3 kayiptan sonra yapiliyo bu testler unv hastanesi ucretsiz yapiyor. senden ve esinden kan alarak yapiyorlar senin kaninda pihtilasma varmi yine sende ya da esinde genetik hastalik varmi ona bakiyolar. peki bebegin genetigine bakildimi? eger bakilip bebegin genetiginde problem ciktiysa bu iyi bisey cunku anomali bebegi vucut kabul etmiyo ve bu sadece o gebelige özgü oluyo. biz bu testleri ilk kurtajdan sonra 3 yil once yaptirdik hepsi temiz cikti. ardindan 3 defa yine ayni seyi yasadim. meger sperm dna hasar testi diye bisey varmis son kurtajdan sonra esim o testi yaptirdi ve üroloji dr u bu hasarla hamile kalamazsın kalırsanda gelismez kurtaj olursun dedi. 2 ay esime ilac tedavisi uyguladi ve bin şükür esim tedaviye cevap verdi ve hasar düştü dr korunmayi birakin 6 ay dogal deneyin dedi. bu ay korunmayi biraktik ama nasip olmadi kasım ayında ovulasyon testiyle denicem.
Senin ilk kaybin endiselenmen icin cok erken ama keske dr yönlendirseydide ilk kayiptan sonra sperm dna hasar testini yaptirsaydi esim.
Burda amacim kimsenin umudunu kirmak degil sadece kimse benim yasadiklarimi yasamasin istiyorum dr lar malesef biz test istemeden yapmiyolar. onlara gore 4 kayip cok normal.