Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

arkadaslar genelde aranizda sohbet ediyorsunuz ama rica etsem bilgi olan varsa bana yardimci olabilir mi?26 temmuzda bebegimin kalbi durdugu icin 9 haftalik bebegimi kaybettim yapilan genetik analizde triploidi 69xxy sonucu cikmis /bu 5.dsugmdu sanirim digerleri de ayniydi ve ondan devam etmedi nette arastirdim biraz baktim ama ayni durumda olan var mi aranizda bana iyi bir genetik merkezi onerebilecek var mi?tesekkurler

öncelikle geçmiş olsun şule,hepimiz farklı noktalardan dolayı pgt yaptırıyoruz,ben aynı durumda değilim,bizde hiç gebelik elde edilmedi ama genetik olarak zaten türkiyede yapan,en bilinen 3 kişi var bildiğim kadarıyla...istanbuldaysan memorial hastanesi cumhur bey var..ankara da muhterem bahçe ve volkan baltacı var,volkan baltacı nın genart adında tüp bebek merkezi var,ben ve birkaç arkadaş daha genart da yaptırdık...umarım yardımcı olabilmişimdir

arkadaslar genelde aranizda sohbet ediyorsunuz ama rica etsem bilgi olan varsa bana yardimci olabilir mi?26 temmuzda bebegimin kalbi durdugu icin 9 haftalik bebegimi kaybettim yapilan genetik analizde triploidi 69xxy sonucu cikmis /bu 5.dsugmdu sanirim digerleri de ayniydi ve ondan devam etmedi nette arastirdim biraz baktim ama ayni durumda olan var mi aranizda bana iyi bir genetik merkezi onerebilecek var mi?tesekkurler

canım hepimizin pgt yaptırma sebebi farklı farklı, bu yüzden bilmediğimiz konuda yorum yapamıyoruz bazen. o kadar değişik genetik hastalık var ki.
bence bebeğinde çıkan sorundan çok senin ve eşinin kromozom analizi önemli.
preferik kandan kromozom analizi deniyo buna, yaptırdınız mı?
bu testte bi sorun çıkarsa pgt yapılıp yapılmayacağı ve neye bakılacağı belli olur.
test normal çıkarsa bebekte çıkan sorun bi defalıkmış denebilir veya düşük sayın çok olduğu için yine de pgt önerebilir dr.

ankarada genart, istanbulda memorial e gidiyo arkadaşlar.

slm herkese..
galiba bnde yaptırcam pgt den yani tvde bi doktora danıştım 4 kaybım var 3 ü 14.haftadaydı araştırma fln yapıldı tedavi oldum iğne kullanmam lazımlı kulllandım yine düşük oldu bu sefer 10+4de öldü bebeğim tvde cıkan bay x aradım yayını sordum napıcam diye tüp bebek dedi şaşırdım pgt yöntemini söyledi mantıklı geldi ama hem maaliyet fazla hem o tüp bebek aşamasını yaşamak istemiyorum bi yandan iyi olur diyorum bebeğin cinsiyeti bile belli oluyomuş aman cinsiyetinde değilim yanlış anlamayında kendimi kandırıyorum bakalım eşimle yada doktorumla konuşmadım ama şaşırdım hamile kalmadan çocuk doğurmak istiyorum(çok şey istiyorum biliyorum) yada öğrendiğimde bebek 16 haftalık olsa keşke diyorum riskleri atlatınca öğrensem ne güzel olur amannn cok zor ya neyse daha kaybım yeni 10 gün olduu psikoloji bozuk tabi pgt yaptıran varmı geçmişe hiç bakmadım bişey söyleyin..

slm herkese..
galiba bnde yaptırcam pgt den yani tvde bi doktora danıştım 4 kaybım var 3 ü 14.haftadaydı araştırma fln yapıldı tedavi oldum iğne kullanmam lazımlı kulllandım yine düşük oldu bu sefer 10+4de öldü bebeğim tvde cıkan bay x aradım yayını sordum napıcam diye tüp bebek dedi şaşırdım pgt yöntemini söyledi mantıklı geldi ama hem maaliyet fazla hem o tüp bebek aşamasını yaşamak istemiyorum bi yandan iyi olur diyorum bebeğin cinsiyeti bile belli oluyomuş aman cinsiyetinde değilim yanlış anlamayında kendimi kandırıyorum bakalım eşimle yada doktorumla konuşmadım ama şaşırdım hamile kalmadan çocuk doğurmak istiyorum(çok şey istiyorum biliyorum) yada öğrendiğimde bebek 16 haftalık olsa keşke diyorum riskleri atlatınca öğrensem ne güzel olur amannn cok zor ya neyse daha kaybım yeni 10 gün olduu psikoloji bozuk tabi pgt yaptıran varmı geçmişe hiç bakmadım bişey söyleyin..

Merhaba Gümüş. Öncelikle çok geçmiş olsun. Kayıplarının sebebi belirlendi mi? Bu topikte herkes pgt yaptırdı hala da yaptırıyoruz Pgt için genetik bir sorun olmalı. Son zamanlarda gördüğüm kadarıyla bazı doktorlar hastaya tanı koymak yerine başarısız denemelerin ardından hemen pgt yapılsın diyor. Pgt yapan çok az merkez var Türkiye'de. Pgt'de evet cinsiyet kromozomunu da bakılabiliyor ancak bu sadece cinsiyete bağlı bir sorun yaşandığı zaman yapılıyor yoksa her pgt yaptıran hastanın embriyo cinsiyeti belirlenmiyor, yasak da zaten.

slm herkese..
Canım bebeklerine genetik test yapıldı mı ya da eşin ve sansa preferik kanda kromozom analizi... Bence eşin ve sen yaptırın bakalım test. Hem de riskli gebelik dr si bul şimdiye dek tüm testlerini götür daha doğru yönlendirir. bebeklerin küçük değil belki kaybetme nedenin farklıydı...
pgt zor bir süreç bence asıl neden anlaşılsın. belki pıhtılaşma iğnen yeterli dozda değildi bu nları iyi bir perinatolog söyler problem başka olsa pgt yaptırırsın yine olumsuz sonuçlanabilirr...

Kyıpların için geçmiş olsun...

Canım Mattikaya katılıyorum... benim de eşimde mozaiklik var... geçmiş olsun. kaybın çok pgt denenebilir bence bağışıklık ve pıhtılaşma testini yaptırmadıysan yaptır derim ben...

Merhaba Şule. Öncelikle çok geçmiş olsun. Hepimizin pgt yaptırma durumu değişik. Bebeğinde 46 kromozom yerine 69 kromozom varmış. İlk kez duyuyorum. Diğer kayıplarının nedeni belki budur belki farklıdır. Arkadaşların da yazdığı gibi İstanbul'da Memorial'de Ankara'da Genart'ta yaptırdık genel olarak. Sormak istediğin bir şey olursa elimizden geldiğince yardımcı oluruz her zaman.

Merhaba kızlar benim dün çok kötü wc sorunum oldu magnezi kalcine kullandım bu seferde ishal oldum bütün gece wc deydim. Sabah da karnım sertti.
Öğleye doğru Arda beyi aradım muayenedeydi sonra o beni aradı bir şey olduğunu sanmıyorum ama sen risklisin Ataşehire git nst çektir beni haberdar et dedi... Gittim geldim sancı yok muhtemelen gaz sıkıntısı...

Merhaba kızlar benim dün çok kötü wc sorunum oldu magnezi kalcine kullandım bu seferde ishal oldum bütün gece wc deydim. Sabah da karnım sertti.
Öğleye doğru Arda beyi aradım muayenedeydi sonra o beni aradı bir şey olduğunu sanmıyorum ama sen risklisin Ataşehire git nst çektir beni haberdar et dedi... Gittim geldim sancı yok muhtemelen gaz sıkıntısı...

Çok geçmiş olsun canım. Bir şey çıkmamasına sevindim. Gaz da mahveder insanı. Şimdi nasılsın?

Çok şükür. Hava serinledi bugün biraz, kendime geldim :) Dün akşam arkadaşlarım vardı iftarda kafam dağıldı biraz :1: Yalnız kaldıkça kendi kendime kuruyorum da kuruyorum :50:

Dağıt kafanı canım inşallah sağ salim sizlerin de olacak... düşünmek de insanı yıpratıyor...

merhaba angel 78 nasılsın senın problemın ney acaba pgt yaptırdın mı hıc canım.

merhaba arkadaşım.hamdolsun iyi olmaya çalışıyorum.zaman zaman evlatsızlığın verdiği acı dayanılmaz olsada.biz sebebi bilinmeyen grubundayız.5.micro denemem oldu.bir kimyasal 2 kürtajım oldu.bebek gelişimi olmadığından.pgd istiyorum birdahaki denemede ama bakalım kısmet artık...

canım hepimizin pgt yaptırma sebebi farklı farklı, bu yüzden bilmediğimiz konuda yorum yapamıyoruz bazen. o kadar değişik genetik hastalık var ki.
bence bebeğinde çıkan sorundan çok senin ve eşinin kromozom analizi önemli.
preferik kandan kromozom analizi deniyo buna, yaptırdınız mı?
bu testte bi sorun çıkarsa pgt yapılıp yapılmayacağı ve neye bakılacağı belli olur.
test normal çıkarsa bebekte çıkan sorun bi defalıkmış denebilir veya düşük sayın çok olduğu için yine de pgt önerebilir dr.

ankarada genart, istanbulda memorial e gidiyo arkadaşlar.

canim ben de memorialde bir tup denemesi yaptim negatifle sonuclandi/bende yumurta rezervi az oldugu icin pgtye gidemedik ne yazikki buyuk ihtimal yine orayi dusunurum benim ve esimin kromozom analizlerimizde sorun yokken esime yapilan sperm fish de 13 18 ve 21.kromozomlarda anöploidi cikti bebekte de triploidi kafam iyice karisti valla benim 5 gebeligim de dogal yolla oldu ama anladik ki artik boyle olmamali!

Canım bebeklerine genetik test yapıldı mı ya da eşin ve sansa preferik kanda kromozom analizi... Bence eşin ve sen yaptırın bakalım test. Hem de riskli gebelik dr si bul şimdiye dek tüm testlerini götür daha doğru yönlendirir. bebeklerin küçük değil belki kaybetme nedenin farklıydı...
pgt zor bir süreç bence asıl neden anlaşılsın. belki pıhtılaşma iğnen yeterli dozda değildi bu nları iyi bir perinatolog söyler problem başka olsa pgt yaptırırsın yine olumsuz sonuçlanabilirr...

Kyıpların için geçmiş olsun...

Canım Mattikaya katılıyorum... benim de eşimde mozaiklik var... geçmiş olsun. kaybın çok pgt denenebilir bence bağışıklık ve pıhtılaşma testini yaptırmadıysan yaptır derim ben...

canim pihtilasma sorunum var igne oluyorum zaten gebelik boyunca da bagisiklik testi ne biliyorumdur apilmisir belki ama hatirlaamadim

patolojide genetiğe bakılmaz zaten canım. parça incelenir, iyi huylu mu vs. diye. anladığım kadarıyla normal çıkmış.
genetik için kürtaj metaryelini genetik merkezine fln yollamanız lazımdı
ama boşver onu, eşin de genetik testi yaptırsın, sendeki sorun ne olduğu belli olsun. bunlar daha önemli

sağol arkadaşım genetik test için eşim izin alamadı bayramdan sonraya kaldı.evime yeni geldim çok özlemiştim inşallah yeni hamişler vardır...tefriciyeyi nasıl okuyorsunuz sıraylamı yoksa toplucamı katılmak isterim bilgi verirseniz çok iyi olur.hamile arkadaşlarım hepiniz Allaha emanet olun tedavi sürecindeki arkadaşlar inşallah güzel haberler verirsiniz...

Back
X