Okuyan ve bilgisi olan herkes cevap versin LUTFEN ...

Haticeygtr

"Lâ ilâhe illallah Muhammedun Resûlullah"
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2015
48
5
18 yasinda olmanin hamile kalmaya bir engeli varmidir ? Bana hep diyorlar hani 2 sene bekliyor kimisi sende belki yasini bekliyorsundur felan gibisinden.Cok canim sıkılıyor.Neredeyse 6 aydir deniyoruz olmuyor. Yumurtaliklarimda mi problem var acaba bilemedim ya bilgi sahibi olanlar yardim etsinler lutfen Sunuda belirtiyim esim cok istiyo buda beni etkiliyor.Elbette bebek istiyorum dusunuyorumda 20 ye gelince yapayim diye ama onun istemesi heveslendiriyor beni ne yapmaliyim ?

Son düzenleme:
18 yasinda olmanin hamile kalmaya bir engeli varmidir ? Bana hep diyorlar hani 2 sene bekliyor kimisi sende belki yasini bekliyorsundur felan gibisinden.Cok canim sıkılıyor.Neredeyse 6 aydir deniyoruz olmuyor. Yumurtaliklarimda mi problem var acaba bilemedim ya bilgi sahibi olanlar yardim etsinler lutfen.

yo 18 yaşla alakası olduğunu sanmıyorum

öyle olsaydı annelerimiz (eskiler)17,18 yaşında doğuramazlardı
bir doktora görün ve paniğe kapılma daha yaşın çok genç.

Canım zaten düzenli ilişkide 6 aydan sonra bebek oluyor normalde nette öyle yazıyor yani evliliklerin bi kısmında ilk ayda diğer kısmında 6 ayda oluyormuş yinede bir doktora görün için rahatlasın

18 yasinda olmanin hamile kalmaya bir engeli varmidir ? Bana hep diyorlar hani 2 sene bekliyor kimisi sende belki yasini bekliyorsundur felan gibisinden.Cok canim sıkılıyor.Neredeyse 6 aydir deniyoruz olmuyor. Yumurtaliklarimda mi problem var acaba bilemedim ya bilgi sahibi olanlar yardim etsinler lutfen.
Yaşla alakası olduğunu sanmıyorum neden bir doktora gitmiyorsunuz?
Ayrıca 1 yıl içinde olmazsa endişelenin şuan sıkıntı yapmanıza gerek yok.

Bazen stresdende olmuyor doktora gidip hormonlarin bktir idrar ve kan herşey çıkıyor herşey normal çıkarsa eşinden sperm kalitesine baktirsin eğer ondada birşey çıkmazsa strese bağlı yumurtlama dönemine bağlı. Dişleri çürük olanlarda da bebek olmuyor muş bir doktordan öyle dinlemiştim benim eltimin o yüzden iki bebeği dustu

eğer regl olmaya başladıysanız üreyebilirsiniz de basit bir biyoloji bilgisi, üreyemiyorsanız, bir aksilik vardır ama ona da biz bir şey yapamayız doktora gideceksiniz.

Belki yaşını bekliyorsun derken zamanı gelince olur demek istiyorlardır canım. Ayrıca yaşın evlilik için de çocuk için de çok küçük daha. Sen büyü de sonra çocuk büyütmeyi düşün bence :)

Şaka bir yana çok istiyorsan doktora bi görün. Bi sorun yoksa olur, yaşla alakası yok. Ayrıca çocuk sahibi olmak sadece kadına bağlı değil. Olmuyorsa karı-koca birlikte doktora gitmeli.

Neden acele ediyorsun ki?
18 yaşında olmanın çovuk sahibi olmaya bazı sakıncaları var tabiki

Daha sen gençliğini yaşayamadan büyük bir sorumluluğun altına gireceksin
Stresli günler uykusuz geceler için yaşın çok küçük.
Yaşıtların ünv sınavına hazırlanırken sen de dene istersen eşin de benim gibi düşünür mü bilemem.
Doğum sonrası ailenin tavrı ve lohusa depresyonu için de yaşın çok küçük geldi bana.
Alınan kilolar ve eşim artık beni beğenmeyecek kaygısı ve sürekli eşi huzursuz etme, ondan aşırı ilgi bekleme, gittikçe hassaslaşma gibi durumlar da söz konusu.
Bir de erken yaşta anne olmak
Bana göre daha çocuk yaştadın ve bebeğe bakmak için de tecrübesizsin.
Ille de çocuğum olsun diyorsan önce eşinle doktota gidin.
O ürolojiye sen kadın doğuma.
Gerekli test ve tshlilleri yaptırın.
Ilk bir yıl içinde hemen olmamasını normal karşılıyor doktorlar. Hemen kaygılanma yani.
Hadi iyi geceler

Daha ergensin bu ne acele durun bi :KK12:Kendin çocuk sayılırsın çocuk bakmak çok zooorrrr:KK43:ama genede sölim bundan sonra her an olabilir 6ay baraj gibi benimde oğlum öle oldu

ergenliğe girince hamile kalınabilir(genelde kızlarda 12 falan oluyor, kişiye göre değişir tabi).siz hamile kalamıyorsanız başka bir nedeni vardır.ama 18 erken bence.

X