para kavgası. ..çok sıkıldım çok!

pembe tokam

Guru
Kayıtlı Üye
10 Mart 2010
1.236
1.712
Evlenmeden önce. . Maaşım bana kalır harcamaları sadece kendim için yapardim. Şimdi ise sanki çalışıyorum yaşıyorum ama hiç birşey yok elimde.cok şükür 2,5 yaşında bir kızım var.o açıdan çok mutluyum.kizim mutlu bicir bicir bir çocuk. Ama eşimin sürekli bir para hırsı var.butun kartlar paralar onda.onceden bunu hiç onemsemiyordum.biz biriz ne olacak diyordum.yuvamiz için çocuğumuz için diye.disarda da harcamaz parayi esim.kendimize harcariz hep.gideni de kalani da bilirim.ev almıştık ev kredisi ödüyoruz.bir de üstüne araba aldık şimdi.arabamiz zaten vardı ve iyi bir arabaydi.esim daha iyisini istiyor diye daha lüksünu aldı.kendi zevki icin.bir de onun kredisini ödüyoruz. Ben hic istemedim almasini.Tamam yine bana yararı. Ama çok sıkıldım.surekli para konuşuyor.yok şunu böyle kisalım yok bunu böyle yapalım.hic alışkın değilim ben bu kadar kisitlamaya.evlendigimden beri sürekli bir para biriktirme araba alma yenileme telaşı.mal mulk edinme derdi.hep daha iyisi hep daha iyisi.kendi de her istediğini alır markaları giyer benim ihtiyacıma gelince gözünü devirir.oyle marka giyme takıntım da yoktur benim.
artik çok sıkıldım kizlar.mal sahibi olmak tabiki iyi bişey. Ama bunaldim artik.eski bekar günlerimi,paramı yönetmeyi özledim ki bu eşlerin para ayırması meselesine çok kizarken ve anlam veremezken şimdi maaşım in tek kurusunu bile vermek istemiyorum inanın.az oncede para yüzünden kavga ettik.:KK43:
Uzun oldu gece gece affedin

peki ne zaman isyan bayrağını çekmeyi düşünüyorsunuz ? eşiniz o sizin efendiniz değil,ne demekmiş maaş kartınızın onda durması,sizin ihtiyaçlarınızın ikinci plana itilmesi,fazlaca hanım hanımcık olmak bu devirde gereksiz tatlım ,işin gücün varsa ayakta da durabiliyorsun demektir,yap cazgırlığını al maaşını eline ,boşanmaktan söz ederse de ayağını korkak alıştırma sen en az onun kadar güçlü bir kadınsın sakın unutma

Biz eşimle maaşlarımızı ortak hesaba atarız.Ev kredisi ve diğer borçları internet bankaciligiyla öderiz.Şifresini ikimizde biliyoruz yani.
Kişisel harcamalarimiz için para ayırırız.Keyif paramız diyor esim :)
Ben genelde kıyafet vs alırım eşim de futbol paketi,pes gibi şeyler alır.Keyif paralarımıza karışmayız yani .
Hesapta kalan paradan da nakit ihtiyacı olan çeker.Tamamen şeffafdir.
Size önerim kişisel harcamalariniz için kendinize para ayırın.İstediklerimizi biraz olsun alamayacaksak niye çalışıyoruz ki..

Kendi maaşınız neden sizin elinizde değil ? En azından onun idaresi sizde olsun gerektiği kadar masraflara yardım edersiniz. Konuşun bence bunu eşinizle..

Ev araba alinir ihtiyactir da, neden doymak bilinmez ve daha iyisi daha yenisi derken hayat iskalanir ve insanlar luks arabalarda gezerken evinde elektrigi cok harcamamanin hesabini yapar?
Konfor mu bu acaba?
İhtiyac farkli az gozluluk farkli.
He sikintiye girmeden gun be gun araba ev degistirenler var ama durumu orta derecede bir ev arabaya yeten neden ailesini sikintiya sokuyor? Kime neyi ispatlayacakmis esiniz? Cok sinir bozucu...

Hatayı maaş kartınızı ona daimi olarak vererek yaptınız. Hadi anladım bi ödeme için verirsiniz de neden hala onda? Benim kişisel ihtiyaçlarım var sürekli evi arabayı yenilemek için bunlardan feragt etmekten sıkıldım. Kaliteli bi hayat sürmek istiyorum temalı bi konuşma yapın. Ayrıca mal ikimizin diye diye sizi ikna ediyor gibi duruyor burdan bakınca. Bu cümleyi onaylamak yerine öteye mi götürücez elimizdeki kafi,hayatımızı yaşayalım diyiverin. Tez zamanda da alın kartınızı

Ben maaş kartı eşlere verilmemeli deyince ayy ne olacak aile içinde lafı olmaz diyenler var. Madem lafı olmaz erkek kartını versin. Eşin birikim adına iyi yapıyor bir şeylerden kısmakla ama anladığım kadarıyla sadece senden kısıyor. Bence al kartını elinden , madem kısmanız gerekiyor biraz da o kıssın. Bizde de tam tersi ona buna yediren parayı savuran bi koca var. Ortası yok mu bunların

Sevgili konu sahibi
Ben çalılmyrm eşim çalışıyor aylık tüm gelir bende giderlerin hepsini ben karşılarım kendime de marka alırım neye nasıl harcanacağına ben karar veririm.Eşim savurgan ben tutumluyum.
Gel gör ki eşime de her şeyin en iyisini kalitelisini almaya çabalarım ama o bir ayakkabıya o kadar veremem 2 olsun daha markasız olsunları vardır bu sebeple sanılırki ben en iyileri Kendime alırım ona 2.kalite aldığımdır harcanan aynı ama o tek ayakkabıya bunu vermez hakkını 2 kıyafetten yana kullanır.
Sonuç benim az öz kaliteli cicilerim varken
Onun çok ve gereksiz bir sürü aldıkları oluyor bu da bir şekil harcama taktiği.
Para yönetende durabilmeli bence,

Ben kadının çalışma konusunda bir zorunluluğunun olmadığı gibi parasini da dilediği gibi harcayabilecegi taraftariyim erkek de eve bakmak zorunda
Ha zor drum olur o ayrı
Ama böyle borç harç var diye de senin paranın üzerine yatamaz
Ne demek kendi istediğini alır sana gelince kısıtlar utanmiyor mu !
o,kadının/karisinin parası ya

Merak ettiğim tek şey alınan ev ve arabayıda eşinizin üzerinemi yaptınız.
Kadınlar çalışmalı ayaklarının üzerinde durmalı,ancak evi geçindirmek erkeğin görevidir kadın isterse katkıda bulunur.
Siz maaş kartınızı bile vermişsiniz çok saçma.
Adam eşine yedirmezse yedirecek birini mutlaka buluyor.
Ve bu zamanda erkeğe böyle % 100 güven çok hayret verici.iş boşanmaya geldimi o yemeyip yedirmediğinizle yapılan mallar başkasının üzerine yapılıp sırf çektiğinizle ayrılıyorsunuz.
Bence bu tip adamlar tek başına kazanamıyacakları lüksü bu şekilde evlilik yapıp elde ediyorlar.

Hatayı baştan eline bütün maaşı vermekle yapmışsınız ama kavga da çıksa mücadele edip hakkınızı tekrardan geri alın. Adil bir düzene sokun..

Ev araba vs. kimin üstüne? Nereye ne kadar gitti nasıl bilebiliyorsunuz? Belki eşinizin sizden gizli bir hesabı var?
Bu şekilde karısının kartını alan erkeklerin ben normal olmadığını düşünüyorum. Bir taraf çok müsriftir savurgandır o zaman tamam. Ama durduk yere sırfı birikim hırsı adı altında sömürü sizinkisi.
Arabanız varken daha lüks araba almasında belli çünkü araba günden güne değer kaybeden bir şeydir, yatırım amaçlı olamaz. Hele de bunun için kredi çekmek hiç akıllıca değil. Onun yerine ev arsa alıp sizin üstünüze yapsaydı evet tutumlu bir adam derdim. Resmen sizin maaşınızla lüks yaşayıp birikim yapıyoruz tutumluyum diye sizi kekliyor.
Yerinizde olsam ona hiçbir şey söylemeden bankaya kayıp müraacatında bulunur maaş kartımı iptal eder yenisini alırdım. Sorarsa da sakince kavga etmeden açıklamamı yapardım.

Merak ettiğim tek şey alınan ev ve arabayıda eşinizin üzerinemi yaptınız.
Kadınlar çalışmalı ayaklarının üzerinde durmalı,ancak evi geçindirmek erkeğin görevidir kadın isterse katkıda bulunur.
Siz maaş kartınızı bile vermişsiniz çok saçma.

Adam eşine yedirmezse yedirecek birini mutlaka buluyor.
Ve bu zamanda erkeğe böyle % 100 güven çok hayret verici.iş boşanmaya geldimi o yemeyip yedirmediğinizle yapılan mallar başkasının üzerine yapılıp sırf çektiğinizle ayrılıyorsunuz.
Bence bu tip adamlar tek başına kazanamıyacakları lüksü bu şekilde evlilik yapıp elde ediyorlar.

Hemfikirim konu sahibi kendi ediyor. .
Evi geçindirsin adam para göz ..
Kartı al .. Gerekirse işi bırakırım de..
Bazı erkekler çalışan kadın istiyor. .
İşte olay tamamen bu ..
İsterse çalışır diyen başım gözüm üstüne. .

Ben buna paralı esaret diyorum. Hani maddi özgürlük kadını özgür kılıyor ya bu durum da olmuyor işte. Acilen kartınızı alın. Eşiniz para para diye bi peşinizde dolansın. Sizde paranızın tadını çıkarın. Karılar çalışınca Ohhh adamlar evlenince resmen istedikleri arabalara evlere kavuşuyorlar.

X