Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

selam canım ne haber?nasılsın?

nasıl gidiyor bekleme süreci?sonunda karşılaştık,fitil verdiklerine çok sevindim,inşallah fitilden sonra iğneye geçmezler,çünkü o iğneler felaket yakıyor,ve her gün onları yaptırmak bir süre sonra zor gelmeye başlıyor,peki tekrar ne zaman arayacaklar?

selam iidir senden naber..
valla beklem süreci nötr geçiyor evdeyim dışarı çıkmadım ..
bugün saçımı boyatacağım ,trasnferden sonra boyatamam dedim ..
bi damla kan geldi benden şimdi kalktığımda ,opu sonrası normalmiş ama bişey olmaz inş.
fitil verdiler evet iğneleri bilmiyorum artık ama iğne olsaydı bi kutu ftil vermezlerdi sanırım ,kendileri bi kaç günlük fitil verir sonra iğneye başlarlardı diyorum ama bilmiyorum.
çünkü bi tane hap verdiler onu 2-3 günlük verdiler ..
yarın arayacaklar inş.
yarın pgt sonucu belli olacak ..
sağlam varsa da salı günü transfer..

hosbulduk canim sicak karsilaman icin cok tesekkur ederim
canim benim sorunum cikolatakisti ilkinde amaeliyat oldum cok sukur 3 4 sene falan tekrarlamadi ilk tup denemem de cikolata kisti yoktu
fakat bu sonuncusunu yani blastokist transferinde 12mm di olmadi ve bu tranasferden sonra turkiyeye ankaraya prf dr recai papuccuya gitim histereslopi yaptirdim rahim agzinda cok hafif yapisikliklar varmis geresinde hicbi sorun yokmus hersey cok iyimis zaten 20 dk falan surdu
bide benim problemim AMH tetim cok dusuk 0,70 zaman az ve cikolatakistim 3cm olmus proklatin yukselmesin diye her aksam ilac aliyorum
burdaki sitede bulunan dr lara msj yazim butun tahlilleri ve bana yazdiklari cioklata kistinden dolayi tup bile sansimin cok az olduguna vede zamanimin azaldigini yazmislardi ve ben cok caresizim
yok bu doktor paragöz yok bu doktor ilgilenmiyo ekibine birakiyo onu sadece konusmada göruyosun bidaha görmuyosun diyolar ne yapicagimi karar vermiyorum
bazen bu sitede bazi doktorlar icin yazdiklari ise beni doktolardan sogutuyolar canim
onun icin bende 6.ayin sonunda tedaviye ankaraya gitcem allah izin verirse allah yardimcimiz olsun

Merhabalar,benim de amh değerim 0.3 tü. Ben aslında bu haziranda ilk denememi yapacaktım ama bu değeri öğrenince dr hemen vakit kaybetmeyelim dedi. Biz okul işlerimizi ayarlayalım diye adet geciktirici kullandım. Sonuç olumsuz oldu ve dr benim 7 yumurtam olmuştu.

dedi ki bir sene daha yaklaşık 7 yumurtan olur...
Bana da bu değerle zor denmişti doğal. Ben 2 ay sonra hamile kaldım. Çok takmamak gerek. Geçen tv de bir dr çıktı dedi ki yaş fasa fiso. Kadın 53 yaşında da olsa gereken bir sağlıklı yumurta ve sperm. bu 20 yaşındaki için de öyle. biz yumurta beslenemiyorsa onu kanlandırıyoruz besliyoruz dedi. 17 yıllık evli kadın aradı yıllardır olmamış bu dr sayesinde haftaya doğum yapacakmış... dr de mustafa eraslan...değişik geldi bana. mantıklı da. 50 yaşında menopoza girdim deyip hamile olan da çok duydum...

şifa sağ ol canım. Delikız hayırlısıyla senden güzel haberler bekliyoruz...

Kızlar tek embryo olmasının sansı dusurduğune ben ınanmıyorum,bu bakış açısını da anlamıyorum.

Embryo sağlıklı ise, rahimde de bir problem yoksa zaten tutar diye düşünüyorum.
Bana 3 tedavimde de 3 er tane konuldu ( o zaman yasa böyleydi) , tuta tuta bir tuttu ve o da zaten yok oldu sonra.

Ben sıze bır ornek vereyım... Benım bır arkadasım o zaman bır tup bebek merkezınde tam 5 tane koydurttu , ve hıc bırı tutmadı.
Sonrakı tedavısınde 2 konuldu ve su anda ıkızlerı var 3 yasında.

bence de haklısın. genelde dikkat edersek çoğunlukla tabi sorun yoksa 2 konulan ikiz tek olan teke hamile kalıyor. Benim de arkadaşım var. 4 konulmuş. 2 tanesi iyi, 2 tane de pek ümit olmayan embriyo. sonuç ilginç: beşiz. biri de bölünmüş meğer. sonra redüksiyonla 2 ye inmiş bebekler. ama malesef onları da çok ileri haftalar de erken doğumla kaybetmiş...

ıncıcım rahım fılmını bence cekmıs olmaları gerekırdı.
Gercı ultrason görüntüsüne dayanarak belki bir şeyleri görüyorlar ve ihtiyaç duymuyor da olabilirler.
Bana ılk yapılan mudahele 2004 yılında rahım fılmı olmuştu ama tabii doğal hamile kalamayınca 1 sene , tüpler tıkalı mı diye bakmışlardı ...
Sonra yıllarca sureklı tedavılerde olumsuz sonuç alınca bana arkadaşlarım histeroskopi çektirmemi söylediler. Ben bunu hem izmirdeki doktoruma hem de daha sonrasında memorıalda dile getirdim. çekin dedim tedavi öncesi, işimi şansa bırakmak istemiyorum. O zaman bana verdikleri cevap rahim filminin ( ne kadar eski de olsa eğer herhangi bir kürtaj veya ameliyat geçirmediysem hala geçerli olduğunu söylediler) ve ultrason görüntüsünün iyi olduğunu ve histeroskopiye gerek olmadığı idi.

Ben de rahim filmini 25 haftalık erken doğumdan sonra çektirdim. histeroskopi de oldum. sorun yoktu ama nur hanım filmden sonra bir de kürtaj olduğum için yeniden gerekebilir demişti...

evet baktı delikız,benim drum sertaç bey di,ultrasonda iyi görünüyor dedi,amh yı volkan hoca istemişti,şimdi dhea diye bir hormon var onu kullanacağım,hatta sertaç bey 6 ay falan kullan dedi,bende dedim ben bu ay kullanayım değerlere bakın,fsh lh falan,iyiyse tedaviye haziranda başlayalım dedim,tamam dedi...çok üzüldüm biliyor musun?bu yaşta bu kadar düşük çıkmasına

canım ben de 35 yaşındayım o.3. kaç yaşındasın?

çok şart değil diyo dr.lar ama bence de tüp denemeden rahim filmi, pıhtılaşma, bağışıklık testleri vs hepsi yapılmalı.
tüp bebekte onca para onca stres, bunlar hep küçük şeyler.
rahim filmi 5 dk.lık bişey. özelde 250 ye çekilmişti benim, parası da hiçbişey değil.
tüplerin kapalı olması önemsenmediğinden bakmıyolar ama tüplerde sıvı birikmesi gibi bi sürü tutunmaya engel şey var.
bazen kendi kendinin dr.u olmak lazım, ben kendi isteğimle çektirmiştim.

bence de özellikle tüp öncesi pıhtılaşma, genetk, bağışıklı yapılmalı. parası o kadar da değil. parayı da geçiyorum giden canlara yazık ya...

canim bu amh testi yeni cikmis son 5 senedir falan bu test kisiye göre digisiyo fsh in durumuna da bakiliyo zaten
ama bu test bazen cikolata kisti olduguna yada yumurta rezervin azaldigina isaret ediyo senin cikolata kistin varmi
hic tup bebek denedinmi ve yumuytaliklarin kactane toplandi canim bu anti muller hormonu yasa da bakmiyo iste benim 0,70 cikti ve enson
tup bebekte toplanilan yumurta sayim 6 idi ve 3 tane döllene bilde canim

canım benim amh 0.3 çıktığında fsh 5.9 du. amh daha kesinmiş.

allah hepimizin yar ve yardimcisi olsun canim
canim ya chnb o ne onu ben bilmiyorum ne manasi var bendede o yapilmadi canim

canım hastanedyim hala. çok zaman gülümsememiştim. chnb benim:)) ama sen de haklısın harf olunca nikim:))

Ne güzel ilk seferde daha hamile kalmışsın.. hem de 2 tane bulunmuş.. Allah nasip ettikten sonra herşey mümkün. Bakalım ben de ağustos ya da eylülde tedaviye başlıyorum. İlk denemem olacak. İnşallah senin gibi ilk seferde hamile kalırım.. Tüm olumsuzluklara rağmen umutluyum.. Umutlu başlamak istiyorum.. :32: Doğuma da az kalmış.. Bir avazda Allah kurtarsın inşşş :16: Sağlıkla al kızını kucağına.. :nazar::emir_bebek:

amin. inşallah seninde ilk seferde yüzün güler. umudunu yitirme sakın .. Allaha emenet ol.

millet ilk haberler geldi.
15 yumurtamdan 12 si olgun çıkmış 10 tanesi döllenmiş ..
pazartesi pgt sonucu belli olur sizi ararız bi sorun çıkmazsa transferiniz salı günü olacak dediler...
hadi hayırlısı şimdi en zor süreç başladı ..
bakalım sağlam çıkacak mı ..
hayırlısı ALLAHtan

hadi bakalım gözün aydın hayırlısı olsun hakkınızda:nazar:

Arkadaşlar dayanamadım sonunda eşime vın aldırdım. Hastanedeyim hala. Şükür iyiyim tedbiren kalıyorum bulantı da çok. 1008 de kalmıştım son okuyorum ama daha 100 sayfa var okumam gereken 30 sayfa kadar okudum. Maşallah çok yazmışsınız. Herkes iyi mi? İnci ve Hazade Allah en kısa zamanda sağlıkla nasip eder inşallah. Damar yolu problemim var. Defalarca deneniyor her seferinde bir posta ağlıyorum yine çıktı çok acıyor nasıl taktıracağım ben? Çok acıyor her yerim mosmor.

Herkes iyi mi?

Hoşgeldin Sefalar getirdin :16:
Seni çok merak ettik ama inciden aldık haberlerini
İyi olmana sevindim.
İşin zor anne olmak zor...
Allah yar ve yardımcın olsun hep dualarımızdasın unutma:54:

16. kromozom problemliydi (16qh+ ) ve şansımız çok düşüktü.ben hamile kalıyordum ama bebekler karnımda ölüyordu.kromozom anomali ortaya çıkınca araştırdım ankarada volkan baltacı ile görüştük. pgt yönteminden bahsetti sağlıklı gebelik için emriyoların taranacağını söyledi. benden sadece 6 yumurta toplanabildi dördü döllendi bunlarında 2 si kromozom anomali çıktı. 2 embriyo transfer edildi 1 tanesi tuttu. ilk denememdi çok mutluyum çok şükür. rabbim sizede nasip etsin inşallah.35.haftaya girdik. 19 haziranda doğum olacak dediler. şükür kızımda iyi. sadece şunu tavsiye ediyorum sakın moralinizi bozmayın ben ankaraya giderken hamile döbneceğim diye gittim moral çok önemli. hepinizin mutlu haberlerinide okurum inşallah pek nete takılamıyorum hamilelikten :D size bedduam inşallah ikiz ikiz hamile kalırsınız rabbime emenet olun....

arkadaşlar asudenin yaşadığı bize bir kez daha gösteriyor,nasibimize bebek yazılmışsa bir tane de olsa bebeğimiz olacak.dilerim rabbimden hepimize bebek yazılmış olsun.şansınız bol olsun.rabbim fazla yormadan göndersin meleklerimizi.

Hoşgeldin Sefalar getirdin :16:
Seni çok merak ettik ama inciden aldık haberlerini
İyi olmana sevindim.
İşin zor anne olmak zor...
Allah yar ve yardımcın olsun hep dualarımızdasın unutma:54:

Sağ ol canım biliyorum hep sizlerin dualarıyla buraya kadar geldim Allah sizlere de sağlıkla bebişler versin amin...

büyüme ağrısından farklı gibi. çok aşırı olmadıktan sonra olcak bunlar dedi dr:26:
normalse olsun da, biz stres olduk eşimle.

Canım şimdi nasılsın? Ağrılara dikkat. Enfeksiyon kanda ve idrarda ayrıca rahimde enfeksiyon takibi yaptır. Rahim ağzı uzunluğu ölçümü de yaptır enfeksiyonlar sancı yapabilir rahimde kısalma açılmaya neden olabilir. Benim önceki hamileliğimi biliyorsun. Ha bu arada crp değerim yüksekti azıcık tedavi de gördüm...

Kızlar Angeli yazmıştım önce o da kendi mozaik sanırım 4 düşükten sonra bir pgt denemesinden sonra ki sağlıklı bulunamadı transfer olamadı şu an doğal yolla bebeği doğdu 2 aylık oldu...
eşinde sorun varmıydı ama onun belki eşinde de sorun vardır..
biz hiç gebe kalamadım o yüzden doğal yolu beklememiz anlamsız olur ,zatn bana doktor da % 70-80 doğal yolla hamile kalamazsın demişti.
hamile kalabilsek düşürürdük de öyle sanıyorum..
ay dur moralimi bozma şimdi :1:
inş. bizde de öyle br durum olmaz yaaa :18:

Delikız, canım korkma sizin belki denk gelmedi. Sorun olmayacak iyi düşün. Her şey çok güzel olsun...

Geçmişin hepsini okudum bitirdim çok yoğun geçmiş...

Aydan başlıyormuş hayırlı olsun her şey...

Özlemcano çok sevindim inşallah sağlıkla gelsin bebişin...

Lave geçmiş olsun tatlım...Her şey yolunda sanırım...

Çok özlemişim sizleri...

Back
X