Okuma-yazma öğrenmek isteyen oğlum

Mata Hari

Evdeki huzur,zenginlik budur..
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2011
7.011
19.528
Arkadaşlar oğlum ağustosta 4 yaşına girecek. Bu aralar harflere acayip ilgi duymaya başladı. Kalemi kağıdı alıp yanıma geliyor ve anne bana harfleri öğret diyor. Bir kaç harf yaptık birlikte baktım çabucak kaptı. Öğrenmesi onun yararına mı olur zararına mı kestiremiyorum açıkçası. Okula öğrenmiş olarak başlarsa adapte olamaz diye endişeleniyorum.

Bir de el yazısı mevzusu var tabi. Ben düz yazıyla göstermiştim sonradan aklıma el yazısına geçildiği geldi. O da nasıl öğretilir bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bu hevesi ertelemeli miyiz yoksa üzerinde mi durmalıyız?

bence o konuya çok fazla girme ilkokula başladığında çok sıkılacak ve okula gitmek istemeyecektir.İlgisini başka şeylere yönlendir.Birçok öğrencim ailesi tarafından öğretilmişti uyarmıştım ama dinlememişlerdi beni ilkokula başladığında okula gitmek istemediler sıkıldılar.

bence o konuya çok fazla girme ilkokula başladığında çok sıkılacak ve okula gitmek istemeyecektir.İlgisini başka şeylere yönlendir.Birçok öğrencim ailesi tarafından öğretilmişti uyarmıştım ama dinlememişlerdi beni ilkokula başladığında okula gitmek istemediler sıkıldılar.
Ben de aynen senin gibi düşünüyorum. Bir yandan da hevesini kırar mıyım diye düşünüyorum. Tavsiyelerini dikkate alacağım. Teşekkür ederim.

Oğlum 2010 Ağustos doğumlu

Geçen sene böyle bir hevesi vardı okumaya başlamıştı ama küçük büyük harf bilemediği için küçük e yi o sanmıştı depo yerine dopo demişti

Okul öncesi öğretmenine sordum unutturun bu sıralar az kitap okuyun dedi

Bu sene kendi adını yazıyor benim babasının adının ilk harflerini vs yazıyor ama okumayı ilk okula gidince öğrenmeye karar verdi

Ben de aynen senin gibi düşünüyorum. Bir yandan da hevesini kırar mıyım diye düşünüyorum. Tavsiyelerini dikkate alacağım. Teşekkür ederim.
rica ederim.Başka alanlara yönlendirirsen hevesi onlara daha çok kayar.Birçok okulöncesi sitesinde etkinlikler mevcut.Ama bende gönderebilirim istersen.

mesela kızıma kreşte sesleri öğretmek adına bir şeyler vermişler ama 1. sınıfta öğrenirken o ögrendiklerini hiç unutmadı tabii haliyle zorlandı

Okumayı artık harfle öğretmiyorlar, kelimelerle öğretiyorlar. Harfleri önceden bir de düz yazıyla öğrenmesi sıkıntı yaratabilir.

Okula gitmeden önce kimseden yardım almadan tek başıma sökmüştüm okumayı. Birinci sınıf inanılmaz sıkıntılı geçti. Sağolsun öğretmenim çok tecrübeliydi de beni idare edebildi. Sizin nasıl bir öğretmene düşeceğiniz belli değil.

Matematiğe yönlendirin bence. Harfler yerine rakamları öğrensin. Basit toplama çıkarma işlemleri yaptırın parmaklarını kullanarak.

Okumayı artık harfle öğretmiyorlar, kelimelerle öğretiyorlar. Harfleri önceden bir de düz yazıyla öğrenmesi sıkıntı yaratabilir.

Okula gitmeden önce kimseden yardım almadan tek başıma sökmüştüm okumayı. Birinci sınıf inanılmaz sıkıntılı geçti. Sağolsun öğretmenim çok tecrübeliydi de beni idare edebildi. Sizin nasıl bir öğretmene düşeceğiniz belli değil.

Matematiğe yönlendirin bence. Harfler yerine rakamları öğrensin. Basit toplama çıkarma işlemleri yaptırın parmaklarını kullanarak.
İşte bunu duymak beni rahatlattı. Sen sıkıldıysan oğlum da sıkılabilir. En iyisi matematik dediğiniz gibi.

tablero%201.jpg TOPLAM~1.JPG _03.jpg 20042_281633017711_139920172711_3662112_4100182_n.jpg 20042_281633032711_139920172711_3662114_7114167_n.jpg

Eklentiler

• tablero%201.jpg
    tablero%201.jpg
    47,8 KB · Görüntüleme: 767

aksine yeni sistem de harflere donmediler mi?
fişlerle kelime olarak ogretiliyordu degismisti. hatta bununla ilgili eleştiriler vardı...
tekrar mı degisti yani?

ay bir ogretmen hanım aydınlatsa bizi : )

benım oglum 5 yasında
ve kendı cabasıyla bazı seyler ogrendı
adını soyadını bızım adlarımızı fenerbahce :) fılan yazabılıyor hecelıyor
ama bızde bastakı arkadasların dedıgı gıbı matematıge yonlendırdık
toplama cıkarma gıbı
yanı bu yastakı her cocuk yapıyor bunları

Kesinlikle öğretmeyin bunun birçok sebebi var aslında ama en önemlileri şunlar: Artık okuma yazma bizim öğrendiğimiz şekilde öğretilmiyor grup harfler var örneğin ilk grup e a l t harflerinden oluşuyor sırasıyla önce bu harfler öğreniliyor daha sonra ikinci gruba geçiliyor tabi temel şart el yazısı. Diğer bir sebebi okuma yazmayı bilerek 1. sınıfa başlayan çocuklar ya sınıf içerisinde uyum problemi yaşıyor ve çok çabuk sıkılıyor. Bence hiç gereği yok her şeyi zamanında öğrensinler benim oğlum ana sınıfına gidiyor ben öğretmenim yeni sistemi bildiğim halde öğretmiyorum.

aksine yeni sistem de harflere donmediler mi?
fişlerle kelime olarak ogretiliyordu degismisti. hatta bununla ilgili eleştiriler vardı...
tekrar mı degisti yani?

ay bir ogretmen hanım aydınlatsa bizi : )

Yok tümden gelim sistemi var yanılmıyorsam. El yazısına da o yüzden geçildi. Kelimeyi bütün olarak algılayabilsinler diye. Eskiden biz ilk harfleri öğrenir sonra heceleri sonra kelimeyi okurduk. Şimdi kelime hece harf diye gidiyor.

X