• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulda yaşanan durum öğretmenin tepkisi

Yanlışlıkla olan bir şey için diğer veliyi aramanız biraz değişik.
Kadın ne yapabilir yanlışlıkla olan bir şey için?
Bilerek vursa kırsa zaten okul yönetimi,öğretmen vs olayın üzerine düşer.
Ne diyecekler ki diğer çocuğa neden koşup arkadaşına çarptın mı?
Benim kızın birinci sınıfta biriyle çarpışıp düşünce kolu kırıldı kiminle çarpıştığını bile bilmem.
Ama biri beni itekledi anne bilerek o yüzden düştüm deseydi o zaman bir görüşme sağlanırdı.

Bilerek olmadığını nereden bileceğim ben? Bukadar rahat öğretmene güvenmezdim. Yeğenimin başına gelse yıkardım o okulu başlarına. Bilerek yapılmadığını nereden bileceğim? Öğretmenlerin öğrenciler arasında sorun yaşandığında velilerin birbirleriyle iletişim kurmasını istemiyor bence haksız değiller bu konuda bir köprünün olması daha iyi. Ama çocuğumun gözlüğü kırılmış ve bana doğru düzgün açıklama yapılmıyor öyle bir dünya yok.
Çocuklar anlatıyor, kendi çocuğunuz anlatmasa sınıftakiler anlatıyor.
Zaten eğer bir olay var ise öğretmenler bilgi veriyor hemen üstlerinde kalmaması için.

Öğretmen haksız,kimsenin iletişim hakkına müdahale edemez,karışamaz.Beni ezip geçmek nedir ya,sanırsın kocasıyla kavga ediyor.Ben olsam başka sınıfa geçerdim..Gözlük kullanan çocuklar kırılmaz cam gözlük kullanmalı.
Bu durumda başka sınıfa geçmeme yardımcı olur mu idare

Bu durumda başka sınıfa geçmeme yardımcı olur mu idare
Ya neden başka sınıfa geçirsinler ? İlk başta söylememiştiniz bende çocuklar kavga etti akran zorbalığı var zannettim . Hayatınızda herşeyi böyle abartıyor musunuz?

Ogretmenin tutumu bastan asagi yanlis. Gulecek ne var yapistirirsiniz ne demek bu ne avam bir tavsiye ? sizi bidaha gorusmeye cagirmak veliye haber verdiniz diye ne saniyorlar kendilerini anlamak mumkun degil. Gozune zararda verebilirdi Tabikii ciddi bir konu karsi tarafında haberi olmasi gerekiyor.

Çok abartıyorsunuz. Çocuk kazara yapmış. Bilerek yapılan bir zorbalıkmış gibi davranıyorsunuz. Üstelik ortada zorbalık da yokken neden sınıf değiştiriyorsunuz ki? Olayı biraz fazla büyütüyorsunuz gibi geldi bana.

Yanlışlıkla vuran çocuğun annesi olsaydım kesinlikle bu olayı bilmek isterdim öğretmen gelip bunu söylemek zorunda ki karşı tarafın annesi yerine koyarak konuşuyorum şu an hani sizi de geçtim. Çocuğumla çok güzel konuşurum hediyemizi de alır arayı yapardım orada veli olarak . Atanmayı bekleyen o kadar iyi öğretmenlerimiz varken yazık ki bunlar çalışıyor

Çok abartıyorsunuz. Çocuk kazara yapmış. Bilerek yapılan bir zorbalıkmış gibi davranıyorsunuz. Üstelik ortada zorbalık da yokken neden sınıf değiştiriyorsunuz ki? Olayı biraz fazla büyütüyorsunuz gibi geldi bana.
Çocuktan değil öğretmenden kaynaklı. Sınıfta öğrencilere karşı olumsuz söylemlerine de renk geldim. Sürüngen dedi birine zıkkım ye dedi

Çocuğumun bugün okulda gözlüğü kırılmış. Gözündeyken arkadaşının bir hareketiyle darbe alıyor istemeden kırılıyor. Şimdi bu durumu öğretmen çok sıradan birşeymiş gibi gülerek yapıştırırsınız geeçe diyerek anlatıyor. Sonrasında diğer Veli'nin numarasını istiyorum neden sebebi ben velilerin birbiriyle iletişim kurmasını istemiyorum diyor. Sonra ben kendim gruptan numarasını bulup gayet güzel bir dille konuşuyorum Allah korusun gözündeyken darbe almış cam kırılıp gözüne de gelebilirdi ki görme kaybı riski var tedavi görüyor ve diğer velinin haberi bile yok. Sonra öğretmen beni arıyor ben onu edip geçip nasıl veliyi ararmışım beni görülmeye çağırıyor. Size mesuliyet olmasın diye ben buldum numarayı aradım dedim kastım numarayı sizden alırsam sorun yaşarsınız belki ben kendim buldum aradım sizden bağımsız veliye söyledim bunu bu cümleyi yanlış anladı sanırım onu hiçe sayıp iş yaptığımı düşündü gerildik ben de sinirlğyim şu an yorum bekliyorum haksız mıyım yanlış mı yaptım
Ortada akran zorbalığı yoksa yani bu çocuk sürekli cocugunuza sataşmıyorsa sınıftakiler gözlüğüyle uğraşmıyorsa veliyi aramanız gereksiz. O da bi çocuk. O yaşta hareketliler bilmeden yapmış zaten.

Öğretmen hatalı,diğer çocuğun ailesinin bu durumu bilmesi gerekir. Bilerek,bilmeyerek ,kazayla her ne sebeple olursa olsun arkadaşının gözlüğünü kırmış çocuk.
Benim 2 çocuğum var,böyle bir sorun yaşansa bilmek isterim. Belki diğer çocuğun ailesini arayıp özür dileyeceğim,belki gözlüğün tamiri /degişimi noktasında destek olacağım. Öğretmen söylemeliydi zira sizin çocuğunuzun gözü de zarar görebilirdi.

Çocuğumun bugün okulda gözlüğü kırılmış. Gözündeyken arkadaşının bir hareketiyle darbe alıyor istemeden kırılıyor. Şimdi bu durumu öğretmen çok sıradan birşeymiş gibi gülerek yapıştırırsınız geeçe diyerek anlatıyor. Sonrasında diğer Veli'nin numarasını istiyorum neden sebebi ben velilerin birbiriyle iletişim kurmasını istemiyorum diyor. Sonra ben kendim gruptan numarasını bulup gayet güzel bir dille konuşuyorum Allah korusun gözündeyken darbe almış cam kırılıp gözüne de gelebilirdi ki görme kaybı riski var tedavi görüyor ve diğer velinin haberi bile yok. Sonra öğretmen beni arıyor ben onu edip geçip nasıl veliyi ararmışım beni görülmeye çağırıyor. Size mesuliyet olmasın diye ben buldum numarayı aradım dedim kastım numarayı sizden alırsam sorun yaşarsınız belki ben kendim buldum aradım sizden bağımsız veliye söyledim bunu bu cümleyi yanlış anladı sanırım onu hiçe sayıp iş yaptığımı düşündü gerildik ben de sinirlğyim şu an yorum bekliyorum haksız mıyım yanlış mı yaptım
Yapıştırırsın geçer demesi saçma düzgün konuşması gerekirdi

Bosu bosuna ortaligi karistirmissiniz diger veli ne diyebilir ki cocugun cantasinin carpmasina .bu olaydan dolayi sinif degisikligi izin verilmez saniyorum daha fazla hamle yapmayin bence

Aslında herkes hatalı.
Öğretmen bu kadar rahat davranmamalı.
Diğer veli hasarı ödemeyi teklif etmeliydi.
Siz de diğer veliyi aramamalıydınız.

Yoo haklısınız.Bakın ben bu dünyada hiç kimseye öğretmenlerden fazla saygı duymam.Ama bu yaşanılanlar "Yapıştırırsın geçer." denecek basit bir şey değil.Öğretmenin de "Veliler kendi aralarında konuşmasın."demek gibi bir lüksü yok.Çocuğunuzun iyiliği ve sağlığı için doğru gördüğünüz şeyi yapmışsınız.Geri adım atmayın.

Sınıf değişikliği konusunu çocuğunuzla konuştunuz mu peki? O sınıfını seviyor mu başka bir sınıfa geçmek ister mi? Öğretmenini seviyor mu? Öncelikle bunları bir irdeleyin. Bakın bakalım sınıfta arkadaşları var mı gününü size nasıl anlatıyor vs. Olumsuz bir durum varsa da okul idaresine gidip çocuğum şu şu sebeplerden sınıfta kalmıyor, eskiye oranla içine kapandı, okula gelmek istemiyor vs. diye anlatırsınız. Okul idaresi de gerekeni yapar rehberlik servisine yönlendirir sizi hatta çocukla da görüşmeler yapılır. En son uygun görülürse sınıf değişikliği yaparlar. Sınıf değişikliği zor bir şey değil. Önemli olan çocuğunuza faydası olur mu buna istinaden bir dilekçe de verirsiniz okula talepte bulunursunuz.

Back
X