Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

ya afedersiniz yazıyordum msjımı goremeyınce gıtmıyo sandım tekrarladım anca oldu gorelı pardon :)

benim pgt ile oldu canım ilk denememde. senin sorun neydi? talasemi diye hatırlıyorum ama emin olamadım.

Allahım hepinizden ayrı ayrı razı olsun kızlar:5:

Hazadem kuzummm sagolsun hastaneden ulaştı bana konuşabildik ,hep aklımdaydınız ama yogun bakımda tuttukları için eşimle bile görüşemedim ilk 2 gün..

O gün devlet hastanesine gittim 2 de sizede söylemiştim..Doktor ultroson muayenesinde gayet iyi dedi bide nst bakalım dedi..
Nst ye girdim 20 dk durdum sonucumu götürdü doktora tekrar nst istedi.Zaten böyle olunca ben işkillendim..Bİ meyve suyu içip tekrar girdim nstye..
Saat 5 olmuştu doktor Sagolsun devlet olmasına ragmen benm sonucumu bekledi..Sonucuma bakar bakmaz,ablacım ben sonucunu iyi görmedim bebegin kalp atışları reaktif degil acilen dogum evine gitmen lazım dedi sagolsun ambulans temin etti..

Neyse gittik dogum evine eşimde geldi sarıldım agladık çok kötü oldu oda bende..
Eşim dışarda kaldı beni müdahale odasına aldılar bu arada tlf herşeyim onda ,arayan arayana herkes dogum geliyor sandı tabi..
Yine ultrosonda baktı,doppler baktı alttan çatı muyenesi yaptı ve son nstye bagladı..Acil yogun bakım dediler yatışım yapıldı:5:
Eşimi hiç yukarı çıkarmadılar zaten açıklama bile yapmadılar sedyeyle yukarıya çıktık.
Üstümdeki herşeyi çıkarttılar önlük giydirdiler yogun bakıma aldılar 2 cm açıklık oldugunu,bebegin kalp atışlarının yavaşladıgını söylediler sancım çok yüksekti her ne kadar ben onu kasılma gibi hissetsemde megersem rahmi açacak kadar güçlü sancım varmış..
Yogun bakımda zaten gelen çatı muayenesi yapıyor ki buda hiç kolay bişey degil bagırarak agladım kanamam oldu yani kısacası gelenn el atıyor,Nst de sancım hep 80 le 100 arasıydı..Sancıyı durdurmak için nidilat verdiler dil altı,bebege akciger geliştirici igne yaptılar 2 doz..Sabaha kadar hep başımdalardı ,zzaten oda kadı dolu biri dogum yapıyor digeri sancı çekiyor kiminin bebegi ölmüş:2:
Sabah 7 gibi sancılarım durdu bebeginde kalp atışları düzeldi allaha çok şükür ilaçlar sayesinde açılmamda durduruldu..
Sonra odaaya aldılar hep nst deydim,ablam çıkabildi yukarı herkes aşşagıdaymış kayınvalidem kayınbabam arkadaşlarımız akrabalarımız tabi buları duyunca insan güç alıyor..Eşim yiyecek bişeyler almış göndermiş bana tlfnumu gndermiş.Zaten açlıktan ölmüştüm yogun bakımda oldugum için ne su verdiler ne yiyecek bişeyler acil sezeryan olabilir diye..Sonra eşimi aradım nasıl korkmuş yavrum sesi titriyordu,aşagıda onlara doguma alınır açılması var demişler nasıl telaşlanmış..
3 gün boyunca sürekli yatırdılar bi ultroson bi alttan muayene zaten sürekli nstye bglıydım.
Çok şükür dün taburcu ettiler,tabi çıkmamız akşam 7 yi buldu..
Eskisi gibi ne yürüyebilyorum ne merdiven çıkabiliyorum nede uyuyabiliyorum.Karnım taş gibi..
Kızım 2.100 gr olmuş ama doktor ilk geldigimde cigerleri gelimemiş oldugu için sıkıntı olabilir demişti şimdi çok şükür ignemde yapıldı bebek dogsada cigerleri gelişmiş olacak..

2-3 hafta daha dayanabilse yavrum bişey istemiyorum..Çok zormuş kızlar hamileligim hep sıkıntılaarla geçiyor tabi bunada şükür ama yinede çok zor..:5:
Rabbim kimseyi evladıyla sınamasınn..

Şimdi evimizdeyiz şükür sürekli takipte olucam

İLK hastaneye gittimde doktor bana bebegin kalp atışları reaktif degil yani yavaşlamış hareket yok deyince başımdan kaynar sular döküldüü..
Bunada şükür atlattık..

Perşembe günü beşigimiz gelecekti kısmet olmadı haftaya gelecek inşallah ,iyiki herşeyini almışım artık tamamen evdeyim çünkü ..

Çok uzun yazdım başınızı şişirdimmm vallahi hakkınızı helal edin:16:
Hazadem bu arada senin zekanı seveyim ben iyi aklına gelmiş valla:1:
Seninle konuşunca büyük moral oldu bana:38:

Şimdide yAtagımdayım karnımın sertliginden hareket edemiyorum inşallah bi 4 hafta daha bekler kızlar

çok çok geçmiş olsun canım. haberini hazadeden öğrenip rahatlamıştım. hafta sonu giremedim nete. bir kaç hafta daha durur inşallah bebişin. ama doğsada önlemini almışlar sanırım.

Sendende razı olsun kuzum iyi ol yeterkiii ...
Çok şükür atlattın eylülcük zamanında gelicek annesi ama kendini yorma ...

Aman cnm geçmiş olsun yorma kendini yaaaa:20:

Yok cnm yanma felan n bilim ama yapıcam idrar tahlili sıkıştırıoyor mina hanım

Ewet cnm aynen öğle baskı yapıyor aman sen kendini yorma yavaş hareket et ..

Günaydın cnm az kaldı dayan eylül artık gelsede bişey olmaz rahat ol cnm dayanıklı kız o :)
eksiklerini tamamla cnm aman hee ..
Dün ben incim mervem gittik canım :)

Aman akasyam dünde konuştuk dikkat et o crino jelden progeseronu unutma ağızdan almayı sor doktorunaa

Dayancaz teyzecik dayanmak zorundayız :16:
Çok yavaş hareket ediyorum kuzum,merdiven çıkmam yasak ,sıcak su yasak açılmam oldugu için zaten bunlarada dikkat ediyorum..
Sende dikkat et canımm benmm kendinee..:16:

benim pgt ile oldu canım ilk denememde. senin sorun neydi? talasemi diye hatırlıyorum ama emin olamadım.

çok çok geçmiş olsun canım. haberini hazadeden öğrenip rahatlamıştım. hafta sonu giremedim nete. bir kaç hafta daha durur inşallah bebişin. ama doğsada önlemini almışlar sanırım.

Sagol canımm benmm ,önlemini aldılar rosam çok şükür dogsada küveze girmez diyor doktorlar bakalım hayırlısı inşallah durur biraz daha ..
Sen nasılsın?İşe döndünn sanırım bebiş nasıl??

Kızlar günaydın

Eşim nete girmeme izin vermiyor. Hızlıca yazıp çıkacağım. dün kahverengi lekelenmem oldu. Acil hastaneye gittik. Bebek iyi şükür. Ama lekenin sebebini bulamadılar.Düşük riski olabilirmiş:25: Jeli kes dediler .Bugün de 1.30 'da Şişli Memorial'a gideceğim. 3 gün rapor aldım. Girebilirsem yine haber veririm size.

Ya benim eşim de niyeyse fazla girmeme izin vermiyor artık.
AkASya, kendine çok dikkat et canım. İnşallah önemli bişey yoktur.
Güzel haberlerini bekliyoruz.

akasya geçmiş olsun, önemli bişey değildir inş. bizi habersiz bırakma.
naz 36 ya kadar dursun kızın en az.
özlem senin de zor zamanlar artık, bi de kızın var, allah güç versin.

hazade nasıldı arda bebek? ayrıntıları merak ederiz biz

kızlar bir de özelcan bebe den siparişler verdim fiyatlar uygun.
emzirme sütyeni 13.90, silikon kaşık 2 li 8 tl, humana stil tea 14.90, cam 2 li süt saklama kabı 8 tl, süt poşeti, göğüs pedi sipariş ettim 100 tl üzeri kargo ücretsiz...
özelcan bebenin ankara mağazasından aldım ben de çoğu şeyimi ..

Gunaydin delikiz cok sagol canim daha iyiyim sukur

göğüs kalkanı chnb almıştı iyi oluyo demişti. ilk günlerde sızma çok oluyo sızan süt boşa gitmemiş oluyo. göğse takıyosun sadece.
lansinoh manuel pompa aldım ama pek kullanmadım, zaten hep bebeğimin başındayım biberon vermek hoşuma gitmedi ama ilaç kullanmam gerekir vs diye aldım.
biraz yavaş sağıyo manuel olduğu için ama o fiyata gayet iyi, sanırım elektrikli olanları iyi oluyo.
sezeryan olursa diye medelanın biberonunu aldım o kadar para verdim, emmeden akıtmıyo ki bebek anne göğsünü unutmasın, 3-5 defa kullandım, dolayısıyla biberon ısıtıcım da yok.
sana belki lazım olur 2 bebekle ama tecrübeli arkadaşlarımdan gördüğüm eğer mama vericeksen tekrar ısıtmak doğru değil, odalarında termos bulundurup hemen mama hazırlıyolardı.
hiç bilmiyorum bile biberon ısıtıcısı nasıl bişey
ben de elektrikli pompa almak istiyorum ,biberon ısıtıcısı sütü belirli bir ısıda tutuyor
mesela sen şuan biberonla süt vereceksin çocuk almadı o süt soğuyacak tekrar ısıtman gerekecek ,işte tekrar ısıt soğut olmasın diye orada belli ısıda durursa istediğin zaman ordan alıp kullanabilirsin o açıdan ii gibi geldi bana ,ili çocuğa biberon ısıt vs uğraşmak zor olur gibi geliyor

Delikız ben başlar da 3. günden sonra kalkan kullandım philips avent 30 tl ydi. birinden emerken diğerine takıyordum 20 cc ye yakın akıyordu onları biriktirip dondurucuya koydum. ama şu an daha çok emiyor o kadar süt olmuyor...

medela elektrikli aldım çalışacağım için bir de başlarda tam boşalmıyordu göğsü boşaltmak için ...

şu an kullanmıyorum ama kullanırım ilerde...

diğerinden almadım...

canım enfeksiyon yok di mi? normal de baskıdan olur ama sık sık. yine de tahlil yaptır canım...

ben de avent aldım ..yani o göğüs kalkanından sızan sütleri sağıp dolabamı koyuyorsun , o amaçlı mı kullanılıyor , o zaman süt poşeti de almak lazım öyle değil mi ,süt saklama kabıyla poşetin arasındaki fark ne peki ...
ben biberonu dr brown cam şişe aldım ,şu gaz yapmayanlardan ,ona da bi tek medela uyuyoyrmuş sanırım ,ben de medela tekli elektrikli düşünüyorum ama emin değilim daha ..
süt saklama kabı veya şişesi olarak hangi marka aldın ..

biz de cunartesi kardeşimle bi çok şeyi aldık valla ..
bayağı yoruldum ama bi günde yüzde seksen hallettim ..
ben biberonları dr brown ,emzikleri nuk ,göğüs kalkanı avent aldım ..
tırnak makasıdır ,saç fırçasıdır bebedor aldım
bebek şampuanı ,pişik kremi ,sabunu sebamed aldım ,çamaşır deterjanı olarak dalin aldım ,sadece sıvı deterjan kullanmak lazımmış diğerleri zararlıymış öyle okudum ..
beşiğini kraft dondy ekstra aldım ,perdesi ,halısı ,zıbınları ,hastane çıkışları vs onları da aldım ..
göğüs kremi ve pedi lansinoh ii dediler ondan aldım
battaniyesi ,puseti ,alt açması onları da aldım
bayağı almışım sanırım :1:
termometre almadım ve bebek telsizi ,onlara da daha karar veremedim ,o konuda bir bilgin var mı :1:
termometre özelcandaki adam chiccoyu önerdi kulaktan ölçer ..

Selam kızlar...
Akasyam inş önemli bir şey çıkmayacak. Dün de konuştuk, büyük ihtimalle jel kaynaklı.
Nazım aferin hep böyle yat :)
Hazadem bebek baskı yapıyor. Dayan annesi :)

Ahmet Arda çok güzel bir bebek kızlar :nazar: Bembeyaz pamuk gibi, hele o renkli gözlere bittim :nazar: Allah'ım bahtını güzel eylesin inş.

Durmuyor anacım durmuyor:1:
Keşke 40 a kadar dursa ama acelesi var kıpır kıpır:4:

Selam kızlar...
Akasyam inş önemli bir şey çıkmayacak. Dün de konuştuk, büyük ihtimalle jel kaynaklı.
Nazım aferin hep böyle yat :)
Hazadem bebek baskı yapıyor. Dayan annesi :)

Yatıyorum incimmm 15 kilo almışım yat yat:1:Bacaklarım karnım hep çatladı özellikle baldır bölgem:47:
Kendimi çok çiykin hissediyorum:17:

Yatıyorum incimmm 15 kilo almışım yat yat:1:Bacaklarım karnım hep çatladı özellikle baldır bölgem:47:

Zamane çocukları çok aceleci :27:
Tek derdin kilo olsun güzelim. Hepsi verilir. Dün Hazadem, size bir iğne yapacağız 50 kilo alacaksınız ama gebelik testiniz pozitif olacak deseler hemen kabul ederim dedi :1: Hepimiz onay verdik :1:

Tek derdin kilo olsun güzelim. Hepsi verilir. Dün Hazadem, size bir iğne yapacağız 50 kilo alacaksınız ama gebelik testiniz pozitif olacak deseler hemen kabul ederim dedi :1: Hepimiz onay verdik :1:

Ahmet Arda çok güzel bir bebek kızlar :nazar: Bembeyaz pamuk gibi, hele o renkli gözlere bittim :nazar: Allah'ım bahtını güzel eylesin inş.
fotoğraf isteriz:16:

durur canım sen böyle düşünme, senin stresinden düşüncenden etkilenir hep olumlu düşün. en az 36 yı hedefle

Dogru söylemişşş vallahi bende kabul ederdim hiç çekinmeden vallahi:1:
fotoğraf isteriz:16:

durur canım sen böyle düşünme, senin stresinden düşüncenden etkilenir hep olumlu düşün. en az 36 yı hedefle

Dogru diyorsun canımm hedefim 36 benmde şimdi ,belki annecigini şaşırtır 40 ta gelir:52:

Zorki ne zormus canim ya ama yinede dayanicam
Zamaninda gelsin kzim gec dogdu buda erken dogsun istemiyorum
Bebek nekadar gec dogarsa okadar saglikli oluyorlar kzimdan biliyorum

Dayancaz teyzecik dayanmak zorundayız :16:
Çok yavaş hareket ediyorum kuzum,merdiven çıkmam yasak ,sıcak su yasak açılmam oldugu için zaten bunlarada dikkat ediyorum..
Sende dikkat et canımm benmm kendinee..:16:

Sagol canımm benmm ,önlemini aldılar rosam çok şükür dogsada küveze girmez diyor doktorlar bakalım hayırlısı inşallah durur biraz daha ..
Sen nasılsın?İşe döndünn sanırım bebiş nasıl??[/QİYİ

iyim canım sağol. bu 3. haftam çalışıyorum. bebiş en son iyi idi. perşembe kontrol var.

Back
X