Öğretmen ile fırıncı evliliği

Burada konu para degil ki , konu belirli düzgün statüde yapılan evlilik, duygusal , ruhsal , kişilik yapısı, beklentiler ...

Aile büyük ihtimal maddiyata drğil sosyokültürel farka takılıyor gibi.ne yalan söyleyeyim.hayatımda hiç kendi seviyemde görüp ilişki yaşayabileceğim bir pideci, fırıncı görmedim.

Aile büyük ihtimal maddiyata drğil sosyokültürel farka takılıyor gibi.ne yalan söyleyeyim.hayatımda hiç kendi seviyemde görüp ilişki yaşayabileceğim bir pideci, fırıncı görmedim.
Pideci ve fırıncılar senin seviyene inmediği içindir o.

En azından oturup kendi seviyende biriyle adam gibi sohbet edip, anlaşıldığını hissedebiliyorsun.bütün eğitimli kişiler çok kaliteli değildir ama hemen hemen bütün eğitimsiz insanlar kalitesizdir.bence yani.isterse kıraliyet ailesinin yanında yetişsin o okula gitmeyince hep birşeyler eksik kalıyor işte.o açık kapanmıyor.eğitimsiz ama kendini geliştirmiş klişelerindeki kiminle tanıştıysam hepsi de kalitesizdi.bu lafa inanmıyorum.iyi insan olmakla kaliteli insan olmayı karıştırıyor çoğu kişi.

Mesleksel açıdan bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Sadece görüşleriniz birbirinize uyuyor mu? Kültürel ve sosyal olarak aranızda çok bir fark yoksa ilişkinize veya evliliğinize engel teşkil etmez.

Burada konu para degil ki , konu belirli düzgün statüde yapılan evlilik, duygusal , ruhsal , kişilik yapısı, beklentiler ...
Ben konu sadece para demedim ki, geçinebilecekleri belli bir gelirleri var. Sevip sahiplenip iyi bi eş iyi bi baba olacaksa bunlarn bi önemi yok benim için. Sadece statü olarak uygunluk da kurtarmaz , kafa yapın görüşün hayata bakış açın vs herşey önemli evlilikte

Tabiki önemli ama az çok bir fırıncının hayati aşağı yukarı bellidir , öyle her zaman eşinin yanında olabilen bir hayat biçimleri yok , ince eleyip sık dokumak lazım, sonradan vay efendim eşimi göremiyorum, yok eşim hiç destek olmuyor, veya ben bu çocuğu tek mi büyüyeceğim veya ay tatile gidemiyorum eşimle falan demeyecek , bir öğretmen yazı iple çeker eşiyle tatile gidebilmek için, bu konular çok önemli bence ..

Tam tersi olsaydı yani siz fırıncı koca adayınız öğretmen olsaydı burada yorum yapan çoğu kişi daha farklı yorum yapardı maalesef.
Belki de fırıncı begenmeyecek ?
Ne malum ?
Değil mi ama..
Ayrıca öğretmen denilen kesim : Özel ders vermiyorsa ,okuldan çıktıktan sonra başka bir öğretim kurumunda çalışmıyorsa,kendisine ait bir dershanesi (eskiden öyle deniyordu,şimdi değişmiş) yoksa işçiden hallice şu zamanda.
Yani daha halktan,daha bizden.Aldigi maaş belli,nasıl gecindigi belli.
Bu yüzden fırıncı ile olabilir ama fırıncı hemen onay vermiş gibi bir hava var.
Forumda Bu kadar öğretmen var hatta bir kaç tane sayarım su an için,bir tanesinin burnu havada olduğunu görmedim.
Bence ailesi ogretmenligi çok büyütüyor.
Kutsal bir meslek,iyi bir meslek ancak derin ve ezici bir statü farkı yok çevresindekilerle.

Tamam da öğretmenlerin her meslekten talibi var, ailesi de hemen evlenmesine gerek olmadığını düşünüyor demek ki. Memur erkekler kötü koca olur diye bir şey yok. Hem iyi bir insan hem de dengi diploma sözkonusu olabilir

Ben kötü dedim mi ki ?
Ailesi biraz fazla abartıyor bana kalırsa..
Hayırlısını değil de aklindakileri kızlarına dayatma pesindeler.

Azalarak yok mu olsun memurlar hiç yaşamayalım mı ne dersin

Ailen fırıncının senden çok kazandığının farkında değil herhalde arkadaşımın fırını var semtteki bütün şok a101 falan onda marketler onda adamın bir apartmanı 3 iş arabası kendi altında da lüx aracı var

Ama fırıncılar hanzo,görgüsüz,eğitimsiz ve kaba saba insanlar oluyorlarmis.

Tanıdığım 2 kişi fırıncı. Fırın kendilerine ait. İkisinin de izin günü yok. Sadece bayramlarda bı kaç gun.Biri gece 2 gibi ise gidip sabah 10 da eve geliyor. Diğeri 6 gibi gidip akşam 5 e kadar çalışıyor. Çalıştıracak eleman yoksa o zaman çalışma saatleri uzayabiliyor. İkisinin de sosyal hayatı yok. Evdeki hanımlar kendi akraba arkadaş gruplarıyla takiliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…