Özgüvenin sıfır

Tugcetug1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2019
870
329
33
Merhaba kızlar ozguvenim nasıl kazanabilirim. Kendimi Çok degersiz,bilgisiz , sevgi gormeyi haketmeyen, saygi gormeyi haketmeyen biri olarak görüyorum. Cok Iyi bir işim var. Kamuda çalışıyorum ve yonettgim birçok personel var.buna ragmen herkes bana saygı sözcüğü söylemesine ragmen ben kendimi bir garip hissedyrum. Aşırı alcakgonulluyum. Mesela personelim bayramimi kutladı diyelim. 3 4 defa teşekkür ederim çok sagol aradgin icin vs diye bir sürü cümle kuruyorum. Bunu tanidik tanımadık bana en ufak iyiliği dokunan herkese yapıyorum. Ama ben birine ne kararda büyük iyilik yapsam ya sadece teşekkür ederiz derler yada susarlar .bense iyice egilip bukuluyorum. Sizce benim kişisel problemim mi var.altinda yatan sebep nedir sizce.isyerinde toplantı olduğunda utaniyorum konuşmaya cekiniyorum. Bire birde okadar olmasada 3 5 kişi olduğunda aşırı cekingenim. Yillardr didindim atanablmek icin.atandimda ama kendim hakkımda ki bu dusuncelerim gecmedi

Aynı durumdayım

Ama çok sempatik duruyosunuzdur eminim ki bu yapınızı neden olumsuz olarak görüyorsunuz ki olumlu bakın bu bi dezavantaj değil avantaj ne kadar güzel hala alçak gönüllü olmanız siz özgüvensizlik diyorsunuz ama utangaçlıktır bu güzeldir hoştur yani bu özelliğinizle barışın ve kusur olarak görmeyin bence

Psikonet yayınlarının "özgüveni keşfedin" ve "iyi hissetmek" adlı kitaplarını okumanızı tavsiye ederim. Başlangıç için güzel bir adım olabilir. Bunun dışında bir psikologla da görüşebilirsiniz.

Bu kitaplar 'kendine yardım" serisi olarak geçiyor ve bir psikolog olarak ben çok beğeniyorum, kendi sorunlarım için de bu seriden farklı kitaplar okudum. Genel olarak kişisel gelişim kitaplarını sevmem, çoğunu boş beleş bulurum. "Güç içinde, sen yaparsın, kendini sev" vs.

Bu kitapların farkı ve sevme nedenim, kişisel gelişim kitabı değil psikoloji kitapları olmaları. Alanında önde gelen uzmanlar tarafından yazılmış kitaplar ancak uzman olmayan kişilerin anlayacağı şekilde yazılmış. Sizi, sorununuzu anlama ve kendinize yardım etme konusunda eğitiyor. Çeşitli terapi tekniklerini ve kendi kendinize nasıl uygulayabileceğinizi öğretiyor. Bir nevi kendinize psikologluk yapmayı öğreniyorsunuz. Ancak takdir edersiniz ki okuyunca psikolog olmuyorsunuz, bir uzamana gitmeniz en faydalısı ancak başlangıç için güzel bir adım olacaktır.

Birileri sizi şartlımı sevdi acaba? Küçüklüğünüzde dışlanma kabul görmeme gibi durumlarla karşılaştınızmı? İnsanların sizi,beni adam yerine koydu diye aşırı sevinmenize ve abartılı geri dönüş bildirimlerine gerek yok çünki..

Küçükken cok elestrildim şöyleki babam içinden severdi bizi.simarmayalim diye hiç ovmez yererdi. (Şuan tam tersi hep ovuyor)...küçükken misafirliğe gttgimizde herkes kızının basarisini överken babam bizi küçümserdi. Acaba buyuzden Olablr mu

bunun için gerçekten bilinçaltınızın kazınması lazım bir uzman tarafından. şu an burada yazılanlar sadece ihtimal. kök neden bambaşka bir şey çıkabilir.
bu gibi mevzular için theta healing alanlar var. bence bir araştırın. çok iyi isimler var bunu yapan. belki öyle bir şey iyi gelir.

Kitap oku bol bol kitap oku ayrica herkese tesekkur eden biri olarak cok kibarsiniz

Özgüven kendini sevmekle kendinle barışık olmakla başlar, bi dönem bende öyleydim sonra sonra yendim atanmadığım için hep özgünvensiz az konuşan cevreyle bağımı koparan biri olmuştum. Evet hala atanamadım ama kendimi geliştirdim çevre edindim kurslara gittim bol bol kitap okudum diksiyon egitimi aldım,şuan 3.üniversitemi okuyorum ve donanımlı olunca özgüvenim yerine geldi .Demem o ki sizde bitiyor iş kendinizi sevin bakımlı olun evet alçakgönüllü olun ama insanları kendinizden daha değerli görmeyin. Unutmadan bol bol kişisel gelişim kitapları okuyun.

Mutlaka arastracagim

Belkide geç atandım diye bendede ozguvensizik basladi. Ortamlarda hep susardim atanmadan önce.simdi bir nebzeyim ama çok ozguvensiz hissedyrum kendimi

Çok hoşsunuz. Bazi insanlar yükseldikçe egosu yok olur. Bunun kendinize güvenle alakasi yok bu arada. Kendine guvensizlik cok farkli birşeydir. Egilip bukulmemekle baslayin önce. Toplanti da utanmamayi atlatmaya calisin. Cunku toplantilar yogun olacak hayatinizda. Dogru nefes almayi ogrenin. Karsi taraftakilerde insan hata yapabilirsiniz hata yapilir. Toplanti isinizin bir parcasi gireceksiniz ve en iyi bildiginiz isi yapacaksiniz yani sizin olan isinizi. Once insan olduğunuz için herkes size saygi duymak zorunda. Bu insanlar arasinda olan en güzel kural. Kendinizi seviyorsunuz sadece kendinizi sevmek icin nedenler ariyorsunuz. Kimse kendinden dört dörtlük memnun değil. Bilgilisiniz ki şu an oldugunuz noktadasiniz ayrica bilginizden ötürü astlariniza saygili davranma inceligini gosteriyorsunuz. Her gün aynaya geçip kendinizi sevdiginizi söyleyin. Ve kendinize güzel bir mektup yazin bugune kadar olan basarilarinizi, neleri atlattiginizi anlatan...

Guzel dusunceleriniz içimi rahatlattı mektup yazmayı deneyecegim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…