Paraya ihtiyacım var ne yapabilirim iş olarak?

vanilyalimuffin

En Vanilyalı Muffin
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2009
4.524
4.279
Kızlar iyi akşamlar..

Önümüzdeki beş yıl içinde öyle bir kemer sıkmalıyım ki beş altı yıl sonra bir evim olmalı..

Şöyle düşündüm. Evlerin peşinatı ne kadardır? Peşinat parasını biriktirip borca girsem ödesem..

Başımızda evimiz yok. Babamdan hayır yok. bi ev almam lazım.

Mesela makale yazarak para kazanma imkanı varmış sanıyorum. Doğruluk payını bilmemekle beraber olabileceğini düşündüm. Dergilere vs araştırıp konu hakkında bir yazı derliyormuşuz.

Ya da bunun gibi işler mesela.. Kitap yaz diyenler oluyor benimle konuştukça. Mektup yazma ya da o an içindekileri dökme konusunda yazdıktan sonra benim bile inanamayacağım işler çıkarıyorum. Fazla duygusalım mektuplar falan baya iyi oluyo:) heheh:) essn essn le konuştuk bi dönem size kendisinden bahsetmek isterim :-) o da kitap yazma fikrini verenlerden.

Part time bi işe başladım. Biliyorsunuz aynı zamanda hukuk için uğraşıyorum. Kpss ye de giricem katip olup kendimi devlete atasım var kaba tabirle. Özel sektörün garantisini bilirsiniz.

Çok uzattım kızlar ama, benim zeki insanlardan alacağım taktiklere çok ihtiyacım var.

Resmen ortadayız açıkta kaldık. Bu düzeni anca ben değiştiririm. Bi şekilde ev sahibi olmam lazım.

Maddi anlamda neler yapabilirim ne işler yapabilirim?

Bahsettiğim iş yerinde ikinci bir işe engel yoktu iş tanımında müsaade verilmiş. Hukuk bürosuna girsem yazın? Bürolara yazın eleman alımı olur mu? 400 verse kardır. 1500 falan olue maaşım.

Bir de evde yapılacak işleri yapsam. 2000 olsa biriktirilir dimi kızlar? Hiçbir masrafım yok sigara vs.

Nolur bi yol gösterin kızlar akla çok ihtiyacım var... Ne işler yapılabilir?

Sabun, kokulu tas , nikah sekeri isleri var internetten siparis alip gönderebilirsin manzeme masrafi ilk etapta cikar is oldukca evde yaparsin
Kitap yazma isi cok uzun vardeli günlük olarak yazi icin ugrasman gerek mümkün ama disiplinli biri misin disiplin sart canim
Ev icin kredi cekiyorlar oda 1000 tl filan gidiyor aylik cok basit bisi degil yüklü maasin olmali altindan kalkabilmen icin.
Daha iyi fikirler veren olur illaki biraz düsündürdü beni kusura bakma canim..

Sabun, kokulu tas , nikah sekeri isleri var internetten siparis alip gönderebilirsin manzeme masrafi ilk etapta cikar is oldukca evde yaparsin
Kitap yazma isi cok uzun vardeli günlük olarak yazi icin ugrasman gerek mümkün ama disiplinli biri misin disiplin sart canim
Ev icin kredi cekiyorlar oda 1000 tl filan gidiyor aylik cok basit bisi degil yüklü maasin olmali altindan kalkabilmen icin.
Daha iyi fikirler veren olur illaki biraz düsündürdü beni kusura bakma canim..
Estağfurullah aşkılsun ne kusuru:)

Canım onlar maliyetten çok fazla mesai isteyen işler:KK43: yani hem part çalışıcam hem öğrenciyim hem belki büro:/ imkansız bi de ona yetmem. Makale mevzusuna sıcak bakma sebebim araştırma da var işin içinde. Yani katkısı olur bilgi birikimi açısından.
Çok mu hayalperestim bilemedim ama zorlanıcağmı kabul ediyorum yaparım nolursa:/

Estağfurullah aşkılsun ne kusuru:)

Canım onlar maliyetten çok fazla mesai isteyen işler:KK43: yani hem part çalışıcam hem öğrenciyim hem belki büro:/ imkansız bi de ona yetmem. Makale mevzusuna sıcak bakma sebebim araştırma da var işin içinde. Yani katkısı olur bilgi birikimi açısından.
Çok mu hayalperestim bilemedim ama zorlanıcağmı kabul ediyorum yaparım nolursa:/
Bir de bu işleri yapan çok kişi var artık. İyice tanınmadıktan sonra iyi paralar kazanmak zor sanki.
Makale işinin uzun vadede garantisi varsa bence üstteki işlerden daha rahat olur. Umarım halledersin ya:KK19:

Kitap yazsan nolacak yani bedavaya bastiracak yayin evi bile bulamazsin. Zaten satmaz da. Netten makale isini bi arkadasim yapti cuzi bi getirisi var bi de dolandirici site cok. Bu tur ek islerle para kazansan bile cep harcligi olur oyle ev falan alamazsin. En kotu ev 100 bin, onun icin de 30 40 bin nakit lazim. Pesinati ne ara biriktircen. Hic birikmisin de yok. Kaldi ki ayda 2000 vs kredi odemesi lazim. Senin icin 5 yil icinde ev almak sadece hayal yani makul ol. Full time bi ise girsen deneyimsiz calisan olarak 1000 tl alirsin yani. Sen simdilik sadece para biriktirmeye bak

Bir de bu işleri yapan çok kişi var artık. İyice tanınmadıktan sonra iyi paralar kazanmak zor sanki.
Makale işinin uzun vadede garantisi varsa bence üstteki işlerden daha rahat olur. Umarım halledersin ya:KK19:
İnşallah canım inşallah.

Şimdi diyorum ki part işte saatler belli. Hukuk bürosuna da anlaşsam desem bütün boş vakitlerde gelicem. Çalışkanım iş konusunda hiç yoruldum demem katlanırım. (İnşallah öyke devam eder tabi.)

Dişimi sıksam 400 hukuk bürosu verse ki 400-600-800 falan verşyolar. En alt sınıedan düşündüm. 800-900 bu işten alıyorum. 1500 falan geçiyo elime. 200 aylık harçlık yapsam(hiçbir masrafım yoktur benim:-) ) 1300 net kalır. Bi de evden yapılcak bişey bulsam geceleri de iki saatimi üç saatimi ona ayırsam falan diyorum ama çok mu tozpembe düşünüyorum kızlar :/

Bu yerel gazeteleere adı duyulmamış gazetelere köşe yazısı versem? Olur ya hani adı sanı olmayan ilçe gazeteleri falan :KK70: oralara hukukla ilgili bişeyler yazsam olmaz mı ya :110: onlara çok kriter aramıyolar. Haberleri bile çerez bi dille yazılıyo. Çok cımbızla seçseler haberleri düzgün yazarlar. hukuk köşesi için çıtayı yüksek tutmazlar bence:/ profesör yazıcak değil ya onların gazetesineo_O

Kitap yazsan nolacak yani bedavaya bastiracak yayin evi bile bulamazsin. Zaten satmaz da. Netten makale isini bi arkadasim yapti cuzi bi getirisi var bi de dolandirici site cok. Bu tur ek islerle para kazansan bile cep harcligi olur oyle ev falan alamazsin. En kotu ev 100 bin, onun icin de 30 40 bin nakit lazim. Pesinati ne ara biriktircen. Hic birikmisin de yok. Kaldi ki ayda 2000 vs kredi odemesi lazim. Senin icin 5 yil icinde ev almak sadece hayal yani makul ol. Full time bi ise girsen deneyimsiz calisan olarak 1000 tl alirsin yani. Sen simdilik sadece para biriktirmeye bak
İşte hiçbi giderim yok o açıdan olur mu diye düşündüm.
Kitap mevzusunu yazmayı seviyorum ifade sorunum yok vs o açılardan değerlendirebilin dşye küçük bi ayrıntı olarak söyledim. Yoksa kitabın ilerde hayatıma bi getirisi de olmıycak benim.

Katip olabilirsem 2500 falan alıyolarmış öyle dediler. Ayda 200den fazla giderim yok benim. Bi senede hayli hayli 25.000 im olur. Kaldı ki 5 seneden bahsediyorum.

Peki napmamı önerirsin? Neler yapabilirim?

İşte hiçbi giderim yok o açıdan olur mu diye düşündüm.
Kitap mevzusunu yazmayı seviyorum ifade sorunum yok vs o açılardan değerlendirebilin dşye küçük bi ayrıntı olarak söyledim. Yoksa kitabın ilerde hayatıma bi getirisi de olmıycak benim.

Katip olabilirsem 2500 falan alıyolarmış öyle dediler. Ayda 200den fazla giderim yok benim. Bi senede hayli hayli 25.000 im olur. Kaldı ki 5 seneden bahsediyorum.

Peki napmamı önerirsin? Neler yapabilirim?
Katip degilsin ki su an olursan alirsin tabi. Simdi ogrenciymissin part time da calisacakmissin daha fazla ne yapabilirsin ki derslerine calis anca yani. Kirayi cikarsan yeter bu kadar kasma kendini duzgun isin olunca bakarsin durumlara. 5 yilda evin olamaz pesinati biriktirmen icin adam gibi isin olacak, baslicaksin, 1 seneyi gececek ki pesinat biriksin, 10 yillik kredi ayda 2000 civari odenecek.

Katip degilsin ki su an olursan alirsin tabi. Simdi ogrenciymissin part time da calisacakmissin daha fazla ne yapabilirsin ki derslerine calis anca yani. Kirayi cikarsan yeter bu kadar kasma kendini duzgun isin olunca bakarsin durumlara. 5 yilda evin olamaz pesinati biriktirmen icin adam gibi isin olacak, baslicaksin, 1 seneyi gececek ki pesinat biriksin, 10 yillik kredi ayda 2000 civari odenecek.
Kira vermiyorum şuan normal akraba evinde ücretsiz kalıyorum. Ben de hazır giderim yokken değerlendiriym demiştim :/ elektrik su bile vermiyorum hayrına yani o derece..

Çok pembeci yaklaşıyorsun Her ay sadece 200 tl harcaman cok zor.Hiç mi kıyafet almayacaksın,ayakkabı? Hiç mi birşeyin bozulayacak bir ihtiyacın olmayacak 5 senede? Erkek arkadaşın olmayacak mı,onunla bişeyler yapmayacak mısın,yemek yemeyecek misin dışarıda hiç..vs..vs..
Öyle mi dersin.. Kıyafet fazlasıyla var. Hatta bi kısmını eledim. Zamanında çok büyük paralara aldım. Hala da tertemiz ve yepyenidir. Lüzumsuz alışverişi de kestim uzun zaman önce. Zaranın vs indirim dönemlerini beklemeni tavsiye ederim. Şahsen artık öyle yapıyorum akıllandım:KK70:

Borca şuan girmiycem zaten baya garantiye alıp kendimi, öyle giricem.

Şuan asla girmem güvencem yok çünkü.. Ben birikim yapıcam 5 senede ne birikirse artık. 5 diye hedef koydum ki geniş takılmayayım. Şimdi derdim en fazla ne kadar kazanabilirim ayda. En fazla birikimi yapmayı hedefliyorum.

Yeri gelir bunalırım o ayki gelirimi tamamen çar çur ederim orası ayrı ama olabildiğince kemer sıkıcam.

Bir de gezip tozma kısmında dışarı çıktığımda taş çatlasın cafelerde hesap ödeme olayı falan oluyo. Bi gün dışarı çıkmam 70 civarı oluyo. Maksimum 100. O da her yerde ben ödersem. Kız arkadaşlarımı kastediyorum tabi..

Erkek arkadaşım zaten yok :-) olsa da harcasak diyomuşum şimdi :-)

Kızlar hani ayda 200 dememin sebebi kendimi kontrol etmek. Sınır koymazsam aşıyorum bütçemi. Elimden geldiği gün uçup giden çok para oldu çok pişmanım.

Burstu şuydu buydu derken nerdeyse 5000 civarı param gitti. Ve nereye harcadığım belli değil. Diş teli de ödüyorum 4000 küsür de ona gidiyo toplam ödenecekler dahil. E etti kaç bin lira.

Milletin harçlık diye gönderdiklerini o bursu biriktirseydim şimdiye kenarda hatrı sayılır bi param vardı benim çapımda.

Canım bence hayaller pembe yani 1 sene sürdürürsün sonra uçup gider plansız bir sürü şey çıkar karşına. Ama takdir ediyorum azmini. Bence ev konusunu falan düşünme biriktirebildiğin kadar biriktir nereye giderse. Tabi gençliğinide harcama gerekirse çatur çutur harca. Ilerde erkek arkadaşın olacak evi olmayacak belki çeyiz parası falan birlikte bişeyler yapmanız gerekecek ve sen kendini 10 yıllık bi borcun içine sokmaya çalışıyorsun. 30 yaşında biri olarak söylüyorum. Gençliğini harcama tutumlu ol yarınını düşün ama bugününü heba etme. Uykumda nasıl para kazanırım diye soracaksın diye korktum

sen baya sıkıntıya girmissin canım.Bende boyle bir dertten muzdaribim bu ara evde biseyler yapıp satmayı dusunuyorum işim var ama 3 tane yapmam gereken seyler var onlar icin para lazım el yeteneğin varsa internet üzerindn biseyler yapıp satabilirsin ucuza satman gerekir ilk etapta cok kazanmak icin.Onun dısında kitap yazmak falan zengin işi geliyor bana matbaa masrafı falan ne bileyim hobi gibi...

Canım bence hayaller pembe yani 1 sene sürdürürsün sonra uçup gider plansız bir sürü şey çıkar karşına. Ama takdir ediyorum azmini. Bence ev konusunu falan düşünme biriktirebildiğin kadar biriktir nereye giderse. Tabi gençliğinide harcama gerekirse çatur çutur harca. Ilerde erkek arkadaşın olacak evi olmayacak belki çeyiz parası falan birlikte bişeyler yapmanız gerekecek ve sen kendini 10 yıllık bi borcun içine sokmaya çalışıyorsun. 30 yaşında biri olarak söylüyorum. Gençliğini harcama tutumlu ol yarınını düşün ama bugününü heba etme. Uykumda nasıl para kazanırım diye soracaksın diye korktum

Canım haklısın ama hiçbir güvencemiz yok. Tamamen ortadayız diyebilirim. Babam sorumsuzdur. Annemizi kaybettik zaten. Ben kardeşlerime en çok da kendime bi garanti sağlamak zorundayım. Zaten kariyer planıma göre 30 uma kadar evlilik yok. Yani benim amacım maksimum birikimi nasıl yaparım. Baktım ki peşinat çıkıyo. Üstüne de neredeyse bir yıllık taksidi kenarda durabilecek (en az) girerim krediye diyorum. Yanlış mı:KK43: mesela tokiye girsem? Bekarlar için 25 yaş sınırı vae alt gelirse diye hatırlıyorum.

Olmaz mı kızlar ya:/

sen baya sıkıntıya girmissin canım.Bende boyle bir dertten muzdaribim bu ara evde biseyler yapıp satmayı dusunuyorum işim var ama 3 tane yapmam gereken seyler var onlar icin para lazım el yeteneğin varsa internet üzerindn biseyler yapıp satabilirsin ucuza satman gerekir ilk etapta cok kazanmak icin.Onun dısında kitap yazmak falan zengin işi geliyor bana matbaa masrafı falan ne bileyim hobi gibi...
Canım kitap kısmı sadece hani insanlar beni dinleyince yazsana ya falan diyo o açıdan dedim. Yazma becerim var kendimce.

Kitap yazsam kim napsın benim kitabımı. Dediğin gibi anca hobi amaçlı. Onu da yapmam ileride karşıma çıkar. Gerek yok..

Ben sadece yazarak kazanma ihtimalim varsa diye dedim.

Napsak tienen ya. Bazı insanlar ne kadar şnslı. Tuzları ne kadar kuru..

Ama daha kötü durumda olanlar da var. Allah yardımcıları olsun...

Canim azmine ve kisiligine hayran kaldim :) umarim kisa zamanda bir evin olur. Bu anket isleri filan varmis sanirim bi de bankalarda kredi karti saha satis temscisi falan aliyorlar. Prim aliyorsun sanirim bi arastir derim. Sinavdan guzel bir puan alip devlete kapagi atarsin umarim. O zaman kredi cekip ev sahibi olma olasiligin artar.

Olmaz diye birşey yok tabi hangi şehirdesin bilmiyorum ama mesela İstanbul'un biraz daha ücra yerlerindeki tokiler uygun fiyatlı öyle bir şey yapabilirsin. Ama bu kadar kasmana gerek yok TOKİ için 25 000 peşinat yetiyor yaklaşık zaten. Çıkarsa tabi. Sen ayda 1000 lira at yeter. Kardeşler'in çalışmıyormu ilerde onlarda çalışır rahat rahat alırsınız

Makale yazarlığı öyle para biriktirelecek bir iş değil, fiyatları araştırmanı öneririm, ben de yapıyorum ama cep harçlığım çıkıyor, amacım o zaten. Ben de yurtdısına gıtmek icin biriktiriyorum para ama pek olmuyo böyle düzgün bi iş bulmadan, bulamadım da.
Benim ablam 2.100 enistem 3 bin küsür almasına ragmen ev kredisi ödemekte zorlanıyorlar.. Seni biraz cesaretli buldum açıkçası ev kredisi ödeme büyük bir sorumluluk. 1 yıllık 2 yıllık bir borç da olmuyor üstelik 5-10 yıl ödüyosun. Bence iyi bir birikim yaptıktan sonra bu işe kalkış. Şimdilik sadece hayal olarak kalsın, ayrıca ayda 200 çok zor, hiç mi mutfak masrafı olmuyor, dışarı çıktıgında harcamıyosun? ne biliyim en basitinden bi arkadaşınla bi kafede otur 10 tl gider yani günde. Çok tozpembe olmuş bence düşüncelerin..
Edit: ev masrafına katkı yapmıyosan yani yemek vs, sadece kendine kalıyosa aldıgın para, ayda artırabildiğin kadar artırırsan 5 yıl içinde iyi bi birikim yaparsın bu arada ama şu an krediye girmek risk bence, birkim yaptıktan sonra kredı işine girilmeli.

X