Oruç tutmuyorum diye kovuldum :/

kaldi2sene

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2015
979
1.134
37
Dünden beri yaşadığım şeyin etkisindeyim kafamda sorular.. ben mi hataliyim . Yanlışım.. acaba.
Dinle çok iç içe olmayan bir ailede büyüdüm çok fazla bi din eğitimi alamadim ama ne tesadüf ki dindar bi adami sevdim, evlendim.. Bu yaşıma kadar oruç tutmayan ben , ondan da etkilenip oruç tutmaya başladım 2 senedir.. taa ki dune kadar. . Dün regl idim ilk günü idi ve inanılmaz ağrım oldu. Tam da işten çıkışıma denk geldi bi ufak kek bi de su alıp ağrı kesici içmeye karar verdim eve olan yol 1 saat sürüyor dayanamam dedim gerçekten çok ağrım vardı. . Neyse bizim is yerinin önünde cafe gibi bi yer var gittim kek ve su istedim garson çocuk satışımız yok dedi aa nasıl olur orada bi dünya kek ve su var ya sadece 1 tane istiyorum dedim. Patron kızıyor abla dedi. Dedim patronun nerde onunla konuşayım kızmasın sana
Gösterdi sırada oturuyor doye . Gittim anlattım beyefendi bi kek ve su alicam şu köşede 2 dk sürmez hemen kalkarim dedim .
Aynen yazıyorum ;
- benim prensibim değil
Oturmak istiyorsan şu sandalyede oturmana izin verebilirim ama su iceceksen cikip gideceksin. Su da veremem.
Ben : "anlayamadim"
O : " diyorum ki oturayim diyorsan otur ama hicbisey yiyip icemezsin benim ramazan da böyle bi prensibim var iftar olana kadar benim dükkanıMDA bi Allah in kulu bişey yiyip icemez izin vermiyorum . Sınırları zorlama "
Ben :" ama bakın oruç değilim ama ben rahatsizim"
O : garson a sesleniyor : " oğlum verme sakin hicbisey . Su da verme. Oturtma da. Hadi . "

:KK43: ; (
Ben mi yanlış anlıyorum ya adam resmen oruç tutmadı m diye beni kovdu :KK43: :KK43:
Eşime anlattım delirdi . Zorlama yoktur öyle şey olur mi hiç terbiyesizlik etmis en onemlisi oruçlu ise bile kalp kirmis dedi..

Ben simdi ne yapmalıyım çok zoruma gitti.......
zaten cafe de kimse yoktu benden başka . Bi garson çocuk bi patron bi de ben..
o kadar utandım ki mm hiç hayatımda bu kadar küçük dusmemistim
ya bu mu yani olmasi gereken dünden beri iyi değilim. .

Son düzenleme:
Hiç bişey yapmıcaksın. Öyle ekmek kafalı binlerce insan var ülkede. Çevrene anlat alışveriş yapmasınlar ordan yeterli. Sonuçta "prensipleri" olan bi insanmış değiştrmek zor. Yazık.

Üzgünüm, fakat muhabbetler bana garip geldi, fazla ütopik bi yobaz.
"Neden kapatmıyorsunuz dükkanı birşey yenmeyecekse, insanlar bankta da oturabilir" iken adama söylemeniz gereken cümle, siz üzgün surat mı yaptınız?.
Ek olarak, "satışımız yok" çok açıkbir ifade, buna karşılık verilen cevap "ama orada yüzlerce kekiniz ve suyunuz var" mı olur reel hayatta cidden? Patronla konuşmaya ısrar etmek falan, on metre ilerde başka büfe bulunamazmış gibi.

"Neden kapatmıyorsunuz dükkanı birşey yenmeyecekse, insanlar bankta da oturabilir" iken adama söylemeniz gereken cümle, siz üzgün surat mı yaptınız?.
Ek olarak, satış yok denilince neden ısrar ettiniz patronla konuşmaya falan, etrfata başka büfe miyok yani?
Neyi garip geldi ne ise onu yazdim
yalan mı soylemeliyim size göre doğru gelmesi için
zaten canim sıkkın bi Dr sizin gonlunuzu mu yapmaya çalışacağım..
evet yok yani resim çekip atayim buraya isterseniz is yerimi etrafıni falan..
bank ta her yerde olmuyor burası b yük bi şehir değil ufak bi yer..
ben sadece derdimi anlattım. Ister inan ister inanma .

markete girseniz daha rahat aslında . Oruç bireysel bir şey kitle halinde tutulur diye bir şey yok ama anlatamıyoruz insanlara . seferi tutmuyor ek hastalığı olanlar doktor tutma diyor tutmuyor . o insanlara orucuz diye eziyet etmeye hakkımız yok . bozmayın moralinizi . kendi saygısızlığı .

Aynisini arkadaşım is yerinde yasamis adam su istemis su olmasina ragmen yok demisler...hazmedemiyorsan tutma kardesim..orucun kafaya vurmasi bu...

Adam çok saçmalamış ona ne ya milletin orucundan.regl gününü geçtin belki bir böbrek hastası olabilir acil su içmeye ihtiyacı olabilir olabilirde olabilir yani bencede çok ayıp etmiş neyse takmayın yaa boşverin gitsin adamın oruç başına vurmuştur:KK3:

keşke diretmeseydiniz, elin yobazının böyle davranmasına izin vermemiş olurdunuz. market falan da mı yoktu etrafta?

rahatsız da olmayadabilirdiniz. oruç tutmak mecburiyet mi. açma o zaman dükkanı, hobi olsun diye mi açıyorsun! etraf bunlarla dolu yapcak bişey yok.

İzmirde yaşadığım için mutluyum. O zihniyeti değiştiremezsin.. Ben ömrüm boyunca 1 gün bile ramazan orucu tutmadım şimdiye kadar kimse neden tutmuyorsun diye sormadı, bu konuda tartışma yaşamadım şanslı insanlardanım sanırım. Senin de yapacak bir şeyin yok satmak zorunda değil. Belki adam kendince milletin nefsini test ediyordur ondan açık tutuyordur büfeyi :))

keşke siz muhatap olmadan başka bir dükkana gitseydiniz, açmasaymış kahrolası dükkanını.
ne kötü insanlar olduk.
bunların bağlı olduğu bir oda vardır. esnaflar odası olabilir, ben olsam şikayet ederim.

Ek olarak, "satışımız yok" çok açıkbir ifade, buna karşılık verilen cevap "ama orada yüzlerce kekiniz ve suyunuz var" mı olur reel hayatta cidden? Patronla konuşmaya ısrar etmek falan, on metre ilerde başka büfe bulunamazmış gibi.
geçen aynı şey benimde başıma geldi hastanenin kantininde.adam yüzünü buruşturarak şu ilerde diye başka Bi yeri tarif etti.

Olay değişik gelmişti ama su konuya yazan 3 kişi de benzer şeyler yaşamış demek ki var böyle tipler.bu insanlar hangi mantıkla bunu yapıyor peki?

Ramazan ayı bir nevi hoşgörü ayı değil mi?

İzmirde yaşadığım için mutluyum. O zihniyeti değiştiremezsin.. Ben ömrüm boyunca 1 gün bile ramazan orucu tutmadım şimdiye kadar kimse neden tutmuyorsun diye sormadı, bu konuda tartışma yaşamadım şanslı insanlardanım sanırım. Senin de yapacak bir şeyin yok satmak zorunda değil. Belki adam kendince milletin nefsini test ediyordur ondan açık tutuyordur büfeyi :))
Bende izmir De okudum canım .
Ben izmir i ve İzmir lileri çok severim:KK66:
Inşallah buradan sonra izmir e tayin isteyecegiz.

Bende izmir De okudum canım .
Ben izmir i ve İzmir lileri çok severim:KK66:
Inşallah buradan sonra izmir e tayin isteyecegiz.
Ben Konya'ya arkadaşımı üniversitede ziyarete gitmiştim. Saçlarım pembe-kırmızı karışımı punk modeliydi. Orada kampüs içine giden tren gibi bir şey var ona bindim yaşlı bir amca beni gördü yerinden kalktı yükses sesle dua okuyarak şeytan bu şeytan, içine şeytan girmiş diyerek kaçtı. :)) saçlarımı yanıyor mu sandı nedir anlamadım belki sadece ona öyle göründüğümü düşündü :)) değişik insanlar yurdumun renkleri işte düşünüp üzülme sen de.

X