Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

İyiyim canım çok şükür.Bazen unutuyorum bile.Ama bazen derinden hatırlıyorum.Hayat işte :))) bu ara taşınma telaşım var bu yüzden sanırım kafam başka yerlerde :)) ev telaşındayım..İyi oldu sanırım başka yöne yönelmek iyi geldi bana..Ancak benden histeroskopi ile karyotip testler istendi. Bir gün bir yerden başlamam gerek. Bakalım zamana yaydım artık, gerçekten bir süre düşünmüyorum..hayırlısı canım..

sen nerde yaptırmıştın , bana da yön verebilir merkezin..

Iyi olmus canim. Ev tasimak zahmetlidir ama kafan dagilir. Histereskopiyi benden de isteyecekler sanirim. Biraz toparlanalim baslariz insaallah. Benim merkezim Memorial tatlim.

Iyi olmus canim. Ev tasimak zahmetlidir ama kafan dagilir. Histereskopiyi benden de isteyecekler sanirim. Biraz toparlanalim baslariz insaallah. Benim merkezim Memorial tatlim.

Memorial için iyi şeyler düşünüyorum.Sanırım düşünebileceğim bir yer.Ben Genarta da yeşil ışık yakıyorum bakalım artık nasip..

Memorial için iyi şeyler düşünüyorum.Sanırım düşünebileceğim bir yer.Ben Genarta da yeşil ışık yakıyorum bakalım artık nasip..

Ben merkezden de doktorlardan da çok memnunum. Hasta psikolojisinden iyi anlıyorlar ve işlerinde gerçekten titizler. Hangi şehirdesin? delikız Genart'ta tedavi oluyordu. İnşaallah transferi olmuştur. Gelince bilgilendirir seni merkez hakkında.

İşe besmele ile başlayınca da o iş acaip olur sanki :1: :27:Canım komiğime gitti de o yüzden. Besmele ile pek bağdaştıramadım.:23: Bebiş sağlıkla gelsin de.. Herşeye katlanılıyor..:16:

alemsin canım, eşinle olduktan sonra o işin kendisi sevap :1:
besmele çekmek gerekiyo özellikle çocuk niyeti varsa, yoksa da çekmek lazım.
her işin başı besmele:1:

iyi geceler kızlar..
bugün dr kontrolü vardı, kalbine bakılcaktı ayrıntılı.
gelişimi iyi ama suyu az dedi dr, suyu az olunca kalbine bakamayız 2 hafta sonra bakalım dedi.
pıhtılaşmadan olabilirmiş suyun az oluşu..

bacağı kısa dendi, omurgası eğri dendi, ikisi de düzeldi.
inş suyu da düzelir bi dahaki kontrole...

iyi geceler kızlar..
gelişimi iyi ama suyu az dedi dr, suyu az olunca kalbine bakamayız 2 hafta sonra bakalım dedi.

İnşaallah mattikacım.

mattika 23 olmuşsun maşallah :nazar:
Ne kadar hızlı geçiyor zaman...

evet canım zaman geçiyo, inş sağlıkla büyüyoruz..
her aşama ayrı dert, bebeği kucağıma alana kadar inanmıycam heralde ben.
alışverişe başlayayım ufaktan diyodum, dr suyu az fln deyince vazgeçtim :26:

iyi geceler kızlar..

aaa canım sen hamilemiydin çok sevindim:16::16:
aman su meselesi çok önemli ben bu yüzden kaybettim :((
şimdi bolca su iç kusuna kadar diyebilirim çünkü 1litre yada fazlasında bebişine ancak bir damla anca gidiyor bolca doldur mideni inan çoğalıyor suyu sonrası rabbime emanet olun inş:49::49:

evet canım zaman geçiyo, inş sağlıkla büyüyoruz..
her aşama ayrı dert, bebeği kucağıma alana kadar inanmıycam heralde ben.
alışverişe başlayayım ufaktan diyodum, dr suyu az fln deyince vazgeçtim :26:

Sağlıkla gelecek inşaallah üzülme. Diğer durumlar düzelmiş çok şükür bu da düzelecek Allah'ın izniyle... Bizler hamile kalsak da 9 ayı diken üzerinde geçireceğiz, sizler geçiriyorsunuz. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

aaa canım sen hamilemiydin çok sevindim:16::16:
aman su meselesi çok önemli ben bu yüzden kaybettim :((
şimdi bolca su iç kusuna kadar diyebilirim çünkü 1litre yada fazlasında bebişine ancak bir damla anca gidiyor bolca doldur mideni inan çoğalıyor suyu sonrası rabbime emanet olun inş:49::49:
sen nasıl kaybettin canım?
su ve maden suyu dedi dr, çatlayana kadar içicem artık

Sağlıkla gelecek inşaallah üzülme. Diğer durumlar düzelmiş çok şükür bu da düzelecek Allah'ın izniyle... Bizler hamile kalsak da 9 ayı diken üzerinde geçireceğiz, sizler geçiriyorsunuz. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
canım benim dert bir değil ki pıhtılaşmadan da olabilir dedi dr.
inanıyorum ama ben hepimiz kavuşucaz sağlıkla bebişlere

canım benim enfekisyondan dolayı kese delendi ve suyum boşaldı bebegim yaşadı fakat kesede delik kalmış nekadar su içsemde dolup boşaldı farklı bir durum yani içtikçe doluyor hayret etmiştim doluşuna ben . birde kan pıhtılaşmasına karşı iğne vurunmuyorsun mutlaka vurunman lazım böyle durum varsa?

canım benim enfekisyondan dolayı kese delendi ve suyum boşaldı bebegim yaşadı fakat kesede delik kalmış nekadar su içsemde dolup boşaldı farklı bir durum yani içtikçe doluyor hayret etmiştim doluşuna ben . birde kan pıhtılaşmasına karşı iğne vurunmuyorsun mutlaka vurunman lazım böyle durum varsa?

vurunuyorum canım.
yine de sebep olabilir dedi ama dr.
su içip dua edicez artık..

Son düzenleme:

İnci ben de erken doğumdan sonra rahim filmi ve histeroskopi çektirmiştim...

iyi geceler kızlar..

Canım ya ne sıkıntılı hamilelik geçiriyoruz. İnşallah bu sorunu da atlatırsın...

Hadi ya... Pıhtılaşma buna da mı neden oluyor ya... Uf uf... Birine çözüm buluyoruz başka yerde sorun çıkıyor...

Canım geçmiş olsun ... Ben de 2 yıl önce 25 haftalık bebeğimi erken dünyaya getirmiştim. Ama benim birden suyum boşaldı. 2 gün boyunca serum verildi tedavi oldum su tükettim ama 2 gün sonunda doğdu bebeğim:))Benim enfeksiyon olup suyum mu boşaldı rahim ağzı yetmezliği olduğu için mi enfeksiyon old anlaşılmadı:((

Herkese günaydın. Ben delikızı çok merak ediyorum ya :26:

Günaydın...:16::16::16: Ben de merak ettim...

Embriyolarınız canlı yayında 7/24 gözlem altında
Rutin tüpbebek uygulamalarında elde edilen embriyolar embriyoloji laboratuarında inkübatör dediğimiz, evde kullanılan mini buzdolabına benzeyen cihazlar içerisinde büyütülürler. Bu cihazların temel amacı içerisindeki sıcaklık, nem ve gaz oranlarının ayni rahim ortamındaki gibi olmasını sağlamaktır. Böylece embriyolar embriyo transfer gününe kadar bu cihazların içerisinde tutularak gelişmeleri sağlanır.

Bununla birlikte tüpbebek laboratuarında her bir olguya ait embriyolar gelişimlerinin ölçülmesi ve kalitelerinin değerlendirilmesi amacı ile genellikle sabah saatlerinde ve günde bir (veya bazı günler gelişim özelliğine göre 2) defaya mahsus olmak üzere inkübatör dışarısına çıkarılarak özel mikroskoplar ile kontrol edilirler. Bu kontrol süresi elde edilmiş embriyo sayısına göre değişmek ile birlikte, süre boyunca embriyolar rahim ortamı dışarısında atmosferik şartlarda tutulmak zorunda kalmaktadırlar. Her ne kadar laboratuarlarda ortam değişikliğine karşı embriyonun zarar görmemesi için pek çok önlem alınıyor olsa da, ardışık günlerde yapılan bu kontroller sırasında embriyonun rahatsız olma riski, özellikle laboratuar ortam değerlerinin iyi kontrol edilmediği tüpbebek laboratuarları da mevcuttur.

Bu riski öneleyebilmek ve ayrıca yeni seçim kriterleri belirlemek ve bu suretle de gebelik oranlarını arttırmak amacı ile bilimadamları ve mühendisler yakın zaman önce ortak bir çalışma gerçekleştirerek ingilizcede “time-lapse imaging” olarak adlandırılan ve embriyoların inkübatör dışarısına çıkartılmadan 24 saat canlı olarak özel kamera sistemleri ile gözlenmesine ve gelişimlerinin kaydedilmesine olanak veren bir inkübatör sistemi geliştirdiler. Adı geçen sistemde artık hem bir embriyoyu döllenme gerçekleştiği andan embriyo transferi yapılacak ana kadar canlı olarak görüntülemek, görüntüleri kaydetmek, her dakika veya saate gelişim özelliklerini incelemek mümkün. Böylece rahme tutunma aşamasına ulaşma potansiyeli olan bir embriyo çok daha erken aşamalarda belirlenerek transfer edilebiliyor ve böylece laboratuar ortamında günlerce embriyo büyütmek zorunda kalınmıyor ve embriyoların bu gelişim dönemi sırasında kaybedilmesi de engellenmiş oluyor. Embriyolar günlük kontrol için inkübatör dışarısına çıkartılmadığı için de gerek laboratuar şartlarındaki değişimden gerekse atmosferik şartların getirebileceği negatif etkilerden de korunmuş oluyorlar.

Embriyonun 1 ve 6. gün arasındaki gelişimi

Son 2-3 yıl içerisinde dünya genelinde yapılan çok merkezli çalışmalarda elde edilen sonuçlar standart inkübatörlere kıyasla canlı görüntüleme sistemi içeren inkübatörlerde büyütülen embriyolar ile gerçekleştirilen tedavilerde yaklaşık %8-10 oranında bir gebelik artışı elde edildiğini işaret etmektedir. Maliyetinin yüksek oluşu nedeni ile henüz yaygın olarak kullanımda olmayan bu sistemlerin çok yakın bir gelecekte teknolojik olarak sistemin iyileştirilmesi ve maliyetin azalması sonucunda rutin tüpbebek uygulamalarında kullanılan inkübatörlerin yerini alması beklenmektedir. Böylece önümüzdeki yıllarda rahme tutunma şansı en yüksek embriyo daha henüz döllenme aşamasında iken belirlenebilecek.

Back
X