- 5 Mart 2015
- 6
- 1
Merhaba kızlar.Çoğu yazıları okudum epey bilgi edindim.Ama diğer arkadaşlarla başlamak için ya geç kalmışım ya da o tarz diyetlere uyamıyorum.Başlıktan da anlaşıldığı gibi bende bi üniversite öğrencisiyim şimdi kendimden bahsedeyim biraz.bundan 6 ay önce tek başıma başka bi şehirde yaşamak zorunda kaldım okulum için.Bi yurda yerleştim.Yurdun kahvaltıları hariç akşam yemekleri çok kötüydü.Ya bol bol ekmek yiyerek ya da dışardan fast food tüketerek karnımı tok tutmaya çalışıyodum ve aynı zamanda sıfır hareket.Aşağıda yemek yiyip odaya çıkıp yatağın içinde oturur kitap okur telefona falan bakarım.Ve dışarı çıkmalarımızda yurtta yemek bulamayacağımız için yine fast food yer geliriz.Ve tabi bu dönemin öncesi de var üniversite sınavına hazırlık dönemini okuyan herkes bilir . Dershane de simit,tostla doymaya çalışırınız evde yemek önünüze gelir tek hareketiniz otobüsten inip dershane ve eve gitmek için o yürüdüğünüz kısa yoldur Ve benim aynı zamanda kullandığm ağır bi ilaç vardı benim iştahımı çok aşırı açtı normalde tatlı,çikolata falan hiç yemem sevmem sadece özel günlerde bi tane çikolata yerdim.Ama bu iştahım yüzünden hiç sevmediğim tatlılardan bile yer oldum delice ve bu bir buçuk senelik zamanda 58 kiloyken 68 kilo olmuşum.4 kilosunu üniversite hazırlık döneminde 6 kilosunu da üniversiteye geçince almışım.Artık baharın da gelmeiyle kilo vermeye karar verdim.Eğer gerçekten kilo vermek istiyorsanız hiç bir şey sizi tutamaz. hep beraber olursak destek çıkarsak birbirimize çok daha güzel sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Ben yurtta kaldığım için her yerde dolaşan diyetlerden,önerilerden yapamıyorum.Benim kendi yemeğimi yapabileceğim bir şey pişirebileceğim bir yerim yok.Sadece basit çok masraflı olmayan kürlerden yapabilirim.Zaten bir tane buldum yoğurt kürü diye işe yarayacağından eminim onu yapıcam artık her gece.Eski düzenimi tamamen bıraktım.28 gün kuralı diye bi şey okudum bi yerde ona uyup asla fastfood,tatlı tüketmek yok bu 28 günde.Ve günde üç kupa yeşilçay içiyorum.Ekmeği mecbur kalmadıkça yemiyorum.makarnayı asla yemiyorum.pilava da mecbur kalmadıkça yemiyorumBöyle mecbur kalmadıkça diyorum komik oluyo şöyle diyeyim;ben midesi çok bulanan biriyim et veya baklagilleri yanında az pilav veya ekmek yemezsem asla yutamıyorum.Sabah kahvaltı öğle yemeği ve saat 4 gibi akşam yemeği yiyorum ondan sonra da yeşilçay veya elmadan başka hiç bişey tüketmiyorum ve spor yapmayı çok seviyorum koşu bandında 2,5 km yürüyorum her gün hızlı bi şekilde.Mekik çekiyorum.bisiklet sürüyorum bol bol.inşallah ilk hedefim eski kiloma dönmek ondan sonra da en son olarak 50 kiloya kadar inmek en büyük hedefim.Bu arada bboyum 160 yaşım 19. Benimlle beraber başlamak isteyenleri bekliyoruumm