okul oncesi ogretmenleri yardim edin lutfen?

montesorri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
519
101
İyi aksamlar kizlar.ben anasinifin da yarin ilk stajimi yapicam ve cok heyecanliyim.iki gundur plan yapmaya calisiyorum ama dogru duzgun bisi yapamadim.gecen hafta hocayla tanistim cok cana yakin sempatik birisi ama gecen donem ki staj biraz sorunlu gectigi icin cok heyecan yaptim.sol kolum uyustu kalp krizi gecirecek gibiydim nefesim kesildi.bana yarim gunluk etkinlikte ne yapabilirim yardim edin.bir suru etkinligi kontrol ettim ama sinif kucuk ve 3-4yas ogrenci karisik oldugu icin eledim.taslak bisiler buldum ama ne kadar uygun bilmiyorum.ne olur yardim edin.oyun felan konusunda.
Konuyu tasimayin olur mu burasi aktif diye actim.ozur dilerim simdiden.

Sanat etkinliği yaptır kazanımlara uygun, hikaye oku klasik oyunlardan oynat sandalye kapmaca uykucu horoz vs. Zaten bunları yapınca vakit çok kalmaz. Ama bu kadar stres yapma, rahat olmaya çalış. Sen etkinliği başlat gerisi gelir, öğretmen de yardımcı olur. Üniversite öğrencisi misin lise mi? Çok fazla büyütme kafanda. Dediğim gibi rahat ol, sunum falan değil bu sonuçta

Ayrıca bariz bir hata yapmazsan notun yüksek gelir. Güleryüzlü ol, çocuklarla iletişimin güzel olsun kalanı kolay. Zamanla aşarsın heyecanını

Sanat etkinliği yaptır kazanımlara uygun, hikaye oku klasik oyunlardan oynat sandalye kapmaca uykucu horoz vs. Zaten bunları yapınca vakit çok kalmaz. Ama bu kadar stres yapma, rahat olmaya çalış. Sen etkinliği başlat gerisi gelir, öğretmen de yardımcı olur. Üniversite öğrencisi misin lise mi? Çok fazla büyütme kafanda. Dediğim gibi rahat ol, sunum falan değil bu sonuçta
universite ogrencisiyim.ben ilcedeyim staj okulum il'de oraya gidicem.sinifi bilmiyorum ortama yabanciyim o korkutuyor.birde hikaye kitabini siniftan secsek olur mu?yoksa kendim kirtasiye den alayimmi?bu arada cok tesekkur ederim.

Ayrıca bariz bir hata yapmazsan notun yüksek gelir. Güleryüzlü ol, çocuklarla iletişimin güzel olsun kalanı kolay. Zamanla aşarsın heyecanını
Hem ders hem staj zor oluyor.gecen seneki hocadan korktum biraz onun icin korku var.hocayi sevdim ama yine de o duyguyu atamiyorum.

Rica ederim, mümkünse kazanımına uygun bir hikaye seç daha güzel olur. Nerden olduğu farketmez hikayenin ama hazırlıklı gidersen sınıfta stres olmazsın. Kazanımlarına uygun şarkı da öğretebilirsin. Şarkı öğretirken ilk stajımda yaptığım hata aşamalar halinde öğretmemek olmuştu. Biliyorsundur gerçi ama aynı hatayı yapma diye söylüyorum. Ve en önemlisi çocuklarla bir sen de oyna, etkinliklerine yardımcı ol uzaktan izleme. Ve cidden büyütme gözünde, öğretmenin öyle süzeceğini sanmıyorum. Çocuklar eğleniyorsa, off puff demiyorsa sıkıntı yok :)

İyi aksamlar kizlar.ben anasinifin da yarin ilk stajimi yapicam ve cok heyecanliyim.iki gundur plan yapmaya calisiyorum ama dogru duzgun bisi yapamadim.gecen hafta hocayla tanistim cok cana yakin sempatik birisi ama gecen donem ki staj biraz sorunlu gectigi icin cok heyecan yaptim.sol kolum uyustu kalp krizi gecirecek gibiydim nefesim kesildi.bana yarim gunluk etkinlikte ne yapabilirim yardim edin.bir suru etkinligi kontrol ettim ama sinif kucuk ve 3-4yas ogrenci karisik oldugu icin eledim.taslak bisiler buldum ama ne kadar uygun bilmiyorum.ne olur yardim edin.oyun felan konusunda.
Bu kadar çok stres yapmana gerek yok zaten ilk günün nasıl geçtiğini bile anlamayacaksınız.Bence de hikayeye yönelik etkinlik yapsan çok iyi olur .ben buna ek olarak çocukların dikkatini çekmen için kuklayla hikaye okuyup kendini tanıtabilirsiniz.

oncelikle heyecanlanmamaya calis. cocuklarla dogru iletisimi kurdugun zamn gerisi corap sokugu gibi gelir... deve cuce oyununu cok seviyorlar cocuklar.yaninda lolipop gibi ufak bisiler goturursen sana bagliliklari artar ve konsantre problemi yasamazsin. komik bilmeceler, sarkilar hazirlayabilirsn. kolayliklar diliyorum....

ben öğretmen veya eğitimci değilim ama veliyim
kızım da yuvaya gitmişti, oğlum da şimdi 3-4 yaş sınıfında
ben de yazayım, belki sana farklı bir bakış açısı olur Hoppa

herşeyden önce çocuklar kendilerine sevgi gösterenlerle sevgi göstermeyenleri çok net ayırdedebiliyorlar
çocukları mutlaka dinlemeye çalış sana birşey söyledikleri zaman, o anda müsait olamıyorsan, ilk müsait anında sor, sen bana birşey söylemek istiyordun diye
benim oğlumun sınıfı, ilk öğretmeninin ilk deneyimiydi, çocukları sevdiği gözlerinden okunuyordu, oğlum da onu çok seviyordu
sonra sınıf sayısı eksik olunca o öğretmeni gönderip 2 sınıfı birleştirdiler
yeni öğretmen çok deneyimli ama artık robotlaşmış
oğlum ne zaman birşey söylemek istese bir dakika şunu yapayım, bir dakika şu olsun diyerek hemen hemen hiç dinlememiş onu
çocukta resmen yer etti ve o duruma takıldı

sonra mesela çocukları tuvalete götürme işi genelde stajyerlere veriliyor
temizliğe çok dikkat et, en ufak falsoda (bizim ilk stajyer dikkat etmemişti) veliler şikayet ediyor ve yönetimin de pek hoşuna gitmiyor

3-4 yaş çocuklar, henüz paylaşmayı yeni yeni öğreniyorlar ve birşeyi paylaşmak pek hoşlarına gitmiyor
o yüzden ilk derslerde problem yaşamak istemiyorsan paylaşmaları gerekmeyen oyunlar tercih et derim
sonra çocuklar sana alıştıkça farklı davranabilirsin tabi

asla ama asla geçiştirmek için bile olsa çocuklara yalan söyleme
hiç tahmin edemeyeceğin konulara takılabiliyorlar
benim çok yakın arkadaşımın 3 yaşındaki kızı annemi çağırın gelsin diye tutturunca öğretmeni demiş ki "annenin azıcık başı ağrıyormuş, geçer geçmez gelecek"
çocuk, günlerce sordu annesine, anne bugün başın ağrıyor mu, anne bugün başın ağrıdı mı, başın ağrımaya devam etseydi gelemeyecektin anne, ben orada kalacaktım anne....

kuklalı kitapları çok seviyorlar
suluboya'yı çok seviyorlar
özellikle bir şeylere tuz, biber, şeker vb. katmayı çok seviyorlar

Ilk ders olarak cok basit bi ornek.
Bi top alip birbrine atmak.
Ismin ne yasin kac ve buyuyunce ne olmak istiyosun sorusuni yanitlasinlar.
Sonra topu bi digerine atsinlar.

Baska bi oyun, bilmiyorum Turkiyede bilindikmidir.
Mesela masaya 4 5 obje koyuyosun.
Bi cocgu disari yolluyosun ve cocuklarla beraber o 4 5 objeden 1 tanesini sakliyosun.
Disari cikan cocuk gelip hangi obje kaldirilmis bilmesi gerek.
Gittikce zorlastira bilirsin bunu objeleri cogaltarak.
Hatta yeni kelimeler ogrensinler diye bi konu basligi sece bilirsin.
Mesela tamir aletlerinin tek tek isimlerini ogrenirler bu sayede.

Çocukları gercekten seversen onlarda bunu hisseder öyle olunca hatasız baslamis olursun staj hocan da eminim destek olacaktır korkma.

X