OKBM OLDUGUNU DÜŞÜNÜYORUM SIZCE GERCEKTEN VARMI?

helin124

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2025
14
4
1
20
merhabalar okbm olduğunu düşünüyorum ilk baslarda herseyden midem bulanarak basladı takıntım mesela lavabo giderine tabak çanak bırakıldımı asla o esyaları kullanmıyorum kendime ait tabak çatalım var mesela biri eşyama dokundumu hemen onu yıkayasım geliyor assiri düşünüyorum mesela param tam olsa bile acaba eksikmi yoksa aldığım fiyat kasada farklı çıkarmı diye assiri düşünüyorum bu yuzden 2 kere dusunup oyle markete gidiyorum mesela ailemle yemek yiyemiyorum midem bulanıyor sapırdatmaları oksurunce ya yemegime gelir korkusu var saçımı 2 günde + 2 kere sabunlayıp yıkamasam kendimi pis hissediyorum bu yüzden sacımda assırı kepek olustu ve hala devam ediyorum ayrıca birinin yemege dokundugunu görsem o yemegi hic yiyemiyorum kendimi zorlasam bile kusuyorum sizce okbm varmı?

Bende de bazı takıntılar vardı aynı masumlar apartmanı dizisi aklıma geliyor bazen. Ama kendimi sıkarak bazı şeyleri atlattım bu ara çok unutkanlığım başladı yaş 28. Depresiyon üzüntü stress kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Şimdide mideme ağrı bulantı git gel oluyor.

Okb değil mi o? Ondan bahsediyorsanız evet okb olabilirsiniz. Ama size şunu söyleyim pislikten ölen yok ama takıntı insanı hasta eder. Tedavi olun lütfen tedavisi var.

Gıda temizliği ile alakalı extra hassasiyetiniz var ama diğer konularda normalseniz sorunu çözebilirsiniz bence. Özellikle sayılarla aranız kötüyse mesela 3 defa yıkamak zorunda hissediyorsanız sebebini bilmediğiniz sayı takıntılarınız varsa okb ihtimali yüksek. Evet bazı insanlar pazarda meyvenin tadına bakar bazısı asla dokunmaz örneğin eşim OKB tanılı gerçekten de pazarda ağzına asla birşey atmaz ben utanmasam çayımı da içer çıkarım köşede simit kemiririm .

geçmiş olsun umarım biran önce iyileşirsin

Okb değil mi o? Ondan bahsediyorsanız evet okb olabilirsiniz. Ama size şunu söyleyim pislikten ölen yok ama takıntı insanı hasta eder. Tedavi olun lütfen tedavisi var.
psikolog randevusu almayı düşünüyordum zaten ama emin değildim simdi emin oldum teşekkürler

Haklısınız sadece emin olmak istedim
Bak bir çok kişinin belli takıntıları var ve okb si olmayanı dövüyorlar artık ama sizin ki ileri seviyede dr a gitmen lazım eşimdede var ve okb kısmen düzelebilir kategorisinde bir hastalık ilaçla kontrol altına alabilirsin

Teşekkürler zaten gidicem umarım düzelir

Maalesef sayılara biraz takıkım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…