Merhaba hocam.ben pcos ve adet düzensizliğim var.benim bir aşılama ve 2 olumsuz tüp bebek deneyim var.birinci denemem 3.gün taze embriyosu sonuç negatif. 2.denemem 5.gün dondurulmuş embriyosu sonuç kimyasal gebelik.tedavi gördüğüm merkezde 3 tane 5.gün dondurulmuş embriyom kaldı ama herhangi bir test,rahim filmi ve tutunmama nedenini araştırmadan aynı şekilde 3.denemeyi yapmak istiyor.
Ne yapacağımı bilmiyorum.iyi bir merkezde sıfırdan mı başlayayım yoksa dondurulmus transferi yapayım mı? Teşekkürler. ..
Merhabalar , Öncelıkle tüp bebekte dogru merkez secımı oldukca onemlıdır. Laboratuvar merkez basarısı ıcın oldukca öneme sahıptır. Başarıyı etkıleyen faktörler bayan yaşı , yumurtaların hazırlandıgı ilaç uygulama safhası ( indüksiyon) , embrıo kalıtesı , laboratuvar kalıtesı , embrıoların rahıme yerlestırme aşaması gıbı bırcok faktordur.
Kalıtelı bır laboratuvarda olgun yumurtaların %75-80 inin döllenmesı ve akabındekı gunlerde %75-80 inin bolunmesı gerekır.ara basamaklarda bu orandan daha fazla kayıp olması verılen embrıo sayısını düşüreceginden gebelık oranının düşmesıne sebep olur.Sızın durumunuzda embrıoların embrıoskop denilen özel sistemlere konularak ızlenmesı ıle %60 oranında genetık anomalılı embrıoları ayırt etme fırsatını yakalamaktayız.Ayrıca 5. gune gidılerek blastokıst asamasını gormek faydalı olacaktır. Eğer elımızde yeterlı sayı ve kalıtede embrıo var ıse cgh ( genetık ayıklama) yapmak gerekır. CGH yontemı ıle genetık saglıklı -saglıksız embrıolar ayırt edılebılıyor. Ayrıca rahim -tüp fılmınde tuplerı kontrol etmekte fayda var . Cgh ıle genetık saglıklı embrıolar bulunduktan sonra rahım içine vermeden önce hısteroskopı denelen kamera sıstemı ıle rahım içini kontrol etmekte fayda var. Tekrar eden negatıf denemelerı olan hastalarda hısteroskopı ile (rahım içini kamera sistemi ile kontrol etmek ve tutunmayı artırmak rahım ıcıne centıklenme yontemı yapmak: bu prosedürün tutunmayı artırmada faydalı olduguna daır tum dunyadan bılımsel yazılar mevcut. ) ıle görmekte fayda vardır.
Merkezden merkeze başarı oranı değişmekle birlikte bizim merkezımızde ortalamanızda başarı şansı %55-60 olmaktadır. polıkıstık over durumu fazla sayıda yumurta anlamına geldıgınden tüp bebekte olumlu bır faktördür.
Polıkıstık over sendromunda yumurta büyütme ve ılac doz ayarlaması deneyım gerektıren bır durumdur. Fazla ilac dozu; karında şişkinlık ,karında sıvı toplanması, nefes darlıgı .. vs bulgularla ortaya cıkan ohss(aşırı uyarım sendromu) denılen duruma neden olabılır. Yetersız ılac dozunda ise folıkul denılen yumurta keselerı ıstenılen duzeyde buyumeyebılır. Bu bağlamda hem gebelık hem emniyet ıstıyoruz. Ve bu durum dogru, işinde deneyımlı uzman ellerde mümkün olmaktadır. Bu bılgıler ısıgında dodurulmus embrıolar yerıne taze siklus denemenız sızın ıcın daha faydalı olucaktır .
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.