O verilen para eğitime hazırlık parasıdır(öğretmenin eğitime hazırlığı olarak kendi gelişimi için harcayacağı paradır. Yapılacak seminerlerin, hizmetiçi kursların yol, yemek, alınan kitapların ödeneğidir). Bunlara harcama yapmamak için eğitim almayan öğretmen de vardır elbette, dolayısıyla bu para cebinde kalır.e zaten aslında bu gibi giderler için (fotokopi kağıdı tebeşir tahta kalemi vs) okula verilen bütçe var, ayrıca öğretmenlere verilen kırtasiye gideri adı altında bunları sınıflarına almaları için yatırılan maaş dışında bir para var.ama o parayı gerçekten sınıfına harcayan bir öğretmen ben henüz görmedim (kendi çevremden biliyorum)
O dediğiniz para çoktan bitti mesela daha bir ay oldu okul açılalı. Kendi cebimden de çıkacaktır elbette yıl sonuna kadar ama hiç hesaplamam bunları. Hesaplayan, bir kuruşunu eğitim için ya da öğrencinin bir ihtiyacı için harcamayan öğretmen de vardır, ama inanın diğerlerinin yanında sayıları azdır. Lütfen bunu genelleyip bizim emeklerimizi görmezden gelmeyin.