onurunu,gururunu haysiyetini unutan tum bayanlara

bigunmutlaka

;)
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
3.494
2.753
35
Yaziyim mi yazmayim mi diye dusunurken icimden soylenmek yerine yazmayi tercih ettim
Hepimiz kadiniz ama daha once insaniz hepimizin karakteri kisiligi ve haysiyeti var diye umuyorum sevmek asik olmak anne olmak es olmak bu vasiflar gururumuzu gormezden gelmeye sebep deil demem o ki
Erkekleri fazla buyutuyor gereksiz ve abartili simartiyoruz okuyorum bazi yazilari adam hakaret ediyor kisiligini zedeleyecek laf konusuyor ailene hakaret ediyor hatta aldatiyor veya yuzune bakmiyor kadin basliyor e ben yinede seviyorum yada yuvami ailemi dagitmak istemiyorum yada kurulu duzenimi bozmak istemiyorum e nerde kaldi gururun onurun haysiyetin kisiligin...degersiz oldugunu adam yerine konmadigini bilip karin tokluguna evimde otururum amaan demek te ne? sen kendine neyi layik gorursen insanlar sana onu yasatir ve son bir söz daha size yapilan her kotuluk sizin karsinizdakine verdiginiz taviz kadardir..biraz kendimize deger verip ezdirmeyelim ...

Erkek arkadaşım bana göre fazlasıyla yakışıklı olduğu için çoğu şeyini alttan alıyodum. Seviyordum da ama olgun değildi mesela. Bir baktım ki yüz verdikçe astarını istiyor. Durduk yere beni azarlıyor.Düşündüm ki, o benden asla değerli değil. Ben bayanım, ben daha değerliyim ! El salladım ve şimdi peşimden koşuyor:KK54:

Size katılıyorum ama bu durumu kendi şartlarımıza göre değerlendirirsek yanlış yaparız. Her kadının içinde bulunduğu maddi-manevi durum çok farklı. Maalesef ki bazı kadınların ekonomik özgürlüğü yok ve ailelerinden de destek göremiyorlar. Gidecek yerleri yok ya da içinde bulundukları ortam ve kültür buna izin vermiyor. Bu noktada da onur ve gururu kaybetmek sadece kadının değil; kadını bu yola iten insanların da suçu. Böyle şikayet edip onu yapmayın bunu yapmayın demek yerine, onlara bir şekilde yardımcı olmak daha yapıcı olur diye düşünüyorum.

Ben konu sahibi ile aynı görüşteyim. Tabi ki makul olmak önemli ama şu da var ki nişanlanınca, evlenince, çocuk olunca, maddi anlamda düzelince vs. diyerek erkeklerin değişeceğini ummak kendimizi kandırmaktan başka birşey değil.

Arkadaslar konu caresizlik imkaansizlik deil carpitmayalim sevgili oldugu halde siddetine hakatetine maruz kalip olsun seviyorum diyenler yok mu yada yeni evlenmis kocasi kadini insan yerine koymuyor hakaretin bini bin para...cocuk olsun duzelir diyen kadinlar yok mu kocasi bes para etmedigi halde tovbe asa ona tapan ikinci bi kadini dahi sindiren yok mu onlardan bahsediyorum en buyuk ornegimde kayinvalidem

Çaresiz kadınlara lafım yok onlar için elbette onursuz bilmem ne diyemeyiz ancak çıkar yolu olup da hala hakaret, şiddet ve aldatma vb..durumları yaşayıp Evimin direği olsun da yeter seviyorum onu diyen kadinlar için düşüncem konu acanla aynı.

caresiz kalmış gidecek yeri olmayan ailesi sahip çıkmadığı için evliliklerini mecburi devam ettirenler dışında konu sahibine katılıyorum

Yaziyim mi yazmayim mi diye dusunurken icimden soylenmek yerine yazmayi tercih ettim
Hepimiz kadiniz ama daha once insaniz hepimizin karakteri kisiligi ve haysiyeti var diye umuyorum sevmek asik olmak anne olmak es olmak bu vasiflar gururumuzu gormezden gelmeye sebep deil demem o ki
Erkekleri fazla buyutuyor gereksiz ve abartili simartiyoruz okuyorum bazi yazilari adam hakaret ediyor kisiligini zedeleyecek laf konusuyor ailene hakaret ediyor hatta aldatiyor veya yuzune bakmiyor kadin basliyor e ben yinede seviyorum yada yuvami ailemi dagitmak istemiyorum yada kurulu duzenimi bozmak istemiyorum e nerde kaldi gururun onurun haysiyetin kisiligin...degersiz oldugunu adam yerine konmadigini bilip karin tokluguna evimde otururum amaan demek te ne? sen kendine neyi layik gorursen insanlar sana onu yasatir ve son bir söz daha size yapilan her kotuluk sizin karsinizdakine verdiginiz taviz kadardir..biraz kendimize deger verip ezdirmeyelim ...

BİRİDE BENİM İŞTE . Kocam bana değer vermiyor . ailem akrabalarım üstüme titriyor . ama ben bana değer vermeyen o adam için ölüp bitiyorum . kendimi bitiriyorum . mahfolmuş durumdayım. ne için kim için ? ben bukadr mı değersizim kendi gözümde bilmiyorum .herkes bunları haketmiyorsun , o adam seni haketmiyor dedikçe ben aman kocam aman yeni evliyim düzelir diye diye iyice bittim ....

Herkesin imkanları aynı değil ki ama. Ben de size katılıyorum bazı noktalarda. Sevgiliyken de evliyken de erkek şımartılmamalı. Ama annem gibi bir örnek gözümün önünde dururken de sonuna kadar hak veriyorum diyemem. Gideceği yerde eşinin onu mutsuz ettiğinden daha fazla mutsuz olacaksa, kadın gidemeyip katlanabilir. Ben de senin gibi anneme gazı verip ailesinin evine gönderdim. Orada daha çok mutsuz oldu. Ailesinin maddi hiç bir sıkıntısı olmamasına rağmen. Bazılarının lafı bile yetiyor yani. Kadın en azından evimde rahatım diye düşünüyor olabilir. Şimdi bizler çoğunluğumuz lisans mezunuyuz. Çalışmasak da en kötü ihtimal mesleğimiz var. Girer işe çalışırız. Ama bir de 4 çocuklu ilkokul mezunu bir kadını düşünün. Nasıl gidecek? Kime güvenecek. Evli, eğitimsiz ve çocuklu kadınlar için kolay bir şey değil bu. :KK43:

BİRİDE BENİM İŞTE . Kocam bana değer vermiyor . ailem akrabalarım üstüme titriyor . ama ben bana değer vermeyen o adam için ölüp bitiyorum . kendimi bitiriyorum . mahfolmuş durumdayım. ne için kim için ? ben bukadr mı değersizim kendi gözümde bilmiyorum .herkes bunları haketmiyorsun , o adam seni haketmiyor dedikçe ben aman kocam aman yeni evliyim düzelir diye diye iyice bittim ....
Ailen destek oluyor mu peki ayrıl diye?

Ne yapsın ki kadın çocukları varsa onurum gururum var diye bıraksın mı ekonomik özgürlüğü yok aile destek değil gidecek hic biyeri yok sığınma evine mi gitsin devlet kadinlara sahip ciktida boşuna mı çekiyor bunca çileyi

Artik kendi onurunu gururunu bi kenara koyuyor çocuklarım arada sefil olmasın diye yürütüyor

Burası ingiltere degilki önce cocuk kadın evin hayvani sonrasi sonrasi koca gelsin.

Bizim toplumumuzda önce koca işi cocuk arabasi malı mülkü hee unuttum bide kadin vardi.

Düşüncenizi de destekliyorum ama işte böyle

Bunun farkında olmanda iyi bisey, düzelir diye çocuk yapma bari

X