Ömür Gedik uluorta emzirmeyin diyor

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
Giyim tarzı ve köşe yazılarıyla çok konuşulan Ömür Gedik, 'emzirme' konulu yazısıyla tartışmaların odağında.
Dünya Emzirme Haftası’yla ilgili bir yazı kaleme alan ve Hürriyet gazetesindeki köşesinde yayınlayan Ömür Gedik, bu hafta dolayısıyla yapılan çağrılara katılmadığını, emzirmekten hoşlanmadığını, zorlandığını ve belki de sırf bu yüzden emzirmeyi 2 ay sonra bıraktığını yazdı.

omur-gedik-sli.jpg

MEMELER CİNSEL OBJE

Köşesinde, kadınların emzirme olayına kutsal bir görevmiş gibi yaklaşmalarını da anlamadığını yazan Gedik, “Cinsel obje olarak görmekten bir türlü vazgeçemediğim memelerin kutsal olduğu söylenen bu görevine alışamamıştım bir türlü” ifadelerini kullandı. Gedik ayrıca, birçok erkeğin de bu konuda onunla aynı fikirde olduğunu iddia etti ve sözlerine şöyle devam etti:

“PARKLARDA MEYDANLARDA TOPLU EMZİRME EYLEMLERİ”

“Kadınlar tabii ki çocuklarını emzirsinler ama bunu herkesin gözüne soka soka yapmasınlar. Kadınların emzirme özgürlüklerini sokak ortasında, istedikleri yerde kullanmaları bana cinsellik ve libido düşmanı bir hareket gibi geliyor. Hele hele parklarda, meydanlarda yapılan şu toplu bebek emzirme eylemleri yok mu? Ömür gedik bu yazısı üzerine büyük tepki alınca Twitter’dan açıklama yapmak zorunda kaldı.

omur-gedik.jpg
omur-gedik-2.jpg
omur-gedik-3.jpg
omur-gedik-4.jpg

1. Eyüp Sabri Esenkal ‏@eyupsabriesen 14 sa.14 saat önce
    Sizin gibi ünlü bir futbolcuya bu sözleri yakıştıramadım Ömür Bey, siz topunuzu oynayın karışmayın lütfen @omurgedik pic.twitter.com/tSyULVquKv

2. fB_okmKQ_bigger.jpg
    Eyüp Sabri Esenkal ‏@eyupsabriesen 13 sa.13 saat önce
    Babanız Ferhat Göçer Bey sevdiğimiz bir abimizdir, ona olan hürmetim yüzünden susuyorum bunu da bilin lütfen Ömür Bey @omurgedik

3. fB_okmKQ_bigger.jpg
    Eyüp Sabri Esenkal ‏@eyupsabriesen 13 sa.13 saat önce
    Sizin karınız çocuğunuzu emzirmek istediğinde de aynı tepkiyi verecek misiniz sorarım size ÖMÜR BEY @omurgedik
    ayyyyyy ömür gediğin profiline yazana çok güldüm. dalgaya almış feci:

Hem çocuk her acıktığında emzirilip hem de uluorta emzirmemek nasıl mümkün olacak ? Kafası karışmış sanırım ki. Emziren pek çok kadın emzirme önlüğü veya şal , eşarp gibi ürünlerle memesini örterek emziriyor zaten , hele ki toplum içinde.

Mesele ne o zaman ? Ben , şalını omzuna bağlayıp emziren bir anne gördüğümde mutlu oluyorum mesela. Allah bağışlasın evladını diyorum.

Zaten meme düşkünü değil oğlum. İstediği anda ortam müsaitse kimse kusura bakmasın emziririm. Onlar çırıl çıplak her yerini sergilemekten utanmıyor da ben oğlumun karnını doyururken mi utanacağım kaldı ki görünen bir yerimiz de yok. Çok biliyor o Ömür BEY. Kendisi emzirme olayını sevmemiş, bu yüzdende 2. ayında bırakmış. MEmeler kutsal diğilmiş gözünde valla açıkça söyleyebilirim ki her ikisininde yeri ayrı. Çok bilmiş Ömür Gedik bunun farkına varamadıysa sorumlusu biz değiliz.

Benimde aklıma hiç uluorta emzirmek gelmedi..
İki buçuk sene emen ve her yarım saatte meme isteyen bi kızım var yınede sokakta emzirmek aklıma gelmedi..
Yani bunu bir seçenek olarak görmedim..genelde hep kostura koştura mağaza kabınlerıne saldırdım..

Haa yanımda ortebılcegım bı ortu olsa ve park gıbı bı yerde olsam emzırmek zorundaysam mecbur emzırırdım herhalde..

Belkide koştur koştur eve gıderdım..yıne akıl edemezdım sokakta emzırmeyı..

Aay bılmıyorum omur bey gıbı işin cinsellıkten soğutma kısmını hıc düşünmedim ama bunca sapıgın olduğu yerde tutup sokakta emzırmeyi aklıma getiremem sanırım..

Benimde aklıma hiç uluorta emzirmek gelmedi..
İki buçuk sene emen ve her yarım saatte meme isteyen bi kızım var yınede sokakta emzirmek aklıma gelmedi..
Yani bunu bir seçenek olarak görmedim..genelde hep kostura koştura mağaza kabınlerıne saldırdım..

Haa yanımda ortebılcegım bı ortu olsa ve park gıbı bı yerde olsam emzırmek zorundaysam mecbur emzırırdım herhalde..

Belkide koştur koştur eve gıderdım..yıne akıl edemezdım sokakta emzırmeyı..

Aay bılmıyorum omur bey gıbı işin cinsellıkten soğutma kısmını hıc düşünmedim ama bunca sapıgın olduğu yerde tutup sokakta emzırmeyi aklıma getiremem sanırım..
Gidilebilecek bir mağza ya da kapalı bir alan yoksa mecburen emzirmek zorunda kalınabilir. 8 aylık bebeğim ve ilk defa geçende parka gittiğimizde açık alanda örtü ile emzirmek zorunda kaldım. Bende açık alanda rahat edemem ama şartlar gereği seçenek yoksa yapacaksın.

Bu kadın kim ya neci ? Yazıları desen orta okul çocuğu kıvamında kendisi zaten iki cümleyi bir araya getiremiyor.
Resmen vasıfsız.

Gidilebilecek bir mağza ya da kapalı bir alan yoksa mecburen emzirmek zorunda kalınabilir. 8 aylık bebeğim ve ilk defa geçende parka gittiğimizde açık alanda örtü ile emzirmek zorunda kaldım. Bende açık alanda rahat edemem ama şartlar gereği seçenek yoksa yapacaksın.
İşte şartlar onu gerektırırse yapabılırım anca
Yoksa amaaan dışarda emer nasılsa dıye rahat rahat dolanmam sokakta..
Bir de benim kızın emişi bi tuhaf iki meme ortada olcak..biriyle oynarken dıgerini emcek..
Bi fırt birinden,bi fırt otekınden alcak

Sanırım onun düzgün emmeyişi beni engelliyor olabilir..usulca emen bi tip olsa belki huzurla emzırebilirdim..

Evde bile ayaklar koltugun tepesınde baş aşağı şekılde emiyor..

ben hak verdim,ama rastgele sadece kadınlar var dıye acıp emzirenlere şahıt oldum,çok itici,rahatsız oluyorum ama herhangi birşey örtmeden emzirenlere,bence kadında bunu demiş,ve bir çok erkeğe çocuklu kadın cekıcı gelmıyor,erkekler dıyor,taşlamayın hemen,hatta bir çok kadında çocuklardan sonra cınsel ilişkinin bittiğini azaldığını söyler,bence kadın bunu ıfade etmek istemış,eş değilde,anne durumuna geçiyorsunuz,ama tabiki herkes için geçerli dğeil,ayrıca anne olduğunuda ben yenı öğrendım,ayrıca şahsı fikrim,

İşte şartlar onu gerektırırse yapabılırım anca
Yoksa amaaan dışarda emer nasılsa dıye rahat rahat dolanmam sokakta..
Bir de benim kızın emişi bi tuhaf iki meme ortada olcak..biriyle oynarken dıgerini emcek..
Bi fırt birinden,bi fırt otekınden alcak

Sanırım onun düzgün emmeyişi beni engelliyor olabilir..usulca emen bi tip olsa belki huzurla emzırebilirdim..

Evde bile ayaklar koltugun tepesınde baş aşağı şekılde emiyor..
:KK70::KK70::KK70: sesli güldüm inanki. NAsıl bir emiştir o . Her çocuk farklı işte. benim oğlumda ilk memeyi görecek sonra canı isterse kafayı gömer emer 3-4 dk zaten fazla emmez doğduğundan beri böyle.

X