Otobüs aşkı ve çaresizlik

İlkokul arkadaşı olan kızla birlikte bir sabah o otobüse bin.Onun konuşması aracılığıyla sende onunla konuşursun.Koca adam değil gerçi demişsin de 17 yaşına kadar neler neler yapıyorlar artık boyle cocuklar bulmak da sans istiyor.
Bos koltuk gördügünde oturup kitaplardan konu açsan da fena olmaz bence.Zaten efendi saygılı tertemiz bir çocukmuş.Neden terslesin ki seni? Yalının cornetto klipleri gibi bir şey olur bu.Son sloganı da aşkta cesur olan kazanırdı.Bence git yalının cornetto kliplerini izle cesaretlen :KK53:

Bence otobüste yanına oturup kitaplar hakkında konu açmak, facebooktan yazdığın mesajın yanında çok daha iyi ve sevimli olurdu. O mesaj biraz ileri seviyede bir atak olmuş, bana biri öyle bir şey yazsa n'oluyoruz ya derdim içimden.

Bence yanına oturup bir senedir aynı otobüse bindiğinizi her gün kitap okuduğu için dikkatini çektiğini çünkü sizin de kitap okumayı çok sevdiğinizi söyleyip sohbet başlatabilirsiniz. Zaten dediğiniz gibi biri ise hakkınızda basit düşünmez he düşünür ise de sandığınız gibi biri degildir kafanızı meşgul etmez artık

Bence yanına oturup bir senedir aynı otobüse bindiğinizi her gün kitap okuduğu için dikkatini çektiğini çünkü sizin de kitap okumayı çok sevdiğinizi söyleyip sohbet başlatabilirsiniz. Zaten dediğiniz gibi biri ise hakkınızda basit düşünmez he düşünür ise de sandığınız gibi biri degildir kafanızı meşgul etmez artık

İlkokul arkadaşı olan kız otobüsle gitmiyor işte okula, bir yakınları bırakıyor onu kendi arabalarıyla. Gerçi bunu kendisi de bana teklif etmişti. Dediklerinizi ben de düşündüm, konu açsam otursam falan ama bende gram cesaret yok böyle konularda. Kendime karşı öyle özgüvensizim ki. Bunun en büyük sebebi de dış görünüşüm. Belki saçma düşünüyorum ama kendimi çok çirkin ve kimseye layık göremiyorum. Haksızlık ediyormuşum gibi. Kötü bir his

Canim benim yanina yaklasip dikkatimi cekti hep kitap okuyorsunuz bende severim okumayi diye muhabbet acabilirsin. Aceleci olma belki siki dost olursunuz belki muthis bir cift. Tanistiktan sonrasini zamana birak. Ah ahh 17 yasinda olmak vardi. Ne hos heyecanlar bunlar :KK23::KK37::KK36:

Bence otobüste yanına oturup kitaplar hakkında konu açmak, facebooktan yazdığın mesajın yanında çok daha iyi ve sevimli olurdu. O mesaj biraz ileri seviyede bir atak olmuş, bana biri öyle bir şey yazsa n'oluyoruz ya derdim içimden.

Evet o mesajı attığıma sonradan ben de pişman oldum ama zaten görmedi mesajı, bu saatten sonra da görmez herhalde artık. Ki işime gelir bu :) Benim ineceğim duraktan önce inmiyor olsa onunla inerdim otobüsten ama o konuda da şans benimle değil

Erkeklerin hoşlanacağı hiçbir şey yok derken? Sen nasılsan öylesin. Erkeklerin takdirini kazanmak için bir şeyler yapanların sonu hep hüsran. Hep daha fazla, daha fazla derken tükeniyorlar. Git bir gün yanına otur muhabbet aç bence. Olmazsa da olmaz boşver.

elbette öyle, tabii ki neysem oyum ben. Bunu hiçbir zaman değiştirmeye çalışmadım. Hele biri için asla kişiliğimden, fikirlerimden, sevdiğim şeylerden taviz vermem. Benim hoşnutsuz olduğum tek şey dışgörünüşüm galiba, ya da sadece ergenlik sancılarıdır

Herkese yeniden merhaba, daha önce şu konuda ( http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/lutfen-bir-fikir-verin.814478/ ) arkadaşım adına fikir istemiştim büyük ablalarımdan, şimdi de kendim için istiyorum :)

17 yaşındayız diye dertten saymamazlık etmeyin bunları lütfen :)

Şimdii, ben ne çok güzel ne de fiziği düzgün zayıf bir kız değilim. Hiç olamadım da zaten. Hatta bu konuda psikolojim özellikle lisenin başlarında öyle bozuktu ki anca anca kendime çok çok azıcık güvenim var diyebilirim(13 kilo verdiğimn halde)
Kendimi birazcık güzel görüyorsam o da okuduğum kitaplar sayesindedir diyebilirim. Otobüste, evde, boş bulduğum her vakitte okumaya çalışıyorum. Çok seviyorum.
Konuya gelecek olursak, her saba aynı saatte otobüse biniyorum. Ve otobüste bir çocuk (kendisi benim yaşımda) çok dikkatimi çekiyor. Bunun sebebi sürekli kitap okuyor olması ya da test çözmesi. Yani nasıl desem, o kadar aklı başında ve temiz biri gibi görünüyor ki. Hele benim bulunduğum yer o kadar uç tiplerin yaşadığı bir yer ki, hal böyle olunca bu çocuk güneş gibi parlıyor resmen :)
Geçen seneden beri hep aynı otobüsteydik, o zaman bu kadar dikkat etmiyordum ama artık her sabah onu görebilmek için otobüs saatimi değiştirdim resmen.
İyi biri olduğunu hissediyorsunuz içinizde.
Ben ki her otobüs yolculuğumda mutlaka kitap okur ders çalışırdım ama resmen sabahları ona bakmaktan ne bir şey okuyabiliyorum ne de okuduğumdan bir şey anlıyorum.
Sürekli bakmak da istemiyorum, yanlış anlaşılmamak için ama elimde değil. Onda beni ona çeken çok kuvvvetli bir şey var. Onunla arkadaş olmak, sohbet etmek ve yanında olmak istiyorum.İsmini dahi, bilmiyordum. Arkadaşlarım sayesinde zar zor bulduk. Hatta sınıfımdan çok sevdiğim bir kızın ilkokul arkadaşı çıktı. Bugüne kadar kime sorduysak, hakkında hep olumlu şeyler duydum. Saygısından tut, efendiliğine, iyi kalbine kadar. Zaten ben otobüste onu izlediğim için az çok biliyordum. Yaşlı birini taa durakta gördüğü an toparlanmaya başlar oturması için, otobüste tanıdık birini gördüğü zaman mutlaka onunla konuşur, selam verir hal hatır sorar. Bugüne kadar kızlarla hiç işi olmamış. (gerçi koca adam değil sonuçta ama insan 7'sinde neyse 70'inde de odur...)
Facebook'tan buldum kendisini önce. Hem kendi isteğimle, arkadaşlarımın gazıyla ve bir anlık deli cesaretiyle ona mesaj attım arkadaş eklemeden. mesajım da aynen şuydu:
"En sevdiğin kitabın en sevdiğin cümlesi hangisi? yoksa sen kitapları çizmeye kıyamayanlardan mısın?"
Bir hafta kadar bekledim ve mesajı görmedi. Meğer arkadaş eklemeden önce atılan mesajlar için bildirim gitmiyormuş. Tabi ben de yine bir cesaret bu sefer istek yolladım hala duruyor. Sanırım internetle pek arası yok. zaten telefonunu bile cebinde değil çantasında taşıyor, arada bir oyun oynuyor sonra hemen kapatıyor ve bir kitap açıyor. Otobüste gördüğüm kadarıyla tabii ki :)

Ne yapacağımı bilmiyorum. Ama onunla dost ya da daha başka hiç fark etmez, bir arada olmayı o kadar çok istiyorum ki. Oturalım, kitaplardan ve hayattan konuşalım diyorum. Ama sonra kendimi düşünüyorum, güzel değilim, zayıf değilim. (Kendisi de benim yanımda epey yapılı kalıyor gerçi) Erkeklerin hoşlarına giden hiçbir şey yok bende. Sırf kitap okuyorum diye beni sevecek hali de yok.

Bazen otobüste yanı boş oluyor, otursam, kitaplardan sohbet açsam diyorum ama o zaman da yanlış anlaşılmaktan, basit biri gibi görünmekten korkuyorum. Bir de kızlarla pek haşır neşir olmadığı için terslenmekten de korkuyorum.
Ne yapayım ki ben?
Otobüste yanına oturup sohbet açmak iyi fikir.
Ne okuyorsun? Aaaa bende merak ediyorum o kitabı, nasıl?vb sohbet acabilirsiniz. Zaten ilgilenirse hergün karsilaşiyorsanız selamlaşma ve sohbetin devami gelir diye düşünüyorum.

Beni basit göreceğini pek düşünmüyorum ama insan her ihtimali aklında bulunduruyor işte

Canim benim yanina yaklasip dikkatimi cekti hep kitap okuyorsunuz bende severim okumayi diye muhabbet acabilirsin. Aceleci olma belki siki dost olursunuz belki muthis bir cift. Tanistiktan sonrasini zamana birak. Ah ahh 17 yasinda olmak vardi. Ne hos heyecanlar bunlar :KK23::KK37::KK36:

Çok tatlı heyecanlar gerçekten. Ben ki sert rock şarkılardan başka bir şey dinlemezken, otobüse bindiğim zaman birden sevgi kelebeğine dönüşüp, kulaklıkla 70'lerin türkçe pop aşk şarkılarını dinleyip tribe giriyorum ya :KK70:

Ayrica yasitlarina nazaran harf eksiltmeden, wq gibi yabanci harfleri kullanmadan, noktasina virgulune dikkat ederek dogru ve cok samimi sekilde kendini ifade ettigin icin seni takdir ettim. Kitap okumanin faydalari iste:KK66:

Otobüste yanına oturup sohbet açmak iyi fikir.
Ne okuyorsun? Aaaa bende merak ediyorum o kitabı, nasıl?vb sohbet acabilirsiniz. Zaten ilgilenirse hergün karsilaşiyorsanız selamlaşma ve sohbetin devami gelir diye düşünüyorum.

Aslında evet şuan için yapabileceğim en doğru şey sanırım. Mesela tarihe ve osmanlı'ya çok ilgi duyuyor. Zaten genellikle o tarz kitaplar okuyor. Ordan mı konuya girsem diye düşünmedim değil :p

Ayrica yasitlarina nazaran harf eksiltmeden, wq gibi yabanci harfleri kullanmadan, noktasina virgulune dikkat ederek dogru ve cok samimi sekilde kendini ifade ettigin icin seni takdir ettim. Kitap okumanin faydalari iste:KK66:

Çok teşekkür ederim. :) Ben bu konuda, sanırım "hastalıklı" denecek kadar takıntılıyım biraz. :)

Evet o mesajı attığıma sonradan ben de pişman oldum ama zaten görmedi mesajı, bu saatten sonra da görmez herhalde artık. Ki işime gelir bu :) Benim ineceğim duraktan önce inmiyor olsa onunla inerdim otobüsten ama o konuda da şans benimle değil

Bence şöyle yapabilirsiniz; yanı boş olduğu zaman oturun, kitap okuduğu bir sırada onun okuduğu kitapla ilgili bir senaryo uydurup soru sorun. Örneğin edebiyat ödevi olarak kitap incelemesi ödevinizin olduğunu ve hocanın bu kitabın da arasında olduğu bir liste verdiğini falan söyleyin. Kitap seçme konusunda kararsız olduğunuz için o kitabın konusu, olay örgüsü akıcılığı, incelenecek karakter sayısı vb. konular hakkında soru sorun. Bu arada diğer seçeneklerdeki kitapları da uydurup okuyup okumadığını sorup muhabbeti uzatabilirsiniz. Sohbet açmak için böyle masum yalanlar söylemek kimseye zarar vermez diye düşünüyorum.

Bence şöyle yapabilirsiniz; yanı boş olduğu zaman oturun, kitap okuduğu bir sırada onun okuduğu kitapla ilgili bir senaryo uydurup soru sorun. Örneğin edebiyat ödevi olarak kitap incelemesi ödevinizin olduğunu ve hocanın bu kitabın da arasında olduğu bir liste verdiğini falan söyleyin. Kitap seçme konusunda kararsız olduğunuz için o kitabın konusu, olay örgüsü akıcılığı, incelenecek karakter sayısı vb. konular hakkında soru sorun. Bu arada diğer seçeneklerdeki kitapları da uydurup okuyup okumadığını sorup muhabbeti uzatabilirsiniz. Sohbet açmak için böyle masum yalanlar söylemek kimseye zarar vermez diye düşünüyorum.

Evet çok güzel bir fikir, zaten genellikle tarihi kitaplar okuduğu için böyle bir beyaz yalan çok da abes durmaz herhalde. Ama sorun şu ki yanı çok nadiren boş oluyor. Ya da boş olsa bile bir sürü başka yer boş olduğu için cesaret edip oturamıyorum. Zaten genellikle de arka beşlide ya da en önde şoförün yanına oturur. Bir sabah en arka beşlide tek başınaydı cam kenarında. Başka da boş yer yok tabii. Ben de fırsat bu fırsat deyip yanına oturmuştum. Benden sonra binen erkekler de bizim yanımıza oturunca biraz sıkıştık. (Gerçi ben rahatsız değildim) Ama sonra önde tekli koltukta oturan bir amca, "Kızım sen orda sıkıştın gel böyle gel" diye yüksek sesle konuşunca ister istemez kalktım yanından. Ah be amcam ya, iyi niyetine de kızamıyorum ki :/

elbette öyle, tabii ki neysem oyum ben. Bunu hiçbir zaman değiştirmeye çalışmadım. Hele biri için asla kişiliğimden, fikirlerimden, sevdiğim şeylerden taviz vermem. Benim hoşnutsuz olduğum tek şey dışgörünüşüm galiba, ya da sadece ergenlik sancılarıdır
Kendini beğenmemek sadece ergenliğe özgü değil. 30 yaşına gelip yine kendini beğenmeyen insanlar vardır. O zaman kafandaki ideal sene ulaşmak için adımlar at. Bir yerlerden başla. Kafana takacağın bir şey kalmayacağı için daha rahat olursun belki.

Evet çok güzel bir fikir, zaten genellikle tarihi kitaplar okuduğu için böyle bir beyaz yalan çok da abes durmaz herhalde. Ama sorun şu ki yanı çok nadiren boş oluyor. Ya da boş olsa bile bir sürü başka yer boş olduğu için cesaret edip oturamıyorum. Zaten genellikle de arka beşlide ya da en önde şoförün yanına oturur. Bir sabah en arka beşlide tek başınaydı cam kenarında. Başka da boş yer yok tabii. Ben de fırsat bu fırsat deyip yanına oturmuştum. Benden sonra binen erkekler de bizim yanımıza oturunca biraz sıkıştık. (Gerçi ben rahatsız değildim) Ama sonra önde tekli koltukta oturan bir amca, "Kızım sen orda sıkıştın gel böyle gel" diye yüksek sesle konuşunca ister istemez kalktım yanından. Ah be amcam ya, iyi niyetine de kızamıyorum ki :/

Amca her şeyi bozmuş farkında olmadan :KK70:
Bence yine aynı şekilde bir fırsat bekleyin, er geç yine oturursunuz. Ayakta kalırsanız da onun yakınlarında olmaya gayret edip soru sorabilirsiniz yine. Kaybedecek bir şey yok sonuçta, ve kazanılacak şeyler de olabilir. Olmazsa da çok dert etmeyin. Ben de eskiden öyle bol kitap okuyan, çok efendi, sakin görünen bir çocuğa aşık olup 2 yıl peşinden koşmuştum. Dikkatini çekmek için çok uğraştım ama hiç o şekilde ilgilenmedi benimle. Sonradan öğrendim, çocuk gaymiş meğerse. Yani bazı şeyler olmuyorsa olmuyordur, başka sebepler de olabilir. Çok zorlayıp vakit kaybetmemek gerek :)

Çok tatlı bir dert ya, kıskandım :) Lise yıllarım geldi aklıma, bu heyecanlar bu yaşlarda güzel oluyor, kıymetini bil. Yukarı dda arkadaşlar çok güzel fikirler vermişler. Ben biraz umut vermek istedim, yazıyı okuyunca bir yakınım aklıma geldi. Çok yakın bir lise arkadaşımın ablası bu şekilde evlendi. İşe giderken kullandığı otobüste her sabah karşılaşıyorlar, bir zaman sonra tanışıp sohbet başlıyor. Önce arkadaşlık ileri de de daha ciddi bir beraberlik. Kısmet işte :)

X