Siz kaşıkla verip kepçeyle almak deyimini duydunuz mu hiç? Makarnacı zihniyetin hoşuna gider ancak bu anlattıklarınız. Ülke elden gidiyor siz hala süt bilmem ne diyorsunuz. Bir de devlet okulları ne zaman ücretliydi söyler misiniz? Ücretli idiyse şu an bağış adı altında toplanan paralar ne oluyor? Eskiden reçeteyle az bir farkla ilaçlarımızı alabiliyorduk mesela şimdi reçetesiz alsan daha ucuza geliyor, sağlık sektörü çöktü, tarım çöktü, eğitim çöktü, hayvancılık çöktü, AHLAK ÇÖKTÜ, tarihimizin rekor işsizlik düzeyindeyiz farkında mısınız?
Bu ülkede kimse kimseyi adilane şekilde seçmiyor hanımefendi. Trafodaki kedileri ne çabuk unuttunuz?
bakin ben tr de yasamiyorum ama ailemin cogu orda bu konularda bilgimde o yüzden...
kendimden örnek vereyim eskiden burdakiler derdi iyikide zamaninda buraya geldik türkiyede yasanmaz hem maddi hem manevi acisan diye
simdiyse herkes dönüs planlari yapiyor.. niye? cünkü istikrar var... bir hükümetin getirdigi vergiyi digeri kalmirmiyor birinin cikardigi kanunu digeri degistirmiyor...
akrabalarimda görüyorum 70 lik dedem arabasini satti bosuna niye vergi ödeyim hükümet kart cikamis bedava istedigim yere gidiyorum diye.. anneannem özel hastanede bes kurus vermeden ameliyat oldu...
esimin akrabasi engelli cocuguna bakim parasi aliyor evlere temizlige gitmeyi birakti evde kizina bakiyor....kuzenim imam hatip mezunu kat sayi engeline takilmadi ve hala okuyor...esimin teyzesi artik peruk takmadan ders verebiliyor okulda...anneannemin bahsettigim subay yegeni artik gizli gizli degil acik acik ziyarete geliyor akrabalarina ve oglu yazlari kuran kursuna gidebiliyor...halam tekne kazintisi oglunun yemin törenine katilana kadar inanmadi katilabilecegine, beni kapidan cevirecekler rezil edeceksiniz beni diye diye gitti... daha birsürü örnek sayabilirim
neden hep bardagin bos tarafindan bakiyorsunuz ki ??
hem bu hükümetin getirdigi bütün imkanlari kullan hemde tü kaka de
yapsa e zaten mecbur yapacak yapmasa bu hükümet kötü..
nasil yaranilir size bilmiyorum ki
hic düsündünüzmü gezide olsun baska zamanlarda olsun yabanci basin neden bukadar dikkat kesildi saatlerce canli yayin yapti?? ayni zaman da almanyada öyle gösteriler düzenlendiki herkes sasti kaldi polisin kullandigi kabas kuvveti görmeliydiniz ama hicbir tv kanali yayinlamadi!!! niye aceba??
allah din iman adi altinda haksizlik yapiliyor diyorsunuz bunuda herkes agzina sakiz etmis masallah..
diyecek bisey bulamayinca bunu söyle cik isin icinden... hem bu sözlerin kullanilmasi neden rahatsiz ediyor ki sizi?? diyelimki bu sözleri kullanarak calip cirpiyorlar.... e zamaninda bu sözleri söylemedende calip cirptilar belgeli hepsi.. o dahami makbul geldi size?? dahami dogruydu?? ha bunlar zaten din iman lafini agizlarina almiyorlar tamam bunlar calsin cirpsin mi dediniz??
aksarayda erdogana kalmayacak merak etmeyin bu dünya sultan süleymana bile kalmamis zaten...
ama o saraya laf atanlar eminim secilirlerse bi güzel yayilirlar oraya hicte rahatsiz olmazlar....nede olsa kendileri...
bu ülkede kimse adilane secilmiyor demissinizde simdiye dek adildide simdi mi degil?? bu iddialar neden önceden yoktu olsa bile ciddiye bile alinmiyordu?? neden???????
ahlak cöktü evet ama belli bir kesimde kusura bakmayin... nasil benim kafa yapimda olmayan biri benim basbakanim olur diye inatla ahlaki cöküntüye ilerlediler!!!
son olarak okullar parali degilde ama zorunlu bagis vardi vermeyen okula alinmiyordu, simdi yok
kitabi olmayan derse alinmiyordu simdi kitaplar parasiz...
eskiden kurban kesemeyenler artik masallah kucukbasta olsa kesebiliyorlar ki vacip zaten farz degil ama ellerinde kaliyor ki kesiyorlar...