patlamak üzereyim !!!

eslem_beyda

gülmeyenler bahçesi...
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2013
99
67
Merhaba arkadaşlar . 5 gündür eşimin 10 kişi birden gelen akrabalarını agirliyorum .evlendigimizden bu yana 3. Gelişleri ve hep böyle geliyorlar (1,5 yıl filan oldu evleneli ).kendimi kullanılmış hissediyorum.sabah mutfağa giriyorum gece yatana kadar yemekler ikramlar bulaşık bitmiyor. Üstelik hepsi birlikte kocam dahil gülüp eğlenirken ben hep iş yapiyor oluyorum. Onların o kahkaha sesleri beni deli ediyor.hizmetçi gibi hissediyorum kendimi. Bi yer gezilecekse ben evde yemek yapıyor oluyorum onlar hepsi gitmiş oluyor . Yapmacik yapmacik ayyyy böyle olmadı ama demezler mi gıcık oluyorum . Bi işin ucundan kimse tutmaz . Ayaklarımın altı ağrıyor artık yatağa girince .eşimle evlendigimizden bu yana düzenli yürüyüşler yaparız şimdi bu yürüyüşlere hepsi gidiyor ben yine evde.üstelik yürüyüşe deyip başka başka yerlerde cikmalari çabası. Eşim de yorulacaksin tabi ev sahibisin çok normal diyor.eve gelince ilk sorduklari yemek oluyor . Onca kişiye tek çeşitte yapmıyorum .kendimi onların hizmetçisi gibi hissediyorum .sofraya bile bazen tükenmeyen istekleri yüzünden oturamiyorum .eşim de onlara bağlı gibi ben hiç yokmusum gibi davranmıyor mu boğmak istiyorum onu.Bi an önce gitseler artikkk bunaldimmm .her sene böyle bir kaç defa cekemem bunları içim şişiyor yaa. 5 gün daha burdalar ama ben napcam böyle bilmiyorum ...

Şimdi burdan bi bakışımla nazar değdirip birkaçının fayansta ayağını kaydırıp nüfusta azalma sağlamak isterdim.
Ama ev sahibi olmanın fıtratında var o ayak ağrıları, sonuçta yardım etseler bile en fazla sofra toplarlar, kendi yataklarını yapar / toplarlar. Kladı ki mutfağıma misafir girmesini orayı burayı mıncıklayıp hijyenik olup olmadığına emin olmadığım elleriyle mutfağımda cirit atmalarını istemem ben şahsen.
Eşinin yardım etmesi lazım, onları gezdirmesi falan normal, ama evdeyken üç beş işin ucundan tutması lazım.

Son düzenleme:
en gicik oldugum sey yatili misafir(ailem disinda)... en fazla 1 yada 2 gun olur fazlasini istemem. ama esinin yaptigi sacmalik seni evde birakmalar falan ne o oyle??? gelince yaz gunu karpuz ekmek peynir yiyin sende onlarla beraber olmalisin bence ve sinirlenmekte cok haklisin...

Gelip benim yaptığım işlerin ucundan tutsunlar demiyorum ama yok saymasinlar .hizmetçi değilim ev sahibiyim bilsinler istiyorum . Yemekleri bana sipariş edip çekip gidiyorlar gelince yemek yok mu demeleri çileden çıkarıyor beni . Kayinvalidemin yaşıtim 2 kız yeğenleri de bizde .birinin eşime ilgisi varms ben bunu ilkkez yengeden duyuyorum . Eşime sirnasmasi beni rahatsız etmişti açık açık rahatsız olduğumu yengesi ve teyzesine soyleyince bunu duydum. Eşim de bana bunu bahane olarak sundugumu ailesini istemediğim için kiskanclikla onu alt etmek için bunu kullandigimi söyledi .

en gicik oldugum sey yatili misafir(ailem disinda)... en fazla 1 yada 2 gun olur fazlasini istemem. ama esinin yaptigi sacmalik seni evde birakmalar falan ne o oyle??? gelince yaz gunu karpuz ekmek peynir yiyin sende onlarla beraber olmalisin bence ve sinirlenmekte cok haklisin...
Onların verilen yemek siparişleri ne olacak ben de gidersem aaa .... Eşim bana planlarini önceden söylese yine ayarlarim bi şekilde ama yok hadi hazırlanın gidiyoruz ben nereyee diyorum işte karar verildi şuraya peki ben !! Sen bilirsin ayarlayabilecegini düşünüyorsan gel diyor eşim bana ve ben sinirden çatlıyorum . Sanki eve kadın tutmus hanim almamış gibi ...

Nasil bir evde yasiyorsunuz ya hu 10 kisi birden gelmek ne demek? Ne kadar dusuncesiz insanlar..

Esinle konusman lazim onun konusmasi lazim.. Mesela kv evinde her isi bana yuklerler gittigimde esim olunca diyor mesela gorumceme kalk kiz yengen cok yoruldu sakayla karisik, ses cikarmadan isi zorla elimden alir.

Mesela o da diyebilir buna benzer seyler.. Ya da oturup cay iciliyorsa seni cagirsin "sonra da bulasigini yikarsin gel bi 10 dakika bizimle otur bi cay ic" gibi.. Boylece sana deger verdigini gosterir digerleride sana hizmetci muamelesi yapmazlar.

Onların verilen yemek siparişleri ne olacak ben de gidersem aaa .... Eşim bana planlarini önceden söylese yine ayarlarim bi şekilde ama yok hadi hazırlanın gidiyoruz ben nereyee diyorum işte karar verildi şuraya peki ben !! Sen bilirsin ayarlayabilecegini düşünüyorsan gel diyor eşim bana ve ben sinirden çatlıyorum . Sanki eve kadın tutmus hanim almamış gibi ...

yani esin o kadar misafiri basina yiktigi icin mahcup olacagina bide yemegi yetistirirsen gel diyor yaniiii... ayy sinir bozucu... bence sende git yaa bosverr gelince biseyler yeriz de corba yap mesela aksama icip zibarsinlar...

Yok artik ne demek yemek soparisi vermek filan... bi siparis verilcekse diasardan solesinler. Bence sende takil peslerine nereye gidiolarsa git onlarla eve geljnce de ehh bende yoruldum artik allah ne verdiyse diyip koy kahvaltilik lari onlerine. Bide esime asilacak biri ole mi bende ona hizmet edecegim ona pabuclarini yediririm ben!!!! Yarim agiz ayyy olmadi bole dediklerinde gel beraber hazirlayalim caniiiiim de sende. Yada nicin surekli tek basina hazirliosjn 10 kisilik grupta elbet bayan vardir hadi kizlar bi el atalim die sole esine de yaziklar olsjn erkegim ben dio karisini ezdirene erkek demem ben ay cok sinir oldum sabah sabah:KK12:En Büyük KK

Ama bu kadar da patavatsız olunmaz ki bir de yemeğin siparişini mi veriyorlar!! :KK12: Kusura bakmayın da eşiniz yüz vermese bu kadar yapamazlar.. Bir de ortada ev sahibine sırnaşan yeğen ve bu durumdan zeytinyağı gibi üste çıkan eş var, allah kolaylık versin size.. :KK14:

Basta esinle konusup tavrini koymazsan onunu alamazsin bu boyle olmaz de hislerini anlat kayinvalidenle aran iyiyse onlada konusun esinle birlikte..misafirlerede tavrini belli et hoss yuzsuz insan pek alinmaz ama kendini ezdirme daha kisa zamandir evlisin yillarca boyle surup gitmemesi icin bastan cozum uretcen

Okudum hepsini ve hayatımda görmediğim adama resmen gıcık oldum bu ne vurdumduymazlık yaa kaynanız yapsa bunu bir şey demicem ama eşinizin kaynanadan alt kalır tarafı yok, neymiş işi saatinde bitirebilirse gelirsin, ayy külkedisi zaten bizim kızımız dimi

Aman Yarabbi!!!! :KK57: bence verdikleri siparişi dikkate bile almayın bu ne terbiyesizlik!!!misafirinde misafirliğinde bir sınırı vardır ama!!!yemek için falanda hiç yormayın kendinizi!!!diğer arkadaşlarında dediği gibi koyuverin önlerine kahvaltılık türü şeyleri..ama eşinizlede sırf bu yüzden tartışmayın...o ilgisi olan yeğenin gelmesi falanda pek hayra alamet değil gibi..dikkat edin...

Gelip benim yaptığım işlerin ucundan tutsunlar demiyorum ama yok saymasinlar .hizmetçi değilim ev sahibiyim bilsinler istiyorum . Yemekleri bana sipariş edip çekip gidiyorlar gelince yemek yok mu demeleri çileden çıkarıyor beni . Kayinvalidemin yaşıtim 2 kız yeğenleri de bizde .birinin eşime ilgisi varms ben bunu ilkkez yengeden duyuyorum . Eşime sirnasmasi beni rahatsız etmişti açık açık rahatsız olduğumu yengesi ve teyzesine soyleyince bunu duydum. Eşim de bana bunu bahane olarak sundugumu ailesini istemediğim için kiskanclikla onu alt etmek için bunu kullandigimi söyledi .
yok artık
öyle olmaz canım
birincisi sen de onlarla gezeceksin
ikincisi gelince de hadi hep beraber mutfağa kızlar diyeceksin:KK66:
yok bahane mi ürettiler yemek mi sipariş mi verdiler
açık açık de ya gezdik yorulduk biraz pratik bişeyler hazırlıcam
o ne ya yaranmaya çalışıyorsunuz hem de kendinizi kullandırarak
asla izin vermeyin asla yazık yahu :KK43:

Benim annemde yatılı misafir ağırlar ama, benim gördüğüm, bildiğim yemeği kadınlar 3-5 elden bi gece önce(zeytinyağlılar fln) yada sabah kahvaltıdan sonra (bakliyatlar yada hamur yoğurma vs.) yapılır. Et olacaksa yine dışarı çıkmadan marineye konur fln, sonra akşam gezmeden gelince de yine 3-5 kadın bi elden kalan yemekleri yapar, kızlar sofrayı hazırlar bulaşığı toplar, çayı verir.

Böylece herkes hepbirlikte olur. Ya sen alıştırdın bu tipleri aman siz gezin, aman siz oturun, ya da bunlar, başta eşin olmak üzere çok terbiyesiz.

Bu günden sonra sende, sizle beraber olamıyorum yemek derdine, karın nasılsa her şekilde doyar diyip gezin beraber, gelince de anne, teyze pilavı koyarmısın vs. Lafınızı söyleyin yani.

Sen milletin hizmetçisimisin..

Misafirlerin gitmesi yakınsa sabredim gittikten sonra, yakın değilse misafir falan dinlemeden alır o eşi doğduğuna pişman ederim.

Herkes geziyor ediyor ben neyim orda?
O eş sofradan kalkınca ne hakla çekiliyor kenara, misafir ikinizin misafiri üstelik eşinizin ailesi, siz mutfaktan çıkamayacaksınız o keyfine bakacak öyle mi?

Gezme varsa hep beraber gidilir, siz kendinizi ayarlamak mecburiyetinde değilsiniz yemek için.
Dönüşte pratik şeyler hazırlanır veya dışardan yenilir.

Eşim her türlü anlayışsız diyorsanız yine o saçma eziyeti çekmektense ben hasta olurum, yatarım gelince de çorbamı isterim.

Eşin seni hic düşünmüyor o belli de seni dahil etmek istemiyor gibi gezmelere.. cok sacma evde yemek yapmak icin kalman. Misafirlerin ağır yemek yemese noluyor zaten havalar sicak hafif seyler nelerine yetmiyor. Ben olsam asla kendimi yipratmam valla

X