Parmaklarımdaki çatlama ve kuruluk(Resimli)

merilyn

Guru
Kayıtlı Üye
10 Mart 2012
1.893
215
Kızlar ne yaparsam yapayım ellerimi daha doğrusu parmaklarımı eski haline döndüremiyorum :KK61:
Eczacı Alerjik dermatit olduğunu söyledi iki krem verdi ama bi işe yaramadı. Şimdi hamileyim o krem kortizonlu olduğu için kullanamıyorum. Elleri böyle olan bi çözümü olan varsa çok dua alır gerçekten 1 yıldır uğraşıyorum :KK43:
Bu arada deterjanlara yaklaşık 1 Yıldır da hiç dokunmuyorum ama geçmiyor :KK43:(
Eki Görüntüle 1545082 Eki Görüntüle 1545083

Son düzenleme:
Pulpitis sicca olabilir... doktora gitmelisiniz

Kesinlikle dermatolog yardımı almalısınız. Güçlü nemlendiricilerle nemlendirdinizmi? Kuruluktan olabilir. Çok geçmiş olsun

Kesinlikle dermatolog yardımı almalısınız. Güçlü nemlendiricilerle nemlendirdinizmi? Kuruluktan olabilir. Çok geçmiş olsun
Teşekkürler. Denemediğim Nemlendirici kalmadı şimdi sebamed aldım. Bu da olmazsa izin Alıp gitmeye Çalışıcam doktora

Bende de var aynısı , eczaaneye göstermiştim şu ilacı verdi siz yine de bir doktore gösterin ama bende işe yaradı yani. Doktora gitme şansınız yoksa umarım sizde de işe yarar. betnovate krem adı canım pembe bir kutusu var. Geçmiş olsun.

Su bazlı bariyer krem denediniz mi? Benim kızımda da var ama o iki yaşında daha evet egzama denildi , aynı bu şekil baş parmağı. Kolonya , toprak , sıvı sabun , her türlü deterjan maddesi temas ettiğinde tekrarlıyor. Biz ne desek boş buradan , hamilesiniz üstelik ilaç kullanmayın ve doktora gidin.

Kuruluktan mi kaynakli bilemedim yanlış yonlendirmek istemem ama basima gelen şeyi anlatayım. Eskiden ozellikle soguktan kaynakli ellerim catlardi. Dayanilmayacak aci duyardim ve ara ara kanardi da. Bir kis boyunca yatarken ellerime bulamac gibi vazelin surdum yogun bi şekilde ve iyice emsin diye eldiven taktim. O seneden sonra catlat falan kalmadi.

Ama sizinkinin nedeni baska bisey de olabilir hamilesiniz birde. Doktora görünmeden denemeyin bişey.

Kızlar ne yaparsam yapayım ellerimi daha doğrusu parmaklarımı eski haline döndüremiyorum :KK61:
Eczacı Alerjik dermatit olduğunu söyledi iki krem verdi ama bi işe yaramadı. Şimdi hamileyim o krem kortizonlu olduğu için kullanamıyorum. Elleri böyle olan bi çözümü olan varsa çok dua alır gerçekten 1 yıldır uğraşıyorum :KK43:
Bu arada deterjanlara yaklaşık 1 Yıldır da hiç dokunmuyorum ama geçmiyor :KK43:(
Eki Görüntüle 1545082 Eki Görüntüle 1545083

Benimde ellerimin ustunde problem vardi dr bana kortizonlu krem verdi 4 gune gecti cok sukur. Ben mi hata yaptim kullanmakla sen mi yapiyorsun bilemedim

Kuruluktan mi kaynakli bilemedim yanlış yonlendirmek istemem ama basima gelen şeyi anlatayım. Eskiden ozellikle soguktan kaynakli ellerim catlardi. Dayanilmayacak aci duyardim ve ara ara kanardi da. Bir kis boyunca yatarken ellerime bulamac gibi vazelin surdum yogun bi şekilde ve iyice emsin diye eldiven taktim. O seneden sonra catlat falan kalmadi.

Ama sizinkinin nedeni baska bisey de olabilir hamilesiniz birde. Doktora görünmeden denemeyin bişey.
benim de kanıyordu da kremden sonra azaldı biraz. düzenli kullanımda muhtemelen tekrarlamazdı ama ben bir iki sürdüm kanaması geçince sürmeyi unuttum falan.. şimdi yine oluyor bakalım süreyim ben de aklıma gelmişken

Cnm bu egzama gibi duruyor ...bnmde var ellerimde hamilelikte çoğaldı :KK43:ellerini bol bol nemlendir bulaşık deterjanına dokunma eldiven kullan ,aşırı sabun kullanma

Cnm benm esimde de var ayni durum hatta onunki iyice aciliyor derisi yarılıyor bildigin biz doktora gittik bi krem verdi onu kullandikca geciyor ama hergun surmesi gerekiyor onu...sende doktora gitmeden bi ilac kullanma hamile oldugun icin aman ha aman..

Benim goz kenarimda olmustu egzema. O bolge hassas oldugundan kortizon icermeyen krem vermisti doktor. Sari kutuda coresatin.

Cnm benm esimde de var ayni durum hatta onunki iyice aciliyor derisi yarılıyor bildigin biz doktora gittik bi krem verdi onu kullandikca geciyor ama hergun surmesi gerekiyor onu...sende doktora gitmeden bi ilac kullanma hamile oldugun icin aman ha aman..
Yok zaten ilaç kullanmamak için buraya yazdım bende. Hani bi doğal reçete filan veren olur diye. Bende egzama diye düşünüyorum iznimde gidicem Doktora

X