onu özlemek..

yenieleman

iyi insan. iyi ki geldin..
Kayıtlı Üye
25 Mart 2012
1.185
362
merhaba arkadaşlar..

eski konumu okuyanlar bilir , ben sözlümden ayrıldım uzun zaman oldu 2 yıl dolmak üzere.. sanırım sadece seven benmişim ki hala acı çeken de benim. çok şükür dua eden büyüklerim var belkide onları dualarıyla ayakta duruyorum.. hayatıma kimseyi almadığım için psikolojimin bozuk olduğuu söyleyen kişilerin gazına gelip iki kez başka kişilerle denedim ama olmayınca olmuyormuş zorlamanın anlamı yokmuş keşke onların gazına gelmeseydim diyorum kızıyorum kendime :)

bu geçen zamanda kendimi oyalamak için.yaram kapanmasa da kabuk bağlamasını sağlamak için kendimi çok oyalıyorum. örneğin sabah 10 dan gece 2 ye kadar full çalışıyorum. boyama yapıyorum, dikiş dikiyorum.açıktan liseyi bitirdim üniversiteyi kazandım çok şükür. ben bile kendime şaşırdım sözlümün bende bıraktığı hayal kırıklığını öyle bir kuşanmışım ki hırs yaptım. dik durmaya çalışıyorum herkese inat gülümsüyorum vs vs vs uzatmaya gerek yok hepimiz yaşamışızdır bunları..

ama çalıştığım yerin tam yanındaki dükkanda eski sözlümün en yakın arkadaşı çalışıyor. arasıra geliyor.görüyorum. onu görünce bütün emeklerim sıfıra düşüyor. hayallerim umutlarım bana yaşatttığı hayal kırıkları aklıma geliyor. onu özlediğim vs.. normalde de aklımdan çıkmıyor ama oyalıyorum kendimi ama onu görünce bitiyor herşey.

şimdi birde düğün mevsimleri başladı malum. karşımda fotoğrafçı dükkanı var. bir çok gelin geliyor. o an oturup bir düşünüyorum acaba seviyorlar mı ne güzel mutlular diye. 10u geçik kız arkadaşım evleniyor.hepsi beni düğünlerine çağırdı sağ olsunlar. ama gidemiyorum. gitmekte istemiyorum sanırım. şuan imreniyorum hepsi sevdiği kişiyle evleniyor ama gidersem kıskanırım diye korkuyorum. benim gibi ayrılan bir arkadaşım tekrar nişan yaptı sevdiğiyle. çok imrendim ya dedim ne sevenler var maşallah.. napmalıyım kızlar. bu gitgeller beni çok yoruyor, kimseye tahammül edemiyorum.

birde çok sulugözlüyüm. eski sözlüm ve kızkardeşim bu huyumdan nefret ederler. en son kız kardeşim dedi ki yeter artık ağlama ne kadar güçsüzsün bi şöyle dik dur dedi. napim bende ağlayınca biraz daha rahatladığımı hissediyorum. bide elimden ağlamaktan başka birşey gelmiyor ondan sanırım. bazen diyorum keşke evlenseydik.bazen de diyorum allah hayırlısını bilir sabret böylesi hayırlıdır belkide diyorum. ama dediğim gibi gitgellerle boğuşuyorum . ben gerçekten çok mu güçsüzüm haklı mı kardeşim.ağlamak güçsüzlük müdür?

Allah yardımcın olsun işin çok zor. Devamlı gözünün önünde olduğu sürece unutman zor görünüyor, başka bir şehre veya semte geçme imkanın yok mu? Onu unutmak için illa başkasını sokmana gerek yok hayatına,sana keyif veren hobi edin,spor yap mesela,hatta psikoloğa da gitmen gerekir bana sorarsan çünkü tek başına üstesinden gelebilecek kadar güçlü bir iraden yok sanırım

Bence hic üzülme. Zamanini bu üzüntülerle gecirme. Emin ol pisman olursun. Eski sözlünde senin istedigin gibi seni isteseydi emin ol duyururdu. Sknti etme. Olanda bir hayir, olmayanda bin hayir ara demisler. Ben üzüntüyle gecen zamanlarima o kadar üzülüyorumki. Kimse degmez inanin bana. Ömce can demisler. Gerisi hikaye...

ayrılma sebebiniz neydi özel değilse?

Neden ayrildiniz bi onu dusun once

ailesi beni aynı eve istedi altı ay durun alışalım sonra ayrı eve çıkarsınız dediler, babamda istemedi onlarda aynı ev olmazsa bu iş dedi resti çekti.babamda yüzüğü attı. eski sözlüm beni suçluyordu altı ay kalıp çıkıcaktık diye.bende daha şimdiden ayrı eve yanaşmayan altı ay sonra nasıl izin verecekti ki demiştim. kısaca aileler uyuşamadı sözlümde ailesini seçti.onlar beni istemediği için oda vazgeçti benden.

Bence hic üzülme. Zamanini bu üzüntülerle gecirme. Emin ol pisman olursun. Eski sözlünde senin istedigin gibi seni isteseydi emin ol duyururdu. Sknti etme. Olanda bir hayir, olmayanda bin hayir ara demisler. Ben üzüntüyle gecen zamanlarima o kadar üzülüyorumki. Kimse degmez inanin bana. Ömce can demisler. Gerisi hikaye...

bende öyle inanmak istediğim için çabalıyorum aslında.sonuçta benim üzüntüm çektiklerm onun umrunda değil bu bir gerçek

Allah yardımcın olsun işin çok zor. Devamlı gözünün önünde olduğu sürece unutman zor görünüyor, başka bir şehre veya semte geçme imkanın yok mu? Onu unutmak için illa başkasını sokmana gerek yok hayatına,sana keyif veren hobi edin,spor yap mesela,hatta psikoloğa da gitmen gerekir bana sorarsan çünkü tek başına üstesinden gelebilecek kadar güçlü bir iraden yok sanırım

gitme imkanım var ama ailem kesinlikle izin vermiyor.burada kalıp savaşmam gerekiyormuş. spora gidiyordum ama yukarda bahsettiğim gibi kendimi o kadar işlerle o kadar meşgul ediyorum ki spora vakit kalmıyor.normalde antremanım var gitmem gerekiyor ama vakit yok

Ya o nasıl bencil bir aile, 6 ay onlarda yaşıyacakmışmışsınız da mış mış. Sözlün de hayır diyememiş mi.. Evliliğin cicim aylarında başbaşa kendi evinizde kalamayacaksanız, hiç evlenmeyin daha iyi di mi? Neden kızın ailesinde yaşanmıyacak da erkeğin ailesinde yaşanacak? İşte bu ataerkil cinsinden kaynana kayınpeder ikilisi ve ana baba düşkünü rest çekemeyen, fikrini önemsemeyen damat adayından kurtulduğun için şükret bence..

Bak bu katlanıyım şu bu meselesi değil. Bu bir BENCİLLİK. Karşı tarafım ailesinin yaptığı bir bencillik. Ömrünü bencil bir aileyle geçirmekten kurtulmuşsun tebrik ederim..

Ya o nasıl bencil bir aile, 6 ay onlarda yaşıyacakmışmışsınız da mış mış. Sözlün de hayır diyememiş mi.. Evliliğin cicim aylarında başbaşa kendi evinizde kalamayacaksanız, hiç evlenmeyin daha iyi di mi? Neden kızın ailesinde yaşanmıyacak da erkeğin ailesinde yaşanacak? İşte bu ataerkil cinsinden kaynana kayınpeder ikilisi ve ana baba düşkünü rest çekemeyen, fikrini önemsemeyen damat adayından kurtulduğun için şükret bence..

Bak bu katlanıyım şu bu meselesi değil. Bu bir BENCİLLİK. Karşı tarafım ailesinin yaptığı bir bencillik. Ömrünü bencil bir aileyle geçirmekten kurtulmuşsun tebrik ederim..

bencil olduklarını eski sözlümün yüzüne karşı söyledim çok kırıldı kızdı. diğer yandan annesi rahatsız babası rahat bir insan.bu yüzden babası için değil de annesi için ayrı ev istese bile aynı ev dediğini düşünüyorum. birde bazı özel ailevi sorunları vardı. üstesinden gelemediler. birazda bu yüzden beni aynı eve istediler diye düşünüyorum.sözlüm hayır demiş ama babası beni yalnız mı bırakacaksın demiş.annesi de hastalığımdan mı bıktın demiş. ama vicdanım rahat ben onları yarıyolda bırakmadım.

bencil olduklarını eski sözlümün yüzüne karşı söyledim çok kırıldı kızdı. diğer yandan annesi rahatsız babası rahat bir insan.bu yüzden babası için değil de annesi için ayrı ev istese bile aynı ev dediğini düşünüyorum. birde bazı özel ailevi sorunları vardı. üstesinden gelemediler. birazda bu yüzden beni aynı eve istediler diye düşünüyorum.sözlüm hayır demiş ama babası beni yalnız mı bırakacaksın demiş.annesi de hastalığımdan mı bıktın demiş. ama vicdanım rahat ben onları yarıyolda bırakmadım.

Sonuçta sen onlara bakmak zorunda değilsin.. Kahrını çekmek zorunda da değilsin. Eğer ciddi hastalıkları varsa bakıcı tutardınız, maddi manevi destek olurdunuz, ziyaret ederdiniz. Ama kendini düşünüp de, sorunları olsa bile yeni evli bir çiftin istediklerini engellemek aşırı bencilce geliyor bana. Ne anne babalar var çok kötü durumda ama çocuklarına çaktırmıyorlar, onalrdan istekler istemiyorlar. Fedakarlık yapmaları gerekirdi ama benciller işte başka ne denir ki.. Ayrıca 6ayda mı çözülecekti her şey, ohoo yok düzeniniz kuruldu , böyle iyi olduk gibi bahanelerle siz o evden çook zor çıkardınız. 6ayla sınırlı kalmazdı emin ol.. Rest çekmişler bide komedi ya sanarsın iş sözleşmesi.. Çocuklarının mutluluğuna kararlarına karışmayı, kendi isteklerini yaptırmayı çok seviyorlar maşallah bu cinsler

Sonuçta sen onlara bakmak zorunda değilsin.. Kahrını çekmek zorunda da değilsin. Eğer ciddi hastalıkları varsa bakıcı tutardınız, maddi manevi destek olurdunuz, ziyaret ederdiniz. Ama kendini düşünüp de, sorunları olsa bile yeni evli bir çiftin istediklerini engellemek aşırı bencilce geliyor bana. Ne anne babalar var çok kötü durumda ama çocuklarına çaktırmıyorlar, onalrdan istekler istemiyorlar. Fedakarlık yapmaları gerekirdi ama benciller işte başka ne denir ki.. Ayrıca 6ayda mı çözülecekti her şey, ohoo yok düzeniniz kuruldu , böyle iyi olduk gibi bahanelerle siz o evden çook zor çıkardınız. 6ayla sınırlı kalmazdı emin ol.. Rest çekmişler bide komedi ya sanarsın iş sözleşmesi.. Çocuklarının mutluluğuna kararlarına karışmayı, kendi isteklerini yaptırmayı çok seviyorlar maşallah bu cinsler

zorunda değilim ama bakardım sevdiğim kişinin ailesi sonuçta onu bu yaşa getirmişler doğumuna vesile olmuşlar vs vs. ama aynı bakış açımız yokmuş sanırım. bende açıkçası altı aydan sonrası için sizin yazdıklarınız gibi düşünüyordum ve o şekilde de söyledim kendisine.ama o ısrarla hayır altı aydan sonra çıkacaktık ailemi anlamadınız anlamıyorsun dedi durdu. daha ne yöntemler ürettik babamla duysanız şaşarsınız. ama onlar hiç birine ikna olmadı . birazda bu yüzden şaşkınım sanırım. biz evlenelim diye ailesi dışında herkes o kadar destek oldu ki allaha çok şükür diyorum benim içim bu yüzden rahat . biz yaptık onlar yıktı

Sonra bu kadar üzüldüğüne üzülürsün inan , hepimiz benzer acıları yaşadık, yaşama ihtimalimiz hala var, ama bi düşündüğünde herkes hayatını yaşıyor, senin kadar üzülümüyordur hiç sanmıyorum, yazık döktüğün gözyaşlarına.. bak ne güzel denemişsin 2 kişiyle .. emin ol öyle bir zaman geliyor ki gelecek ki : İyi ki de bitmiş diyeceksin.

Ayrılmakla iyi yapmışsın. Önce adam olmayı kendi kararları üzerinde durmayı öğrensin eski sözlün.
Ne güzel eğitim hayatına devam etmişsin.
Sadece ağlayıp hiçbirşey yapmasaydın evet gucsuzsun derdim. Ama sen çabaliyorsun. Ve güçlüsün.
Saplantı yaptığın için unutamıyorsun. Ve karşına doğru insan henüz çıkmadığı için. Doğru insanı bulduğunda onu hatırlamayacaksın bile emin ol. Yeterki saplantı yapma.
Yolun açık olsun

ayrılıktan sonra hayatınzda çok öenmli ilerlemeler olmuş. liseyi bitirmek üniversiteye girmek bunlar harika adımlar. tebrik ederim. bakım belkide bu kötülüğün içindeki iyilik buydu. dünyada sebepsiz hiçbir şey yaşanmıyor. bazı şeyler elimizde olmadan gerçekleşiyorsa olması gerektiği içindir. umarım huzurlu mutlu gönlünüzce bir geleceğiniz olur. sizde mutlulukla giyersiniz o gelinliği.

Sarımeleğim sana ne gerek biliyor musun, bu herifin izi tozu olmayan bir hayat.
Mesela başka bir şehirde ünv ye gitme olanağın var mı? Yeni ortam , yeni arkadaşlar sana çok iyi gelecektir.

açıkçası ayrıldığımız günden beri tam anlamıyla bende böyle düşünüyorum hala da aynı düşüncem değişmedi.ama dediğim gibi ailem kesinlikle istemiyor.halbuki gidecek yerim yok değil..

Sonra bu kadar üzüldüğüne üzülürsün inan , hepimiz benzer acıları yaşadık, yaşama ihtimalimiz hala var, ama bi düşündüğünde herkes hayatını yaşıyor, senin kadar üzülümüyordur hiç sanmıyorum, yazık döktüğün gözyaşlarına.. bak ne güzel denemişsin 2 kişiyle .. emin ol öyle bir zaman geliyor ki gelecek ki : İyi ki de bitmiş diyeceksin.

evet üzülüyorum derdi ama pek inandırıcı gelmiyor..

ayrılıktan sonra hayatınzda çok öenmli ilerlemeler olmuş. liseyi bitirmek üniversiteye girmek bunlar harika adımlar. tebrik ederim. bakım belkide bu kötülüğün içindeki iyilik buydu. dünyada sebepsiz hiçbir şey yaşanmıyor. bazı şeyler elimizde olmadan gerçekleşiyorsa olması gerektiği içindir. umarım huzurlu mutlu gönlünüzce bir geleceğiniz olur. sizde mutlulukla giyersiniz o gelinliği.

açıkçası bu ihtimali çok düşündüm.farzettim evlendik.hayalllermi sıfırlamak zorunda kalacaktım.çünkü dünyamın merkezi o.ondan başka bişey istemiyor ve görmüyordum.ama ayrıldık ve hayallerime daha sıkı sarıldım.bu dünyada allahın izniyle yapmam gereken şeyler var inşallah .teşekkür ederim allah herkese bu duanızı kabul etsin inşallah. :)

Ayrılmakla iyi yapmışsın. Önce adam olmayı kendi kararları üzerinde durmayı öğrensin eski sözlün.
Ne güzel eğitim hayatına devam etmişsin.
Sadece ağlayıp hiçbirşey yapmasaydın evet gucsuzsun derdim. Ama sen çabaliyorsun. Ve güçlüsün.
Saplantı yaptığın için unutamıyorsun. Ve karşına doğru insan henüz çıkmadığı için. Doğru insanı bulduğunda onu hatırlamayacaksın bile emin ol. Yeterki saplantı yapma.
Yolun açık olsun

teşekkür ederim. inşallah o doğru insan gelse de bana ilaç olsa istiyorum. allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah

Okuduklarıma inanamiyorum ne kadar bencil insanlar var aramızda! Ben hatayı Sana buluyorum sarimelegim hiç gücenme ama bir ilişki fedakarlık ister herşeyden önce, sevgi saygı da şart tabi. 6 ay demiş ölmezdin 6 ay onlarla yaşamaktan,sen de o sırada paranı biriktirir evinin eşyalarıyla ilgilenirdin. Ben 10 ay kaldım kv'lerle benim kv de yatalak ve bakıma muhtaç, baktım ben de,sonuçta sevdiğim adamın hayattaki en kıymetli varlığı. Aranızda seçim yapmak zorunda bırakmışsın sen onu resmen. İstediğini kabul etseydin zaten o 6 ay geçtikten sonra sizin karı koca ilişkinizin yarım yamalak olduğunu anlardı kendisi de,erkekler anlıyo bunu. Sen de ilerde Anne olursan sen ister miydin oğlunun böyle arada kalmasını. Sen Babanı dinlemis ayrilmissin,o da Annesini dinlemis,fitsiniz yani. Kusura bakma da öyle uzaktan izlemeye mahkumsun,sen iyisi mi ailesini takmayan birini bul,kendi aileni de sil anca öyle mutlu olursun

İki yıl yeter güzelim. Artık unut. Ağlamak iyidir, rahatlatır. Sen de yalnız başına ağla, başkalarına gösterme üzüntünü. Daha doğrusu hep aynı insanları bunaltma :)

Okuduklarıma inanamiyorum ne kadar bencil insanlar var aramızda! Ben hatayı Sana buluyorum sarimelegim hiç gücenme ama bir ilişki fedakarlık ister herşeyden önce, sevgi saygı da şart tabi. 6 ay demiş ölmezdin 6 ay onlarla yaşamaktan,sen de o sırada paranı biriktirir evinin eşyalarıyla ilgilenirdin. Ben 10 ay kaldım kv'lerle benim kv de yatalak ve bakıma muhtaç, baktım ben de,sonuçta sevdiğim adamın hayattaki en kıymetli varlığı. Aranızda seçim yapmak zorunda bırakmışsın sen onu resmen. İstediğini kabul etseydin zaten o 6 ay geçtikten sonra sizin karı koca ilişkinizin yarım yamalak olduğunu anlardı kendisi de,erkekler anlıyo bunu. Sen de ilerde Anne olursan sen ister miydin oğlunun böyle arada kalmasını. Sen Babanı dinlemis ayrilmissin,o da Annesini dinlemis,fitsiniz yani. Kusura bakma da öyle uzaktan izlemeye mahkumsun,sen iyisi mi ailesini takmayan birini bul,kendi aileni de sil anca öyle mutlu olursun

Siz olayı tamamen yanlış anlamissıniz. Ama benim onun için yaptığım fedakarlıkları allah çok iyi biliyor. Uzatmayacagim

X