‘Oruçluyken, cumhurbaşkanımızı yalamak orucu bozar mı?’

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Yılmaz Özdil’den Ramazan soruları: ‘Oruçluyken, cumhurbaşkanımızı yalamak orucu bozar mı?’

24/05/2015 09:29

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, son dönemde verilen demeçler ve olup bitenlerden yola çıkarak ‘Bu seneki ramazanda cevabı merak edilen sorular‘ı derledi.

yilmaz-ozdil-300x189.jpg
Özdil’in sorularından bazıları şöyle:

“Oruçluyken, cumhurbaşkanımızı ısırmak-yalamak orucu bozar mı?

Niyetliyken rüyada Şems görürsek, boy abdesti almamız gerekir mi?

Başyağdanlık Mehmet Barlas’ın çok insancılsınız, çok tatlısınız, bal gibisiniz sözleri yanlışlıkla yutulursa, oruç sakatlanır mı?

Tabancalarım var, mermilerim var, şöyle atarım, böyle sıkarım diyen jöleli dururken… Kurusıkı iftar topu patlatmak israf değil midir?

Herkesin zırhlı mercedesi olmadığına göre, teravihe skoda’yla gitmek caiz midir?

Namaz vakitleri Akp mitinglerine göre ayarlanıyor, ezanlar 50 dakika geç okutuluyorsa… Kafamıza göre müezzin ayarlayıp, iftarı bir saat erken açabilir miyiz?

Fitrelerimizi Ak Saray’a vermemizde sakınca var mıdır?”

Siz de yağ gibi akan bir adamsınız Mehmet bey… Barlas’tan Erdoğan’a: Bal gibi tatlı bir adamsınız

‘Son fedai’ Yiğit Bulut: İki silahım var, ben ölmeden Erdoğan’a kimse dokunamaz
http://www.diken.com.tr/ozdilden-ra...ken-cumhurbaskanimizi-yalamak-orucu-bozar-mi/

Siyasilerin ve maalesef bazı Seçmenlerin üsluplarının çirkinleştiği gibi yazarlarında üslubu çirkinleşti.
Eleştirilecekse bir dinin değerleriyle laf sokmak yerine başka bir metod bulunsaymış iyi olurmuş.
Amaç hedef alınan kişilere gol atmak mı dini değerlere laf sokmak mı belli olmuyor zira hepsi iç içe geçmiş, bu yazı çok tepki alır ve çirkin bulunur, diyorum demeye devam edeceğim böyle muhaliflik olmaz, aksine muhalefet partilerine zarar verip iktidarın elini güçlendiriyorlar, ben artık özellikle yaptıklarını düşünmeye başladım, amaçları iktidarı eleştirmek değil muhalefeti zedelemek sanırım.

evet bu defa kantarın topuzunu kaçırmış, orucu ramazanı karıştırmasa iyiydi ama benim güldüğüm başyağdanlık lafı:KK48:

şimdi açık konuşmak gerekirse, bazı akplilerdeki tutuculuk kapalılık karşı taraftada var objektif baktığımda. Milletçe bi ayarımız yok yani, ölümüne taraftar olmak zorundayız, farklı fikirlere, farklı insanlara, farklı düşüncelere kapalıyız, ille siyah beyaz olmalı grimiz yok

Ben dini değerlerle ilgili bir saygısızlık görmedim yazıda.Akplilerin "din-iman" diye diye yaptıklarını eleştirmiş işte.Bir de her ramazan "sakız çiğnesek orucumuz bozulur mu" filan gibi saçma sorular çıkar ya dini programlarda filan,onlara da gönderme yapmış bence.

şimdi açık konuşmak gerekirse, bazı akplilerdeki tutuculuk kapalılık karşı taraftada var objektif baktığımda. Milletçe bi ayarımız yok yani, ölümüne taraftar olmak zorundayız, farklı fikirlere, farklı insanlara, farklı düşüncelere kapalıyız, ille siyah beyaz olmalı grimiz yok

Ben adım kadar eminim bu yazı olay olacak, birkaç güne kadar görürsünüz, takip edersiniz Cumhurbaşkanı ve iktidar bunu kendi leyhine çevirecek, yine sen kimsin denecek, eyyy halkım bunların dinimize, değerlerimize saygısı yooookkk, bunlar ellerinde viski baronlarına yaranmaya çalışırlar, benim halkımın orucuyla Şems'le alay ediyorlar diyecek, bu köşe yazısı nedir biliyor musun chess, muhalefetin projelerinin üstüne harç yapıp dini de içine katıp bir güzel beton dökmektir.

Seçime az kala yapılacak iş miydi bu? Bunun mantıklı bir yanı yok, sen yazar olarak yine yükleneceksen, eleştireceksen şimdiye kadar kullandığın üslupla çizginden şaşmadan eleştir, yüklen fakat bu olmadı.
Şems bile dile dolanmış, Şems'e saygısı olanlar, sufiler dahi tepki gösterebilir, gösterirlerse şaşırmam, ayrıca Şems diğer türlü de lehye kullanılabilir Şems bir suredir de ayrıca.

Acaba Yılmaz Özdil bu köşe yazısıyla aslında muhalefete zarar verdiğinin farkında mı? Artık mantıklı muhalefet yapmaları gerekiyor.

Yazarlar naapsin, malzemeyi veren AKP.. Her iki laflarinin biri din, iman, kitap olunca yazarlar da herkesin anlayacagi dilden konusuyorlar..:KK14:
aynen katılıyorum akp secmenı g.t kılıyız yalarım gıbı abuk sabuk seylerle ıyı bir pas veriyooo eeee muhalıfler dururmu iktidar kalesine 90 dan golü cakıyo kendi kalesine gol atmak diye buna derim ben:KK53::KK53:

Ben o kadar da ses getirecegini hic sanmiyorum, Tayyip ne diyecekse desin... CHPnin projesini golgeledigini ise hic sanmiyorum, zaten artik kac kisi projelerle ilgileniyor ki? AKPnin bir projesi bile yok ama oyu yuzde 40'larda.. Eee? Sorun bakalim ananiza, ataniza zaten CHPnin projesinden kacinin haberi var? CHPye oy verecek buyuklerinize sorun, bakalim proje icin mi oy verecekler..?

Son yillarda din o kadar cok kullanildi, inanclar o kadar ayaga dusuruldu ki bu laflarin artik insanlar uzerinde pek bir hukmu kalmadi. Ozellikle de muhalefet uzerinde.. Cunki onlarin onceligi degil din, AKPnin zaten elinde Kuran sallayarak bile oyunu kazanamadigi bir guruptan bahsediyoruz degil mi?Kisaca AKPye oy vermemeye kararli hic kimse Ozdil boyle dedi diye oyunun rengini degistirip AKPye oy vermez.

aynen katılıyorum akp secmenı g.t kılıyız yalarım gıbı abuk sabuk seylerle ıyı bir pas veriyooo eeee muhalıfler dururmu iktidar kalesine 90 dan golü cakıyo kendi kalesine gol atmak diye buna derim ben:KK53::KK53:
Dogru soyluyorsun. Adama peygamber diyorlar, Allahin ozelliklerini tasiyor diyorlar, dokunmak ibadettir diyorlar, her laflarinin basi sonu din, ama konustuklari laflara bak.. g kiliyiz, yalariz, isiririz, istesin kocamizi bosariz, haremine gireriz, karimi kiskanmam, babami takmam.. Bir yandan din kitap derken ote yandan agizlarindan pislik akiyor..

yani evet gılık, ısırırım, anam babam feda yok peygamber, halife laflarınında diğer akplilerden ve baştaki akplilerden aynı tepkiyi görmesi lazım bence de ama onlara ayyy canım benim, sevgiden deniyodur:KK53::KK53:

Son düzenleme:
X