Pireler yüzünden anneme göndermiyor

elifsu0225

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mart 2015
236
162
49
Arkadaşlar yeni üye oldum. Fikirlerinizi ihtiyacım var. Ben kayınvalidem ile ilçede yaşıyorum. Annem 10 km. Uzakta bir köyde yaşıyor. Koyunlardan dolayı köyde her evde pire var. Ben annemlere gidince çocuklara bana pire geliyor. Kaşın kaşın bir hal oluyoz ama kaynanamlara gelince onlara da sıçrıyor. Bu yüzden Kaynanam bi daha gitme köye diyor. Hepimiz kaşıntıdan uyuyamıyoruz diyor. İlaçlama falan da fayda etmiyor. Napmalıyım sizce. Nasıl bişey söyleyim. Gerçekten pirelere re çözüm bulamadık. Zaten anneme ayda bir ancak gidiyorum. 10 yıllık evliyim. Arada bir annem gelir. Köyden biri gelince de pire bulaşıyor. Tüm kıyafetleri yıkamak da hayvan ölmeyince kurtuluş yok. Ne yapacağımı şaşırdım cidden

Pire mevzusu sıkıntı. Kayinvalideniz hakli galiba onun yerinde olsam ben de ayni seyi soylerdim
Ama anneniz, bi doktora danışıp ilac vs kullanabilirsiniz her seyin bir caresi var. Bunun da vardir elbet

Bence hayvanlardaki pireleri veterinerler halledebilir gibi. Belediye de gelir köyü ilaclar. Kurtulursunuz sanki??

Peki siz o evde evlenmeden nasıl yaşadınız bizimde köydd hayvanlarımız var pireden ziyade kene oluyor

Çok önceden bu kadar yoktu. Son 4-5 yıldır var. Evi de ilaçladık. Bir kişi yeterli bulaşması için. Köyden muhtar fln internette bir yerlere yazmışlar durumu ama henüz bir sonuç yok.

bencede kaynanan haklı zor bi durum bütün köy karar alıp komple ilaçlatmaları lazım ama gitmesende olmaz bilemedim valla

haklı:KK57:her ay pirelenmek istemez tabi

bu işe köylü bir çözüm bulmalı böyle yaşanır mı ki

çoğu köyde koyun hayvan vardır tüm köyün pirelendiğini ilk defa duyuyorum

haklı:KK57:her ay pirelenmek istemez tabi

bu işe köylü bir çözüm bulmalı böyle yaşanır mı ki

çoğu köyde koyun hayvan vardır tüm köyün pirelendiğini ilk defa duyuyorum
Inan ın tüm köy pireli. Herkes bu dertten muzdarip. Bi gidiyorum annemin komşularının çocuklar falan pide den delik deşik. Biz de eve taşıyıcı bir hafta çıkmıyor. Ama bu yüzden de nasıl anneme gitmeyim peki.

Annemin koyunde de hayvancilik var ama hic pire sorunu yok. Sadece o da degil, hayvamcilik yapan bir cok insan taniyorum ve hic pire sikintilari yok. Annenin koyu yeterince onlem almiyor olabilir mi?

AAyyy pire deyince kaşınmaya başladım :rolleyes:
Tüm köye İlaçlama yapılsao_O
annene gitmemek çözüm değilki :KK35:
bayram günü gidilmez mi:KK33:

Kaynanayı geçtim sen gitmek istiyor musun annene? Çocuklar falan rahat uyuyamıyormuşsunuz yazık değil mi yani? He bi de annenler nasıl duruyor onu anlamadım. tabi ki çözüm bulunana kadar gitme. İnternete yazmışlar diyorsun. Kendin belediyeye git belediye başkanıyla görüşme talep et. Durumu anlat. Bütün köyün ilaçlanması lazım. Pireler neden çoğalmış veterinerlik fakültesi inceleme yapsın.

gitmesen daha iyi pirelerden hastalık dahi bulaşıyor ve çok hızlı ürüyorlar tüm köye yayılmaları şaşırtıcı değil, veterınerde satılan ilaçlar pek etkili olmuyor ağır etkili fındık ilacı var aslında o öldürüyor .

Bocek.ilaclamasi yaptirdiysaniz her tarafi pire sarmasi normaldir bocekler ve diger bazi hayvanlar bu yaratiklarin nufuslarinin artamasini engelliyor acilen bir veterinere danisin mutlaka bir cozumu olmali yok butun turkiye kasinirdi...

Nasil ya öyle şey mi olur? Tüm köy pireli mi yani? Köyde büyüdüm hayvanlarimiz da vardi bir kere pirelendiğimi bilmem. O köyün muhtari ortaligi ayağa kaldirsin ilaçlasinlar tüm köyü.

• Yani her ne kadar kaynanalara cok zor hak versemde hakliymis...
  • Ama sirf bu yüzden oraya gitmemekte olmaz , sen gitmesen annen gelir yine bulasir..

X