Paylasmam mantikli mi

inceldigiyer

"Estoy enamorada de ti"
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2015
134
54
Ozetleyeyim, kayinvalidem(nisanliyim) nisanlimin yaninda bana iyi, yokken soguk davranan ve beni istemedigi her turlu belli olan birisi. Ben nisanlima paylastigimda(hata ettim tabiki anasini savundu) kotu kalpli ve annesini kiskanan birisi oldum. Simdi konuma geleyim

Bugun Eda(kayinvalidenin gorumcesinin kizi ust katlarinda yasiyorlar) ile gorustuk konu konuyu acti ve bana dediki "Yengemi cok seviyorum cok iyi kalpli biri ama sana birkere bile kizim demiyor hep isminle hitap ediyor oysa sen ne sicakkanlisin 1 cumle kursan icinde 3 kere anne diyorsun ona neden boyle yapiyor kiziyorum ona" dedi .. bu tarz devam eden bir konusmamiz oldu, bende ne bileyim agzi aliskin degil herhalde dedim gecistirdim ama resmen yarama tuz basti

Size sorum ise.. nisanlim su an sehir disinda bir donem icin, aksama goruntulu konusacagiz ve bunu ona soylemek istiyorum, sen bana kotusun dedin anneni savundun ama bak cevreden insanlarinda dikkatini cekiyor, hemde senin kuzenin olan biri soyluyor bunu objektif bakan biri .. diye soylemelimiyim

Ben artik strateji ile ilerleyecegim kaynana baska dilden anlamiyor baksaniza
Sizce nisanlima soylemem mantikli olur mu? O yine annesini mi savunur? Lutfen akil verin lutfen sinir oluyorum

Edit: Sonuc olarak soyledim arkadaslar
annem oyle zaten vs dedi, kisacasi savunma koruma herneyse
bende dedim ki tamam madem ailenin olumsuz yonde yaptigi hareketlere "o oyle, o oyledir, oyle yapar" diye koruyorsun
benimde bundan sonra ailene yapacagim olumsuz hareketler icinde "inceldigiyer oyle, oyledir, oyle yapar" diyeceksin onlarada beni koruyacaksin madem dedim.. tamam dedi

boylece kapattik konuyu, kisacasi annesi hakli ben haksiz olmaya mahkuum :)
bende artik kv ile ilgili en iyi ne kotu en ufak birsey ne konusurum ne sorarim

Son düzenleme:
Ozetleyeyim, kayinvalidem(nisanliyim) nisanlimin yaninda bana iyi, yokken soguk davranan ve beni istemedigi her turlu belli olan birisi. Ben nisanlima paylastigimda(hata ettim tabiki anasini savundu) kotu kalpli ve annesini kiskanan birisi oldum. Simdi konuma geleyim

Bugun Eda(kayinvalidenin gorumcesinin kizi ust katlarinda yasiyorlar) ile gorustuk konu konuyu acti ve bana dediki "Yengemi cok seviyorum cok iyi kalpli biri ama sana birkere bile kizim demiyor hep isminle hitap ediyor oysa sen ne sicakkanlisin 1 cumle kursan icinde 3 kere anne diyorsun ona neden boyle yapiyor kiziyorum ona" dedi .. bu tarz devam eden bir konusmamiz oldu, bende ne bileyim agzi aliskin degil herhalde dedim gecistirdim ama resmen yarama tuz basti

Size sorum ise.. nisanlim su an sehir disinda bir donem icin, aksama goruntulu konusacagiz ve bunu ona soylemek istiyorum, sen bana kotusun dedin anneni savundun ama bak cevreden insanlarinda dikkatini cekiyor, hemde senin kuzenin olan biri soyluyor bunu objektif bakan biri .. diye soylemelimiyim

Sizce nisanlima soylemem mantikli olur mu? O yine annesini mi savunur? Lutfen akil verin lutfen sinir oluyorum
bence güzel bi dille anlatmalısın, o seni baştan annesini eleştirmemeye alıştırcağına sen alıştırmış olursun :KK45:

Laf taşımış gibi olacaksınız. Ayrıca kızım demek zorunda değil şimdiden bunlara takılmayın. Yaptığı bariz bir kötülük varsa hak verirdim ama kızım demiyor sıcak davranmıyor diye oğlunu araya sokmayın. Zorla size sıcak davranmasını mı istiyorsunuz?

Söyleme bence madem daha öncesinde nişanlınız annesini savundu şimdide savunacaktır. Üstelik yanınızdayken değil kameradan anlatacaksınız yanlış anlamaya daha müsait bir ortam. Sakın konuşmayın derim. Bakın çevredekilerin bile dikkatini çekmiş nasıl olsa bu durum bir şekilde nişanlınızın da kulağına gidecektir. siz tavrınızı bozmayın bir dahada asla şikayet etmeyin. İlk etapta size hak bile verse zaman geçtikçe annesini haklı bulacaktır.

suçlar gibi söyleme daha ılımlı söyle canım sen beni suçladın deme mesela nişanlına

Eda denen kız seni boş yere doldurmuş.
Senin olmadığın bir ortamda ve daha nişanlı iken senden kızım diye bahsetmesi gereksiz birşey olur. Buldumcuk gibi olmaz mı sence de :)

tesekkur ederim arkadaslar ama insan sokakta durdurdugu yabanci bir bayana bile "Saat kac kizim" diye soruyor
kizim demek bukadar zor olmamali

Söyleme bence madem daha öncesinde nişanlınız annesini savundu şimdide savunacaktır. Üstelik yanınızdayken değil kameradan anlatacaksınız yanlış anlamaya daha müsait bir ortam. Sakın konuşmayın derim. Bakın çevredekilerin bile dikkatini çekmiş nasıl olsa bu durum bir şekilde nişanlınızın da kulağına gidecektir. siz tavrınızı bozmayın bir dahada asla şikayet etmeyin. İlk etapta size hak bile verse zaman geçtikçe annesini haklı bulacaktır.

tesekkur ederim hep sikayet etmiycem artik diye karar aliyorum ama hep dayanamiyorum

tesekkur ederim arkadaslar ama insan sokakta durdurdugu yabanci bir bayana bile "Saat kac kizim" diye soruyor

canım kaynanın ya başka gelin düşünüyordu yada oğlunu paylaşmak istemiyor bundan başka açıklaması yok ya görmemezlikten geleceksin tabi nişanlın annesiyle eşini ayırt edebiliyorsa fazla münakaşa sağlatmayacaksa

canım kaynanın ya başka gelin düşünüyordu yada oğlunu paylaşmak istemiyor bundan başka açıklaması yok ya görmemezlikten geleceksin tabi nişanlın annesiyle eşini ayırt edebiliyorsa fazla münakaşa sağlatmayacaksa
evet canim paylasamiyor, paylasmak istemiyor, beni sevmesine tahammulu yok
ama benimde o anne diye gecinip annelikten bir haber olan kadina daha simdiden tahammulum yok

evet canim paylasamiyor, paylasmak istemiyor, beni sevmesine tahammulu yok
ama benimde o anne diye gecinip annelikten bir haber olan kadina daha simdiden tahammulum yok

canım benim gül geç artık yani bunlara takılma önemli olan nişanlın seni istemiş almış o artık bunu kabullenmesi lazım o demiyorsa kızım diye onun ayıbı senin değil sen bu konuya takılma geçde olsa kabul edecek onun mantığı beni oğlumdan uzaklaştırıyor gelin yerinden ziyadesiyle düşman gibi görüyor emin ol nişanlın hepsini görüyor belki de arada kalıyor.. bu konuları nişanlınla konuşursan şikayet anlamında değil normal dertleşme anlamında söylebiliyorsin üzüldüğünü dile getirebilirsin

öncelikle eda ne kadar güvenilir ?
ağzınızı aramak için konuşmuş olabilir mi ?

nişanlınıza evet bahsedin ama çok önemliymiş, bütün gündür bu anı bekliyormuş gibi büyük bir öfkeyle ses tonu yükselerek, imalar yaparak, laf sokarak bahsetmeyin.

muhabbet sırasında, aaa bugün eda ile konuştuk, o da böyle söyleyince bir tuhaf oldum.
ne hissedeceğim diyeceğimi bilemedim diye konuya girip devamını nişanlınızdan bekleyin..
onun tepkisine bakın...

boşver mi diyecek, şaşırıp kızacak mı ? size mi söylenecek ?

önce onun tepkisini görün ona göre sizde haklısın düşünmeye değmez der, umursamıyor gibi olursunuz..

Birinin size "kızım" demesine ne kadar ihtiyacınız var?

Bence HİÇ.

Boşverin.

Ne derse desin.

Sizi istemiyorsa ya evlenmeyeceksiniz ya da kv ciddiye almamayı öğreneceksiniz.

Dış kapının dış mandalı muamelesi yapacaksınız.

Farzedin ki ben size canım demiyorum. Ne kadar tınlarsınız? Hiç. Neden? Çünkü ben sizin değer verdiğiniz bir insan değilim. Kayınvalidenize de çok değer vermeyin.

Ha annem bana kızım demese üzülür müyüm? Evet. Çünkü annemi seviyorum, benim için çok değerli.

Bu açıdan düşünün. Eğer canınız istiyorsa bir cümlede 3 kere anne deyin ona. ama zorla demeyin. Yarın öbür gün ben ona anne demiştim ama o naptı karşılığında diye beklentide olacaksanız demeyin. Ama ben kendim istediğim için ona anne dedim, o bana ne derse desin umurumda değil, ben kendimi böyle rahat hissettiğim için ona anne dedim diye düşünürseniz rahat edersiniz.

Erkekler anneleri ile ilgili kötü birşey duyunca DİREKT savunmaya geçiyorlar. O yüzden anlatmayın derim.

Bence önemsemeyin ki kimseyle de bu şikayetlerinizi paylaşmayın kötü olan siz olursunuz Eda da ne kadar güvenilir tartışılır gerek yok böyle şeylere. Kayınvalideniz kızım dese ne farkeder ki kızı olmuyorsunuz yine gelinisiniz daha nişanlısınız aranızda bir mesafe olsun diye çok sıcak davranmıyor olabilir kişilerin karekteri de olabilir kimisi sevgisini dışına daha çok yansıtır bende canımlı cicimli olamam mesela bence mesafe iyidir daha az başınızı ağrıtır. Hiç takılmayın böyle şeylere evlenince yeteri kadar aileler birbir içine giriyor yakınlaşılıyor olduğu kadar uzak durmak seviyeyi korumak kazandırır Hoppa Nişanlınıza da annesini kesinlikle şikayet etmeyin aileyle ilgili edilen her bir şikayet her zaman kaybettirir erkekler kendileri görecek kendileri anlayacaktır biraz zaman gerekir ama bırakın bir sorun varsa nişanlınız görsün herkese de çok anlam yükleyip önem vermeyin nişanlınızın annesi diye can ciğer olmak zorunda değilsiniz :cool:

malesefki kimine göre kızım demek o kadar ki zor :mad: benim kaynanam bana nişanlıyken hiç bir hitap kullanmıyordu evlendikten sonra lakaplar takmaya başladı 2 yıllıkta evliyim yeni yeni ismimi söylemeye başladı :KK62: boşver kızım demesin ama bari ismini kullansında lakap takmasın :KK43:

X