para tutamiyorum

gecenin_resmi

BU' DA GEÇER!!
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2015
6.011
12.189
Kizlar cebimde para tuttamiyorum
O yuzden pek tasimam yanimda para.diyelimki 5 liram var onu bile harcarim.:KK43: ikidir is yerinden para topluyorlar musait degilim yarin vereyim diyorum.ama.bi 5 lirandami yok ne bicim.calisiyorsun.demelerinden utaniyorum.bana fikir verecek olan varmi ne yapmaliyim para konusunda.

Eşiniz gelsin,sizin adınıza işyerine parayı versin.
Yanınıza 1 lira bile almadan çıkın,harcayamazsınız böylece.

Aynı dert bende de var. Özellikle bu ara bulduğumu çeyiz alışverişine harcıyorum kredi kartını sonuna kadar kullanıyorum bişey için para lazım oluyor yerin dibine giriyorum olmayınca

bu aralar bdv konuları aynı :KK53:
aman derlerse desinler yanımda para taşımıyorum dersiniz ne olacak,milleti bu kadar kafanıza takmayın ya :KK30:

Hayret parasının idaresini yapamaz mı bir insan
Bu durumda ne tavsiye edilir.
Parasız gez demek olmaz. Cebinizde hep para bulunsun desek olmaz
Ya kendinizi değiştireceksiniz, yada hep beş parasız gezeceksiniz.:confused:

Cüzdanınızın gizli bölmesine biraz para koyun o orada kalsın. Ayrı olarak paralarınızı diğer bölmeye koyun. Her gün için kendinize harcama bütçesi (fuzuli değil) ayırarak alışveriş işlerinizi onunla halledin.Ama o gizlide kalan parayı kolay kolay harcamamaya çalışın.Ablamla böyle yapardık biz,acaba bu şekilde iradeli olmaya çalışsanız bir faydası olur mu? o_O

ben harcamam kolay kolay
dışarıda pek çıkmam ama dışarı çıktıgımdada ihtiyacım olmayan bişeyi almam
eşimde öyledir para biriktirsin harcar hemen
cüzdanınıza günlük beş lira koyun
bi köşesinede her ihtimale karşı 20yada 50lira koyun
ama o paraya ellemeyin zamanla alışırsınız

Ben de ilk çalışmaya başladığımda o kadar dengesiz harcamalarda bulunmuşum ki yedim içtim gezdim...
Hayat bana güzel diyordum bir yıl sonra baktım elde avuçta yok
Banka hesabı açtım altın hesabı olarak. Oraya maaşımı alır almaz sabit bir miktar ayırıp maaşımın dörtte biri mesela, altın alıyordum
Öylelikle para biriktirmeye başladım baya da biriktirdim
Bir de kredi kartını çoook zaruri haller dışında kullanmayın, ya da direkt iptal etttirin gitsin tuzak resmen

benımde kartlarım aylık kendıme ayırdıgım harclık kardesımde. bir güzel kutu bulmus onada kilit vurmus anca izleyebılıyorum parayı. pazartesı 5 tl verdi bitince istiyorum ayda rahat 300 400 harcayan ben bu ay cok az harcadım. aldıgımda ihtiyacım olan şeyler.evım işyerıne yakın oldugumdan lazım oldugunda eve gıdıp alabılıyorum para ama senın boyle ımkanın yoksa gizli para koy cuzdanına.

X