ÖNMUHASEBE ACİL YARDIM !

eslemdemir

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2015
7
0
32
Arkadaşlar çek kesildiği zaman karşı taraftan fatura alınmadıgında çek tutarı kadar zararı sadece bana oluyor değil mi kdv sini ödüyorum sadece?

size oluyor tabi. Ama çek karşılığında mal vs verdi iseniz bunu stoktan da düşmeniz gerekmez mi?

söyle ki 22.000 tllik kestiğim çekin faturasını karsı taraftan alamıyorum baska fırmadan 22.000 tllik fatura tahsıl etsem sıkıntı yaratır mı

çekin ödenmemesi için talimat veririm faturamı kesin deyin aldığınız mala fatura nasıl vermiyorlar nasıl stoğa giriyorsunuz onları hem firmaya çeki kestiğiniz için bir karşılığı olmalı başka firmanın faturasını onun yerine nasıl koyacaksınız çeki başkasının adına kestiniz

söyle ki 22.000 tllik kestiğim çekin faturasını karsı taraftan alamıyorum baska fırmadan 22.000 tllik fatura tahsıl etsem sıkıntı yaratır mı
Tabıkıde yaratır,bunlar denetlenıyor bılmıyormusunuz her ay sonu mutabakat olayları oluyor Ayrıca 22 bın tl lık faturayı karsı taraftan alamıyorum dıye bırsey olabılır mı ya bu durumda kdv oranı olmaması ıcınmı fatura kesmek ıstemedıler sıze anlamadım.

çekteki ödeme emrini kaldırın ve fatura kesilene kadar ödeme yapmayacağınızı bildirim ancak bunu bankaya haber verin karşılıksız çeke girmesin ticaret siciline zarar verir

Arkadaslar buraya yenı basladım ve onmuhasebede cok bı deneyımı yok 22.000 liralık bı cek kestı sahibi ve karsıdan mal alımı yok bende anlayamadım dediğiniz gibi çekin kesildiği isim firma belli ama faturayı baska yerden tamamlarız dedı of kafam karıstı ıyıcce

Arkadaslar buraya yenı basladım ve onmuhasebede cok bı deneyımı yok 22.000 liralık bı cek kestı sahibi ve karsıdan mal alımı yok bende anlayamadım dediğiniz gibi çekin kesildiği isim firma belli ama faturayı baska yerden tamamlarız dedı of kafam karıstı ıyıcce
Daha onceden bır borcu olmalı yada , 22 bın tl para verıp karsılıgında onlara o tutar degerınde ıs yaptıracak olmalı sanırım sende sor ozaman açık açık anlamadım dıye zaten su muhasebe kadar ıgrenc bır ıs yoktur sanırım..

vuvvvvvvvv muhasebecilere bak meslektaşlarımı görüyorum burda :) böyle bii konu açalım varmı ki

22000 TL az değil ki inceleme de fatura kesen ile ödeme yaptığınız uyuşmayınca problem çıkabilir (ama ben genel muhasebe bilgisi sahip değilim)

eskidir ama Logo iyi bir programdır uzun zaman kullanmıştım, kurumunuz hangi sektördeyse o sektöre uygun yazılım programlarını kullanmalısınız, son zamanlarda Mal odaklı Kobiler Sap programına geçti ...
İyi bir muhasebeci kendi sistemini kendi kuran muhasebecidir, anladığım kadarıyla sizin iş yerinde oturmuş bir sistem yok bu nedenle iş size düşüyor...başarılar dilerim...

X