar akla karayı sectim. sürekli altına yapıyordu inat etti tuvalete gitmiyordu ama sonra bir günde çişini direk tuvalete yapmaya basladı. kakayı yine altına yapıyordu sonrada direk kakayı tuvalete yapmaya basadı ve 3bucuk yasında falandı. ararlı olun sakın vazgecmeyin ama kızmayın sakın sabır işi biliyorum ama ''' aaa kaçtımı annecim olsun bidahakine tuvalete yaparsın hadi bana yardım et temizleyelim hemen'' falan diyordum ben. ama sakın bez baglamayın o konuda kararlılıgınızı koruyun. birde alıştırma kilodu olauyını da cok tasvip etmiyorum ben kullandık ama o gecşktirdi bizxde süreci ıslansınki rahatsız olsun demişti anneannem ve dogru cıktı gerçekten.. kolay gelsin..

hahah ya türkü seyine cok güldüm:) bence bez baglamayın. ya tutar ya altına yapar. ya karnı ağrır tutmaktan ya da pis dolasır. ikiside rahatsız eder ama illa ki ikisinden de sıkılcak. bide böyle deneyin bence.

Denedim oylede 5 saat baglamadim altuni.
Dedimki bak altinda bisey yok yapatsan haliya duser dedim.
Cok sıkısinca halınin ustune gecmis diyoki"burda hali yok,bu hali diil diyo,yapmaya kalkiyo hemen tuvalete otutturuyorum"ufff olmuyo " diyo:)

Bence çok üstüne gitmeyin. Bu sefer iyice ters tepebilir.
Biraz daha zaman geçsin öyle tekrar deneyin. Mesela bezi kalsın ama arada sorun oglum tuvalette yapmak istermisin bugun diye. Yaza birşey kalmadı zaten sıcagı bahane edersiniz bezini bağlamışsınız.
Yani birazcık Zaman geçsin çok üstelemeyin

Zaten bu ucuncu denemem oburleride ayni oldu.
Artik oyle yapicam yine .
Sabah sordum yine.
Asla bida tuvalete gitmiycem diyo:KK43:

off Allah kolaylik versin,bizde de yakin zamanda baslar tuvalet egitimi:KK17:
alistirma kilotlari var ,cisini kakasini yapinca etrafa sizdirmiyor onlardan deneseniz..bez gibi ama cis kaka yapinca kuru tutmuyor bebegi oyuzden cocukta mecbur tuvalete gidiyormus yani bizim arkadaslar oyle alistirdi cocuklarini.
kesinlikle altini pisletince cikarmadilar o kilodu ta ki cocuk rahatsiz olana kadar.rahatsiz olunca da tuvaleti gosterdiler.
O klotlardan aldim,giydirdim dedimki"oglum bak sen artik abi oldun abiler bez takmaz kilot giyer dedim ,tuvalete yapar dedim,hosuna gitti giydi,ilk gun bilere yapti kakasini sonra vazgecti:KK43:

bende ogluma cok zor alıştırdım su an 4 yasında ama inanın öğretene adar akla karayı sectim. sürekli altına yapıyordu inat etti tuvalete gitmiyordu ama sonra bir günde çişini direk tuvalete yapmaya basladı. kakayı yine altına yapıyordu sonrada direk kakayı tuvalete yapmaya basadı ve 3bucuk yasında falandı. ararlı olun sakın vazgecmeyin ama kızmayın sakın sabır işi biliyorum ama ''' aaa kaçtımı annecim olsun bidahakine tuvalete yaparsın hadi bana yardım et temizleyelim hemen'' falan diyordum ben. ama sakın bez baglamayın o konuda kararlılıgınızı koruyun. birde alıştırma kilodu olauyını da cok tasvip etmiyorum ben kullandık ama o gecşktirdi bizxde süreci ıslansınki rahatsız olsun demişti anneannem ve dogru cıktı gerçekten.. kolay gelsin..
Tesekkur ederim bukadar zor olucani tahmin etmemistim yaa..
Herseyi denedim ama bikete huylandi iste,ilk yazin basladik oturdu lazimliga idrarini yapti,sulu geliyo diye sevindi,sonra oglum kakanida yap buraya dedim ,yapmaya yeltendi ,sanirim ucundaki sertmis aciyo dedi kalkti.
Sonra unutsun diye 4-5 ay ara verdim.
Lazilmigi gorunce direk sey dedi sipa" iih oturmam aciyoooo!"
İkincide boylece olmadi,simdi ucuncudeyiz yine istemiyo

Zaten genel olarak zor bi cocuk,her isimiz antika anliycaniz,bu normal olsa sasirirdim zaten

Tesekkur ederim bukadar zor olucani tahmin etmemistim yaa..
Herseyi denedim ama bikete huylandi iste,ilk yazin basladik oturdu lazimliga idrarini yapti,sulu geliyo diye sevindi,sonra oglum kakanida yap buraya dedim ,yapmaya yeltendi ,sanirim ucundaki sertmis aciyo dedi kalkti.
Sonra unutsun diye 4-5 ay ara verdim.
Lazilmigi gorunce direk sey dedi sipa" iih oturmam aciyoooo!"
İkincide boylece olmadi,simdi ucuncudeyiz yine istemiyo
aaa bu arada yazmak aklıma gelmedi ama siz söyleyince aklıma geldi.. benim oglumda lazımlık harici ayakta yapıyor öyle olunca kabul etti diyebilirim birtek kakada kullanıyoruz lazımlıgı

X