Okumanızı rica edeceğim,yardımınız dokunacağına inanıyorum..

sormanehaldeyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2009
106
0
Tüm KK üyelerine merhaba..
Derdimi,sorunlarımı sorundan dertten sayarmısınız bilmiyorum ama birilerine içimi dökmeye ihtiyacım var.Belki bir öneriniz olur bana yardım edersiniz paylaşırsınız..
Sorundan dertten saydığım bir değil çok şey var aslında parça parça. Depresyonda olduğumu bile düşünüyorum bazen..Tam bir ev kızı gibi hissediyorum kendimi inanın ki.Her günüm bir önceki günümle aynı artık o kadar daralıyorum ki.. Hiçbir uğraşım yok zaman geçmek bilmiyor,halim yok hiçbirşey yapmaya.Hayatımda herşey o kadar kötü gidiyor ki çevremde insanları gördükçe o kadar üzülüyorum ki her birinin bir uğraşı var gezdiği arkadaşları,gittikleri filmler,her gün buluşmayı bekledikleri aşık oldukları erkekler var her birinin..Aslında çevremde pek bir insanda yok evden çıkmadığım için..İstediğim yaşamak,nefes almak,mutlu olmak..Hep düşünüyorum ki benim mi bir eksiğim mi var yoksa başkalarının mı benden artıları..?Ne aşk hayatım var ne sosyal çevrem..Eskiden böyle değildim,artık alışıyorum yalnızlığa.Ama biliyorum ki bu gece yine ve sonraki geceler sonraki günler,akşamlar..yine aynı olacak ve ben yine akşam olmasını bekleyeceğim.Biliyorum ki yine insanlar benden daha çok daha fazla şey yaşayacaklar..Çekilecek gibi değil bunlar..Evden çıkmıyorum ki bir arkadaşım olsun..Bir çevreye gireyim,birilerini tanıyayım yeni yerler göreyim öğreneyim..Belki o zaman benimde olacak aşık olacağım bir erkek..Aşk değil tek aradığım ki- aradığımı bulamıyorum bile.Hergün kafamda yüzlerce şey oluyor,unutkanlık gibi bir sorunum bile var yıllar önce yapılmış bir konuşmayı,bir espriyi bile eksiksiz hatırlarken 1 dakika önce ne yaptığımı hatırlayamıyorum bazen.Doğal olarak ne yapacağımıda hatırlayamıyorum,şu an bile bu yazıyı silmek geliyor içimden sonra vazgeçiyorum.Çevremdekiler acınacak haldesin diyorlar hiçbir neden yokken halime..Üzülmüyor değilim.
Mutlu olacağım günü bekleyeceğim hep.Gitmek istediğim yerlere gidip mutlu olacağım kişiler tanıyacağım.Hiç olmazsa 1 tek kız arkadaşım olsun,bu bile mutlu edecek beni.

Ve şimdide uyku beni kollarına alana dek nefes alıp,sabahın olmasını bekleyeceğim.
Peki şimdi ne olur sizler birşey söyleyin..
Sevgiler
 
çok içe kapanık bir insansın
kendini toplumdan soyutlamışsın :kedi:
biraz daha sosyalleşirsen,insanlarla iletişimini arttırırsan zaten değişik şeylerle karşılarsın
ilk adımı hep insanlardan bekleme
hayatını sen yönlendir ve şekillendir.:nazar:
sürprizlere açık ol ama sana zarar verebilcek şeylerdende uzak dur.
 
yarın yeni bi güne uyan ve daha önce yaptığın hiç bir şeyi yapma...içinde kalan keşke şunu yapsaydım diye içinden geçirdiğin şeylerin listesini çıkar ve tek tek uygulamaya başla..
ayrıca bi adım atman gerek...yerinde durup kalırsan, hayat gözlerinin önünden akııııp gider....
 
bu rutinlik dönem dönem hepimizin hayatında oluyor
ama bunu bozmak senin elinde biyerden baslayabilirsin
mesela birgun alısverise cık cicler biciler
ertesi gun o cicilerinle ve bikac arkadasınla biyerlere git
ertesi gun bikac kuzeninle sinemaya git sosyalles kitap tiyatro
sinema konser aslına bakarsan hersey bizim elimizde yeterki isteyelimm
sen bir dene yeterki dene
 
istanbulda mi yasiyorsun bilmiyorum..
ama en azindan git bir kursa yazil.. ne oldugu onemli degil.. neye ilgin oldugunu dahi bilmeyebilirsin. ama en azindan disariya cikmak icin insanlarla iletisim kurmak icin bir sebebin olsun..
inan seni cok iyi anliyorum.. ve birseyler yapmazsan bu duruma gun gectikce daha cok saplancaksin.
eksik olan sey sadece seni aktive edecek hareket.
git bir kursa yazil.. yeni insanlarla tanis..
her gununun ayni olmasini bekleme.. onu degistirmeye sen calis..
internette deli gibi dil ogrenilcek adresler var.. bir dil ogrenmeye calis gununun belli saatini buna ayir.
lisede okuldan arkadaslarinla iletisime gec.. sen cagir onlari bulus gorus.. uzun zamandir gosurmemissen eminim sasircaklardir.. ama dert etme..
filmler indir.. baska dunyalari izle.. hayattan ne istedigini kesfetmeye calis..
ask mi demissin.. ask degil belki ama o da bir eksiklik insanin hayatinda.. ama asil eksikligin ne oldugunu hayattan ne istedigini anlamaya calis..
lutfen ama lutfen icine daha fazla kapanma.. bir hareket sadece bir hareket seni bu karamsarliktan kurtaracak emin ol..
 
Hayat çok kısa arkadaşım kıymetini bilmek lazım, mutlaka küçücük bi umut ışığı vardır, mutlu olacak kendini daha iyi hissetirecek.. Öncelikle onu bulmaya çalış, sen istedikten sonra yeni çevreler, oyalanacak şeyler mutlaka bulunur ama öncelikle sen bu düzeni değiştirmek istemelisin.. Bak çok kısa sürede yeni arkadaşların yeni uğraşların olacak gör.. Kurslara yazılsan, bulunduğun şehirde en azından halk eğitim kursları vardır. ış kur meslek edindirme kursları açıyor, onları araştırsan.. Bu bile bi başlangıç sayılır.
 
oncelıkle acınak haldesın gıbı bı cumleyı nasıl kurarlar hıc aklım almıyo,anlattıgın kadarıyla elle tutulur hiç bı derdın yok ama kendı kendını bosluga surukluyosun bu bahsettıgın seyler olmıcak seyler degılkı sende gezıp tozabılırsın kendıne ugraslar bulabılırsın hıc kımseden bı eksıgın yokkı kendını cok bırakmıssın gec soyle aynanın karsısına kendını sımart once kendınle barıskı etraflada ıletısım kurabılesın,ıcınden cıkılmıcak derecede daraldım dıyosan bı yardım al anlattıkların sosyal fobi belırtılerı gibi.kendıne bu kadar haksızlık etme olurmu en guzel yıllarımız bunlar ınan zehır etmeye degmez Allah buyuk sınavlardan gecırmesın hepımızı,,sevgılerrr
 
zamanla saçını taramaya fırsatın olmayacakta,boş vakitlerini arayacaksın.....
yeter ki içinde ki hayat sevincini uyandır artık...
böyle karamsar bir tabloya hapsedersen kendini,yaşamak çekilmez hale gelir elbette....
aslında çoğu şey sana bağlı,uğraşlar bul,insanlara yakın davran,ilk merhaba diyen sen ol mesela...ve sahip olduklarını düşün,olamadıklarını değil...
 
canım spor dil kurslarına yazılabılrsn :) insan içine çık değşk bseyler yapp tek basına baslarsn once snra arkadaslarn olcak zaten gttgn cevrede gordgn ınsanlarla
 
canım her nsanın hayatında böyle bir dönem oluyor ama geçici:a.s.:
yarın çık biraz dolaş..kendine değişik bir şeyler yap.saçını kestir,farklı bir renge boyat mesela..
işbaşvuruları yap;gireceğin iş senin sosyalleşmende fazlasıyla işe yarayacaktır.sonrası kesin gelir..
hiç bir şey yapamazsan takıl bize hayatını yaşa:lepi:
vallahi bak..burda olduğun müddetce yalnız değilsin..
buluşmalar olur yaşadığın yerde buluşmalarada gider kafanı dağıtırsın..:1hug:
 
sen kendi kendini bu hale getirmişsin bence.o yüzden farklı şeyler yapmayı dene eminim içinde gizli kalmış pek çok yeteneğini keşfedeceksin. insanın hiç mi arkadası olmaz dertleşeceği kmse olmaz onlarla konuş dışarı çıkın değişik yerlere gidin kursa gidin.işe girebilirsin bu senin için gerçekten çok önemli bi değişiklik olacaktır.
kendini daha fazla yıpratma başkalarına özenip hayal kuracağına kendi hayatını kendin yarat
 
hayat standartlarından biraz bahsetsen sana fikirler vereceğim elbette..tasarımcı yazıyor mesleğinde ? bu şekilde depresyon tasarladığın ortaya çıkıyor..kimsin necisin kimlerdensin bi söyle bakalım...
 
bencede bi kursa yazılmalısın
maddi imkanın el vermiyorsa yaşadığın yerdeki halk eğitim biriminin kurslarından birne yazıl
kendi kendini eve kapatmışsın sen
madem eskiden boyle değildim diyosun eski arkadaşlarını nıye aramıyosun ?
 
Akıllı insan için, hergün yeni bir hayattır. Bir insanın mutlu olması için illaki çevresinde birilerinin yanında birilerinin olması gerekmiyor güzelim. Ben tek başıma da giderim çay bahçesinde kitabımı okurum, kahvemi içerim, yada sahilde dolaşırım. Kimseyi aramam pek. Ha olursa daha iyi olur elbet. Ama yanımda birileri olsunda günüm farklı geçsin diye beklemem. Herşey sende bitiyor güzelim. Ama düşüncen doğru bu bir depresyon belirtisi bence. Destek alabileceğin bir uzmana gidebilirsen çok daha güzel olur diye düşünüyorum. Ha bu açıdan farklımısın hayır. Bu haller zaman zaman hepimize olur. Bazıları bardağa dolu tarafından bazıları ise boş tarafından bakar. Bazılarımız bu durumu kendi kendine atlatır bazılarımız ise bir destek almadan atlatamaz. Herşey sende bitiyor güzelim. Bunların farkında olmak bile, mutlu olacağının işareti bence. Kalk silkin hemen. Kendinin farkına var. Sen kendinin farkına varmazsan, senin kim farkına varsın be canısı. Hadi bakalım sıva kolları. Sevgiyle mutlu saglıklı kal. a.s.
 
Canım kendini bukdar üzme öncelikle ;Sana tavsiyem ;
Dr Sabina Dosani adlı yazarın " Ruhunuzu Rahatlatın " isminde içerisinde Depresyonu Yenme Tekniklerine yönelik 52 adet fikir bulunan bir kitabı var.. Eger doktora gidecek kadar kötü durumda değilim diyor isen bu kitabı almanı öneririm ...Öyle sıkıcı bir kitapda değil renkli resimli falan.. İşe yararmı bilmiyorum ama en azından başka bakış açıları katacaktır sana.a.s a.s a.s.
 
Sorunlarinin cözümü sende arkadasim...

Bu karamsarliktan kurtulman lazim....herseye olumsuz bakiyorsun, sürekli kendi hayatini baskalarinin hayatinla kiyasliyorsun...tabikide böyle yaparsan mutsuz olursun...

Kalk giyin süslen, cik gez dolas, kurslara yazil, cevrendeki ilgini ceken faaliyetlere katil....

Yanlizligi tercih edersen yanlizliktan sikayet etmiceksin güzelim...
 
kendıne guvenın tam olsun arkası gelır buna emınım..
vallahı 24 saat calısan ınsanlar evde yatmaya zaman gecırmeye hasretler..
herseye olumsuzluklarıla ters yonlerıyle bakmayın hayatta yanlız kımseye mahsus degıldır..
sız cevrenıze bı merhabayı esırgersenız onlardanda nasılsın nı alamazsınız kı..
gune guzel baslayın gece yataga gırdıgnız zaman alınızdan guzel seyler gecsın..
sosyal falıyetlere katılabılırsınız buda sıze yenı cevre kazandırı..
komsularınla gorusebılırsın emın ol cokda keyıflı oluyo:)..
eger hıc bırını yapamam dersen KK ya takıl derım..
cunku burda sahsen ben bı cok dost edındım..
ve reeldede gorusuyorum..acılırsın zamanla emın ol..
 
Aslında bu kadar karamsar olmadığını sezdim yazından, sosyalleşmek istiyorsun ama bir şekilde kendini soyutluyorsun belki incinmekten korkuyorsun bilemiyorum, ama dışarı çıkmalısın arkadaşın olmasa bile tek başına çık dışarıya sinemaya git tek başına yapmaya başla bazı aktiviteleri, eminim bu yolda zamanla yanına katılacaklar olacaktır, ama dediğin gibi evde oturarak yalnızlığından kurtulamazsın, evde oturarak arkadaş ya da sevgili edinemezsin, bekarken hayatın tadını çıkarmaya bak, ileride evlenip çocuğa karışınca dört duvara hapis çok günlerin olacak nasılsa
 
canım benim böyle kendine acıyarak oturup bişeyleri değiştiremezsin...kendin için bir şeyler yapmalı sevdiğin seni meşgul edecek işlerle uğraşmalısın,hobiler edin ne bileyim kurslara yazıl...sonrası kendiliğinden geldiğini sende göreceksin.evlenince çok vurursun kafanı bak bence şimdi en güzel zamanların yaptığın yanına kar...
 

"yaşamak dediğin üç beş kısa mutlu andan ibaret" canım... Yani mutluluk gelip seni bulan bişey değil. sen onu elde edebilirsin ancak. herkes kurslardan bahsetmiş, çok mantıklı bence de :)

bir de evinde hayvan beslemeni tavsiye ediyorum. inan yalnızlığını paylaşıyorlar insanın. Kuş da olsa kedi de olsa bi evcil bakabilirsin evinde :KK66:

ınsanlara bağlı kalma, dediklerini de takma bence. arkadaş edinmek hiç zor değil inanki.
 
X