Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

kızlar bundan 4 ay önce düşük yapmıştım. şimdi tekrar hamileyim. her doktora gidecegim zaman kalbim çok hızlı atıyor çok heyecanlanıyorum atak geçiricekmiş gibi oluyorum. bende anksiyete bozuklugu vardı. şükür doktora gitmeyeceğim günleri normal geçiriyorum ama doktora gidecegim gün doktordan cıkana kadar mahvoluyorum. ileride bu kalp atışları devam ederse bebek içinde çok sıkıntı olucak en çok bundan korkuyorum. sizler hiç karşılaştınızmı böyle birşeyle, ya da bu anlarda kullanılabılecek anlık bir ılaç varmı. 3 aydan sonra ilaç kullanılır büyük ihtimalle ama anlık sakinleşmek için hamilelikte kullanılabilecek bir ilaç var mı.

canım geçmiş olsun ben sekiz senedir kullanıyorum hamile olduğumda doktorum bırak dedi pasifflora diye bitkisel bi şurup var ondan içi dedi etkisi olmadı bana uyku dışında çok kötü olunca prof a gittim o eski ilaçlarıma mecburen tekrar devam ettirdi hala iyi sayılmam burnumdan geldi herşey malesef daha 8+3 günlük hamileliğim ama başından beri ilaç kullanıyorum Allah yardımcın olsun bnde çok zor hamilelik geçiriyorum inş bebeğe birşey olmaz seni çok iyi anlıyorum

sana da çok geçmiş olsun canım. doktorum banada pasifflora verdi. bende bir etkisi olmaz diye daha hiç kullanmadım. ama uyku yapmasıda iyiymiş aslında benim için. bugün doktor randevum var gitmeden deneyim bakalım. sana doktorun hangi ilacı verdi peki birde sürekli kullandıgın bir ilaç mı yoksa xanax gibi anlık sakinleştiricimi. canım birde ben kötü oldugum zaman kendimi dışarı atıyorum yuruyorum ıyı geliyor çogu zaman denemeni öneririm. bu hastalıkla hamilelik çok zor daha başındayız bir de. birde hamilelik ilerledikçe kilo alıcam şişicem nefes almakta zorlanıcam belkide. işte o zamanlar çok daha zor olucak. Allah yardımcımız olsun canım.

canım çok sağol sekiz senedir sürekli kullandığım ilaca prof kontrolünde devam ediyorum zyprexa 05mg yarısını bide paxil 20mg yarısını alıyorum yoksa çıldıracaktım sıkıntı bulantı hiçbiryere sığamıyordum uzman doktorum dedi ben ilaç önermem sonra prof tan randevu alıp gittim herkes çok iyi dedi gerçekten iyi bir hocaydı bana sana tıp diliyle konuşursam ilk 3 ay ilaç kullanma derim ama durumun itibarıyla bunlara bu şekil devam et bnm birçok hastam daha ağır ilaçlarla sağlıklı doğumlar yaptı Allahın izniyle sennde öyle olur dedi bi 3 ay sonra gel birde doğumdan mutlaka 1 ay önce gel dedi çünkü doğuma yakın dozları değiştirebilirim emzirme döneminde değişecem dedi canım bnde bulantım sıkıntım geçsin herşeye razıyım inan yaşadıklarımı anlatamam rabbim inş yardım eder

canım seni çok iyi anlıyorum inan. inşallah saglıklı bir şekilde bebegini kucagına alırsın. doktorunun söyledikleri bana da umut oldu gerçekten. şimdilik böyle devam ederim ama çok çok kötü olursam başlanabiliyor demek. emzirme döneminde de ilaç kullanabiliyomuymusuz? ben tamamen yasak diye biliyordum onu şaşırdım sen yazınca. benim psikologum en sıkıntılı dönemin lohusalık oldugunu soylemişti. hormonlarda degiştiği için. daha dogum yapmadan o dönemden çok korkuyorum.

.

Merhaba canım
Bu gerçekten yipratıcı bir durum .bende bebek sahibi olmak istiyorum fakat korkuyorum. Anksiyete bozuklugu tedavisi goruyorum.gittigim doktorum mukemmel prf. Ve onunda hamileyken ilac kullanan hastalari varmis.b3nde ya kaza ile olursa bebegime zarar verirmi demistim ama depresyondayken verdigin zarar ilac kullanirken verdiği zarardan daha fazlaymis. Yani korkulucak bisey yok dedi.ama aynı zamanda psikolok destegide almani öneririm.bende aliyorum ve daha cabuk gecicegine inaniyorum.psikiatri tamamen ilacla tedavi ediyor psikolok sana ilacsiz rahatlama tekniklerinide ogretir.. Allah bebeğini koruyor emin ol

Kizlar okudum yazilarinizi lutfen korkmayin solemesi kolay demeyin eski yazilarimizi okursqniz okadr cok insan varki biride ben 32 haftaligim suan sukur agir ataklar gecirmedim ama ben ilaclarimi birakip kendimce yenmeye calistim hic ilac kullanmadim dr gitmedim sadece Allaha tevekkul edin ona siginin o istemedigi surece bisey olmaz okadr icten yaziorum bunlari ilaclarinizi birakin demem ama hamileligi zehir etmeyin kendineze ayrica ilk uc ay gecince rahatlicaksiniz ole nefes alamama cok olmuor tabiki oluor ama inana rabbim yarfim edior

Genelde gebelik ilerledikçe panik atakda azaliyomus gecmesede normalden daha az kendini gösteriyomuş bende daha 5 haftalık gebeyim en korktuğum şey o atak anlarindaki nefes alamama olayini yasamak ve panik nedeniyle bebeğime bi zarar gelmesi

Canim insallah bende senin gibi ataksiz geciririm hamileligimi. Bende ilac kullanmiyorum kullanmayida dusunmuyorum cok cok zor durumda kalmazsam. Ama ben dusuk yaptigim icin ne yazik ki bu hamileligimde anksiyete kendini sik hatirlatiyor cok agir olmasada. Hep bu siddette gitsin baska birsey istemiyorum tabi.terapiye devam ediyorum bu arada. Bakalim insallah 3 ay sonra rahatlarim canim. Benim su anda tek korkum gene bebege bsey olcak mi korkusu.bu da anksiyeteyi tetikliyor ne yazik ki.

Evet azaliyormus arkadasim doktorum bana da söylemişti. Tabi hormonlardan dolayi. Ama dogumdan sonra artiyor hazirlikli ol da demisti gene hormonlardan dolayi. Bakalim yasicaz gorucez. Eger bebegine zarar vericek duruma gelirsen ilac kullan canim.zaten 3 aydan sonra bazi ilaclari kullanmaya izin veriliyor.

Aynen canım haklısın inş bişey olmaz bebeğime Allah razı olsun bulantılar beni mahvetti

amin canım amin Allah razı olsun içini ferah tut sende Allahın izniyle herşeye çare var bnde doğumdan çok korkuyom ama sağlıkla geçsinde ne yapalım

amin canım amin Allah razı olsun içini ferah tut sende Allahın izniyle herşeye çare var bnde doğumdan çok korkuyom ama sağlıkla geçsinde ne yapalım

Cnm ole her insan bir olmuor ben ilk aylarimda rahattim ama suan buyudukce zorlqniorum p.a yada anksiyete her turlu patalojik bi rahatsizlkta kendini gosterir hemen o yuzden suan cok halsizim hicbisey yapamiom ama yardim edenm yok mecbur yapiorum bebegine hicbisey olmaz Allahin izbiyle zaten olacaksada olur nekdr korkarsan kork ben mesela hala sahiplenemedim bole buyuk bi ask duymuorum ama kalbim onda tabiki her kesde farkli ve cogu insaninda dogumdan sobra gecebiliormus kim dior artacgini o sekilde hasta yonlendirilmemeli

Yaklaşık 5 sene önce panik atak olduğumu öğrendim. Kalp carpıntısı ile gitmiştim. Sonrasında ayda 1 kez , bazen daha fazla yaşıyordum, aslında bununla yaşamaya alıştım. Hamile olduğumu öğrendgımden beri yani 3 aydır hiç atak geçirmedim. Ta ki 3 gün öncesine kadar. Olduğum yere çöktüm , yaklaşık 2 dakika sürdü. Bebeğime bişi oldu sandım. Allah yardımcımız olsun.

Yaaa ne zor boyle . Bu 9 ay gecermi.hele ben daha cok basindayim.dunden beri baslayan mide bulantisi ve istahsizlikla birlikte psikolojimde bozuldu. Keyif almiyorum bseyden. Icim sikilmaya basladi. Ne kadar da iyiydim aslinda daha cok erken kotu olmak icin sonunu nasil getiricem bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…