Onayımız olmadan üye edildiğimiz siteler hakkında nasıl bir yaptırım uygulayabiliriz

lavender

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2009
712
2
643
İzmir
Avukat arkadaşlar lütfen bu soruma cevap yazar mısınız çok rica ediyorum sizlerden
Habersiz olarak üye yaptılar. Durmadan mesajlar geliyor. Mail adresim alt üst oldu. Siteye girip iptal etmeyi denedim. İptal edecek kısım yok. İletişim kısmında verdikleri mail adresine mail yolladım mağduriyetimi açıkladım ama hala aynı kendi bildiklerini okuyorlar.Sitenin ismi (Jigolobey),daha bunun gibi bir sürü site var aynı şekilde bilgimiz dışında üye yapan. Üyeliğimin iptal edilmesini istiyorum, ben mecbur muyum mesaj atmaya.Böyle sitelere yapacağımız birşey yok mu hukuki açıdan.

Avukat arkadaşlar lütfen bu soruma cevap yazar mısınız çok rica ediyorum sizlerden
Habersiz olarak üye yaptılar. Durmadan mesajlar geliyor. Mail adresim alt üst oldu. Siteye girip iptal etmeyi denedim. İptal edecek kısım yok. İletişim kısmında verdikleri mail adresine mail yolladım mağduriyetimi açıkladım ama hala aynı kendi bildiklerini okuyorlar.Sitenin ismi (Jigolobey),daha bunun gibi bir sürü site var aynı şekilde bilgimiz dışında üye yapan. Üyeliğimin iptal edilmesini istiyorum, ben mecbur muyum mesaj atmaya.Böyle sitelere yapacağımız birşey yok mu hukuki açıdan.

Doğru anladıysam üyelik sözkonusu değil. Ancak şöyle bir durum var, çok çok yüklü mail adresi listeleri böyle firmalara/sitelere para karşılığı satılıyor, ve onlar da sürekli reklam içerikli mail atıyorlar bu şekilde beleşten, sanırım böyle bir durum sizinki de.

Ulaşmaya çalışmanızın sonuç vereceğini zannetmiyorum. Hangi mail sağlayıcıyı kullanıyorsunuz bilmiyorum, ama mesela gmail'de "spam olarak işaretle" diye bir seçenek var, o maillerden birini bu şekilde spam diye bildirdiğinizde o kaynaktan gelecek hiçbir mail artık gelen kutunuza düşmüyor. Veya mail filtreleme ayarlarına girip mesela içinde "jigolo" kelimesi geçen mailler doğrudan çöpe gitsin diye ayar da yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Back