Ovitrelle Vb. Çatlatma İğnelerinden Kaç Gün Sonra Testte Pozitif Sonuç Aldınız?

Ovitrelle Çatlatma İğnesini Vurulduktan Kaç Gün Sonra Testte Pozitif Sonuç Aldınız?

• Ankete Katılan
    460
Bak bunları buldum.. Ben de haftasonu progesteron testi yaptırdım da, onun gebelikle bağlantısı var mı diye araştırıyorum. Uzman tv'de buldum bunu. Progesteron hormonu da rahim kalınlığını sağlıyormuş, dolayısıyla Progestan da:

"Progesteron gebeliğin devamını sağlayan en önemli hormondur. Yumurtlama ile birlikte değeri artar, gebelik süresince de son derece yüksek seviyelere çıkar. Gebeliğin 10. haftasından 36. haftasına kadar yüksek seviyelerde seyreder.
Progesteron hormonu daha çok gebelikte plasentadan salgılanır. Gebeliğin devamı için son derece önemlidir. Döllenmiş yumurtanın endometrium bölgesine oturmasını sağlar. Rahimi kalınlaştırır, rahim ağzını genişletir, gevşetir ve spermin yumurtaya ulaşmasını sağlar. Yumurtaya doğru kemotaksis denilen bir çekim yaratır.
Bebek döllendikten sonra rahim duvarına progesteron hormonu sayesinde yapışır. Progesteron hormonu rahim kasılmalarını engelleyerek düşük gerçekleşmemesini sağlar. Progesteron memeleri süt vermeye östrojen hormonu ile birlikte hazırlar. Fakat ilginçtir ki gebelik sırasında süt gelmesini de engelleyen yine bu hormondur.
Progesteron değerleri adet ya da yumurtlama öncesi çok düşüktür. Yumurtlama ile artmaya başlar. 2ng olan değerler 2,5 ile 28 ng'ye kadar ulaşabilir. Gebelikle de 100 ve üstü şeklinde yükselmeye devam eder."
teşekkürler canım.3 yumurtaya bu foliküllere göre ince rahim kalınlığı dedi.progestan verdi bakalım hayırlısıibirde doktordayken bir kadında yumurtlama ilacı ve çatlatma iğnesi sonrası kan vermeye gelmişti.doktor değerin çok yüksek olduğunu ikiz olabileceğini söyledi.darısı çocuğu olmayan herkesin başına.

Yumurta takip ettirdiysen yumurtanın ne zaman olduğunu, ne zaman çatladığını biliyorsundur, geç döllenme yoktur o zaman heralde.. Hayırlısı olsun canım. Bekle biraz daha o zaman. Benim de stresten gecikebiliyor, insan umutlanıyor.. İnşallah vardır yine de..
Reglimin 3. Günü klomene basladim 5 gün kullandım sonra yumurta takibi yaptı, 16.gunumde iğne yaptı ertesi aksama ilişki dedi. İgneden 2 gün sonra kasiklarimda batma ve ağrı oldu hep simdi bi kaç gündür baya azaldı o batma ve ağrılar. Valla ben de bilemiyorum tatlım artik düşünmek ve umitlenmek istemiyorum pasa pasa bekliyorum artik reglimi :KK30::KK37:

teşekkürler canım.3 yumurtaya bu foliküllere göre ince rahim kalınlığı dedi.progestan verdi bakalım hayırlısıibirde doktordayken bir kadında yumurtlama ilacı ve çatlatma iğnesi sonrası kan vermeye gelmişti.doktor değerin çok yüksek olduğunu ikiz olabileceğini söyledi.darısı çocuğu olmayan herkesin başına.
İnşallah canım.. Darısı isteyen herkese hayırlısıyla :KK68:

Reglimin 3. Günü klomene basladim 5 gün kullandım sonra yumurta takibi yaptı, 16.gunumde iğne yaptı ertesi aksama ilişki dedi. İgneden 2 gün sonra kasiklarimda batma ve ağrı oldu hep simdi bi kaç gündür baya azaldı o batma ve ağrılar. Valla ben de bilemiyorum tatlım artik düşünmek ve umitlenmek istemiyorum pasa pasa bekliyorum artik reglimi :KK30::KK37:
İğneden sonraki batma ve ağrılar yumurtanın çatlarken verdiği belirtiler :KK66: İnşallah tutunmuştur bebiş..
Valla benim adetime 1 hafta var ama ben de adeti bekliyorum. O adet sancılarını azıcık yaşasam hemen umudum kayboluyor.. Başladı benim de hafif ara ara sancılar. bu ay da umudum gitti, ama Allah'ın gücüne gitmesin.. Düşük ihtimal de olsa belli olmaz.. Bekliyoruz işte..

İnşallah canım.. Darısı isteyen herkese hayırlısıyla :KK68:

İğneden sonraki batma ve ağrılar yumurtanın çatlarken verdiği belirtiler :KK66: İnşallah tutunmuştur bebiş..
Valla benim adetime 1 hafta var ama ben de adeti bekliyorum. O adet sancılarını azıcık yaşasam hemen umudum kayboluyor.. Başladı benim de hafif ara ara sancılar. bu ay da umudum gitti, ama Allah'ın gücüne gitmesin.. Düşük ihtimal de olsa belli olmaz.. Bekliyoruz işte..
Aynen tatlım elbet olacak inşallah ama biz hemen olsun istiyoruz.. Benim de an itibariyle kirmizilar gorundu bu ay da yok :/

Merhaba kızlar :KK3:
İyi günler, iyi haftalar herkese.. Tembellik yaptım. 4 gün tatil yaptım :KK45: Böyle tatilden sonra da işe gelmek ne zor oluyor yaa! Okudum şöyle bir.. güzel haberler gelmemiş ama gelecek inşallah.. Benim adet tarihi 11 Ocak. Keşke olmasam ama.. Karın ağrılarım da başladı az az.. Yine olmadı bence. Dün adetimin 21. günüydü. Progesteron baktırdım. 21. gün baktırınca sonuca göre yumurta çatlamış mı çatlamamış mı anlaşılıyormuş. 6,5'tan büyük çıkarsa çatlamış demekmiş. Benim 28 çıktı. Oldukça iyiymiş bu sonuç, maşallah. Kaliteli bir ovulasyon oldu demekmiş. Yani ilaçsız falan da oluyor. Çatlamış yumurtam ama döllendi mi bakalım..? Umudum yok ama; inşallah.. B hcg de baktırsam mı diye düşündüm ama, tam laboratuvarda karnıma adet sancısı vurdu.. Dedim boşverrr.. Kısmet artık..

Bana da öyle demişti. 14 gün sonra adet olmazsan hamilesin demişti. Ben 17. gün adet olmuştum hem de o kadar umutlanmışken. Eşim de özellikle sormuştu, ya gecikirse diye. Yok gecikmez demişti doktor. Sonra da eşim bu doktoru değiştirelim dedi. Ama bakalım.. Biraz daha bekliyoruz. Bu ay da olmazsa başka bir doktora daha görünücem.

Hayırlı olsun inşallah.. Olsun.. Böyle hiç beklemezken tutma ihtimali daha yüksek.. Allah gönlüne göre versin.. Güzel haberlerini bekliyoruz..

Rahim filmi çok zor bir şey değil canım.. Hafifi acısı var ama dayanılıyor, geçiyor gidiyor zaten. Çok kısa sürüyor. Ucuz değil maalesef, 400 lira verdik yeni.. Ben denemeye başladıktan 9 ay sonra çektirdim. Normalde 1 sene bekleyin diyor doktorlar, ama herkesin şartları yaşı falan farklı olduğu için, doktorun çekelim dediyse çekin canım. Aklında kalmasın bir şey.
Merhaba kızlar :KK3:
İyi günler, iyi haftalar herkese.. Tembellik yaptım. 4 gün tatil yaptım :KK45: Böyle tatilden sonra da işe gelmek ne zor oluyor yaa! Okudum şöyle bir.. güzel haberler gelmemiş ama gelecek inşallah.. Benim adet tarihi 11 Ocak. Keşke olmasam ama.. Karın ağrılarım da başladı az az.. Yine olmadı bence. Dün adetimin 21. günüydü. Progesteron baktırdım. 21. gün baktırınca sonuca göre yumurta çatlamış mı çatlamamış mı anlaşılıyormuş. 6,5'tan büyük çıkarsa çatlamış demekmiş. Benim 28 çıktı. Oldukça iyiymiş bu sonuç, maşallah. Kaliteli bir ovulasyon oldu demekmiş. Yani ilaçsız falan da oluyor. Çatlamış yumurtam ama döllendi mi bakalım..? Umudum yok ama; inşallah.. B hcg de baktırsam mı diye düşündüm ama, tam laboratuvarda karnıma adet sancısı vurdu.. Dedim boşverrr.. Kısmet artık..

Bana da öyle demişti. 14 gün sonra adet olmazsan hamilesin demişti. Ben 17. gün adet olmuştum hem de o kadar umutlanmışken. Eşim de özellikle sormuştu, ya gecikirse diye. Yok gecikmez demişti doktor. Sonra da eşim bu doktoru değiştirelim dedi. Ama bakalım.. Biraz daha bekliyoruz. Bu ay da olmazsa başka bir doktora daha görünücem.

Hayırlı olsun inşallah.. Olsun.. Böyle hiç beklemezken tutma ihtimali daha yüksek.. Allah gönlüne göre versin.. Güzel haberlerini bekliyoruz..

Rahim filmi çok zor bir şey değil canım.. Hafifi acısı var ama dayanılıyor, geçiyor gidiyor zaten. Çok kısa sürüyor. Ucuz değil maalesef, 400 lira verdik yeni.. Ben denemeye başladıktan 9 ay sonra çektirdim. Normalde 1 sene bekleyin diyor doktorlar, ama herkesin şartları yaşı falan farklı olduğu için, doktorun çekelim dediyse çekin canım. Aklında kalmasın bir şey.

28 yasındayz biz..6 aydr korunmuyrz altı aydr olmaynca eşimn spermlerine baktrdk hızı biraz yavas cıktı ve bir hormonu yuksek çıkmıstı o ilaç içiyor bununla ilgili hormn düzelnce spermler daha iyi olur dedi doktr inş bekliyorz 2 ay sonra test yapcak tekrar. bu arada film çekelm dedi aradan cıkms olur diye korkuyrm perşmbe günü çektrcem ama 2 gündr streslym hem sonucundan endişe duyuyrm dua ediyorm iyi cıksn diye hem de cok acıyor sakın anestezisz yaptrmayn yazanlar var doktrm gerek yok anesteziye dedi rabbm hayırlı haber almayı nasip etsin :(

28 yasındayz biz..6 aydr korunmuyrz altı aydr olmaynca eşimn spermlerine baktrdk hızı biraz yavas cıktı ve bir hormonu yuksek çıkmıstı o ilaç içiyor bununla ilgili hormn düzelnce spermler daha iyi olur dedi doktr inş bekliyorz 2 ay sonra test yapcak tekrar. bu arada film çekelm dedi aradan cıkms olur diye korkuyrm perşmbe günü çektrcem ama 2 gündr streslym hem sonucundan endişe duyuyrm dua ediyorm iyi cıksn diye hem de cok acıyor sakın anestezisz yaptrmayn yazanlar var doktrm gerek yok anesteziye dedi rabbm hayırlı haber almayı nasip etsin :KK43:
Rahin filmi tüpler tıkalıysa biraz acı veriyor sanırıö. Geçen haziran ayında çektirdim hiç de acı falan duymadım. Tüplerim açık çıktı şükür. Rahim ağzı yarası yaktırdım onda da acı duymadom. Sen kendini koşullama Allah'ın izniyle hiçbir şey olmaz. İyi bir doktor ve iyi bşr hastanen varsa bırak kendini kollarına:KK49:

28 yasındayz biz..6 aydr korunmuyrz altı aydr olmaynca eşimn spermlerine baktrdk hızı biraz yavas cıktı ve bir hormonu yuksek çıkmıstı o ilaç içiyor bununla ilgili hormn düzelnce spermler daha iyi olur dedi doktr inş bekliyorz 2 ay sonra test yapcak tekrar. bu arada film çekelm dedi aradan cıkms olur diye korkuyrm perşmbe günü çektrcem ama 2 gündr streslym hem sonucundan endişe duyuyrm dua ediyorm iyi cıksn diye hem de cok acıyor sakın anestezisz yaptrmayn yazanlar var doktrm gerek yok anesteziye dedi rabbm hayırlı haber almayı nasip etsin :KK43:
Canım öyle bir şey yok.. Yani bilemiyorum belki eskiden daha çok acıyordur, şimdi mi demişler anestezisiz çektirme diye. Ben 2 hafta önce çektirdim. Smear testi yaptırmış mıydın? O yapılırken de takılan spekulum diye bir alet var ya, onu takıyorlar. Doktor iyiyse hiç acımaz. Benim kendi doktorumda hiç acımamıştı. Bu doktor acıttı biraz. Doktor önemli yani. Ama zaten işlem toplam 5 dakka falan sürüyor. Bir de ilaç verilirken bir aah dedim. İlaç verme de 2 dakika sürüyor sürmüyor.. Bitti gittii.. Benim de temiz çıktı şükür.. Allah korusun bir sorun bile çıksa hemen tedaviye başlanır. Sorun varsa çıkması daha iyi.. Her şeyin tedavisi var bu konuda artık, Allah'a şükür. Korkma sakın.. Her şey bebişler içiinn :KK68:

merhaba arkadaşlarım 20 gündür tsh ile olan mücadelem meyvelerini veriyor sonunda 2.86'ya düştü. 2,5 altına düştüğünde ilk aşılamamı olucam inşallah adım adım yaklaşıyoruz bebişlerimize...
ay canım ne güzel bi haber bu inş. aşılamnda hayırlısıyla sonuçlanır seni özledim nerelerdesin sen :KK36::KK36::KK36:

ay canım ne güzel bi haber bu inş. aşılamnda hayırlısıyla sonuçlanır seni özledim nerelerdesin sen :KK36::KK36::KK36:
ben de seni özledim okul da tatil bugün rahat rahat bakayım dedim, aşılama olcak ama ben korkuyorum acı veren bir uygulama değildir inşallah :( bildiğin gibi hormonlarımla başım dertte ama sanırım bahçeci iyi bir seçim oldu. Tahlil istediler sonuçları mail atmamı istediler. Attım dün ama prolaktin 28 olmuş bu sefer. Heh dedim yine olmayacak. Derken hemen aradı doktorum ve tsh ilacımın dozunu değiştirtti bir de prolaktin 45'e kadar değerler normal dedi rahatladım. Anlayacağın bir garip koşturmaca içindeyim. Sen neler yptın ne durumdasın tedaviye devam mı?

Ben iki defa çektirdim korkulacak bi şey yok bir kaç dakika süren bir şey sadece kendini kasma rahat bırak

ben de seni özledim okul da tatil bugün rahat rahat bakayım dedim, aşılama olcak ama ben korkuyorum acı veren bir uygulama değildir inşallah :KK43: bildiğin gibi hormonlarımla başım dertte ama sanırım bahçeci iyi bir seçim oldu. Tahlil istediler sonuçları mail atmamı istediler. Attım dün ama prolaktin 28 olmuş bu sefer. Heh dedim yine olmayacak. Derken hemen aradı doktorum ve tsh ilacımın dozunu değiştirtti bir de prolaktin 45'e kadar değerler normal dedi rahatladım. Anlayacağın bir garip koşturmaca içindeyim. Sen neler yptın ne durumdasın tedaviye devam mı?
sen öğretmenmiydin cnm hormonların düzelir cnm ilaçlarla ben tedavi falan olmuyorum oluruna bıraktım artık

Back
X