• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulda yaşanan durum öğretmenin tepkisi

Nasıl bir gözlük bu kazayla gözünde kırılıyor? Titanyum çerçeveli bir model alın bence. Ilkokulda benim gözlüğümü alip üstüne basan bile olmuştu (biletini kestim tabii sonra) yine de bir şey olmamıştı.

Size hak verdim ama veliyi neden aradığınızı da anlamadım. Öğretmen çok gevşek birine benziyor. Kendince olaylar büyümesin diye böyle davraniyor ama hiç hoş değil, veliyi de aramamis. Çocuğun gözüne cam girebilirdi bu gülünecek şey mi hocam deseydiniz keşke.
Haftaya görülmeye çağırıyor gerginliğim geçmiyor gidip ekstra gerilmek istemiyorum

Öğretmenim gülmeden daha düzgün bir üslupla daha yapıcı ve çözüm önerisiyle konuşsaydı olaylar bu hale gelmezdi
Ben de küçük yaş grubu Öğretmeniyim gülerek asla böyle durumları haber vermem.

Ayrıca diğer velilerle iletişime geçmeyin demiş ama sonuçta WhatsApp grupları var insanlar birbirini bulur konuşut yani illa ki bu tavır da bana pek gerçekçi gelmedi açıkçası.
Önceki bir olayda da senin çocuğu tenefüste boyamışlar gel al diye arıyor enteresan bir üslup. Sınıfta öğrencilere lakap taktığını da duydum kaba bir dili var. Sürüngen dedi bir öğrenciye

Haksızsınız. Diğer veliye bilgiyi ögretmen verir verilecekse. Kazayla olmuş işte. Kim ne yapsın?
Gözlük kırılmış . Kırılan gözlüğü velinin yeniden alım gücü olmayabilir . Karşıdaki velinin durumda bilgisi olup çocuğunu uyarıp daha sonra da gözlüğü tamir ettirmesi lazım. Yanlışlıkla yada bilerek olan olayı değiştirmez maalesef

Haksızsınız. Diğer veliye bilgiyi ögretmen verir verilecekse. Kazayla olmuş işte. Kim ne yapsın?
Ne demek vukgiyi öğretmen verir. Çocuğunu kimse sokaktan bulmadı. Öğretmen gerekli sorumluluğu göstermezse tabii ki de veli gösterir. Ayrıca velilerin iletişim kurmasını istemeyen öğretmen kim oluyor? Öğrencilerine karışıyor gibi veli yönetme nedir? İsteyen istediği ile görüşür konuşur bu öğretmeni alakadar etmez.

Öğretmenim her şeyi sorun haline getiren velilerden hiç hoşlanmayız ama burada kesinlikle siz haklısınız. Öğretmenin baştan sona üslubu olayları yönetme şekli çok yanlış. Çocuğun gözünde gözlük kırılıyor yapıştırırsınız dye lüzumsuz bir şakayla geçiştirmeye çalışıyor 🤦🏻‍♀️ üyelerin dediği gibi ben diğer veliye de bilgi verdim dese siz zaten aramazdınız. Ayrıca siz onun altında çalışan değilsiniz. Ne biçim konuşuyor yok beni atlayıp veliyle iletişime geçtiniz falan. Kendisi gereğini yapmazsa içinizi rahatlatmazsa tabiki siz müdahale edeceksiniz. Kimse çocuğunu sokakta bulmadı. Burda öğretmene hak verenlerin çoğunun da başına böyle bir şey gelse okul kapısında yatarlar emin olun. Siz doğru olanı yapmışsınız.

Öğretmenim her şeyi sorun haline getiren velilerden hiç hoşlanmayız ama burada kesinlikle siz haklısınız. Öğretmenin baştan sona üslubu olayları yönetme şekli çok yanlış. Çocuğun gözünde gözlük kırılıyor yapıştırırsınız dye lüzumsuz bir şakayla geçiştirmeye çalışıyor 🤦🏻‍♀️ üyelerin dediği gibi ben diğer veliye de bilgi verdim dese siz zaten aramazdınız. Ayrıca siz onun altında çalışan değilsiniz. Ne biçim konuşuyor yok beni atlayıp veliyle iletişime geçtiniz falan. Kendisi gereğini yapmazsa içinizi rahatlatmazsa tabiki siz müdahale edeceksiniz. Kimse çocuğunu sokakta bulmadı. Burda öğretmene hak verenlerin çoğunun da başına böyle bir şey gelse okul kapısında yatarlar emin olun. Siz doğru olanı yapmışsınız.
Yaşı büyük öğretmenin annem yaşında onun etkisiyle mi bilmiyorum velinin numarasını istedim velilerimin birbiriyle bu tarz konularla iletişim kurmasını doğru bulmuyorum dedi bir neden sebep niçin konuşacaksın diyince üstünü kapatacak diye kendim iletişime geçmek istedim. Sonra beni arayıp beni ezip geçiyorsun gelin görüşelim diye konuşuyor hala kendime gelemedim sinirden

Önceki bir olayda da senin çocuğu tenefüste boyamışlar gel al diye arıyor enteresan bir üslup. Sınıfta öğrencilere lakap taktığını da duydum kaba bir dili var. Sürüngen dedi bir öğrenciye
Aaaaaaa ne biçim öğretmen bu ya

Yaşı büyük öğretmenin annem yaşında onun etkisiyle mi bilmiyorum velinin numarasını istedim velilerimin birbiriyle bu tarz konularla iletişim kurmasını doğru bulmuyorum dedi bir neden sebep niçin konuşacaksın diyince üstünü kapatacak diye kendim iletişime geçmek istedim. Sonra beni arayıp beni ezip geçiyorsun gelin görüşelim diye konuşuyor hala kendime gelemedim sinirden
Yaşı kaç olursa olsun alttan almayın. Özellikle yaşı büyük öğretmenlerde görüyorum bunu. Olayları yönetemiyorlar üstünü kapatmaya çalışıyorlar sonra bir kriz çıkınca nasıl yaparsın edersin. Görüşmeye giderseniz açıkça söyleyin hafife alınacak bir olay olmadığını çocuğunuzun zarar görebileceğinden endişe duyduğunuzu kendisi veliyle konuşmuş olsa hiç aramayacağınızı vs söyleyin. Çocuğu da düzgün uyarmamış ki kızsın demiyorum da bunun ne kadar tehlikeli olduğunu arkadaşının nasıl zarar görebileceğini dikkat etmelerini söylemek yerine çocukların önünde böyle lüzumsuz bir şaka yapması olayın ciddi olmadığını düşündürür çocuklara. Kimseyi zapt edemez sonra. Herkes birbirine zarar verir

bizimde başımıza buna benzer bi olay geldi, öğretmen bize bilgi vermedi, sınıf içinde çözmeye çalışmış
bizde başka öğrenci haber verdi ordan öğrendik
çok kızdım nasıl arayıp bilgi vermez diye

amaaağğğğ !! benim eşimde sınıf öğretmen ve dedi ki
haber vermemesi , velileri işin içine katmaması normal
çünkü velilerin nasıl bi karakterde olduğunu bilemeyiz
olay cok farklı bir boyuta çıkabiliyor
hele ki baba figürü biraz sert ve kaba ise iş adliyelik bile olabilir
bu sebeple kendi aramızda çözeriz dedi.

ki sizinki de yanlışlıkla olmuş, bu sepeble de özelikle söylememiştir.

Ortada mal hasarı var karşı taraf kesinlikle bilgilendirmeliydi, illa itişme kakışma olur ama mal hasarı veya yaralanma varsa ailelere bildirilmek zorunda. Yani bizler kimsenin eşyasına malına zarar vermemek habersiz almamak şeklinde büyütüldük isteyerek veya istemeyerek sonuç olarak zarar var bunun yanlış olduğunu cocuk ailesinden duymalı. Öğretmenin olayı basite indirgemeside saçma abartmasına da gerek yok olduğu gibi ciddiyetle anlatması yeterli olurdu.

bizimde başımıza buna benzer bi olay geldi, öğretmen bize bilgi vermedi, sınıf içinde çözmeye çalışmış
bizde başka öğrenci haber verdi ordan öğrendik
çok kızdım nasıl arayıp bilgi vermez diye

amaaağğğğ !! benim eşimde sınıf öğretmen ve dedi ki
haber vermemesi , velileri işin içine katmaması normal
çünkü velilerin nasıl bi karakterde olduğunu bilemeyiz
olay cok farklı bir boyuta çıkabiliyor
hele ki baba figürü biraz sert ve kaba ise iş adliyelik bile olabilir
bu sebeple kendi aramızda çözeriz dedi.

ki sizinki de yanlışlıkla olmuş, bu sepeble de özelikle söylememiştir.
Cozmemis ki, kırılan gözlüğün parasını vermeliydi karşıdaki aile, çocuklarına daha dikkatli olmalarını tembihlemeleri gerekiyor ayrıca. Aileler bilmeli, ogretmen çok savsak bir tip belli öğrencilere lakap takıyormuş bir de :/

Çocuğumun bugün okulda gözlüğü kırılmış. Gözündeyken arkadaşının bir hareketiyle darbe alıyor istemeden kırılıyor. Şimdi bu durumu öğretmen çok sıradan birşeymiş gibi gülerek yapıştırırsınız geeçe diyerek anlatıyor. Sonrasında diğer Veli'nin numarasını istiyorum neden sebebi ben velilerin birbiriyle iletişim kurmasını istemiyorum diyor. Sonra ben kendim gruptan numarasını bulup gayet güzel bir dille konuşuyorum Allah korusun gözündeyken darbe almış cam kırılıp gözüne de gelebilirdi ki görme kaybı riski var tedavi görüyor ve diğer velinin haberi bile yok. Sonra öğretmen beni arıyor ben onu edip geçip nasıl veliyi ararmışım beni görülmeye çağırıyor. Size mesuliyet olmasın diye ben buldum numarayı aradım dedim kastım numarayı sizden alırsam sorun yaşarsınız belki ben kendim buldum aradım sizden bağımsız veliye söyledim bunu bu cümleyi yanlış anladı sanırım onu hiçe sayıp iş yaptığımı düşündü gerildik ben de sinirlğyim şu an yorum bekliyorum haksız mıyım yanlış mı yaptım
Ogretmeniniz sorumsuz. Elbette boyle bir durum oldugunda 2 tarafa da haber verilmeli. Yanlislikla da olsa cocuklara hem kendi hem ailelerinin fevri ve hizli hareket ettigimizde sonuclari boyle olabilecegi anlatılmali. Ayrica ne alaka beni aşıp veliye gitmissin fln ? Acik acik dese de veliler iletişim kurmasin birsey olursa hakkimda konusulmasin diye istemiyorum dese? Cok gecmis olsun gercekten buyuk birsey atlatmissiniz cam gozune girebilirdi sonuclari kotu olabilirdi. Ayrica ogretmene ne ister yapistirirsin ister yenisini alirsin saka yapacak baska konu bulamamis sanirim

Ogretmeniniz sorumsuz. Elbette boyle bir durum oldugunda 2 tarafa da haber verilmeli. Yanlislikla da olsa cocuklara hem kendi hem ailelerinin fevri ve hizli hareket ettigimizde sonuclari boyle olabilecegi anlatılmali. Ayrica ne alaka beni aşıp veliye gitmissin fln ? Acik acik dese de veliler iletişim kurmasin birsey olursa hakkimda konusulmasin diye istemiyorum dese? Cok gecmis olsun gercekten buyuk birsey atlatmissiniz cam gozune girebilirdi sonuclari kotu olabilirdi. Ayrica ogretmene ne ister yapistirirsin ister yenisini alirsin saka yapacak baska konu bulamamis sanirim
Sizce öğretmenle mi konuşayım Pzr idare ya da rehberlik mi sınıf değişikliği istiyorum

Back
X