Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bunu eklememisim iyi tahmin ettin, birde o dert var, yurt disindan geldim buraya ve istanbulda kimseyi tanimiyorum, geldigimden beri hic bir sosyal bagim olmadi, zaten esim anladi bunu ve sene sonu bende onunla calismaya baslayacagim, yani hapiste gibi oldum.Yaşadıklarınız ağır şeyler.
Bu yükü tek başınıza omuzlamak yerine bir destek almak her şeyden daha iyi gelir.
İyi bir dost , iyi bir aktivite beyninizi rahatlatacaktır.Olumsuz düşünceleriniz tek sebebi bu.Kendinizi mesgul edecek bir şeyler bul bir an önce :)
depresyon ilaclari da aldim canim, daha kotu oldum.Sendeki tükenmiş lık sendromu bendede var yalnız ben esimi kaybettim bu nedenle cocugum yalnız kalır endişesi kimse benim gibi olamaz sonuçta...psikologla gorus çocukta aldirma kiyma
Bir Uğraş edinebilirsiniz.mesela durumunuz iyiymiş,çocuk problemi de yaşamışsınız çocuk esirgeme kurumunda sevginizi ilginizi verebileceğiniz kimsesiz çocuklar var.onlara yardımcı olursanız kendinizi iyi hissedersinizbunu eklememisim iyi tahmin ettin, birde o dert var, yurt disindan geldim buraya ve istanbulda kimseyi tanimiyorum, geldigimden beri hic bir sosyal bagim olmadi, zaten esim anladi bunu ve sene sonu bende onunla calismaya baslayacagim, yani hapiste gibi oldum.
bunu eklememisim iyi tahmin ettin, birde o dert var, yurt disindan geldim buraya ve istanbulda kimseyi tanimiyorum, geldigimden beri hic bir sosyal bagim olmadi, zaten esim anladi bunu ve sene sonu bende onunla calismaya baslayacagim, yani hapiste gibi oldum.
ah canim ben ne buyuk bir sevinc yasadim bi bilsen duydugumda, ama insan esinin de kendisi gibi havalara ucmasini istiyor, tersi ile karsilasinca buyuk yikim oluyor iste. zaten boyle olunca o halde birde depresyona giriyorsun, bu konuda onu asla affetmicem.keşke o bebekleri aldırmasaydınız
onun haricinde her günahınız bir tövbeye bakar dilerim de Allah kabul etsin...ama o bebeklerin yaşama hakkını elinden almanıza çok üzüldüm doğrusu
tasinir tasinmaz calismaya baslayacagim, evde kopegim var calismadigim icin kopek almistim onu yanliz birakamiyorum. bahceli bi yere gececegiz o zaman kopek te bacede olacak insallah o zaman bu yanlizliktan da kurtulacagim, aklima gelmiyor daha ince cok detay var beni bunalima itenBir Uğraş edinebilirsiniz.mesela durumunuz iyiymiş,çocuk problemi de yaşamışsınız çocuk esirgeme kurumunda sevginizi ilginizi verebileceğiniz kimsesiz çocuklar var.onlara yardımcı olursanız kendinizi iyi hissedersiniz
insallah, iste insan hic bi ugrasi olmadan oturunca gelecekten cok gecmisiyle ugrasiyor birde kimse yok. sagol canim dedigin gibi amanla olacak insallahBak herşey olur hiç kafana takma çevre edinmek zamanla oluyor.
Az insanlar çok huzur getirir her zaman.bir de çalışırım diyorsun oh işte ne güzel..
o zaman sanki bu yaptığının karşılığında telafi gerek gibiah canim ben ne buyuk bir sevinc yasadim bi bilsen duydugumda, ama insan esinin de kendisi gibi havalara ucmasini istiyor, tersi ile karsilasinca buyuk yikim oluyor iste. zaten boyle olunca o halde birde depresyona giriyorsun, bu konuda onu asla affetmicem.
insallah, iste insan hic bi ugrasi olmadan oturunca gelecekten cok gecmisiyle ugrasiyor birde kimse yok. sagol canim dedigin gibi amanla olacak insallah
Arkadaslar benim asamadigim psikolojik sorun haline gelmis bir derdim var, yasim 27 ve cok hizli bir hayat yasadim, gece hayati, gezmeler tozmalar yani alkolden tutunda uyusturucuya kadar kullanmadigim sey kalmadi. Ama bunlari eglence amacli yaptigim icin bagimli olmadim. yani gunluk degil haftalik aylik kullandim. benim cocuklugum dini egitimlerle gecti, namazimi kilardim, kuran okurdum ama ilk evliligimin bitmesinden sonraki yasadigim bunalim ve aileminin yanindan ayrilmak zorunda kalmam beni bambaska bosluk;lara dusurdu. hata da yaptim. Su an gecmisimde yaptigim herseyden uzagim, gunahlarimdan tovbe ettim, ama yaptiklarimin bedelimidir nedir, simdiki esimle hem mutluyum hem de mutsuz, ara ara gelen olmekten korkularim, sevdiklerime birsey olur korkusu, kapanmak istiyorum bir yandan istemiyorum, nefsim agri basiyor cunku istemiyorum ama dogru olanin dini ibadetlerimi yerine getirmek oldugunu biliyorum. o zaman manevi huzuru bulacagimi olum korkusunu asacagimi biliyorum. cunku azap cekmekten korkuyorum. cok buyuk bir ikilem arasindayim. Yasadigim hayat mukemmel, lux icinde yasiyorum, istanbula 29. kattan bakiyorum maddi sikintim hic yok, istedigimi aliyorum ama tatmin olamiyorum bir turlu. esimde beni anlayamiyor, ona gore herseye sahibim, mutlu olmam gerek ama manevi huzurum yok, iki defa cocuk aldirdim o istemiyor diye, hap almayi unuttugum zamanlarda olmustu, bunlar da benim psikolojimi mahvetti. cok iyi bir insan ruh ikizim, ama aldirdigim cocuklarin vebalini de omzumda hissediyorum sebebi ben olmasamda. bu yuzden ayrilik asamasina bile geldik. esimin islerinden dolayi cesitli ulkelere gitmemiz gerekecek bu yuzdende istemedi cocuk, bende onunla gidecegim icin. kendisi imam hatipe gitmis universiteden once ama o da benim gibi hem rahat degil hem iolmasi gerektigi gibi olamiyor dini acidan. yani garip bi haldeyiz. gunahlarimizin bedeli mi ne bilmiyorum
bu anlattiklarim buz daginin ucu, tamamiyle de gercek. baski altinda buyudugum icin zaten boyle oldu. sorun tamamiyle benim vicdanimla alakali haklisin. depresyon ilaclari kullandim zaten, ama daha kotu oldum, ruhsuzlastim. hissetmek hic bisey hissetmemekten daha iyi.öncelikle şunu söylemek istiyorum ki çok hatalar yapmışsınız. asla kınamıyorum ve yargılamıyorum ama bu kadar hatanın altından kolayca kalkılamaz. yaptıklarınızın bedeli değil bence. çünkü hayatınız sorunsuz aslında. sorun sizin içinizde. vicdan azabı duyuyorsunuz. duymanız da normal zaten. nasıl aşılır bilemiyorum.
bir psikolog dan yardım al. geçmişi ne olursa olsun değiştiremeyeceğini kabullen ve bundan sonra iyi bir hayat yaşamak için elinden geleni yap.
bu arada konunun gerçekliğinden de biraz şüphe ettim. dinden uyuşturucuya çocuk aldırmaya kadar baya tartışma yaratıcı bir içeriğe sahip çünkü.
insallah, dua ediyorum huzur bulmak icin, namaza baslasam birairim diye korkuyorum.bak ne guzel manevi bi yönünde var. namazina basla duani birakma. cocuk aldirmak cinayet islemek gbi günah. iki kere yapmışsın hata bi daha yapma. sonucu ne olursa olsun yapma. allaha yonel emin ol biseylerin duzeldgni göreceksin inşallah.
:) cok tesekkur ederim canim, zaten bende ilk defa kayit oldum buraya, hosuma gitti, insanlarin sorunlarina yardimci olmaya calismak guzel, gunluk kelime hazinemi yazili olarak burada tuketiyrum :) insana iyi geliyor.oho ben boş oturduğum zamanlar ne kurardım kafamda herşeyi..Malesef biz bayanlar biraz böyleyiz :)
Bu yüzden bir meşguliyet her zaman çok iyi gelir..Canın sıkıldıkça bizlerede yazabilirsin her zaman destek olabiliriz
dini konuda sana cok katiliyorum, yavas yavas en dogrusu, antidepresan kullandim, psikologa gittim, sorunlarimi kendim cozmeliyim onu anladim, tamamiyle bende bitiyor ama dile kolay iste. haplar bana kotu geldiSizin ruh haliniz dengesiz, öncelikle bunun dengelenmesi lazım. Özelde bir psikiyatriste gidin ve antidepresan istemediğinizi söyleyin, ben kullandığım ilacı söyleyebilirim size. Dine de birden kapılmayın yavaş yavaş ilerleyin. Yoksa yine bırakıp başka şeylere yönebilirsiniz. Sizin imkanlarınız geniş, haftada bir bile terapi alabilirsiniz. 2 3 ayda çok sağlıklı olursunuz.