Velilerimin birbiriyle iletişimde olmasını doğru bulmuyorum dedi. Ama söz konusu çocuğumun sağlığı istemeden yapmış olabilir ben de çocuğu yakalayıp kulağını çekemedim zaten vaşkw birşey de olabilirdi konuşur musunuz daha dikkatli olsun dedim yalnızcaBen sizi haklı buldum. Gülmek nedir ayrıca, çocukta görme hasarı olabilir komik mi bu şimdiAyrıca diğer veliyle konuşmanı istemiyorum da ne demek, ne hakla ... verdiği eğitim de vasatsa kaçın başka sınıf bakın.
Eğitimciyim. Çocukların kendi aralarındaki anlaşmazlıkları veya birbirlerine verdikleri zararda velilerin birbirini arayıp hesap sormalarını biz eğitimciler uygun görmeyiz. Çünkü orada genelde çözüm odaklı bir süreç işlemez. Aksine sorun büyür, öğrencilere yansır ve toparlaması yine öğretmene ve rehber öğretmene düşer. Sorunun çözümü daha kısa olacakken velilerin çocukları etkilemeleri yüzünden günler alır.Çocuğumun bugün okulda gözlüğü kırılmış. Gözündeyken arkadaşının bir hareketiyle darbe alıyor istemeden kırılıyor. Şimdi bu durumu öğretmen çok sıradan birşeymiş gibi gülerek yapıştırırsınız geeçe diyerek anlatıyor. Sonrasında diğer Veli'nin numarasını istiyorum neden sebebi ben velilerin birbiriyle iletişim kurmasını istemiyorum diyor. Sonra ben kendim gruptan numarasını bulup gayet güzel bir dille konuşuyorum Allah korusun gözündeyken darbe almış cam kırılıp gözüne de gelebilirdi ki görme kaybı riski var tedavi görüyor ve diğer velinin haberi bile yok. Sonra öğretmen beni arıyor ben onu edip geçip nasıl veliyi ararmışım beni görülmeye çağırıyor. Size mesuliyet olmasın diye ben buldum numarayı aradım dedim kastım numarayı sizden alırsam sorun yaşarsınız belki ben kendim buldum aradım sizden bağımsız veliye söyledim bunu bu cümleyi yanlış anladı sanırım onu hiçe sayıp iş yaptığımı düşündü gerildik ben de sinirlğyim şu an yorum bekliyorum haksız mıyım yanlış mı yaptım
Başka bir konuda da gülerek anlatmıştı. Kafasına boya dökmüş başka sınıftan bir çocuk yıkamışlar senin çocuğa tenefüste böyle böyle olmuş gel al demiştiBen sizi haklı buldum. Gülmek nedir ayrıca, çocukta görme hasarı olabilir komik mi bu şimdiAyrıca diğer veliyle konuşmanı istemiyorum da ne demek, ne hakla ... verdiği eğitim de vasatsa kaçın başka sınıf bakın.
Gozlukluyum, gorme kaybim var idi duzenli gozluk kullanimiyla yuzde 40'tan yuzde 10'a kadar geriledi, burada da kaldi, muhtemelende kalacak.Başka bir konuda da gülerek anlatmıştı. Kafasına boya dökmüş başka sınıftan bir çocuk yıkamışlar senin çocuğa tenefüste böyle böyle olmuş gel al demişti
O zaman bir zahmet ben diğer öğrencinin velisine bilgi verdim/vereceğim desin. Gözlük bedava mı ne demek yapıştırırsınız. Bir de hesap soruyor onu çiğnemişsiniz de bilmem ne. Yapması gerekeni yapsaydı madem siz de grubun içinde numara bulmaya uğraşmazdiniz. Herkese açık grup herkesin iletişim bilgisi var ona mı soracakmissiniz hayret bir şey. Haklısınız kesinlikle. Diğer çocuğun velisi de çocuk istemeden yapmis da olsa -ki zaten öyledir çocukta suç bulmuyorum- çocuğu adına nezaketen özür dileyip zararı karşılamayı teklif etmeliVelilerimin birbiriyle iletişimde olmasını doğru bulmuyorum dedi. Ama söz konusu çocuğumun sağlığı istemeden yapmış olabilir ben de çocuğu yakalayıp kulağını çekemedim zaten vaşkw birşey de olabilirdi konuşur musunuz daha dikkatli olsun dedim yalnızca
Öğretmeniniz çok garip biri. Sınıf değiştirme durumu varsa bir şansınızı deneyin istersenizBaşka bir konuda da gülerek anlatmıştı. Kafasına boya dökmüş başka sınıftan bir çocuk yıkamışlar senin çocuğa tenefüste böyle böyle olmuş gel al demişti
BIliyo muyuz peki konu sahibinin çocuğun darlamadığını ve bu çocuğun da ona karşılık vermediğini? Benim çocuğum asla vurmaz mesela hatts bebekler ona vursa oturur ağlar üzülür. Ama ben çocuğuma garanti veremem mesela cevap vermez demem. Olur mu olur yani...Çocuğun gözü çıksaydı kazayla oldu bırak mı diyecektikDiğer veli çocuğuyka konuşmalı en azından, itmeli kakmalı şaka yapmasın yaparsa bile kafaya göze dikkat etsin.
Belli ki konu sahibinin gerginliğini anlamış ve başarısız da olsa yöntem gülerek normalleştirmeye çalışmış.Anladığım kadarıyla gözlüğün kırılmasından çok gözünde kırılmasını sorun ediyorsunuz ama bunun önüne geçemezsiniz. Arkadaşıyla teması olmaz kendi de masaya dolaba vs. çarpabilir. Diğer çocuğun annesi sizi arayıp böyle böyle olmuş yeni haberim oldu, kazayla olmuş ama elimizden gelen bir şey varsa telafi edelim dese olayı kapatacaktınız. Umursamazlık hissetmişsiniz. Benim çocuğum istemeden kazayla bile maddi zarar verse ben zararın bir kısmını karşılamak isterdim. Öğretmenin niye güldüğünü ben de anlamadım. Kırılan cam gözüne zarar verseydi yine gülecek miydi? Görüşmeye gittiğinizde hangi olayları gülerek alaycı, hangilerini ciddiye alıp önemsediğini de sorun. Diğer velinin kabahati yok yalnız, okulda kazayla olan bir şeyden çocuğun annesini sorumlu tutmayın.
Gözlük kullanmıyorum merak ettim, ilkokul çocuğunun bilerek de değil yanlışlıkla çarpmasıyla gözlük kırılır mı? Çerçeve mi cam mı kırıldı, yani malzemede problem olabilir mi?
Öğretmen veliyle iletişim kurma dediği halde nmryi bulup aramissiniz. Öğretmene velisine haber verdinizmi diye sormalıydiniz. Öğretmeninde veliyi kendi arayıp durumu anlatması gerekirdi. Acaba öğretmen arayıp haber verecekti siz erkenmi davrandinizYanlışlıkla olmuş. Veli'nin haberi yoktu ben aradığımda
Yanlışla olan bir durum için velinin aranması bana pek mantıklı gelmedi. Ortada bir fiziki ya da psikolojik zorbalama yoksa aramanız mantıksız olmuş. Endişelenmeniz normal ama korkulan olmamış, bir de çocuğunuzun anlaştığı yakın arkadaşı ise boşu boşuna aralarına girmişsiniz şu an arkadaşlık ilişkilerini de zedelediniz.Çocuğumun bugün okulda gözlüğü kırılmış. Gözündeyken arkadaşının bir hareketiyle darbe alıyor istemeden kırılıyor. Şimdi bu durumu öğretmen çok sıradan birşeymiş gibi gülerek yapıştırırsınız geeçe diyerek anlatıyor. Sonrasında diğer Veli'nin numarasını istiyorum neden sebebi ben velilerin birbiriyle iletişim kurmasını istemiyorum diyor. Sonra ben kendim gruptan numarasını bulup gayet güzel bir dille konuşuyorum Allah korusun gözündeyken darbe almış cam kırılıp gözüne de gelebilirdi ki görme kaybı riski var tedavi görüyor ve diğer velinin haberi bile yok. Sonra öğretmen beni arıyor ben onu edip geçip nasıl veliyi ararmışım beni görülmeye çağırıyor. Size mesuliyet olmasın diye ben buldum numarayı aradım dedim kastım numarayı sizden alırsam sorun yaşarsınız belki ben kendim buldum aradım sizden bağımsız veliye söyledim bunu bu cümleyi yanlış anladı sanırım onu hiçe sayıp iş yaptığımı düşündü gerildik ben de sinirlğyim şu an yorum bekliyorum haksız mıyım yanlış mı yaptım
Yanlış anlamışsınız kalkıp da çocuğu bahçede sıkıştırıp uyaracak velilerden değilim çocuğun velisini arayıp söyledim öyle biri olsam öğretmen veliyle konulmamı istemesin anlatım daBen sizi haklı buldum,çocuğum arkadaşıyla şakalaşırken arkadaşı ittirince başını hafifçe çarpmış.Bir sıkıntı olmadı ama sağolsun hem öğretmen aradı olayı anlattı,hem veli aradı çocuğun durumunu sordu,özür diledi.Öğretmen başta durumu iyi idare edememiş.
Yalnız kulağını çekerdim diye bir yorumunuza denk geldim,burada sizi haksız buldum.Kimsenin çocuğuna dokunmak,terbiye etmek gibi bir hakkınız olamaz.Zaten anneyi aramışsınız.Evet göz,gözlük konusu hassas ama karşınızdaki bireyde çocuk ve kasten yapılmadığı belirtilmiş.
Evet tek istediğim şey buydu.Bence öğretmen sizden önce diğer veli ile iletişime geçip böyle böyle bir şey yaşandı. Ben uyarıyı yaptım. Siz de uyarın gözlük takan arkadaşlarına karşı daha dikkatli olmalısın gibi. Bir şeyler söylemeliydi. Size de bu bilgiyi verseydi zaten yapmazdınız.
En iyi çerçeveyi almıştım 2 ay oldu daha alalıNasıl bir gözlük bu kazayla gözünde kırılıyor? Titanyum çerçeveli bir model alın bence. Ilkokulda benim gözlüğümü alip üstüne basan bile olmuştu (biletini kestim tabii sonra) yine de bir şey olmamıştı.
Size hak verdim ama veliyi neden aradığınızı da anlamadım. Öğretmen çok gevşek birine benziyor. Kendince olaylar büyümesin diye böyle davraniyor ama hiç hoş değil, veliyi de aramamis. Çocuğun gözüne cam girebilirdi bu gülünecek şey mi hocam deseydiniz keşke.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?