Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Hanımlar Günaydın,

Benim minişim kabız ya 4 gündür yapamıyor yavrum daha önce elma püresi vermiştim hemencecik yapmıştı bende ona yordum ama tesadüfmüş demek bu kez bir işe yaramadı doktor fitil verdi ama canını yaktığına değmedi genede yapamadı oğlum annemde illede sabun koyalım deyip duruyor canımı sıktı sabah sabah :50::50::50:

sizin bildiğiniz bir yöntem varmı doktorun ilaçlarıda kar etmedi yavruma sabah uykuda bile zorlanıyordu içim acıdı öyle görünce napıcağımı şaşırdım dün akşamda ayyyy der gibi bağırıyordu sancıdan öyle uyuyakaldı kuzum gaz çıkarıyor sürekli ama kakasını yapamıyor :43::43::43:

Hanımlar Günaydın,

Benim minişim kabız ya 4 gündür yapamıyor yavrum daha önce elma püresi vermiştim hemencecik yapmıştı bende ona yordum ama tesadüfmüş demek bu kez bir işe yaramadı doktor fitil verdi ama canını yaktığına değmedi genede yapamadı oğlum annemde illede sabun koyalım deyip duruyor canımı sıktı sabah sabah :50::50::50:

sizin bildiğiniz bir yöntem varmı doktorun ilaçlarıda kar etmedi yavruma sabah uykuda bile zorlanıyordu içim acıdı öyle görünce napıcağımı şaşırdım dün akşamda ayyyy der gibi bağırıyordu sancıdan öyle uyuyakaldı kuzum gaz çıkarıyor sürekli ama kakasını yapamıyor :43::43::43:

Canım geçmiş olsun, gün kurusu kayısıyı haşlayıp iyice ez ve bebişe yedir. Bir de ek gıdaya geçtiysen pürelerine az bişey zeytinyağı ekle ya da muz yedirirken içine armut ekle vb. Kabızlık yapabilecek gıdaları dikkatli ver yani.

Hanımlar Günaydın,

canım sabun verme canını yakar.biraz pamuğu zeytinyağına batır ve poposundan içeri ittir.

ozaman kakasını yapacaktır.biz kızımda öyle yapardık birde duphalac şurup veriridim.dahada yapamazsa.geçmiş olsun..

Hanımlar Günaydın,

günaydınn. benim kızımda bazen 3 gün yapmadıgı oluyo bende ne yalan söyleyem mercimek tanesi kadar sabun koyuyorum hemncik yapıyo.

Canım geçmiş olsun, gün kurusu kayısıyı haşlayıp iyice ez ve bebişe yedir. Bir de ek gıdaya geçtiysen pürelerine az bişey zeytinyağı ekle ya da muz yedirirken içine armut ekle vb. Kabızlık yapabilecek gıdaları dikkatli ver yani.

sağol muz vermedim şimdiye kadar aslında püre verdim denemez 1-2 kez elma püresi tattırdım suyunu içiriyorum genelde elmanın ve havucun armut iyi geliyorsa armut püresimi versem acaba ?

zeytinyağı neye katabilirimki evde olduğum günler sadece anne sütü alıyor ben yokkende süt sağıyorum ama akşam olmazsa meyve püresi yapayım içinede az zeytinyağı dediğin gibi deniyim bkalım inş işe yarar

canım sabun verme canını yakar.biraz pamuğu zeytinyağına batır ve poposundan içeri ittir.

ozaman kakasını yapacaktır.biz kızımda öyle yapardık birde duphalac şurup veriridim.dahada yapamazsa.geçmiş olsun..

o yöntem işe yaramadı canım denedik dopalac şurubuda doktor yazmıştı annem alma işe yaramaz dedi bende ona kandım almadım keşke alsaymışım bugün alıyım bari şurup canını yakmaz hiç değilse sabun mahvedşyor ya bir kez yaptı annem ağlamasına içim parçalandı kendimi koydum yerine allahm nasıl yanmıştır canı fitilde istemiyorum artık şurup en iyisi inş işe yarar

günaydınn. benim kızımda bazen 3 gün yapmadıgı oluyo bende ne yalan söyleyem mercimek tanesi kadar sabun koyuyorum hemncik yapıyo.

annemin verdiği mercimek tanesinden büyük oluyor yavrumda çığlık çığlığa morarıyor ağlamaktan yok cesaret edemem sabuna başka bir yolu olmalı şurup alıcam bakalım doktorumuzda zaten şurup yazmıştı almamıştım alıcam bugün inş işe yarar

annemin verdiği mercimek tanesinden büyük oluyor yavrumda çığlık çığlığa morarıyor ağlamaktan yok cesaret edemem sabuna başka bir yolu olmalı şurup alıcam bakalım doktorumuzda zaten şurup yazmıştı almamıştım alıcam bugün inş işe yarar

Ben muz verdiğimde kabız olmuştu bir çay kaşığı kadar zeytinyağı içirdim iyi geldi hemen yaptı

Günaydınlar hanımlar:))))
Oğluşu uyuttum kahvaltı yapıyorum.
Şimdiden herkese güzel bir sene diliyorum. 2012 hepimiz için çok anlamlıydı. Herkese bebişiyle eşiyle mutlu sağlıklı huzurlu hayırlı bir ömür diliyorummmmm:16::16:

denedim işe yaramadı :50:

Canım elma ve muz kabızlık yapar, ama armut iyi geliyor hücrelere geçtiyse suyunu değil kendisini rendelenmiş ver ise yaramayan bile ki bizde sonucu mükemmel, en azından doğal ve faydalı.Biz ek gıdaya geceli 2 ay oldu alerjisi kabızlık ufak tefek sorunları oluyor ana zamanla atlatıyor. Mesela ben dün tarhana biraz fazla icirmisim yavrum bayan zorlandı.Neymiş cocuk sevdi diyegaza gelmemek yazılmış:26:

Kızımın son üç aydır neredeyse acıktığı için emdiğini bilmiyorum.:43:Ama sonuna kadar direnip emzirmeye devam edeceğim.Yılmak yok ama çalışmaya başlayınca nasıl olacak bilmiyorum.Canım sen çalışmaya başladın değil mi?Zor oluyor mu?Bu arada kv senin yakınına taşınacaktı ne oldu?

evet cnm başladım çalışmaya, bu ikinci haftam. öğle arası eve gidiyorum ama benim sıpanın uykusunun geldiği en huysuz saate denk geliyo emmiyo :50: bende sağıyorum vakit yettiği kadar. Bakıcım ev işlerine yardım edecek diye anlaştık ama benim oğlan uyanıkken tam bir kucak delisi o yüzden o uyanıkken bişi yapma öncelik oğlumun dedim. e uyuduğu da günde toplasan bi iki saat o zamanda yapabildiği bi kaç bişey. Akşam yemekti çamaşırdı yine bana bakıyor. ne yalan söyleyim öyle topikteki diğer hanımlar gibi pratik ve hamarat da değilim. anlayacağın ben zorlanıyorum ama kişiden kişiye değişiyor tabi :51:

Benim kv taşınamadı gitti, kayınpederim işlerini halledip döndü memlekete, görümcem bendeydi o da iş bulup iki haftadır yoktu. Geçen gün haberi geldi işten çıkarıyorlarmış. Kv taşınsa daha mı iyi olcak bilemedim gitti, en azından ailesinin başında dururdu. Aman yaaaa hayırlısı diyorum artık, eğer görümcem işten çıkmasaydı onun işine yakın bi yere taşınacaklardı şimdi yine bana yakın gelirler herhalde, anlayacağın çark boyuna dönüyo bakalım nerede duracak

Bu telefonun klavyesinden şikayetçiyim bacım benim yazdığımı değil kendi istedigini kullanıyor:41: imla hatalarım çok cümle içindeler alakasız kelimeler oluyor üzgünüm.üzgünüm demişkenkocama küsüz yilbasi gelmiş neyime:43::14:

Dizine yatırıp sırtına msj mı yapsan? Ben cok ilaç yanlısı degilim. Ne zamandır yapmıyor demiştin?

sırtınada yaptım karnınada masaj yaptım ama sanırım benim hatam elma suyu oldu elma kabızlık yaprmış bende aksine elma bağırsaklarını çalıştırıyor sanıp suyunu verdim zaten yapamıyordu hiç yapamadı

bende ilaçtan yana değilim ama sabun veripte cannı yakmakta istemiyorum olmazsa bide son çare armut püresi vercem bikaç saate evde olurum bi deniyim baktım olmadı nöbetçi eczaneden şurup alır veririm bugün halletmem lazım 4 gün oldu zaten bir gün daha çekmesin o sancıyı

Bu telefonun klavyesinden şikayetçiyim bacım benim yazdığımı değil kendi istedigini kullanıyor:41: imla hatalarım çok cümle içindeler alakasız kelimeler oluyor üzgünüm.üzgünüm demişkenkocama küsüz yilbasi gelmiş neyime:43::14:
Aaaa ne oldukiiii:50::50: akşama barışın yeni yıla nasıl girersen öyle geçermiş derler ya sorrra küsersinz hep:34:
sırtınada yaptım karnınada masaj yaptım ama sanırım benim hatam elma suyu oldu elma kabızlık yaprmış bende aksine elma bağırsaklarını çalıştırıyor sanıp suyunu verdim zaten yapamıyordu hiç yapamadı

bende ilaçtan yana değilim ama sabun veripte cannı yakmakta istemiyorum olmazsa bide son çare armut püresi vercem bikaç saate evde olurum bi deniyim baktım olmadı nöbetçi eczaneden şurup alır veririm bugün halletmem lazım 4 gün oldu zaten bir gün daha çekmesin o sancıyı

Geçmiş olsun cnm bende elmayı bağırsak çalıştırır dıe biliyordum demekki tam tersiymiş. Kulak çubuğunu zeytinyağına batırıp biraz makatına sürsen uyarı verirsen belki yapar, ayak altlarınada masaj yapabilirsin.

Ay kuzum ya. Merak etme annesi böyle böyle alısacak.
Bizimde kocamla aramız hiç iyi değil. Sen yine küssün. Ben küs desen değilim. Kızgın desen değilim. Kırgın desen değilim. Benim durum çok vahim yani.
evet cnm başladım çalışmaya, bu ikinci haftam. öğle arası eve gidiyorum ama benim sıpanın uykusunun geldiği en huysuz saate denk geliyo emmiyo :50: bende sağıyorum vakit yettiği kadar. Bakıcım ev işlerine yardım edecek diye anlaştık ama benim oğlan uyanıkken tam bir kucak delisi o yüzden o uyanıkken bişi yapma öncelik oğlumun dedim. e uyuduğu da günde toplasan bi iki saat o zamanda yapabildiği bi kaç bişey. Akşam yemekti çamaşırdı yine bana bakıyor. ne yalan söyleyim öyle topikteki diğer hanımlar gibi pratik ve hamarat da değilim. anlayacağın ben zorlanıyorum ama kişiden kişiye değişiyor tabi :51:

Başladın demek ben yoktum bi süredir kaçırmısım. Merak etme zamanla senin saatlerine uyum sağlamayı öğreniyor. Valla gelsin en hamaratı yapsın çok zor.

Back
X