OKB Mİ DEĞİL Mİ

Miramisu

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2024
352
308
23
34
Merhaba Hanımlar,
4 aylık bir kızım var ve bir süredir bazı takıntılara sahibim. 2 ay önce evde bir kere tavuk pişirdim elli kere elimi yıkadım tavuğu karıştırdığım kaşığı çöpe attım ve bir süre kızıma dokunamadım.Sanki tavuktan her yere salmonella bulaşmış kızıma zarar verecek gibi hissettim. Eve bir daha tavuk almamaya karar verdim.Bunu yumurta kırmızı et falan da takip etti.

Dışardan yemek söylediğimde poşetine vs dokunduğum için elimi defalarca yıkamadan kızıma dokunamıyorum. Tabi ki elimi yıkamam gerekiyor ama benim içim endişe dolu oluyor ağlayasım geliyor kızıma bir şey olacak diye.

Ben bunları yenmeye çalışırken zehirlenen aile haberleri çıktı. İyice alt üst oldum her yemek pişirme sonrası sanki ellerim mikrop dolu gibi geliyor.

Bu OKB mi? Anneliğin getirdiği bir anksiyete mi?
Nasıl yenebilirim bu düşünceleri. Kızım büyüyecek ona et de pişirmem gerekecek yumurta da. Nasıl rahatlıycam.

Buna direkt okb denemez tabii ki. Ama oldukça sıkıntılı bir durum ileride de okb'ye dönüşebilir. O yüzden mutlaka bir psikiyatriste görünün. Öyle değilse bile olmaması için tedbir almak gerekebilir veya eğer bu bir hastalıksa da tedavi olmak gerekir. Söylediklerinizin daha hafif versiyonları bende de var aynı şekilde 4 yaşında bir kızım var bazı konularda ben de çok tedirginlik yaşıyorum bazı konularda ben de çok tedirginlik yaşıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…