Okulda Şiddet Gören Suriyeli Çocuklar

Tonari to Totoro

Totoro
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2010
2.299
1.557
Arkadaşlar merhaba;

Bu bölüm popüler olduğu için buraya yazıyorum. Gerçi buda bir derttir, orası ayrı.

Çalıştığım firma bir mahalle içinde. Geçen yıldan beri Suriye´li çocuklar su içmek için firmaya gelirler.
Zamanla bu çocuklar ile bir bağ oluştu iş arkadaşlarımdan biri ile.

Bu çocuk yaşını tam bilmiyorum, okula gitmek istediğini söyledi arkadaşıma.
Türkçesi çok iyi olmadığı için kendisinin onunla okula gitmesini istedi.
Arkadaşımda kabul edip hem çocuğu, hem kız kardeşini okula götürdü ve yazdırdı.
Çocuk ilk başlarda çok hevesliydi, 2 hafta içinde çocuğun okula olan isteği azaldı.
Duyduk ki çocuğu okulda diğer çocuklar dövüyormuş.
Arkadaşım konuştu öğretmeni ile sonucu nedir bilmiyorum.

Bugün yine duyduk ki çocuğu yine dövmüşler.
Yüzünü kızartmışlar.

Arkadaşım yine okula gitti görüşmeye, sonuç yok.

Öğretmeni sürekli bahane sunmuş. Yok kaşınıyor, yok konuşuyor, yok hak ediyor vs.
Yanında giden diğer arkadaşım sinirlenip orayı terk etmiş.
Şuan bende çok sinirliyim.
Sırf çocuk Suriye´li diye çocuklar dövüyor ve öğretmen buna izin veriyor.

Darp raporu alalım dedim arkadaşlara , biri o kadar abartılacak bir şey yok diyor, diğeride rapor alıp okulu şikayet ederseniz çocuğu okuldan atarlar, daha kötü davranırlar diyor..

Çok sinirlendim. Kendi çocukları olsa bir saniye durmazlar...

Şimdi biz ne yapalım?
Yarın bir gün bu çocuğa daha fenasını yapmayacakları ne malum?

Diğer konuda arkadaşlarım içeri çok rahat girdiklerini, kimsenin onlara niçin okula girdiklerini sormamış..
Bu nasıl güvenlik anlayamıyorum..

atarlarsa atsinlar baska okul mu yok, bencede darp raporu alsin.
ayrica o ögretmende nasil bi ögretmen ki haketti diyebiliyor onuda anlamadim.
böyle insanlarin psikolojileri bozuk ve ögretmen oluyorlar ilginc - önce bi sinavdan gecmeliler.
suriyeliyse suriyeli oda bi can onuda bi ana dogurdu. yazik günah kimsede vicdan kalmamis.

atarlarsa atsinlar baska okul mu yok, bencede darp raporu alsin.
ayrica o ögretmende nasil bi ögretmen ki haketti diyebiliyor onuda anlamadim.
böyle insanlarin psikolojileri bozuk ve ögretmen oluyorlar ilginc - önce bi sinavdan gecmeliler.
suriyeliyse suriyeli oda bi can onuda bi ana dogurdu. yazik günah kimsede vicdan kalmamis.

Burada başka okul yok maalesef. Benide durdan o oldu aslında. Yoksa darp raporu konusunda inatçıyım.
Çocuk bu çocuk.
Nasıl göz yumuluyor aklım almıyor.

Hiç bir öğretmen öyle bir gerekçe sunmaz mümkün değil.
Bunun suriye'lisi falan yok, artık o tarz öğretmenlere katı kurallar uygulanıyor.
Çocuk iyi Türkçe bilmiyor diyorsunuz o zaman nasıl ve kimle ne konuşuyor?
şikayet edin bakalım neler oluyormuş

az biliyormus canim
Gittiği Suriyelilere özel bir okul mu yoksa herhangi bir okul mu?
Gerçi bu neyi değiştirir? Genelde farklı olan dışlanır, herhangi bir engeli olan, okuma-yazmayı geç öğrenen hatta annesi babası ayrı çocuklara dahi farklı davranılıyor. Burada sorunu çözecek olan öğretmen, idare ve rehberlik servisidir.

Burada başka okul yok maalesef. Benide durdan o oldu aslında. Yoksa darp raporu konusunda inatçıyım.
Çocuk bu çocuk.
Nasıl göz yumuluyor aklım almıyor.

bende anlamadim. yikarim o okulu baslarina, cocuk konusunda cok hassasim bisey görsem hemen aglarim cok duygusalim bu konuda. hic anlam veremiyorum insanlara.

Arkadaşlar merhaba;

Bu bölüm popüler olduğu için buraya yazıyorum. Gerçi buda bir derttir, orası ayrı.

Çalıştığım firma bir mahalle içinde. Geçen yıldan beri Suriye´li çocuklar su içmek için firmaya gelirler.
Zamanla bu çocuklar ile bir bağ oluştu iş arkadaşlarımdan biri ile.

Bu çocuk yaşını tam bilmiyorum, okula gitmek istediğini söyledi arkadaşıma.
Türkçesi çok iyi olmadığı için kendisinin onunla okula gitmesini istedi.
Arkadaşımda kabul edip hem çocuğu, hem kız kardeşini okula götürdü ve yazdırdı.
Çocuk ilk başlarda çok hevesliydi, 2 hafta içinde çocuğun okula olan isteği azaldı.
Duyduk ki çocuğu okulda diğer çocuklar dövüyormuş.
Arkadaşım konuştu öğretmeni ile sonucu nedir bilmiyorum.

Bugün yine duyduk ki çocuğu yine dövmüşler.
Yüzünü kızartmışlar.

Arkadaşım yine okula gitti görüşmeye, sonuç yok.

Öğretmeni sürekli bahane sunmuş. Yok kaşınıyor, yok konuşuyor, yok hak ediyor vs.
Yanında giden diğer arkadaşım sinirlenip orayı terk etmiş.
Şuan bende çok sinirliyim.
Sırf çocuk Suriye´li diye çocuklar dövüyor ve öğretmen buna izin veriyor.

Darp raporu alalım dedim arkadaşlara , biri o kadar abartılacak bir şey yok diyor, diğeride rapor alıp okulu şikayet ederseniz çocuğu okuldan atarlar, daha kötü davranırlar diyor..

Çok sinirlendim. Kendi çocukları olsa bir saniye durmazlar...

Şimdi biz ne yapalım?
Yarın bir gün bu çocuğa daha fenasını yapmayacakları ne malum?

Diğer konuda arkadaşlarım içeri çok rahat girdiklerini, kimsenin onlara niçin okula girdiklerini sormamış..
Bu nasıl güvenlik anlayamıyorum..

bu suriyeli çocukların sonu ne olacak ben bilmiyorum ne kadar zor hayat onlar için ne kadar acımasız..

kesinlikle rapor alın. hiç olmazsa bir çocuga nasıl davranılmaması gerektıgını öğrenirler. kötü falan da davranamazlar.

Bir öğretmen nasıl "hak ediyor" der yahu.. şu sitede her gün hayret edecek bir şey daha buluyorum..

konu sahibi darp raporu alın, şikayet edin sorumlular hakkında işlem yapılsın..

Gittiği Suriyelilere özel bir okul mu yoksa herhangi bir okul mu?
Gerçi bu neyi değiştirir? Genelde farklı olan dışlanır, herhangi bir engeli olan, okuma-yazmayı geç öğrenen hatta annesi babası ayrı çocuklara dahi farklı davranılıyor. Burada sorunu çözecek olan öğretmen, idare ve rehberlik servisidir.
canim devlet okuluna gidiyor sanirim, normal okul yani. suriyelilere özel degil yani ben öyle anladim.
ya evet malesef Koalinacim böyle oluyor, hersey egitim.

canim devlet okuluna gidiyor sanirim, normal okul yani. suriyelilere özel degil yani ben öyle anladim.
ya evet malesef Koalinacim böyle oluyor, hersey egitim.
Devlet okuluna gitmesi de onun için sorun aslında. Bizde de yabancı çocuklar var daha Türkçe bilmeden ders işlemeleri pek mümkün olmuyor. İster istemez kendilerini soyutlanmış hissediyor ve arkadaşları da onları soyutluyor.
Darp raporu alınsa ne olur ki? Onu döven de bir öğrencidir sonuçta...

Devlet okuluna gitmesi de onun için sorun aslında. Bizde de yabancı çocuklar var daha Türkçe bilmeden ders işlemeleri pek mümkün olmuyor. İster istemez kendilerini soyutlanmış hissediyor ve arkadaşları da onları soyutluyor.
Darp raporu alınsa ne olur ki? Onu döven de bir öğrencidir sonuçta...

canim haklisin. tam bilmiyorum iste konu sahibi yazar simdi hangi okula gittigini.
sende ögretmensin ve eminim bu durumda bi ögretmen olarak farkli davranirdin.

öncelikle duyarlılığınız için sizi tebrik ederim.
öğretmenlik görevi ne hale geldi. tabi her öğretmeni aynı kefeye koymamak lazım. ama bunu bir öğretmenin demesi acınası durum. bence de elinizden geleni yapın. olmadı başka okula gider çocuk.
herşey ailelerden kaynaklanıyor, kimbilir döven çocukların evlerinde, nasıl öcü gibi anlatılıyor yabancılar... ırkçılık çocuklara bile işlemiş..

Ayrımcılık resmen. Gidip şikayet edin atmazlar bence, şikayet edildikten sonra atamazlar dikkat çekmemek için. Ama kesinlikle tepkisiz kalmayın, yazık çocuklara ya

Hiçbir çocuk şiddeti hak etmez. Nasıl bir zihniyetle göz yumuyorlarsa artık... Müdürle konuşmayı deneyin.

bende türk olarak zamaninda okulda tek basimaydim. o zamanlarda fazla türk yoktu.
cok mücadele ettim, cok calistim, avusturyalilar bile hayrandi almancama.
yeri geldi hor görüldüm ama asla siddet uygulamadi bana kimse. eger böyle birsey yapilsaydi annem ve babam dünyayi o cocuklarin ailelerine dar ederdi.
bana göre ailelerin egitimi cok önemli bu konuda. cocuklarin günahi yok tabiki. onlar belkide evde siddetle büyüyorlar.
bi cocugu asil egiten anne ve babadir sonrada ögretmenler.

X