özgüven eksikliğim beni yoruyor

aycaftr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2014
153
49
42
merhaba kızlar aslında çok büyük bir sıkıntı değil ama sadece sizden akıl almak istedim .ben kapanalı nerdeyse 2 sene oldu tesettürlü bir bayanım,ailemde genç olarak hiç kapalı yok neredeyse .giyim konusunda çok zorlanıyorum.pantalon giyiyorum üzerine uzun tunik kullanıyorum ama aldığım şeylere bakıyorum çok alakasız neyle neyi kullanacağımı bilemiyorum.modaya uymak değil amacım hele ki dikkat çekmek de değil yanlış anlamyayın zaten çok gösterişli çok canlı renkleri de kullanamıyorum.ama alakasız eşarplar alıyorum.kimine bakıyorum 1 eşarpla kaç kıayefini tamamlıyor amacım sade ve birazcık da şık uyumlu olmak .markalara bakıyorum çok pahalı hele de tesettür giyim olunca daha da bir pahalı .birazda kilo problemim var 44 bedenim ama alt ve üst bedenim aynı yani fırlayan kötü bir görünümüm yok.bazen herşeyi kiloya bağlıyorum,zayıf olsam neler bulurum diyorum ama galiba bu konuda zevkim yok .açıkken hep kot tişort sade takılırdım şimdi eşarp kıyafet derken işin içinden çıkamıyorum.genelde siyah lacivert renklere bakıyorum .annem diyor gençsin biraz daha soft renklere bak açık renklere de baksam kilom daha belirgin gibi hissediyorum ve hergün işe gidincede haliyle bunalıyorum .

nice kilolu insanlar var canlı renkler giyiyor... bende kilolu bi bayanım tesettürlü değilim ama bende aradığım bileyi bulmakta zorlanıyorum ... yani bizi bitiren kilo canım. .. özgüven eksikliğimizde ondan kaynaklı ... maddi durumun iyiyse bi maaşını sadece kıyafete ver... pahalıda olsa şık seyler al ... pantolonları renkli ama koyu renkli al ( koyu kırmızı , haki yada asker yeşili gibi ... ) üstlerini kesinlikle koyu seçme aldıkların canlı renkler olsun mesela gece mavisi , yeşil , fuşya bunların tonları var çok güzel ... fırlayan bi tarafın yokmuş bu renkleri giyersen kilolar çok göze batmaz ...

ayy deli misin tesettur kiyafetlerine bayiliyorum. esarplarinin cok pahali olmasi gerekmez 30 40 liraya da guzel esarplar bulabilirsin. vizyon, bonasera, akersport... bunlar kaliteli ve uygun markalar. kiyafete gelecek olursak bordo bir ferace boyle onden fermuarli kollarinin alt kismi dar olanlardan. yine duz mor renkte sade bir yazlik pardesu...altina da su bagcikli erkek ayakkabilatina benzeyen ayakkabilardan. yada converse. tulbent gibi esarplar var ya renk degistiriyor guneste tek renk onlardan al birkac tane...

merhaba kızlar aslında çok büyük bir sıkıntı değil ama sadece sizden akıl almak istedim .ben kapanalı nerdeyse 2 sene oldu tesettürlü bir bayanım,ailemde genç olarak hiç kapalı yok neredeyse .giyim konusunda çok zorlanıyorum.pantalon giyiyorum üzerine uzun tunik kullanıyorum ama aldığım şeylere bakıyorum çok alakasız neyle neyi kullanacağımı bilemiyorum.modaya uymak değil amacım hele ki dikkat çekmek de değil yanlış anlamyayın zaten çok gösterişli çok canlı renkleri de kullanamıyorum.ama alakasız eşarplar alıyorum.kimine bakıyorum 1 eşarpla kaç kıayefini tamamlıyor amacım sade ve birazcık da şık uyumlu olmak .markalara bakıyorum çok pahalı hele de tesettür giyim olunca daha da bir pahalı .birazda kilo problemim var 44 bedenim ama alt ve üst bedenim aynı yani fırlayan kötü bir görünümüm yok.bazen herşeyi kiloya bağlıyorum,zayıf olsam neler bulurum diyorum ama galiba bu konuda zevkim yok .açıkken hep kot tişort sade takılırdım şimdi eşarp kıyafet derken işin içinden çıkamıyorum.genelde siyah lacivert renklere bakıyorum .annem diyor gençsin biraz daha soft renklere bak açık renklere de baksam kilom daha belirgin gibi hissediyorum ve hergün işe gidincede haliyle bunalıyorum .
Tekbire bir göz gezdir istersen canım. Orada yüzde 70 indirim oluyor fiyatlar çok düşüyor, bedenleri de çok iyi. Tesettür giyim pahalı biraz. 100 liradan aşağı etek yok valla. Eşarp yerine de şal tercih et. Hem daha şık, modern görünüyor. Tek renk şallar çok hoş. Pardesü giyer misin bilmiyorum ama gerçekten harika pardesüler, kaplar var. Feraceler var. Benin kayın validem tesettürlü. Çok güzel giyiniyor. Kız kardeşim de öyle. Ferace falan giyiyorlar. Çok yakışıyor. Durmadan kıyafet almak zorunda da kalmıyorlar. Çok beğeniyorum ben. Çok yakışıyor, hem de zayıf gösteriyor. Tekbirde çok güzel pardesüler indirime giriyor 100 liraya falan çok hoş kaplar var. Hem de zayıf gösteriyor.

Ben tesettür giyimden anlamam ama anneniz haklı. Yaşınız genç, mevsim bahar , ne laciverti, siyahı ?

Turkuaz var, açık pembe var, turuncu, şeftali tonları var, soft sarı var, krem rengi var......bahar bahar siyah giyerseniz sizin de içiniz kararır, daha açık renklere yönelin bence.

acilen kilo ver hele ki yazın kiloluysan bir de kapalısın çok zorlar seni bir de daha olgun duruyor insan , eşarp yerine şal taksan daha iyi , tek renk ya da yanar dönerli şallar var gördüm ama çok pahalı ya 100 milyon ama kıyıcan paraya mecbur , bir iki tane tek renk şal oldumu yeter de artar bile , internetten kombinlere bak, kız mesela bir tuniği nasıl kombine etmişse aynı parçalara yakın şeyler al, tek olarak eşarp alırsan alakasız uyduramazsın giysilere, tesettür giyim böyle işte çantana varana kadar dikkat edersen şık olursun, kolay değil şık olmak.

Kapali degilim fakat kapali giyime ozenmiyor degilim, bende kiloluyum hele bu sene 10 kilo aldim sinav yuzunden, ozguvenim sifir cok iyi anliyorum, kilo verirsem bu problem gider diye dusunuyorum, ins seneye kilolari vericem, bu sene hic zaman yok..

İstanbul daysan Fatih veya Ümraniye de güzel şeyler bulabilirsin. Cengiz aktürk mağazası mesela benim en sevdiklerimden. Yapabiliyorsan 1 maaşını yalnızca giyime ayır. Orada çalışanlardan da yardım iste. Güzel kot pardesüler, bu senenin modası jile gibi yelekler var, altına kumaş pantolon, kot giyebilirsin. Başörtüsü olarak ben kıyafete göre alıyorum ama birkaç tane de siyahın üstüne farklı canlı renkler kullanılmış başörtülerim var. Her sezon satılır onlardan, Bir sürü farklı kıyafete kullanabilirsin. İnce hırkaların bordolarını, mavilerini, kremlerine bakabilirsin.

Tesettür giyim biraz daha pahalı ama gerçekten çok seçenek var artık. İndirim zamanlarıysa bunun 1 ay öncesi gibi çok ballı oluyor. Şimdi indirimde pek bir şey kalmadı ama yine de dolaşsan bulursun. 44 bedende gayet güzel giyinebilirsin, vücudun orantılı anladığım kadarıyla. Ama zayıflayabilirsen zayıfla. Çünkü en azından bir 40 bedende giyinmek çok daha kolay.

kapalı olmayan biri olarak söylemem gerekirse, tesettür gerçekten kiloları örtüyor. hayliyle poponu kapatan hatlarını sarmayan bişiyler giyiyosundur. tesettürlü bir arkadaşım çok şişman olduğunu söylerdi hiç inanmazdım, ancak bir gün yanımda soyunduğunda öğrendim şişman olduğunu. kıyafetlerin zaten senin kilonu gizleyebildiği için seçtiğin rengin hiçbir önemi yok. tam tersine ne kadar özgür olursan renk konusunda, o kadar genç ve canlı görünürsün. ama renkli kombinlerde zorlanırım diyosan bi önerim var, üstündeki bluz ne renk olursa olsun siyah başörtüsü her birine uyuyor:KK52:

Kapalı değilim ama eğer kapalı olsaydım çalıkuşunda feride( fahriye evcen) gibi giyinirdim,o açıktı ama kapalılara uygun giyiniyordu, çok tatlı bir giyim tarzı

X