Oruçç

Hayır sünneti inkar etmiyorum..
Belli sünnetler var şüphe dahi etmediğim. Namaz sünnetleri ve abdest sünnetleri gibi..
Ama her önüne gelen de bu hadis bu sünnet derse ben güvenmem. Tek güvenilir kaynak Kur’an dır. Bir tek değişmeyen odur.
Yoksa Hz Peygamber’in vefatından sonra sünnetleri ve hadislerin tamamen güvenilir olduğunu söyleyemeyiz bence. Kimler ne eklemeler yapmıştır duruma göre..

İpekçim hadis bir ilimdir ve bu ilmi derinlemesine bilen zatlar vardır; Buhari, Ebu Müslim, Tirmizi, Nesai gibi. Bu kişiler ömürlerini hadis ilmine vakf etmişlerdir, yani ekleme, çıkarma yapma gibi bir durumları yok ve bütün İslam alimleri bu kişilerin hadis araştırmalarını kaynak olarak kullanmıştır. Bu yüzden hadis konusunda belli kaynaklardan şaşmamak gerekir. Sadece Kuran demek küfre gider ;Peygamber efendimizin bildirdiği hükmü kabul etmeyen, Allahü teâlânın emrini kabul etmemiş olur. Çünkü Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki: (Resule itaat eden, Allah’a itaat etmiş olur.) [Nisa 80]. Tabi ki internet üzerinde ya da adı sanı bilinmeyen bir sürü yerde hadis adı altında çok bilgi var, hepsine güvenmek olmaz ama ciddiye alınması gereken kaynaklar var.

Mesela şu 61 gün kefaret meselesi ; Kuran'da yoktur ancak Peygamber Efendimiz SAV bir uygulamasından yola çıkılarak hükme ulaşmıştır.

Ben dün bu tuz olayına denk geldim programda.Tuza bakabilir ama kesinlikle yutamaz dedi.Dilinin ucuyla bakarsa bozulmazmış.

eşi huysuzlar için böyle bişey var bi yazarda okumuştum....ama erkeklerden bu konuda anlayış isteniyordu ek olarak....dil ucuyla bakıp tükürmesi gerekiyor..

Evet ben Mecnun olan Muhammed'in getirdiğiyle konuşuyorum heralde bir deliye inanacaksiniz değilsiniz? Alın size fetva madem ben mahalle ağzıyla fetva veriyorum alın bilmem Muhammed'in dinine kitabına itibar eder misiniz ama ben itibar ediyorum o yüzden size de yazayım. .

Muhammed derken? Peygamberimiz hz. Muhammed sav' den bahsediyorsunuz sanirim okul arkadasinizdan degil :)

İpekçim hadis bir ilimdir ve bu ilmi derinlemesine bilen zatlar vardır; Buhari, Ebu Müslim, Tirmizi, Nesai gibi. Bu kişiler ömürlerini hadis ilmine vakf etmişlerdir, yani ekleme, çıkarma yapma gibi bir durumları yok ve bütün İslam alimleri bu kişilerin hadis araştırmalarını kaynak olarak kullanmıştır. Bu yüzden hadis konusunda belli kaynaklardan şaşmamak gerekir. Sadece Kuran demek küfre gider ;Peygamber efendimizin bildirdiği hükmü kabul etmeyen, Allahü teâlânın emrini kabul etmemiş olur. Çünkü Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki: (Resule itaat eden, Allah’a itaat etmiş olur.) [Nisa 80]. Tabi ki internet üzerinde ya da adı sanı bilinmeyen bir sürü yerde hadis adı altında çok bilgi var, hepsine güvenmek olmaz ama ciddiye alınması gereken kaynaklar var.

Mesela şu 61 gün kefaret meselesi ; Kuran'da yoktur ancak Peygamber Efendimiz SAV bir uygulamasından yola çıkılarak hükme ulaşmıştır.

Aslında yazılı olunca bir şeyler eksik kalıyor anlatırken tam button a basıyorsun şunu yazmamışım diyorsun.
Elbette dediğin doğru. Sonuçta namazın nasıl kılınacağı Kur’an da yazmaz Hz Muhammed’e miraçta öğretildiği şekliyle kılıyoruz ki zaten bize önder/yol gösterici olarak gönderilmiştir. Bu durumda dediklerini inkar etmek dini inkar etmek demektir.
Güvenilir hadisler için bir şey demiyor saydığın kişilerin araştırmaları, ömürlerini buna harcamaları falan…
Şurası da kesin ki ekleme olan hadisler de mutlaka var. Ben bunları kastettim.

yaw kadın oruç oruç yemek yapacak herifte trip atacak vay anasını sayın seyirciler yaaaa :ssz::ssz::ssz::ssz:

fallen ben demedim yazar dedi....ama şöyle bi durum var atıyorum şeker hsatası olan erkekler genelde aç olduklarında gergin olurlar...bu aslında birazda anlayış meselesi....yoksa ben sabahtan akşama kadar çalışıp gidip bide iftar hazırlıyorum..tuzlumu tuzsuzmu yağlımı yağzsızmı mevzularına girmiyorum bile..eşimde aynı şekilde beraber yapıyoruz çünkü.....

fallen ben demedim yazar dedi....ama şöyle bi durum var atıyorum şeker hsatası olan erkekler genelde aç olduklarında gergin olurlar...bu aslında birazda anlayış meselesi....yoksa ben sabahtan akşama kadar çalışıp gidip bide iftar hazırlıyorum..tuzlumu tuzsuzmu yağlımı yağzsızmı mevzularına girmiyorum bile..eşimde aynı şekilde beraber yapıyoruz çünkü.....

bitanem bende vay anasını sana demedim huysuz heriflere dedim :)
şeker hastları oruç tutamaz sanırım çok sıkıntı şeker :(

Muhammed derken? Peygamberimiz hz. Muhammed sav' den bahsediyorsunuz sanirim okul arkadasinizdan degil :)

tebrik edrim bende aynı şeyi düşündüm..
sünnet illaki uygulamak gerek diyenlere,hz peygamber efendimiz natural bir insanmış,gösteriş ve özendirmeden kaçınırmış dediğimizde..parası olan heves ediyorsa almasınmı..o farz değil sadece sünnet diyorlar..
öyleyse insanlarda birbirini bukadar yargılamasın bence..

Son düzenleyen: Moderatör:
Kızlar önümüzdeki günlerde lazere gitmem gerekiyor. Genital,kol altı,bacak. Benim sorum acaba oruç bozulur mu. Bilgisi olan bi deyiversin ya hic bi yerde bulamadım

bir şey yiyip içmiyorsun ki niye bozulsun, oruç tutmamak günah ramazn ayında.. damarlara da bişey enjekte edilmiyor.
için rahat etmiyorsa ramazandan sonra gidersin. genitali başkalarına açmak caiz değil (kadın hastalıkları vs. hariç), oda ayrı bi konu zaten. oruçla alakası yok.

kısacası bozulmuyor.

bir şey yiyip içmiyorsun ki niye bozulsun, oruç tutmamak günah ramazn ayında.. damarlara da bişey enjekte edilmiyor.
için rahat etmiyorsa ramazandan sonra gidersin. genitali başkalarına açmak caiz değil (kadın hastalıkları vs. hariç), oda ayrı bi konu zaten. oruçla alakası yok.

kısacası bozulmuyor.

sanki genital bölge temizliğinde bozulabilir gibi...:44:

tebrik edrim bende aynı şeyi düşündüm..
sünnet illaki uygulamak gerek diyenlere,hz peygamber efendimiz natural bir insanmış,gösteriş ve özendirmeden kaçınırmış dediğimizde..parası olan heves ediyorsa almasınmı..o farz değil sadece sünnet diyorlar..
öyleyse insanlarda birbirini bukadar yargılamasın bence..
Yani... Sürekli bu böyle su söyle diyip duruyor ama daha peygamberimizi anlatirken nasil anlatmasi gerektigini ögrenememis.. Bilgi sartsa saygi da sart.

Hep o insanlari düzeltecek degil ya.. :)

Back
X