Poğaçalar Peynirli maydanozlu çiçek poğaça- Pakmaya sponsorluğunda :)

BayanHicKimse

.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2012
14.265
10.145
Herkese merhaba.
Sabırsızlıkla ve büyük bi heyecanla yaptım poğaçalarımı, çünkü en sevdiğim şey ev poğaçasıdır :kk77:Bi de bi daha fırsat bulamam diye erkenden yapayım, atayım dedim. Evlendiğimin ilk yılı her denemem hüsranla sonuçlansa da yılmadım, hep denedim ve şu an uzman oldum diyebilirim :KK54: İnşallah poğaçayı bu tarifle yaparsanız tutmaması mümkün değil, hem de pratik bi tarif.

Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı kuru maya
1 yumurta
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağından bi parmak eksik sıvıyağ
3,5-4 su bardağı un

Yapılışı:
Öncelikle burda suyumuzun sıcaklığı çok önemli, çünkü soğuk ya da çok sıcak olursa mayamızın yapısı bozulabilir. O yüzden ılık olmalı. Bi kaba su ve mayayı alıp 10 dakika bekletiyoruz.( işin sırrı burası, bekletirseniz maya aktif hale geliyor.)
Daha sonra tuz, şeker, sıvıyağ ve yumurtayı iyice karıştırıyoruz.

Yll1Pj.jpg

Unu ilave ederken yavaş yavaş dökmeye özen gösterelim. Ben önce 2 bardağını döktüm, karıştırdım diğer iki bardağı sonra döktüm.
nggvYR.jpg

Ele yapışmayacak bi hamur elde edene kadar yoğuralım, üzerini streçleyip bi saat kadar mayalanmasını bekleyelim.
3aaX1j.jpg

İç harcımızı hazırlayıp, hamurumuzdan cevizden biraz büyük parçalar kopararak şekil verme işlemine başlıyoruz.
VLLZVV.jpg

En son tepsimize yağlı kağıt serip, poğaçalarımızı yumurta sarısı ve çörek otu ile süslüyoruz. 200 derecede 20 dk pişiriyoruz.
8bbGbV.jpg

Burda sunumda yaprak olarak kullanacağım poğaça büyük olduğu için ben 2 tane minnak yaprak şekilli poğaça daha atıverdim fırına :KK53:
Ve sunumum:kk77:
ZVVrZV.jpg

oZZLrm.jpg
0kkPn8.jpg

Büyük bi keyifle yedim :kk77: Yapıp deneyene de afiyet olsun:KK68::KK68::KK68:
Yarışmaya katılacak arkadaşlarıma başarılar dilerim :KK60::KK73::KK200:

Son düzenleme:
X