Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

iyi geceler
benim oğluşum 5 ay 8 günlük 78 cm boyu 9.300 de kilosu maşallah gelişimi cok iyi biberonunu kendisi tutabiliyor,cok rahat dönebiliyor sesini kesfetti cıglıklar atıyor aynada kendine gülüyor istedigi herseyi uzanıp alıyor hatta bazen yürütece koyuyorum yemek yapabilmek için bütün evi turluyor (cok faydalı olmadıgını biliyorum ama mecburen oglum cok harekerli kendi basına yatmayı sevmiyor ve cok aglıyor ) ama mama baba dede hiçbirini söylemiyor hergün en az yarım saat tekrar ettirmeye calışıyorum yapmıyor geç mi konusacak cok takıyorum kafama

şaka yapıyor olmalısın 5 aylık çocuk için bunca şeyi yapabilmesi mucize bence şükretmelisin benim oğlumda 5. ayını yeni doldurdu kilosu 9 kg ama boyumuz 67 cm sizinkine göre çok kısa üstelik biberonunu tutamıyor dönmelerimiz falan iyi şükür ama yürüteçe oymayı hiç denemedim denesydimde yürüyebileceğini hiç sanmıyorum en fazla bikaç adım atabiliyor destekle yani ayına göre tüm bunları yapıyor olabilmesi çok güzel ama konuşması için çok çok erken çok acele ediyorsun bence biraz sabır en fazla mama der bence bu ayda ben 5 ayda konuşmaya başlayan çocuğu hiç duymadım yanılıyor olabilirim tabiki

Bugünilk kez( çok küçükken gitmiştim sonrasında hiç rahat vermiyordu) kızımı da alıp bebek arabasına oturtup alışveriş merkezine gittik. Kızıma kıyafet aldık. Ben ve bebeği olan başka bi arkadaşım hep birlikte yemek yedik. Sonra bebişler huysuzlanmaya başladı tabi. Bebek bakım odasına götürüp orada uyutup 1 saat daha biryerlerde oturduk. Sonrasında eve geliyordukki benim kız basladı arabada ortalığı yıkmaya. Yol boyunca ağladı gözlerinden yaş geldi. Arkadaşımı evine bırakıp eve doğru yol almaya devam ediyordum kiiii kızım otokoltugunun devrilmesiyle kızım düştü! ( öyle çok ağladı ki elim ayagım birbirine karıştı aklım başımdan uçmuş gitmiş kemerini takmamışım) arabayı sağa cekip onu sakinleştirmeye çalıştım ama ne mümkün. Zaten ağlayan kızım iyice çoştu. Eve geldik bi süre daha ağladı. Duş aldırıp uyuttum. Şimdide vicdan azabından öleceğim. Gizli gizli ağlayıp duruyorum. Eşimede diyemedim böyle oldu diye. Bide onun dırdırını çekemem benim vicdanım bana yeter. Kızlar görünürde birsey yok ama birsey olmuş mudur? Koltuk yan dönmüştü. Çocuk arabanın koltuguna düştü. Dr a gitmek lazım mı acaba? Esime de diyemiyorum.

çok geçmiş olsun şükür ucuz atlatmışsın verilmiş sadakanız varmış rabbim korumuş korkma bence bir musibet bin nasihatten evlaymış daha kötü bir kazayla tecrübe etmektense bu şekilde tecrüben olmasında da vardır bir hayır bundan sonra daha dikkatli olursun ama ne yaparsak yapalım çocuklar işte düşe kalka büyüyecekler diyorumda bende henüz hazır değilim düşmesine ne yaşadığını gayet iyi anlıyorum çok geçmiş olsun ama bencede bişiy yoktur yumuşak zemine düşmüş bişeyi olsa zaten belli ederdi bu saate kadar

günaydınnn herkeslere ...
biz uyandık kahvaltı yaptık. hatta oğluşum sabah uykusuna geçti bile
ben de sizlere bakayım dedimmm nasıl gidiyo pazarlarr

:42::42: çok teşekkür ederimm...

aslında yemek konusunda haklısın aynı şeyi kv yapsa hiç anlayışla karşılamam
.. ki zaten cesaret edemez ..ama benim kv den bahsetmiştim pek
normal standartlarda değiliz seninkiyle kıyaslanmaz yanii ... oğlşum çok istedi masadaki şeyleri bende
tattırdım biraz.eşim duysa şaşırır normalde hiçç yapmamm..hatta aşırısına karşıyımdır amaa

benımkı ınadına verır verme desem

E=Barbarino;28033529]kimseciklerrrr yokkk nerdesınız eşim çalıyo bugun ve ben evdeyım :((( sesımı duyan olursa bısey sorcam emzıren anneler bebıslerınıze su verıyomusunz anne sutunden yeterlı su karsılanırmıs ama kararsız kaldım susuz kalmasında kuzum[/QUOTE]

canım bende son 1 haftadır elma havuç suyu vermeye başladım annem çorba yapmış geçen gün doktoruna sordum dün su verelimmi diye onun bir ölçüsü yok dedi yediklerinin %90 ı su zaten susuz kalmaz ama vermendede sakınca olmaz aşırıya kaçma 20 cc verebilirsin günde dedi bende o 20 cc yi meyva suyu olarak veriyorum

sen ha ngi hastan eye gidiyorsun canım simdi ben nisa hastanesine gidiyorum otarafa gelince ne yaparım bilmiyorum memnunum da ayrıca.. dün evi tuttuk. canım merkez mah.

canım ben sarıgazi bölge hastanesinde doğum yaptım doktorum çok iyiydi çocuk doktoru içinde başta orda başladık sonra madenlerde FSM HAstanesi açıldı önce yeni hastane iyi değildir dedik ama bi yakınım hastanede çalışan doktoru yakınen tanıyormuş çok iyi anlattı bizdde 3 ay önce eşimle beraber gittik kontrole hem tanışmış olalım hem kontrol olsun dedik doktoru çok beğendik çok detaylı baktı güzel tavsiyelerde bulundu deneyimlide bir doktor orta yaşın üzerinde torunları falan varmış anlattığına göre yaklaşık 20 dk sürüyor muayenesi hastane yeni olduğundan muayene ücreti almıyorlar 12 tl sigorta farkı alıyor sadece kalabalık olmasının bir nedenide o e doktorun iyi olduğunu gören de onu tercih ediyor

cenacım malesef randevu sistemi yok olsa bende çok sevinicem her zaman öyle yoğun değil haftasonu 1 e kadar çalıştığı için yoğunluk olmuştu bene hafta içi çalıştığımdan haftasonuna kaldı kontrol ama ev han ımlarına kızdım açıkçası haftaiçi evdesin işte git hallet işini ne var o kadar kalabalık edecek eşleriyle gelselewr dicem tek gelememiş o da değil tek başına çocuğu almış gelmiş napalım bizde bekledik gitmişken

E=Barbarino;28033529]kimseciklerrrr yokkk nerdesınız eşim çalıyo bugun ve ben evdeyım :((( sesımı duyan olursa bısey sorcam emzıren anneler bebıslerınıze su verıyomusunz anne sutunden yeterlı su karsılanırmıs ama kararsız kaldım susuz kalmasında kuzum

canım bende son 1 haftadır elma havuç suyu vermeye başladım annem çorba yapmış geçen gün doktoruna sordum dün su verelimmi diye onun bir ölçüsü yok dedi yediklerinin %90 ı su zaten susuz kalmaz ama vermendede sakınca olmaz aşırıya kaçma 20 cc verebilirsin günde dedi bende o 20 cc yi meyva suyu olarak veriyorum[/QUOTE]

Cnm çok teşekkür ederim sana avent pompayı aldım ilk denemede tek göğüsten 80 cc çıktı şaşırdım uzun zamandır görmemiştim bu kadarını sanırım sütümün azalmasına sebep oldum dünde bügünde evdeydim ama yine de kızdan fırsat kaldıkta sağmaya çalışıyorum hiç değilse kahvaltı da yetecek kadar süt olsun diye öpüyorum seni ve yavrunu

şaka yapıyor olmalısın 5 aylık çocuk için bunca şeyi yapabilmesi mucize bence şükretmelisin benim oğlumda 5. ayını yeni doldurdu kilosu 9 kg ama boyumuz 67 cm sizinkine göre çok kısa üstelik biberonunu tutamıyor dönmelerimiz falan iyi şükür ama yürüteçe oymayı hiç denemedim denesydimde yürüyebileceğini hiç sanmıyorum en fazla bikaç adım atabiliyor destekle yani ayına göre tüm bunları yapıyor olabilmesi çok güzel ama konuşması için çok çok erken çok acele ediyorsun bence biraz sabır en fazla mama der bence bu ayda ben 5 ayda konuşmaya başlayan çocuğu hiç duymadım yanılıyor olabilirim tabiki

acele etmek değil benimkisi bi internet sitesinde 5.ay gelişimini okudugumda baba mama demeye baslar ve tel sarar yapmaya bunları yapabilmesi lazım diye yazıyordu evelsi gün gittigimiz bi yakınımızın bebegi 5 aylıkken bunları söyleyebiliyordu söylemesi lazım diye onaylayınca acaba mı dedim doğdugundan beri gelişimi önde gidiyor maşallah doktoru 4 aylıkken 7-8 aylık gelişimi gösteriyor dedi senin bebeğinin boyu normal canım sadece bizim genetiğinden dolayı biraz uzun olacak sanırım eşimde bende ve iki ailede uzun boylu .

yarış atı oldugundan yada acele ettiğimden değil ilk bebegim ve daha önce bir bebegin bu kadar yakından gelişimine tanık olmadığımdan etrafımdakilerin söylemlerinden yola cıkarak telaşlandım .
benimde ilk çocuğum ve çoğumuzun ilk çocuğu

acele etmek değil benimkisi bi internet sitesinde 5.ay gelişimini okudugumda baba mama demeye baslar ve tel sarar yapmaya bunları yapabilmesi lazım diye yazıyordu evelsi gün gittigimiz bi yakınımızın bebegi 5 aylıkken bunları söyleyebiliyordu söylemesi lazım diye onaylayınca acaba mı dedim doğdugundan beri gelişimi önde gidiyor maşallah doktoru 4 aylıkken 7-8 aylık gelişimi gösteriyor dedi senin bebeğinin boyu normal canım sadece bizim genetiğinden dolayı biraz uzun olacak sanırım eşimde bende ve iki ailede uzun boylu .

4 5 siteden araştır ortalamaları alırsan daha doğru olur

cok bunaldım cok oğlum da cok sıkıldı babamız hep calısıyor bızde eve tıkılıp kalıyoruzzzzz.. banyomuzu yapıyoruz hergunnn ama yıne de serınlemıor oğlum isiilik döküyor

göbeğimiz düştü teyzeleri tam 1haftada :)
kızım çok dakik 40.hafta doldugu gün dogmustu:)

iyi çözmüşsünüz çift yön olayını canım, ben de hafif birşey arıyorum aynı zamanda. önerin için sağol ona bir bakayım

selam kızlar ben de bayadır yazamıyorum bazen giriyorum okuyorum yazdıklarınızı tam yazacak oluyorum benim paşa basıyor çığlığı ama kendimle birebir aynı sorunları yaşayanları görünce az da olsa rahatlıyorum çünkü çok kafaya takıyor insan stres doluyum Rabbim hepimizin yavrularını korusun inşallah

geçmişten bunları buldum :9: :27::31:

geçmişten bunları buldum :9: :27::31:

ahhh ahh çok duygulandım oğlumun kolikli günleri tuvalete bile gidemezdim ne ara yazabildiysem artık bilemiyorum ilk doğum yaptığım zamanlar çok feciydi benim o zamanlar tabi çok yazamadığım için bilmiyorsunuz ama şimdik okuyunca çok duygulandım be ilknurcum :)

Biz yasadık canım.. ama çok şükür bir sorun çıkmadı.. yani bize geri dönmediler sorun var diye.. Allah'ın izniyle birşey çıkmaz korkma.. ,ilk başlarda annedeki hormanlardan dolayı böyle yüksek çıkabiliyormuş.. ama sona normale dönüyormuş..
:34:

Canım ben bankacıyım :1: altın hesabını kesinlikle tavsiye ederim. Özellikle kendi bankamdakini :1: Uzun vadeli düşündüğün için en güzeli..

dün bebeğimi doktora götürdük; kalbini dinlerken hafif üfürüm duydu doktor,çocuk kalp doktoruna göstermemizi söyledi inşallah birşey çıkmaz:(

alt sınır olarak 600 gr diyor doktorlar..

nasıl her çocuğun doğum kilosu farklıysa, kimi 2000gr kimi 4000 gr doğuyor.
her ay aldığı kilo da farklı olacak.. nasıl her bebeğin 4 kg doğması beklenmiyorsa,
her ay da illa 1 kg alacak diye bi şey yok..:19:

kızım ilk ayda yaklaşık bir kilo almış. bu ay bundan az veya çok alsa da bence önemi yok
mühim olan doktorun, gelişimi normal demesi. netice-i kelam; rakamlara takılmayın kızlar:34:

geçmiş olsun diyeyim. tekrar kan istemişler, bakalım, inş önemli değildir bu yükseklik.
inş iyi haberler alırsın, içindeki şüphe ve korkuyu anlıyorum. ama iyi düşün, dua et, biz de edelim..
Rabbin bebeğini korusun..

benim kızım da bugün tam 2 aylık oldu:16:
ama toplasan 5-6 kez vermişimdir monoviti. çoğu zaman unutuyorum. :17:
belki de çok önemsemediğim için unutuyorum.
eşime kalsa hiç verme, güneşe çıkar kızı diyo. :1:
ikindiden sonra 10-15 dk pencereye karşı anakucağında güneşlendiriyorum kızımı:9:
d vitamini, bıngıldağın kapanması adına önemli.

gecen hafta doktorum içinde d, a ve c vitaminlerinin olduğu bir damla verdi bende onu kullanmaya başladım.

ben d vitamini kullanmıyorum ama 1 haftadır bebek arabasıyla saat 5 ten sonra falan dışatı çıkıyoruz. ama sizlerin yorumlarına da hak verdim kullanmaya başlayacagım bu günden ihtibaren.

:33::52::1::1: bunlarda benden :D temmuz 2012 topiğine gitmek lazım bence

bsumai canım benimkin dede üfülüm vardı 1.ayda kapandı üzülme kapanmıştır bilee

sen daha zeki sin o zaman tebrik ederim

arkadaşım bu şekilde yazmana gerek yokki herkes görüşünü belirtiyor ve genel kanı senin gereksiz endişe ettiğin yönde hiçbirimizin bebeği şakımıyor henüz akışına bırak hem geç olsa ne olur gelişimde bireysel farklılıklar mevcur seninki bir yerden hızlı giderken diğer yerden yavaş olabilir kaldı ki bu ay için öyle bir durumun da mevcut olduğunu sanmıyorum

canmım ben kovayım 23 olcam 7 şubatlıyım :1: eşinin işi ne oralara gititniz :25::26:

ben de kovaaa
11 şubat

aman ben öyle şeylere hiç takılmıyorum herkesin gelişimi farklıdır..
bana görümcem diyo ki bu 6.aya girdi artık bizi anlaması gerekmez mi .yok artık deve:1:

günaydın kızlarrrr ...
özledim sizi mağlumm pazar kimsecikler yok benim kocam yine calısıyor onun için paşamla yatıştayız bugun yemek ve temızlık yok oğlumla ebeeeeeeeeee oynuyoruz ebe deyip yanagına vuruyorum kahkaha atıyor aşkım oğlumm

benimki de çalışıyordu bugun
ana oğul evde takıldık

merhaba annişler büyüyoruz günler geçtikçe herkeslerin ve bebişlerin keyfi yerindedir inşlh.bizde dönüyouz sesler çıkarıyoruz resmen güceniyoruz.(yabancıda ağlıyor)veeee bilinçli değildirtabi ama babababaaaaa aba diyoruz.(acaba aba benmiyim:P)herkesin yeni yılı kutlu olsun bebişlerimizle ve sevdiklerimizle huzurlu mutlu yılllar olsun şimdiden

Back
X