Doğuma Hazırlık park yatak mı, ahşap beşik mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

stekinn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2014
235
95
35
Merhabalar.. doğumuma 3 ay kaldı nasip olursa. Ama beşik konusunda çok kararsızım. ahşap beşikler güzel duruyor ama bebek büyüdüğünde ayağa kalkıp düşme riskini düşünüyorum. park yatak bu konuda rahat ancak o da belli bi aydan sonra çok aşağıda kalacak sanki. bebeği yatırırken, alırken zorlanır mıyım? düşme riskini düşününce park yatak mantıklı geliyor. büyüyen beşik uzun süre kullanılır da onda da düşme riski var ve çok fazla yer kaplıyor.. sallanabilmesi de lazım tabi.. ilk bebeğim olacak inşallah. çevremdekiler de çeşit çeşit şey söylüyor. çok arada kalıyorum.

şimdilik sadece internetten bakıyorum modellere daha alışverişe çıkıp bakamadım. belki gördüğümde karar veririm ama zor gözüküyor.

gördüğünüz gibi kafam bayaaaa karışık.. Annelerden yardım istiyorum

Merhabalar.. doğumuma 3 ay kaldı nasip olursa. Ama beşik konusunda çok kararsızım. ahşap beşikler güzel duruyor ama bebek büyüdüğünde ayağa kalkıp düşme riskini düşünüyorum. park yatak bu konuda rahat ancak o da belli bi aydan sonra çok aşağıda kalacak sanki. bebeği yatırırken, alırken zorlanır mıyım? düşme riskini düşününce park yatak mantıklı geliyor. büyüyen beşik uzun süre kullanılır da onda da düşme riski var ve çok fazla yer kaplıyor.. sallanabilmesi de lazım tabi.. ilk bebeğim olacak inşallah. çevremdekiler de çeşit çeşit şey söylüyor. çok arada kalıyorum.

şimdilik sadece internetten bakıyorum modellere daha alışverişe çıkıp bakamadım. belki gördüğümde karar veririm ama zor gözüküyor.

gördüğünüz gibi kafam bayaaaa karışık.. Annelerden yardım istiyorum

ilk etapta park yatak mantıklı geliyor bana .henüz oda yapmayı düşünmüyorum çünkü.portatif olması benim için önemli .çok uygun fiyatları var .ama oda hazırlıycaksanız onun kalitesi ahşabı boyası çok önemli .iyi kaliteli olanların fiytları biraz uçuk tabii bebeğim için herşeye değer .biraz daha karıştırmadım inşallah kafanızı :):anneadayı::nazar::emir_bebek:

Günaydın, valla ben de ikisi arasında kararsızım ama park yatak daha cazip geliyor :)

bende hafta sonu baktım hem besıklere hem park yataklara park yatak daha iyi gibi diğeri cok yer kaplayacak gibi...

Günaydın, valla ben de ikisi arasında kararsızım ama park yatak daha cazip geliyor :)

yani büyüyen beşik gerçekten çok yer kaplayacak ki bebek 2 - 3 yaşına geldiğinde yatamayacak. büyüğüne geçsem de yuvarlanıp düşebilir. o açıdan park yatak daha mantıklı geliyor.

ilk etapta park yatak mantıklı geliyor bana .henüz oda yapmayı düşünmüyorum çünkü.portatif olması benim için önemli .çok uygun fiyatları var .ama oda hazırlıycaksanız onun kalitesi ahşabı boyası çok önemli .iyi kaliteli olanların fiytları biraz uçuk tabii bebeğim için herşeye değer .biraz daha karıştırmadım inşallah kafanızı :):anneadayı::nazar::emir_bebek:

yok oda takımı almayı düşünmediğim için o konuda bari kafam karışmadı :) evimde çocuk odası olacak oda var ama çocuk odası takımı almayı şimdilik düşünmüyorum. büyüdüğünde inşallah beraber seçeriz diye düşündüm. ilk bir kaç yıl rahat yatsın istiyorum. ilk sene yatıp sonra atacağım bişey olmasın diye uğraşıyorum. tüm kararssızlığımın sebebi bu. ama park yatak alacak gibiyim

Açılan 50.000. Konu olsa gerek :) zamanında ben de açmıştım tabi.
Park yatak ilk aylar için ideal ama sonrası için asla tavsiye etmem. Hele alt kata geçince sanki bebek yerde yatıyor gibi oluyor, yanlar file olduğundan ev sıcak olsa bile el yüz buz tutuyor. Ben de park yatak yeterli diyordum ama eşim ahşap karyolada diretmişti iyiki de öyle olmuş rahat rahat yatıyor meleğim. Öyle ayağa kalkıp düşme bebekten bebeğe değişiyor. Kızım 14 aylık daha ayağa kalkamıyor. Eğer kalksaydı bile karyolayı ona göre seçtik zaten altta bir aparat var o çıkınca boyunu aşıyor. Ahşap derim net...

Açılan 50.000. Konu olsa gerek :) zamanında ben de açmıştım tabi.
Park yatak ilk aylar için ideal ama sonrası için asla tavsiye etmem. Hele alt kata geçince sanki bebek yerde yatıyor gibi oluyor, yanlar file olduğundan ev sıcak olsa bile el yüz buz tutuyor. Ben de park yatak yeterli diyordum ama eşim ahşap karyolada diretmişti iyiki de öyle olmuş rahat rahat yatıyor meleğim. Öyle ayağa kalkıp düşme bebekten bebeğe değişiyor. Kızım 14 aylık daha ayağa kalkamıyor. Eğer kalksaydı bile karyolayı ona göre seçtik zaten altta bir aparat var o çıkınca boyunu aşıyor. Ahşap derim net...

sanırım çıkıp bakmadan karar veremeyeceğim :) peki sizin beşiğiniz büyüyen beşik mi onlar gözüme çok büyük geliyo bir kaç arkadaşımda var onlar da görmüştüm bi de sadece sallanan ahşaplar var onlar biraz daha ufak.

bizde büyüyen beşik yaptıracaktık park yatağın daha kullanışlı olduğuna karar verdik büyük ihtimalle baby2go dan bir model seçeceğiz 70X130 olanlardan

sanırım çıkıp bakmadan karar veremeyeceğim :) peki sizin beşiğiniz büyüyen beşik mi onlar gözüme çok büyük geliyo bir kaç arkadaşımda var onlar da görmüştüm bi de sadece sallanan ahşaplar var onlar biraz daha ufak.
Hayır büyüyen değil normal 80x130 cm boyutlarında karyola. Sallanmıyor, sabit..bu ölçüler ideal bence 60x120 park yatak var mesela onda yatamaz dar gelir..

slm canım bu konuyu bnde cok arastırdım ve cok karasız kalmıstım.hangisini alsam diye bide tayinci ve kiracıyız.ama bii türlü park yatak içime sinmedi.70 e 130 ölçüsünde sallanan ve korumalıgı asansörlü olan besik aldım.kurunca bide cibinlik takınca güzel oldu.içimde kalsın istemedim.benimki büyüyen degil.içi baya geniş 4-5 yasına kadar yatar bence.bide bi arkadas korumalıgı cıkarmıs sonra büyüyünce öyle yatmıs cocugu.

hem sallanıp hem sabitlenebilir beşik olduğunda uzun zaman kullanılır galiba biraz da dediniz gibi büyük olması lazım. sabitlendiğinde korumalığı da çıkınca kullandırırız o zaman :) teşekkür ediyorum fikirleriniz için.

slm canım bu konuyu bnde cok arastırdım ve cok karasız kalmıstım.hangisini alsam diye bide tayinci ve kiracıyız.ama bii türlü park yatak içime sinmedi.70 e 130 ölçüsünde sallanan ve korumalıgı asansörlü olan besik aldım.kurunca bide cibinlik takınca güzel oldu.içimde kalsın istemedim.benimki büyüyen degil.içi baya geniş 4-5 yasına kadar yatar bence.bide bi arkadas korumalıgı cıkarmıs sonra büyüyünce öyle yatmıs cocugu.

bende park yatak düşünüyordum pratik gibi geliyordu bana ama .aynı sizin gibi tayinciyiz .sürekli taşınıyorum.sizin aldığınız beşiğin markası neydi ?fiyatları nasıl acaba

Babyhope-4-cekmeceli-Besik-60120_41450_1.jpg

ilk oğluma bu beşiği almıştık 28 aylık oldu hala rahat rahat yatıyor. düşme riskini düşünmeyin yanındaki korkulukları yükseltiliyor bebek büyüyünce, hiç yaşamadık çok şükür düşme gibi bir durum

küçük oğluma da park yatak aldık yer olmadığı için ama kesinlikle ahşap beşik gibi değil 6,5 aylık oldu yakında oturmaya başlar üst katı kaldırıp alta yatırırız. bir arkadaşın dediği gibi hiç içime sinmiyor sanki yerde yatıyor gibi olacak

60*120 almanızı tavsiye etmem ayrıca, küçük oluyorlar (park yatağımız öyle) , 70*130 iyi oluyor çocuk rahat dönüyor içinde

ikisini de kullanan bir anne olarak kesinlikle tavsiyem ahşap beşik. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

bende park yatak düşünüyordum pratik gibi geliyordu bana ama .aynı sizin gibi tayinciyiz .sürekli taşınıyorum.sizin aldığınız beşiğin markası neydi ?fiyatları nasıl acaba
canım ben internetten aldım bebekgillerden sitesine bakabilirsin canım her model var uygun fiyata ama kurması cok zor oldu evde esim 2 gün ugrastı baya zor oldu tavsiyem hazır kurulmus al.ama alttaki arkadasınki güzel bence o model.

Eki Görüntüle 1402103

ilk oğluma bu beşiği almıştık 28 aylık oldu hala rahat rahat yatıyor. düşme riskini düşünmeyin yanındaki korkulukları yükseltiliyor bebek büyüyünce, hiç yaşamadık çok şükür düşme gibi bir durum

küçük oğluma da park yatak aldık yer olmadığı için ama kesinlikle ahşap beşik gibi değil 6,5 aylık oldu yakında oturmaya başlar üst katı kaldırıp alta yatırırız. bir arkadaşın dediği gibi hiç içime sinmiyor sanki yerde yatıyor gibi olacak

60*120 almanızı tavsiye etmem ayrıca, küçük oluyorlar (park yatağımız öyle) , 70*130 iyi oluyor çocuk rahat dönüyor içinde

ikisini de kullanan bir anne olarak kesinlikle tavsiyem ahşap beşik. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

amin inşallah herkes sağ salim kavuşsun bebeklerine. çok teşekkür ederim gerçekten çok açıklayıcı yazmışsınız. 60*120 den büyük alıyorum o zaman. evet biz güzel yatakta yatarken kıyamıcaz onun yerde yatmasına. en kısa zamanda çarşıya çıkıp bakmak istiyorum artık. çok heyecanlıyım. :KK45: evimde ahşap bi dolap vardı zaten eşyalarını yerleştirmeye başladım. beşiği de alındığında tam olacak. tabi daha çok eksik eşyamız var alışverişe çıkmak istiyorum artıııık :) :KK49:
dolap yetmeyecek gibi yanlız büyüyen beşik mi alsam diye düşünmeye başladım. o_O onun da dolabını kullanabilmek için ileriki yaşlarda da kullanır. çok da pahalı olmayanlar var hepsiburada.com da baktım kaliteli mi acaba. önce gözümle bi göreyim fiyat durumuna göre internetten de alabilirim.

ama aldığım zaman yazıcam. :)

ben ilk çocuğumda mobilya yatak almıştım havuçtan.çok pişmanım odalar arası bile değiştirince sökme takma parası alıyorlar .en mantıklısı park yatakmış çok söylediler ama dinlememiştim bana çok güven vermemişti keşke alsaymışım.darısı bu çocuğuma inşallah

-benim evimde dublex olduğu için bebek bakımı açısından pek kullanışlı değil bebek odası yapayım dedim ama çocuk odası üst katta olduğu için çok sorun olacaktı bu yüzden park yatak almayı düşünüyorum yatak odasına koyacağım...alt katada yatak tarzı bir ana kucağı alacağım artık dışarıya da bir hamak kurup bahçedeyken de böyle idare edeceğiz :)

arkadaşlar öncelikle kimse beni yanlış anlamasın kendi fikirlerimi yazıyorum. Park yataklar ne kadar kaliteli olursa olsun bana basit geliyor ve bence kullanışsız yatağın yanına yanaştıramazsın ilk 6 aydan sonra bebeği alt katta yatırdığında çok derin oluyor çevremde kullananlarda gördüğüm kadarıyla böyleve kaldıki kaliteli bir park yatak nerden baksan 600-700 lira , büyüyen karyolalara gelince bence çok hantal ve okadar süre kullanmak istemiyorum. Alacağım ürün en fazla 6 yaşına kadar fln götürse yeterli olur ,daha sonra bi genç odası olur ztn şimdi oda yapmayı düşünmüyorum sonuçta tayinciyim bence ikeanın bazı modelleri gerçekten güzel tam istediğim gibi ama onlarda ilerisi için söylüyorum 60*120 ebatları biraz küçük ve okuduğum yorumlarda mobilya kalitesinin iyi olmadığı çabuk deforme olduğunu ve bir senede ses çıkartmaya başladığını okudum nekadr doğru bilmiyorum tam istediğim gibi bi karyola bulamadım şanlıurfa/siverekteyim burda imkanlar kısıtlı netten araştırmak zorundayım sonra bi forumda mothercare den bahsedildiğini duydum bi bakayım dedim türk alışveriş sitesi yok bana en yakın mağazası gaziantep te yurtdışı alışveriş sitesinden katoloğunu indirdim ve resmen mobilyalara aşık oldum hee türkiye deki mağazalarında aynı modeller varmıdır fiyatları nedir bilmiyorum ama şuan onu öğrenmeye çalışıyorum imkanı olanlar gidip gezerse ve düşüncelerini buraya yazarsa çok sevinirim benim düşündüğüm modellerden örnek vermek gerekirse http://www.mothercare.com/East-Coast-Venice-Cot-Bed---Antique/788891,default,pd.html böyle bişey başınızı ağrıttım teşekkür ederim. sağlıcakla kalın...

X