- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #23.421
ya afedersiniz yazıyordum msjımı goremeyınce gıtmıyo sandım tekrarladım anca oldu gorelı pardon :)
benim pgt ile oldu canım ilk denememde. senin sorun neydi? talasemi diye hatırlıyorum ama emin olamadım.
Allahım hepinizden ayrı ayrı razı olsun kızlar
Hazadem kuzummm sagolsun hastaneden ulaştı bana konuşabildik ,hep aklımdaydınız ama yogun bakımda tuttukları için eşimle bile görüşemedim ilk 2 gün..
O gün devlet hastanesine gittim 2 de sizede söylemiştim..Doktor ultroson muayenesinde gayet iyi dedi bide nst bakalım dedi..
Nst ye girdim 20 dk durdum sonucumu götürdü doktora tekrar nst istedi.Zaten böyle olunca ben işkillendim..Bİ meyve suyu içip tekrar girdim nstye..
Saat 5 olmuştu doktor Sagolsun devlet olmasına ragmen benm sonucumu bekledi..Sonucuma bakar bakmaz,ablacım ben sonucunu iyi görmedim bebegin kalp atışları reaktif degil acilen dogum evine gitmen lazım dedi sagolsun ambulans temin etti..
Neyse gittik dogum evine eşimde geldi sarıldım agladık çok kötü oldu oda bende..
Eşim dışarda kaldı beni müdahale odasına aldılar bu arada tlf herşeyim onda ,arayan arayana herkes dogum geliyor sandı tabi..
Yine ultrosonda baktı,doppler baktı alttan çatı muyenesi yaptı ve son nstye bagladı..Acil yogun bakım dediler yatışım yapıldı
Eşimi hiç yukarı çıkarmadılar zaten açıklama bile yapmadılar sedyeyle yukarıya çıktık.
Üstümdeki herşeyi çıkarttılar önlük giydirdiler yogun bakıma aldılar 2 cm açıklık oldugunu,bebegin kalp atışlarının yavaşladıgını söylediler sancım çok yüksekti her ne kadar ben onu kasılma gibi hissetsemde megersem rahmi açacak kadar güçlü sancım varmış..
Yogun bakımda zaten gelen çatı muayenesi yapıyor ki buda hiç kolay bişey degil bagırarak agladım kanamam oldu yani kısacası gelenn el atıyor,Nst de sancım hep 80 le 100 arasıydı..Sancıyı durdurmak için nidilat verdiler dil altı,bebege akciger geliştirici igne yaptılar 2 doz..Sabaha kadar hep başımdalardı ,zzaten oda kadı dolu biri dogum yapıyor digeri sancı çekiyor kiminin bebegi ölmüş:2:
Sabah 7 gibi sancılarım durdu bebeginde kalp atışları düzeldi allaha çok şükür ilaçlar sayesinde açılmamda durduruldu..
Sonra odaaya aldılar hep nst deydim,ablam çıkabildi yukarı herkes aşşagıdaymış kayınvalidem kayınbabam arkadaşlarımız akrabalarımız tabi buları duyunca insan güç alıyor..Eşim yiyecek bişeyler almış göndermiş bana tlfnumu gndermiş.Zaten açlıktan ölmüştüm yogun bakımda oldugum için ne su verdiler ne yiyecek bişeyler acil sezeryan olabilir diye..Sonra eşimi aradım nasıl korkmuş yavrum sesi titriyordu,aşagıda onlara doguma alınır açılması var demişler nasıl telaşlanmış..
3 gün boyunca sürekli yatırdılar bi ultroson bi alttan muayene zaten sürekli nstye bglıydım.
Çok şükür dün taburcu ettiler,tabi çıkmamız akşam 7 yi buldu..
Eskisi gibi ne yürüyebilyorum ne merdiven çıkabiliyorum nede uyuyabiliyorum.Karnım taş gibi..
Kızım 2.100 gr olmuş ama doktor ilk geldigimde cigerleri gelimemiş oldugu için sıkıntı olabilir demişti şimdi çok şükür ignemde yapıldı bebek dogsada cigerleri gelişmiş olacak..
2-3 hafta daha dayanabilse yavrum bişey istemiyorum..Çok zormuş kızlar hamileligim hep sıkıntılaarla geçiyor tabi bunada şükür ama yinede çok zor..
Rabbim kimseyi evladıyla sınamasınn..
Şimdi evimizdeyiz şükür sürekli takipte olucam
İLK hastaneye gittimde doktor bana bebegin kalp atışları reaktif degil yani yavaşlamış hareket yok deyince başımdan kaynar sular döküldüü..
Bunada şükür atlattık..
Perşembe günü beşigimiz gelecekti kısmet olmadı haftaya gelecek inşallah ,iyiki herşeyini almışım artık tamamen evdeyim çünkü ..
Çok uzun yazdım başınızı şişirdimmm vallahi hakkınızı helal edin
Hazadem bu arada senin zekanı seveyim ben iyi aklına gelmiş valla
Seninle konuşunca büyük moral oldu bana
Şimdide yAtagımdayım karnımın sertliginden hareket edemiyorum inşallah bi 4 hafta daha bekler kızlar
çok çok geçmiş olsun canım. haberini hazadeden öğrenip rahatlamıştım. hafta sonu giremedim nete. bir kaç hafta daha durur inşallah bebişin. ama doğsada önlemini almışlar sanırım.