Öğrenci evinde diyet (resimli)

uzaklardabiryerde

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2015
108
101
Mrb
Siteye sırf bu başlığı açıp kararlı bir şekilde ilerleyebilmek için üye oldum.
Son zamanlarda sürekli dışarıdan yediğimden ve hareketsiz kaldığımdan 6-7 kilo aldım.Bazıları bunu mu sorun yapıyorsun diyebilir ama ilk kez bu kiloya ulaştığımdan rahatsız hissediyorum.Yanlışlarımı biliyorum ve onları yazıp tekrar etmemekle başlıycam.
1.Sürekli hazır gıda fast foot tarzı besleniyorum.Öğrenci evinde yalnız kalıyorum.Bu yüzden yemek yapmak zor geliyor.Gece atıştırmaları ayrıca gün içerisinde çok fazla abur cubur tüketiyorum.Aşırı tuz kullanıyorum yemeğin tadına bakmadan tuz ekliyorum.
2.Su tüketmiyorum bazen gün boyunca hiç içmiyorum.Bu yüzden günlük en azından başlangıç için 1,5 lt hedefi koydum ayrıca evin her yerine su şişeleri.
3.Hareketsizim.Spor salonuna başlıycam ve paten kayıyordum devam edicem.
Bu arada boy 167 kilo 60 (emin değilim tartılıp güncelliycem)
Yarınki menüm
Sabah
07:30
Peynirli yulaflı omlet
Domates salatalık
(ekmek almayı unuttum yulafla dengeliycem )

Ara öğün
Okulda olucağımdan 1-2 tane form bisküvi ile geçiricem.

Öğlen
12:30
Okulda olacağım için yemekhanedeki menüden yiyicem.
  • Soğuk Yoğurt Çorbası
  • Mantarlı Sebzeli Tavuk Tava
  • Bardak Yoğurt

• Pilav vardı menüde yemiycem ekmekte yemiycem sanırım güzel bi menü.
Ara öğünde meyve yemeyi planlıyorum.

Akşam
18:00
Taze fasülye
Yoğurt
Salata

Okula yürüyerek gidicem 20 dk lık bi mesafe ayrıca alışverişe gidicem yine yürüyerek.
Fırsat bulursam salona kayıt yaptırıcam.
Yarın sabah kahvaltımı fotoğraflayarak başlıycam bakalım.
Doğru yada yanlış gördüğünüz noktaları düzeltip destek olursanız sevinirim.

İnşallah güzel geçer ve o kiloları verirsin.Yeter ki bırakma,pes etme ne olursa olsun ben uyamadım bu dediklerime ama yapabilirsen o kilolardan çok güzel kurtulursun :KK70: Başarılaaaarrrr :KK70:

Günaydın ilk gün kahvaltim yulaf ezmesi biraz peynir ve sütle yaptığım omlet,1 salatalık, yarım domates ve 1 bardak light süt
20150803_072632.jpg

Afiyet olsunda sen nasıl öğrencisin yahu yada bu nasıl öğrenci evi ve menüsü ilk defa senin gibi bi öğrenci gördüm desem yanlış söylemiş olmam :) benim aklıma öğrenci diyince hep makarna geliyordu sabah sabah böyle birşey beklemiyordum ilahi sen :)) kahvaltın güzel ama peynirle zeytin eksik sanırım bilerek mi koymadın? Ve benden tavsiye yemek esnasında sakın şu içme ve bekle yemekten en az yarım saat sonra iç yoksa o su sana bol bol kilo olarak döner. :)

Yemek yapmayı mutfakla ugrasayi çok seviyorum son zamanlarda yalnız olduğum için yapmiyordum baktım dönüşü kötü oluyo diyete başladım
Peynir omlete koydum zeytin almayi unutmuşum bu gün alicam
Şaka bi yana mutfakla uğraşman kendinle ilgilenip kendine zaman ayırman güzel arkadaşım inşallah devamı gelir :) inşallah benim gibi pazartesi diyete başlayıp salı günü bırakmazsın :)

Bırakmamak için başlık açtım. Ayrıca öğrenci ve yalnız yapılabildiğini görüp gaza gelen de olur belki.Dün ve bu gün alışveriş yaptım.Evde hiç bir şey yoktu.Buna rağmen 67 TL harcadım en iyi ihtimalle bu parayla dışarıdan 1 hafta beslenebilirdim. Şimdi ise bana rahatlıkla 2 hafta belki daha uzun süre yetebilecek meyve,sebze,kahvaltılık v.s aldım.

Bırakmamak için başlık açtım. Ayrıca öğrenci ve yalnız yapılabildiğini görüp gaza gelen de olur belki.Dün ve bu gün alışveriş yaptım.Evde hiç bir şey yoktu.Buna rağmen 67 TL harcadım en iyi ihtimalle bu parayla dışarıdan 1 hafta beslenebilirdim. Şimdi ise bana rahatlıkla 2 hafta belki daha uzun süre yetebilecek meyve,sebze,kahvaltılık v.s aldım.
Aynen öyle doğru diyorsun canım kesinlikle biz eşimle yemeğe çıktığımız da bundan daha fazlasını harcıyoruz ama ortada hiç birşey yok ama senin aldıkların sana bence en az 1 ay falan gider yani tek başınasin sonuçta bence senin için hem maddi hem manevi açıdan çok iyi olacak bu diyet :KK9::21:

Teşekkür ederim.Normalde ekmek tüketen biri değilim ama pilavı her yemeğin yanında yerdim.Bu gün yemekhane de almadım pilav,taze fasülye yaptım pilavsız yetim kaldı sanki
bende bazı yemeklere karşı düşmanlık başladı o yüzden yediklerim pek yetim kalmıyor. : )) yoksa şöyle yemeğin suyu dökülmüş pilavı kim yemez. :KK70:

Akşam yemeği zamanı
Taze fasulye (1 avuç kadar fasulye yarım soğan 1 domates kullandım azcikta salca) tek kişilik yemek yapmak zormuş ama pes etmek yok
2 kaşık yoğurt
Salata (yarım domates yarım salatalık 2 yaprak yeşillik maydanoz bol limon yağ ve tuz yok )

20150803_180459-1.jpg

X