• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PETEKŞİR /acil

Lady Guinevere

ne bilim ya…
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Mart 2024
13.442
12.098
218
29
KIZLAR BEBEĞİMDE VİRAL ENFEKSİYON BULGULARI VAR ONUN DISINDA TÜM KAN DEĞERLERİ NORMAL FAKAT VÜCUTTA PETEKŞİRLER VAR. DOKTOR YAKIN TAKİP ÖNERDİ. BÖYLE BİR ŞEY YASAYIP GECEN VAR MI? DOKTOR DA GÖRDÜĞÜNDE ÇOK ENDİŞELENDİ AMA KLİNİK OLARAK MENENJİT BULGUSU YOK DEDİ. KUSMA, AĞLAMA, MORARMA OLURSA HEMEN FAKÜLTEYE ÇOCUK ACİLE GÖTÜRÜN DEDİ.

NOLUR BİR SEY SÖYLEYİN ÇOK KORKUYORUM. 3 GÜNDÜR ATESİ VARDI DİYE DOKTORA GİTTİK

KIZLAR BEBEĞİMDE VİRAL ENFEKSİYON BULGULARI VAR ONUN DISINDA TÜM KAN DEĞERLERİ NORMAL FAKAT VÜCUTTA PETEKŞİRLER VAR. DOKTOR YAKIN TAKİP ÖNERDİ. BÖYLE BİR ŞEY YASAYIP GECEN VAR MI? DOKTOR DA GÖRDÜĞÜNDE ÇOK ENDİŞELENDİ AMA KLİNİK OLARAK MENENJİT BULGUSU YOK DEDİ. KUSMA, AĞLAMA, MORARMA OLURSA HEMEN FAKÜLTEYE ÇOCUK ACİLE GÖTÜRÜN DEDİ.

Gecmıs olsun hemen acilen k vitamini aşısı yapılmadı mı ya

Geçmiş olsun. Petekşir nedir, aradım açıklama da çıkmadı🤷🏻‍♀️

Peteşi o dediğiniz

Endişelenmeyin geçer kan sayımı yapıldıysa platelet değeri normalse endişelenecek bir şey yok.

Meningokoksemi tablosu çok ağır bir tablodur, öyle değildir, öyle bir şey olsa anlarsınız zaten.

Peteşi o dediğiniz

Endişelenmeyin geçer kan sayımı yapıldıysa platelet değeri normalse endişelenecek bir şey yok.

Meningokoksemi tablosu çok ağır bir tablodur, öyle değildir, öyle bir şey olsa anlarsınız zaten.
vücutta olusan şeylerin sebibi ne olabilir o zaman? doktor cocugun sağlıklı olduğunu söyledi hatta ben vğcuttaki şeyleri göstermeden önce “eve götürün çocuk gayet iyi” dedi. ama gördükten sonra çok endişelendi. atesten önce mi oldu sonra mı diye sordu ısrarla. ben ilk ates baslamadan bir gün önce gördüm.

Eklentiler

• IMG_5819.webp
    IMG_5819.webp
    36 KB · Görüntüleme: 30
Lady Guinevere Lady Guinevere menenjit gibi ciddi mi şr şey olsa 3 gün sürmezdi tanı koyulması diye düşünüyorum. Çok geçmiş olsun
aşı da yapıldı iki doz. doktor da aşı olduğunu söylediğimde rahatladı biraz ama yine de kusma vs olursa hemen fakülteye gidin dedi. cocugun genel duruma iyi sadece ates var. emiyor, oynuyor

vücutta olusan şeylerin sebibi ne olabilir o zaman? doktor cocugun sağlıklı olduğunu söyledi hatta ben vğcuttaki şeyleri göstermeden önce “eve götürün çocuk gayet iyi” dedi. ama gördükten sonra çok endişelendi. atesten önce mi oldu sonra mı diye sordu ısrarla. ben ilk ates baslamadan bir gün önce gördüm.
Bazen viral enfeksiyona bağlı döküntüler olabiliyor bir çocuk doktoru olarak tavsiyem kontrole mutlaka götürün.

Genel durumda bozulma halsizlik 3 günü geçen 38 üstü ateş, beslenmeme her yediğini kusma olursa acile götürün.

Bazen viral enfeksiyona bağlı döküntüler olabiliyor bir çocuk doktoru olarak tavsiyem kontrole mutlaka götürün.

Genel durumda bozulma halsizlik 3 günü geçen 38 üstü ateş, beslenmeme her yediğini kusma olursa acile götürün.
cocuğun keyfi yerinde, emiyor. ek gıda konusunda çok iştahlı değil. eline verirsem öyle oyalanıyor ama emmesinde sıkıntı yok. kusma da 2 gece önce dolven verdik ve ağzına aldığı an kustu tüm gün yediklerini ama onun dısında bu güne kadar kusma olmadı.
ates en düsük (dolven sonrası) 36.5 gördük dün gece. onun dısında hep 37-39 arası. ama 39’u da hiç geçmedi henüz.

eğer viral enfeksiyon sebepliyse bu görüntü ne kadar sürede geçmesi gerekiyor? internette araştırdığımda morarma vs deniyor ama öyle bir durum yok. sadece iğne ucu kadar minik minik benekler var. renkleri kahverengi-bordo gibi

eğer viral enfeksiyon sebepliyse bu görüntü ne kadar sürede geçmesi gerekiyor? internette araştırdığımda morarma vs deniyor ama öyle bir durum yok. sadece iğne ucu kadar minik minik benekler var. renkleri kahverengi-bordo gibi
Bir haftaya tamamen geçmesi lazım. Takipte kalın. Korkacak hiçbir şey yok, kontrole götürürsünüz genel bir bakılır. Kan değeri bakıldı dediniz değil mi?

Bir haftaya tamamen geçmesi lazım. Takipte kalın. Korkacak hiçbir şey yok, kontrole götürürsünüz genel bir bakılır. Kan değeri bakıldı dediniz değil mi?
evet evwt. kan sonucları her sey normal. crp de 0.65, plt 363 çıktı. doktor kan sonucları normal dedi. viral enfeksiyon bulguları var onu da evde ates düsürücü, ılık dusla atlatırsınız dedi. ama işte döküntüler konusunda da dikkatli olun, takip edin dedi. bu geceki duruma göre yarın arayıp ona bilgi vermemizi de istedi

bu arada oğlumun 2 doz nimenrix ve bexero aşıları var 3. ve 5.ayda yapılan. hatırlatma dozunu 13.ayda yapılacak diye planlamıştı doktorumuz.

Back
X