Okul önceci ler yardım acil

karmakarisik56

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
1.650
1.570
Arkadaslar 2 gün sonra sunumum var ağırlık sıcaklık ve zaman kavramlarını çocuğa hangi etkinlik lerle verebilirim ?
Ağırlık için terazi yapacağım ama sıcaklık ve zaman kavramı çocuğa nasıl verilebilir
final notum olacak
bi el atsaniz

sıcaklık için şöyle dönen bi mekanizma yapsan sıcaklık düştükçe mavi renk olan soğuk kar olan falan :) artıkça güneş falan çıkar hani tam anlatamadım ama :KK70:

Ay nasl yapabilirim ki acaba onu :KK66:

sıcaklık diyince hava sıcaklığı geldi bu arada aklıma.mesela kutular hazırlayabilirsin.40 derece 35 derece sıcaklıklar falan hani aralık yaz kutuların içine yazı ifade edecek şeyler yerleştir.gerçi bu biraz mevsim şeyine benzedi ama bilemedim.dur az daha düşüncem :KK70:

sıcaklık diyince hava sıcaklığı geldi bu arada aklıma.mesela kutular hazırlayabilirsin.40 derece 35 derece sıcaklıklar falan hani aralık yaz kutuların içine yazı ifade edecek şeyler yerleştir.gerçi bu biraz mevsim şeyine benzedi ama bilemedim.dur az daha düşüncem :KK70:
Canim cook gel düşünüyorsun ama bendeki çocuk okul öncesi çağında yani rakam filan bilmiyor sıcaklık soğuk kavramı sadece bilmesi gereken

Gerçek ürünler kullansak olmaz mı

Sen mi yapacaksın

Buz ve su ısıtıcısı ile sıcak soğuk ılık vs etkinliği yapılır

Zamanı da uyanma acıkma gibi gün içi etkinlikleri temsil eden giysi diş fırçası vs ike anlatabilirsin

O yaş çocuğu yarım saat sonrayı bilmez ama öğlen yemeğinden sonrayı bilir

Sevimli bir saat materyali de olabilir akrep kaplumbağa yelkovan koyun saniye de hızlı koşan çita gibi nir hayvan hızlarına göre değişiklik anlatılanilir

zaman kavramıyla ilgili tubitak ın bir yayını vardı. Kitapta yanlış hatırlamıyorsam gece gündüz vardı, yarış yapmak ve zaman tutmak vardı, tam saatler vardı ama şöyle sabah saat 9.00da kalkarım saat 10.00da kahvaltı yaparım...vs böyle gidiyor.bitkilerin büyümesi olabilir yine zamanla ilgili.Mesela bir yetişkinin bebeklikten itibaren büyümesi resimlerle anlatılabilir.
Sıcaklıkla ilgili en basiti sıcak soğuk deneyi.Mevsimler.buz torbası ve sıcak su torbası kullanabilirsin. Mesela ince kıyafetlerle bir süre durduktan sonra üst üste kalın şeyler giyerek ısınmalarını sağlayabilirsin.
Ağrılıkta da ben üni deyken şey yapmıştım. Balonların içini herhangi bir malzemeyle doldurmuştum (nohut, taş, fasulye vs.) evde ağırlıklarını ölçtüm yarım kg, 250 gr vs 4-5 tane farklı ağırlıkta doldurdum. Daha sonra onların üzerine göz ağız burun saç falan yapıştırdım aile gibi anlattım.Terazi yapmıştım birde çeşitli şeyleri tartmıştık.Kendi ağırlıklarını ölçebilirsin vs inş çok karışık anlatmamışımdır :KK49::KK58:

konuyu anlattıktan sonra öğrenip öğrenmediklerini anlamak için oyun mu soruyorsunuz? ona gore dusuneceğim

aklıma gelenleri düzensizce yazayım:
kırmızı renkte sıcak poşetler ve mavi renkte soğuk poşetler hazırlayın. bunları öğrencilere dağıtın, daha sonra tahtaya soğuk ve sıcak havaya göre giyinmiş değişik insan flaşkartları asın, kartların altında yapıştırıcı görevi gören 'tack-it' ler olsun. resimlerin altına doğru poşetleri yapıştırsınlar sırayla. hatta sınıfı ikiye bölüp bunu yarışma şeklinde yaptırıp, gruplara puan verebilirsiniz.

Eklentiler

• aa.jpg
    aa.jpg
    139,9 KB · Görüntüleme: 99
bir de aklıma şu geldi : öğrencilere mavi ve kırmızı boyalar dağıtın, bir kağıtta fırın, buzlu su, ateş, çaydanlık, klimadaki soğuk simgesi, kibrit, dondurma, kardan adam benzeri resimler çizin (boyama kitabındaki gibi) öğrenciler bunları soğuksa maviye, sıcaksa kırmızıya boyasınlar. aklıma cok sey geliyor ama okuma yazma bilmedikleri için tıkanıyorum

24 dilimli bir saat hazırlayın. Bunda uyanma, kahvaltı, okul, oyun, öğle akşam yemeği, uyuma saatleri falan görsellerle destekleyerek anlatın. Mesela saat 8 hizasına yataktan kalkan bir çocuk resmi saat 9 hizasına okula giden çocuk resmi falan yapıştırın. Ama bunu 12 dilimli saatte göstermeyin kafaları karışır.

X